Herkese merhaba, bayram tatili dönüşünde gerçekleştirdiğim iç dış temizliği sizlerle paylaşmak isterim.
Tatil sürecinde yaklaşık 1500km yol ve 4 gün boyunca aralıklı yağan yağmurdan dolayı epey kirliyiz.
Temizliğe içinden başlayarak Karcher wd2 ile taban halılarını ve koltukları süpürdüm. Paspasları yıkayıp kurumaya bıraktım ve ardından koltukların deri ve alcantara kısımlarını Koch Chemie PolStar ile temizledim. Plastik aksamların kirli olan kısımlarını ValetPro APC ile temizleyip nemli bez ile üzerinden geçtim. Fazla kirli olmayan sadece toz olan yerli nemli bezle sildim.
İçini bitirirken trimler için koruma olarak Auto Finesse Spritz kullandım. Parfüm olarak bu sefer Chemical Guys Purple Stuff'ı tercih ettim.
Aracın içinde çalışırken pek fazla fotoğraf çekemediğim için dışından devam ediyorum.
Dış kısımda jantlarda Nigrin kullanarak başlıyorum.
Biraz çalışmasını bekledikten sonra jantlara bir perde su tutup ValetPro Bilberry ile fırçaladım.
AutoBrite Magifoam ile ön yıkama ve detay fırçasıyla eldivenin temizleyemediği yerleri temizledim.
Durulamadan sonra çift kovada favorim olan Adams şampuanla devam ediyorum.
Kurumalada KlinKorea Duoyu denedim ve baya beğendim. Tek geçişte kupkuru ve iz birakmadan siliyor. Tek kötü yani bez su emdikçe baya bir ağırlaşmaya başlıyor. Kuru halinin 700gr olduğunu düşünürsek kurulama sonunda bez 1kg a yaklaşıyodur diye tahmin ediyorum
Kurulamadan sonra janlardaki eski balans yapışkanlarını sökmek için AutoBrite Just Tonic kullandım.
Dış trimleri KochChemie NanoMagicPlast ile korumaya aldım.
Aklımda wax kullanmak vardı ancak çok yorulduğum için bir dahaki sefere diyerek Soft99 Luxry Gloss uyguladım.
Jantlara Zymol Wheel Coat lastiklere Sonax lastik parlatıcı uygulayıp bitirdim.
Son olarak bir kaç final fotoğrafı
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi