Seat Leon aracıma; camlarda, farlarda ve stoplarda pasta uygulaması

Aykuteser

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara çankaya
Yeni seat leon araç aldım ve benden önceki sahibi aracı fırça ile yıkadığından dolayı hem boyada hem de camlarda, farlarda, stoplarda hareler oluşmuştu. Sonax Autocreme Lackglanz pasta ile el yordamıyla farları, stopları ve camlardaki hareleri almaya çalıştım. Polisaj makinesi olmadan el yordamıyla yapmak zaman aldı ama kesinlikle sonuç veriyor. Bu tarz sorunları olanlar için sonax ın pastasını öneririm. Ayrıca camlardaki kireç lekelerini de alıyor. Deneyecekler için uygulama yönetimini kısaca anlatayım; arabanız gölgede ve soğukken pasta uygulanacak bölgeyi temizleyin ve sonrasında pastadan süngerinizin üzerine biraz alarak uygulanacak bölgeye ped ile yayın ve sonrasinda yuvarlak yapan hareketlerle bölgenin tamamına ortalama 5-6 dk arasında uygulayın. Sonrasında ise bir tık kurumasını bekleyip temiz nemli bir bez ile bölgeyi temizleyin. Ben pastadan sonra daha parlak bir görünüm alabilmek ve suyun hem cam üzerinde hem farlar ve stoplarda kayması için en son yine sonax ın hızlı cilası olan sonax brillant shine ı kullandım, bunu yapmanız şart değil ama yaparsanız da daha uzun vadeli düzgün şekilde kullanmanızı sağlar diyebilirim. Bu arada pastayı yapmadan önce cam fitillerini veya stop far kenarlarını kağıt bant ile maskeleme yaparsanız pastalar sağa sola bulaşmamış olur. Uygulama yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, makine olmadan elle baya yorucu olmuştur ama sonuç almayi basarmissiniz :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
arka farlar ve camlar elle uygulamaya rağmen çok iyi olmuş diyebilirim fakat ön farlar her ne kadar uğraşılsa da kronik içten de toz aldığı için hiç bizim istediğimiz gibi olmuyor malesef. Yine de güzel olmuş denebilir
Birde elinizde varsa katı wax , sealant yada sıvı cila tarzı ürünler sonax bsd den daha uzun ömürlü ve daha etkili olur

Aykuteser

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara çankaya
arka farlar ve camlar elle uygulamaya rağmen çok iyi olmuş diyebilirim fakat ön farlar her ne kadar uğraşılsa da kronik içten de toz aldığı için hiç bizim istediğimiz gibi olmuyor malesef. Yine de güzel olmuş denebilir
Birde elinizde varsa katı wax , sealant yada sıvı cila tarzı ürünler sonax bsd den daha uzun ömürlü ve daha etkili olur
Ön farlarda ledlerin yansıması olduğu için biraz puslu gösteriyor aslında fena olmadı ama polisaj makinesi ile daha iyi bir sonuç alınabilir. Ben sonax bsd yi daha çok su kaydırıcı ve parlaklık alabilmek amaçlı uyguladım, elimde o ürün vardı üzerinden hızlı bir geçmek istedim. Tabii ki daha farklı ürünlerde kullanılabilir ☺️

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık zorlu bir uygulama olmuş. Ama sonuç tatmin edici

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi