Secho fx2 modifikasyonla ilgili sorun

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Çok uğraşmışsınız hocam, hemen hemen tüm kırtasiyelerde 1 liraya bulabilirsiniz
:) doğrudur kardeşim.kırtasiyelerde hobi malzemesi olarak satılıyor denildi birkaç yere sordum yok dediler.bazıları ise nasıl birşey olduğundan bihabersiz.neyseki bulduğum yerden çölde su bulmuş misali saldırdım keçelere:alkisss:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
110 08 nozul buldum evde. Bu uyumlu olur mu secho ile ? 110 06 dan farkı dezavantajı ne olur?

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
110 08 nozul buldum evde. Bu uyumlu olur mu secho ile ? 110 06 dan farkı dezavantajı ne olur?

Tamamen bilgi dışı konuşuyorum, kendi aklımca bir fikir yani, 110 açısı oluyor, 6 ve 8 de delik genişliği sanıyorum. Bu nedenle çok büyük fark olur mu bilemedim. Biraz daha bol atar gibi yani.

Dediğim gibi bildiğimden değil, yorum ile konuşuyorum.

Ouris

Acemi Detaycı
Üye

Bizamanlar biyerlerde 08 in perdelemesinin daha iyi olduğunu okumuştum ama tecrübem yok. Evde nozul bulmakta ilginçmiş. Ben bolbol kol düğmesi, perde korniş düğmesi, toplu iğne, 5 kuruş buluyorum. henüz nozulle hasbihal olamadık :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tamamen bilgi dışı konuşuyorum, kendi aklımca bir fikir yani, 110 açısı oluyor, 6 ve 8 de delik genişliği sanıyorum. Bu nedenle çok büyük fark olur mu bilemedim. Biraz daha bol atar gibi yani.

Dediğim gibi bildiğimden değil, yorum ile konuşuyorum.
Vallahi ben de kestiremedim nası olur :) geçenlerde alacaktım tam internetten. Yıllar önce erdemboyadan yine böyle köpük atan pompa yapmak için aldığım bunlar geldi aklıma, bahçede şans eseri buldum. Uyacaksa deneyeyim köpük için şansımı :)

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik

@ege üstadın şöyle bir yorumu var bununla ilgili. Sechoyu bilmiyorum ama veta için siyah ucu hafif törpülemeniz gerekiyor veya nozulu biraz törpülemek gerekiyor. Ben de 06 ve 08 var 06 yı vetaya taktım kullanıyorum, memnunum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@ege üstadın şöyle bir yorumu var bununla ilgili. Sechoyu bilmiyorum ama veta için siyah ucu hafif törpülemeniz gerekiyor veya nozulu biraz törpülemek gerekiyor. Ben de 06 ve 08 var 06 yı vetaya taktım kullanıyorum, memnunum.
o rakamsal deger 3 bar için verilen debi si.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
karşılaştırma videoları.
Çok teşekkür ederim abi şahane oldu karşılaştırma videosu :)

08 ile yapayım ben de boşa 06 almayım teşekkür ederim
110-6 ile 110-8 arasındaki fark 8 daha kalın yoğun atış yapıyor. 6 ise biraz daha ince.ben de ikiside var 8 kullanıyorum.
Kalın olması daha iyi olur sanki şahane denk geldi bu nozul :D

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şimdi ilk denemeyi yaptım. 2 kat bulaşık süngerinin yeşil kısmından koydum. Kesiği de fotoğraftaki şekilde yaptım. Yanımda şampuan yoktu pril ile deneme yaptım ama aşırı sulu şekilde attı. Açtığım delikten mi kaynaklı sorun?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Şimdi ilk denemeyi yaptım. 2 kat bulaşık süngerinin yeşil kısmından koydum. Kesiği de fotoğraftaki şekilde yaptım. Yanımda şampuan yoktu pril ile deneme yaptım ama aşırı sulu şekilde attı. Açtığım delikten mi kaynaklı sorun?

