Herkese merhaba, kış aylarının gelmesiyle korumayı yenileme amaçlı kışlık bakım uygulamı sizlerle paylaşmak isterim.
Aracı yoğunluktan dolayı 1 buçuk aydır yıkayamıyordum. 3 ay önce uyguladığım sonax premium carnuaba waxdan da eser kalmamıştı zaten. Önceki yıkamalarda qd ve benzeri ürünlerle geçiştiriyordum fırsat bulunca da kış ayları için favorim olan soft99 fusso coat'u bu bakımda uyguladım.
Önce kirli halimiz;
Jantlar ile yıkama işlemine başlıyorum. Jantlara Autobrite Very Cherry Non Acidic kullandım. Ürünü pek beğendiğim söylenemez ama temizlik performansı fena değil hafif kirli jantlarda fırça ile güzel temizlik yapıyo. Lastikleri 3d grand slam ile fırçaladım. Bu ürün için de 3d orange degreaserdan biraz daha güçlü yağ çözücü diyebilirim.
Davlumbazlara 150ml ceviz v1 ve 100ml Koch Chemie Green Star karışımını Secho ile püskürtüp fırçalıyorum. Ceviz v1 köpürmesi ve temizliği ile sevdiğim bir ürün v2 yi deneme fırsatım olmadı ama bir dahaki alımda kesinlikle alacağım üründür kendisi. Green Star'ın da temizlik performansını çok beğeniyorum. Ceviz ve Green Star karşımı da güzel bir kombo oluyor bence.
Mjjc foam lance'im ne yazık ki bozulduğu için ön yıkama işlemini 1:1 Ceviz v1 ve Secho yardımı ile yapıyorum.
Cevizi durulayıp ardından çift kovada Sonax Red Summer kullandım. Aslında daha agresif bir şampuan tercih edicektim ama ürünü yeni almıştım ancak kullanma fırsatım olmadığından bunu kullandım. Temizlik performansı bu kirlilikte bir araç için iyi ama daha kirli olsaydı muhtemelen zayıf kalabilirdi. Yıkarkenki kayganlığı ve köpürmesini çok sevdim ben, favori şampuanlarım arasına girdi kendisi. Mjjc eldiven kulladım.
Kurulama net favorim olan Klin Korea Duo yu kullandım. Bu bezi aldıktan sonra diğer bezler boynu bükük bekler oldu çeyizde.
Kapı içlerini 3D waterless wash ile temizledim üstüne 3D final touch kullandım. Bu aşamaların fotoğraflarını çekmemişim nedense. Aracı komple kuruladıktan sonra motorun yine 3D waterless wash kullanarak tozunu aldım.
Geçelim koruma işlemlerine. Yine jantlardan başlıyorum. Jantlara Auto Finesse Mint rims, lastiklere ve davlumbazlara 3D Magic Dressing uyguladım.
Boya yüzeyini M600 ile temizledikten sonra Soft99 Fusso Coat uyguladım. Kış aylarında yaklaşık 2 3 güzel bir koruma sağlıyor eğer yıkamalar ve qd ile iyi desteklenirse.
Ön cama Soft99 Glass Stain Cleaner ile temizledim (bu işlemi yıkarken yaptım ardından tekrar şampuanlı su ile temizledim). ardıdan çıkmayan bir kaç reçine lesi için Marflo nun hediye gönderdiği kili 3D Final Touch ile uyguladım. Sonrasında bütün camlara Soft99 Ultra Glaco uyguladım.
Cam tavana Soft99 Glass Roof One uyguladım. Öncesinde temizleyicisini yıkama esnasında uyguladım. Daha sonra kuruladıktan sonra korucusunu uyguladım.
Boyasız plastiklere favorim olan Koch Chemie Nano Magic Plast Care uyguladım.
Final fotoğrafları
Ertesi gün yağan yağmurdan boncuklar
Vakit ayırıp okuyan herkese çok teşekkürler
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi