Sarp&Divortex Lastik Parlatıcı&CG Blue Guard&Meg Ultimate Karşılaştırma

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Elinize saglık @green_spell bey. varan : 5 .

karşılaştırma uygulamalarınız çok güzel olmuş. umarım yarışmada da sizi ilk üçe sokar ve emeginizin hakkını alırsınız. iyi detaylar.

green_spell

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok güzel test olmuş abi ellerine sağlık dayanım konusunu merak ediyorum. benim şimdiye dek denediklerimde Sarpı geçen tek ürün Gyeon Tire olarak gözlemledim :)
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Birşeyler yapmaya çalıştık, ama senin hızına yetişemeyiz :)
Ne zamandır konu gelmiyor, sınav dönemi diye tahmin ediyorum :digidik:

Elinize saglık @green_spell bey. varan : 5 .

karşılaştırma uygulamalarınız çok güzel olmuş. umarım yarışmada da sizi ilk üçe sokar ve emeginizin hakkını alırsınız. iyi detaylar.
Üstat tekrar teşekkür ederim.
Yarışmadan ziyade elimde olan ürünler hk. bilgi paylaşımı yapmak ve foruma ufak bir katkımız olsun istedim. Maksat hasıl oldu sanırım, gelen yorumlar çok mutlu etti beni :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar hazır bu parlatıcı özelinde açılmış bir konu varken tekrar bir konu açmak veya farklı bir yere yazmak istemedim.

Hafta başında gelen konsantre divortex lastik parlatıcısını uygulayıp gözlemlemek istedim.

Bende daha önce 500 ml olarak aldığım kendi şişesi de vardı ancak bitmek üzereydi 1/4'ü doluydu. Bidonla gelen ürün ile 500 ml şişe içinde ki ürün arasında dağlar kadar fark vardı. 1-5 sulandırmışlar desem yeri var 500 ml şişeye koydukları ürünü.

Yazdığım gibi şişenin içinde 100-150 ml sulandırılmuş halde lastik parlatıcı ya vardı ya yoktu. Ben içine tekrar 200 ml yeni aldığım konsantre lastik parlatıcıdan koydum ve tekrar 100 ml kadar su ekledim. Şişe ağzına kadar doldu.

Önce lastiği GS ve divortex lastik fırçası ile temizledim ve duruladım. Sonra divortexi iyice çalkaladım ve lastiğe 7 fıs AF lastik parlatıcı süngere 2 fıs sıktım ve lastiğe iyice yedire yedire sürdüm. Hiç fotoğraf çekemeden ve tekrar silmeden ayrıldım. Bunlar salı günü oldu.

Bugün tekrar uğradım garaja ve ilk karşılaştığım hali buydu (tabi kapalı garajda yağmur çamur görmediği için kıyas pek kabul etmeyebilir ama yine de fikir verir)

Diğer lastik parlatıcılarda iki kat uygulamanın artısını görmüştük ve çokça da konuşuyoruz, dedim bununda ikinci katını uygulayayım;

İlk sürdüğümde de parlaklık bu şekildeydi.

Not 1: davlumbazlar kirlimi ne :sarki:

Not 2: pazartesiye kadar kurusun tekrar gidip kuruyken su testini yapacağım.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar herkese günaydın, Divortex Red Shine 5 Kg Konsantre lastik parlatıcıyı daha önce kendi aracıma uygulamıştım ancak araç hareket etmediği için tam anlamıyla bir gözlem olanağı sunmuyordu.

Hatırlayacağınız üzere Pazar günü namı diğer balina Master'a dış temizlik yapmıştım. Yukarı da ki mesajımda bahsettiğim karışımı 2 kat olmak üzere Master'a da uyguladım. (Karışımı aşağıya alıntıladım)

Bende daha önce 500 ml olarak aldığım kendi şişesi de vardı ancak bitmek üzereydi 1/4'ü doluydu. Bidonla gelen ürün ile 500 ml şişe içinde ki ürün arasında dağlar kadar fark vardı. 1-5 sulandırmışlar desem yeri var 500 ml şişeye koydukları ürünü.

Yazdığım gibi şişenin içinde 100-150 ml sulandırılmuş halde lastik parlatıcı ya vardı ya yoktu. Ben içine tekrar 200 ml yeni aldığım konsantre lastik parlatıcıdan koydum ve tekrar 100 ml kadar su ekledim. Şişe ağzına kadar doldu.
2 kat uygulamayı yıkama sonrası lastikler kuruduktan sonra lastiğe bolca fıslayıp 2 kez de leflef süngere fısladıktan sonra iyice yedire yedire sürdüm. Dışa PSS uygulama, cam ve kapı içi temizliği vs derken dışarıda hava iyiydi ve lastikler kurumaya yakındı yaklaşık 30 - 45 dk sonra tekrar aynı şekilde ikinci katı geçtim.

Ve gözlemler :)

1. Gün: Pazar günü uygulamadan 2 saat sonrası

2. Gün: Pazartesi sabah 07:31

3. Gün: Salı sabah 08:10 (evet bugün işe geç kaldım :D)

4. Gün: Çarşamba sabah 07:36

5. Gün: Perşembe yani bugün 07:41

Buyurun 6. gün editi; Cuma sabah 07:38

Hayırlı geceler bu aralar sürekli buraları meşgul etmekteyim. Yorumlardan anladığım kadarı ile mg endurance lastik ve dış sert plastikler de iyi iş çıkarıyor. Almak için netten şöyle bir bakındım fakat birden fazla formu var sanırım. En performanslı olanı sizce hangisidir? Hangisini almalıyım?
@DropX Hocam, belki meg endurance ilk etapta pahalı gelebilir, ki gerçekten öyle. Yaz ayları için güzel bir alternatif olabilir bu ürün sizin için. Şuna dikkat edin 500 ml olarak satılan sulandırılmış olarak geliyor. Ben bu performansı konsantre olanı yukarıda bahsettiğim şekilde sulandırarak aldım. @Berkay

Bu ürün üzerine @Hakankılıç abi ile baya fikir alış verişinde bulunmuştuk kendisine tekrar teşekkür ederim.

Okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Saygı ve selametle.

Sağlıklı günler dilerim :cicek:

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar herkese günaydın, Divortex Red Shine 5 Kg Konsantre lastik parlatıcıyı daha önce kendi aracıma uygulamıştım ancak araç hareket etmediği için tam anlamıyla bir gözlem olanağı sunmuyordu.

Hatırlayacağınız üzere Pazar günü namı diğer balina Master'a dış temizlik yapmıştım. Yukarı da ki mesajımda bahsettiğim karışımı 2 kat olmak üzere Master'a da uyguladım. (Karışımı aşağıya alıntıladım)

2 kat uygulamayı yıkama sonrası lastikler kuruduktan sonra lastiğe bolca fıslayıp 2 kez de leflef süngere fısladıktan sonra iyice yedire yedire sürdüm. Dışa PSS uygulama, cam ve kapı içi temizliği vs derken dışarıda hava iyiydi ve lastikler kurumaya yakındı yaklaşık 30 - 45 dk sonra tekrar aynı şekilde ikinci katı geçtim.

@DropX Hocam, belki meg endurance ilk etapta pahalı gelebilir, ki gerçekten öyle. Yaz ayları için güzel bir alternatif olabilir bu ürün sizin için. Şuna dikkat edin 500 ml olarak satılan sulandırılmış olarak geliyor. Ben bu performansı konsantre olanı yukarıda bahsettiğim şekilde sulandırarak aldım. @Berkay

Bu ürün üzerine @Hakankılıç abi ile baya fikir alış verişinde bulunmuştuk kendisine tekrar teşekkür ederim.

Saygı ve selametle.

Abi ellerine sağlık, bana kalırsa yaz ayları için uygun sonuçta 1 2 hafta da bir arabayı yıkadığımızı düşünürsek iyi geldi. Ama bağa bahçeye gidenler için her zaman Endurance daha mantıklı geliyor.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73

Saygı ve selametle.

Teşekkür ederim dikkat edeceğim uyarınıza :)

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşlar uygulama yaptığım hafta sonu tekerleri de boş geçmedim. Aslında fotolar pek net olmadığı için paylaşım yapmayı düşünmüyordum fakat sizlerden gelen olumlu tepkilerden sonra ve @Paian hocamın değindiği Nisan çekilişi için şansım artsın diye bir konu daha açmak istedim. @Pro adminim bilgine :)
Lastikleri uygulama öncesi Autubrite Direct Non Acid whell cleaner+b33+benzinlik kostiği yardımı ile iyice temizledim ve aşağıda görüldüğü üzere uygulamayı yaptım.
Biraz zaman geçtikten sonra dayanıklılık resimlerini paylaşacağım ve havalarda İstanbul'da biraz açarsa, güzel resimler çekmek istiyorum.
Sarp bir yıldır bende gitgide daha akışkan bir hal almaya başladı ve parlaklık seviyesi de artışta. Divortex'in ürünü ise hediye gönderilmişti, firmanın müşterilerine yaklaşımını beğeniyorum, başarılı olmalarını da çok istiyorum, fakat henüz yeteri kadar iyi değiller. İlk görüntü olarak en parlak sarp, sonra cg ve meg geliyor, eşit diyebilirim ikisini parlaklığı için. Divortex ise son sırada, hatta bir şey sürüldü mü sürülmedi mi belli değil gibi. Cg blue guardı uygularken çok hafif bir köpürme de oldu, temizlik özelliği de var mı acep diye düşündüm bir ara :D

Buyurun resimler..

Ekli dosyayı görüntüle 8859

Ekli dosyayı görüntüle 8858

Ekli dosyayı görüntüle 8861
Emeğinize sağlık

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, güzel bir test olmuş. Fotoğrafların kontrast ayarlarından mıdır bilmiyorum ama 4. güne kadar parlaklığı daha güzel geldi bana. 5. günden sonra etkisi zayıflamış gibi sanki.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi ellerine sağlık, bana kalırsa yaz ayları için uygun sonuçta 1 2 hafta da bir arabayı yıkadığımızı düşünürsek iyi geldi. Ama bağa bahçeye gidenler için her zaman Endurance daha mantıklı geliyor.
Sercan endurance bu konuda şu an ulaşabileceğimiz zirve ürünlerden :) tabi üstadlar daha iyi bilir. Benim bu ürünü alıp denemekte ki maksadım alternatif ve uygun bir ürün arayışı. Meguiarstan beklentilerin ile bu üründen olan beklentilerin benzer olmamalı.

Zira benim beklentim yaz ve bahar koşullarında 1 hafta gitsin, yağmurdan çamurdan bir nebze daha az etkilensin ve müşteri araçlarına uygulanacak şekilde uygun bir fiyata sahip ve zararsız bir ürün olsun :)

Teşekkür ederim dikkat edeceğim uyarınıza :)
Uyarı değil, naçizane bilgi paylaşımı :)

Elinize sağlık, güzel bir test olmuş. Fotoğrafların kontrast ayarlarından mıdır bilmiyorum ama 4. güne kadar parlaklığı daha güzel geldi bana. 5. günden sonra etkisi zayıflamış gibi sanki.
Doğru, söylediğiniz gibi görünüyor hocam. Fotoğraflarda bir filtre oynama hiç bir şey bulunmuyor. 1 haftayı sıkıntısız tamamlar diye düşünüyorum. Yine gün gün fotoğraf çekmeye devam edeceğim ve akşam tazzikli su tutacağım bir tekere ertesi gün kontrol edip bakacağım su yedikten sonra ne olacak ? :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Saygı ve selametle.

abi eline sağlık tam aradığım bir inceleme olmuş :) şu 5. gün görüntüsünü ben daha bahçeden çıkamadan görürüm gibi :D o yüzden endurance can simidi gibi benim için :D şimdi sonax aldım bakalım ben de. elime ulaşınca şişenin dibinde kalan son endurance ile sonax karşılaştırmasını yapmaya çalışacağım :) divortex yaz kullanımı için gerçekten güzelmiş, ama toz toprak yola girenler için lastik parlatıcısı arayışında olanların uzak durması gereken bir ürünmüş :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Shirb13 Ellerine sağlık inceleme çok güzel olmuş. Performansı fena değil gibi. Sulandırmadan davlumbazda kullanılır gibime geldi, sen ne düşünüyorsun? Suya karşı dayanımı nasıldır acaba

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
abi eline sağlık tam aradığım bir inceleme olmuş :) şu 5. gün görüntüsünü ben daha bahçeden çıkamadan görürüm gibi :D o yüzden endurance can simidi gibi benim için :D şimdi sonax aldım bakalım ben de. elime ulaşınca şişenin dibinde kalan son endurance ile sonax karşılaştırmasını yapmaya çalışacağım :) divortex yaz kullanımı için gerçekten güzelmiş, ama toz toprak yola girenler için lastik parlatıcısı arayışında olanların uzak durması gereken bir ürünmüş :)
Mustafa az önce su denemesi yaptım su iticilik fena değil su üzerinden akıp gidiyor lastikte bir şey kalmıyor ama boncuklanma namına bir şey yok :( yarın sabah su döktüğüm lastiğin fotoğrafını atacağım.

Bu arada şunu gördüm kaldırıma sürtülen yerlerden lastik parlatıcı sökülmüş gibi olmuş.

Şuna kanaat getirdim, kış şartlarına çok dayanmaz.