Burasını çok aşırı kesmişsin hacım. Normal yorgan iğnesi ile delip sağa sola çevirmek işini görecektir. Burasını teflon bantla sıkıca sar yahut silikon akvaryum hortumu ile değiştir, bu şekilde kesinlikle her seferinde farklı mâcera yaşarsın.
Şu kesi ile normalde şanti kıvamı çıkar ortaya ama bence hareket edip kapandığı için dışarı sadece sabunlu su atmış, denemeye devam:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Burasını çok aşırı kesmişsin hacım. Normal yorgan iğnesi ile delip sağa sola çevirmek işini görecektir. Burasını teflon bantla sıkıca sar yahut silikon akvaryum hortumu ile değiştir, bu şekilde kesinlikle her seferinde farklı mâcera yaşarsın.
Şu kesi ile normalde şanti kıvamı çıkar ortaya ama bence hareket edip kapandığı için dışarı sadece sabunlu su atmış, denemeye devam:)
Teflon bantla sarıp Bi tık aşağıdan delik açayım iğneyle :) neşter ile çizik attım ama o da delik gibi olmadı.

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Beyler biz secho ve muadillerini modifiye ederken st 110_06 veya st 110_08 nozulları kullanıyoruz ve bu nozullar 11o° açıyla atıyorlar buraya kadar tamam.

Peki bu sitede bir de LU ile başlayan yüksek etki alanlı modeller var. 120° açılı olduğu vurgulanmış. Şimdi sadece beyin fırtınası yapıyorum. Kwazarın yada Alta foamın perde başarısının altında yatan faktör böyle bir püf noktamı acaba?

Bu ürünü temin eden kullanan varmı?
Edit: 10° açı farkını hafife almayınız
1 metre mesafeden atım yapıldığını varsayarsak yaklaşık 42 cm daha geniş atacak demektir.

Son düzenleme:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
şimdi bir algıyı degiştirmek gerek. bu nozullar sulama ilaçlama vb amaçlı üretilmiş ve bizim gibi bir mobil yani kısıtlı basınç /sıvı dengesiine sahip kullanımlara alakası yoktur.
Alta Foam 2000: 06 kawazar: 08 kullanıyor. nazulların sınıflandırılmasında renk kullanılmıştır. görselde gri 06 beyaz 08 olarak geçer. bu bilgiyle ürünlerin görsellerindende kullandıkları nazul ölçülerini belirleyebilirsiniz.

bahsettiginiz nazullar bu pompalarda kullanımı için daha yüksek açı aralagı sebebiyle daha yükek basınca ve ürüne ( sıvıya) ihtiyaç duyacaktır. daha düşük açılarda da köpürme işlemi gerçekleşmeyecek çok yetersiz kalacaktır.
tabi erişilmesi dahilinde denemeler yapılabilir. ama dedigim gibi veriler bu sonuçların alınabilecegini söylüyor.

bu vesileyle ellerinde kawazar olan arkadaşlarada gri nozul denemelerini öneribilirim. gözkırpma.

iyi detaylar

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
şimdi bir algıyı degiştirmek gerek. bu nozullar sulama ilaçlama vb amaçlı üretilmiş ve bizim gibi bir mobil yani kısıtlı basınç /sıvı dengesiine sahip kullanımlara alakası yoktur.
Alta Foam 2000: 06 kawazar: 08 kullanıyor. nazulların sınıflandırılmasında renk kullanılmıştır. görselde gri 06 beyaz 08 olarak geçer. bu bilgiyle ürünlerin görsellerindende kullandıkları nazul ölçülerini belirleyebilirsiniz.

bahsettiginiz nazullar bu pompalarda kullanımı için daha yüksek açı aralagı sebebiyle daha yükek basınca ve ürüne ( sıvıya) ihtiyaç duyacaktır. daha düşük açılarda da köpürme işlemi gerçekleşmeyecek çok yetersiz kalacaktır.
tabi erişilmesi dahilinde denemeler yapılabilir. ama dedigim gibi veriler bu sonuçların alınabilecegini söylüyor.

bu vesileyle ellerinde kawazar olan arkadaşlarada gri nozul denemelerini öneribilirim. gözkırpma.

iyi detaylar
Hemen favoriledim ne güzel tablo o öyle

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

iyi detaylar
Kwazar da gri nozul ve bir parça keçe takviyesiyle çok güzel sonuçlar alınabiliyor :)

ibanez130

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

merhaba bu nozzle un ölçüsü nedir acaba rica etsem ölçüp söyleyebilirmisiniz? bir firmada buldum ama büyükmü küçük mü emin olamıyorum.