@Shirb13 Ellerine sağlık inceleme çok güzel olmuş. Performansı fena değil gibi. Sulandırmadan davlumbazda kullanılır gibime geldi, sen ne düşünüyorsun? Suya karşı dayanımı nasıldır acaba
Teşekkürler Berkaycım. Bunu denedim az evvel onu yazıyordum tam. Su iticilik fena değil benim gördüğüm kadarıyla lastikten suyu attı ama boncuk sıfır. Perde şeklinde aktı su. Suyu döktüm lastiğe öylece bıraktım. Yarın lastiğin durumunu paylaşacağım bakalım suyla akıp gitmiş mi parlatıcı ?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık test için kardeşim 5. Gün itibariyle performans aşaşı doğru hızlı bir düşüşe geçmiş gibi, haftalık kullanılacak bir ürün olarak.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık test için kardeşim 5. Gün itibariyle performans aşaşı doğru hızlı bir düşüşe geçmiş gibi, haftalık kullanılacak bir ürün olarak.
Abi şahsi kanaatim 5 gün iyi bile gitti kör topal suyu görmeden 1 haftayı tamamlayabilirse bence görevini yerine getirmiş olur xira bir endurance performansı beklemiyorum :) bugün suyu bastım sol ön tekere bakalım yarın sabah nasıl bir görüntü çıkacak ortaya.

Yaz günlerinde kendi arabamıza yada uygulamacılarda müşteri arabalarına kullanılacak uygun bir alternatif bence. Sulandırmadan bile kullanılsa 473 ml meg endurance parasına 5 kg jel olarak alıyorsun. @CNR Detailing gibi trafik lambalarında yeşil yanana kadar döneriz 4 tekeri :komik:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@mustafacagri, @onurçiko, @Berkay, @carking58, @Sercan20 ,@Hakankılıç

Evet arkadaşlar, çoğunuzun yorumladığı üzere Divortex 5. günden sonra delik paraşütle inişe geçti. Daha önce de bahsettiğim üzere kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.

Buyurun 6. günü; Cuma sabah 07:38​

Evet gelelim su performansına, dün suyu sadece lastiğe döktüm, herhangi bir tazyik basınçlı bir şey tutmadım üstüne yaklaşık 12-13 saat geçti ve sonuç bu; (Sol Ön teker)

Yorumum şu,

Kış için, nanay; Bahar ve yaz ayları için, yağmur su çamur toprak görmediği sürece 1 hafta götürür, şehir içi kullanım koşulları için ideal. Eğer aracınız bağ bahçe dere çayır görüyorsa tercih etmeyiniz.

Şimdiden okuyan beğenen herkese :tesekkur2:

Son düzenleme:

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
@mustafacagri, @onurçiko, @Berkay, @carking58, @Sercan20 ,@Hakankılıç

Evet arkadaşlar, çoğunuzun yorumladığı üzere Divortex 5. günden sonra delik paraşütle inişe geçti. Daha önce de bahsettiğim üzere kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.

Buyurun 6. günü; Cuma sabah 07:38​

Evet gelelim su performansına, dün suyu sadece lastiğe döktüm, herhangi bir tazyik basınçlı bir şey tutmadım üstüne yaklaşık 12-13 saat geçti ve sonuç bu; (Sol Ön teker)

Yorumum şu,

Kış için, nanay; Bahar ve yaz ayları için, yağmur su çamur toprak görmediği sürece 1 hafta götürür, şehir içi kullanım koşulları için ideal. Eğer aracınız bağ bahçe dere çayır görüyorsa tercih etmeyiniz.

Şimdiden okuyan beğenen herkese :tesekkur2:
Bence ürün fiyatına göre iyi iş çıkarmış.Bizim gibi haftada bir araba temizleyenler için olur veya müşteri araçları için hem kaliteli hem uygun fiyatlı bir şeyler istenirse bu ürün kullanılabilir gibi sanki.Davlumbazlarda nasıl denediniz mi ?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bence ürün fiyatına göre iyi iş çıkarmış.Bizim gibi haftada bir araba temizleyenler için olur veya müşteri araçları için hem kaliteli hem uygun fiyatlı bir şeyler istenirse bu ürün kullanılabilir gibi sanki.Davlumbazlarda nasıl denediniz mi ?
Hocam davlumbazlara sprey şeklinde sıkıp bıraktım ama uzun uzadıya gözlemlemedim davlumbazlar da zift beton vs baya karışık yıkamayla çıkmayan şeyler var.

Kendi aracımı yıkadığımda davlumbazları iyice temizleyip uygular gözlemler, bilgi veririm :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Shirb13 abi eline sağlık. Yaz için gerçekten ideal, fiyatı da güzel. İlk parlaklığı falan da hoş. Teşekkürler test için tekrardan :) davlumbaz konusundaki testini de merakla bekliyorum :)