Selamlar Üstadlarım

genzo

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar üstadlarım.

Arabasını seven herkes gibi bizde arabımızı temizler güzel tutmaya çalışırdık. Yaklaşık 2-3 gündür sayfayı hatim ettim dersem yeridir , biz temizlik yapmıyormuşuz bunu anladım. Umarım bundan sonra aracıma hakettiğini yaşatırım :) 7 yaşında bir corsa ellerinizden öper.

Bu arada sizlerede bir sorum. İç detay fırçalarımı aldım. Aslan yattığı yerden belli olur misali öncelikle içten ürünlerimi tamamlamaya karar verdim. Aracın iç temizliği torpido trim gibi yerler için Valet pro apc classic ile koch chemie gs arasında kaldım. Siz hangisini önerirsiniz. Birde bunu kullanınca torpido koruyucuda kullanmaya gerek olur mu ? Mesela sonax matt efect gibi.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bu tarz sorularınızı hızlı soru cevap konusundan sorabilirsiniz.
GS daha ekonomik ve kullanırken daha fazla köpüren bir ürün. İkisi de elimde olmasına rağmen ben GS kullanmayı tercih ediyorum. Sadece nispeten yeni ve temiz olan araçlarda matlaştırma amaçlı kullanacaksam VP APC tercih ediyorum. Temizleme konusunda daha agresif olan APC ve iç mekan için daha uygun daha soft olan interior cleaner ürünleri var.
Koruma öncesinde apc veya interior cleaner ile temizlenmiş mat, temiz ve korumasız olan yüzeye,
ilk olarak interior dressing (torpido parlatıcı, koruyucu vs. nasıl isimlendirirseniz) kullanılabilir.
İkinci olarak ise interior detailer olarak geçen ürünler var. Bunların da koruma özelliği olduğu gibi az da olsa temizlik kabiliyeti vardır. Daha çok periyodik temizlikte plastiklerin tozunu alıp koruma altına almak için kullanılabilir.

Valet Pro için örnek verecek olursak VP APC veya VP Advanced Interior ile temizledikten sonra VP Classic Protectant kullanabilirsiniz.
Koch Chemie için örnek verecek olursak da GS veya MZR ile temizlediğiniz yüzeye TS uygulayabilirsiniz.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar üstadlarım.

Arabasını seven herkes gibi bizde arabımızı temizler güzel tutmaya çalışırdık. Yaklaşık 2-3 gündür sayfayı hatim ettim dersem yeridir , biz temizlik yapmıyormuşuz bunu anladım. Umarım bundan sonra aracıma hakettiğini yaşatırım :) 7 yaşında bir corsa ellerinizden öper.

Bu arada sizlerede bir sorum. İç detay fırçalarımı aldım. Aslan yattığı yerden belli olur misali öncelikle içten ürünlerimi tamamlamaya karar verdim. Aracın iç temizliği torpido trim gibi yerler için Valet pro apc classic ile koch chemie gs arasında kaldım. Siz hangisini önerirsiniz. Birde bunu kullanınca torpido koruyucuda kullanmaya gerek olur mu ? Mesela sonax matt efect gibi.
Aleyküm selam .apc ile temizledikten sonra korumaya almanız gerekmektedir
K2 apc strong veya valet pro apc düşünebilirsiniz Apc strong 1/40 valet proyu ise 1/20 seyrelterek kullanıyorum ikiside güzel ürünlerdir.
Mat görünüm seviyorsanız eğer Koruma olarakta k2 satina önerebilirim

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracın içine apcler yerine flowey i 2 tarzı iç temizleyiciler öneririm vp apc beyaz kalıntılar bıraktı benim deneyimlemelerimde sonra bide onları silmekle uğraştım hep gs yi ise içerde kullanmaya cesaret edemedim hiç .agresif biraz dış trimlerde kullanıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hoşgeldiniz :) Sadece temizleyici ürün kullanırsanız koruyucu kullanmakta fayda var, fakat Sonax matt ef. hem temizleme hem koruyucu özelliği olan bir ürün.
Ayrıca apc çok yoğun kirlerde gerekli olur, benim torpidom adam akıllı kirlenmiyor bile nemli bezle geçip tozunu alıyorum, Sonax m.e yada K2 Satina geçiyorum iş bitiyor. :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aramıza hoşgeldiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

gbpfocus16v

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar üstadlarım.

Torpido vs için classic değilde valet pro interior cleaner tercih etmeniz daha doğru olur bence.

gbpfocus16v

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar üstadlarım.

Hatta yaklaşık 1.5 senedir ben interior cleaner kullanıyorum.Detaylı iç temizliği harici aşırı seyreltiyorum haftada bir yıkama yaptığımda torpido vs üzerindeki kirleri almak için kullanıyorum.Sizde öyle bi tercihte bulunabilirsiniz.En son aldığımda hepsiburada baya uyguna satıyordu.Hala öylemi bilmiyorum.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu tarz sorularınızı hızlı soru cevap konusundan sorabilirsiniz.
GS daha ekonomik ve kullanırken daha fazla köpüren bir ürün. İkisi de elimde olmasına rağmen ben GS kullanmayı tercih ediyorum. Sadece nispeten yeni ve temiz olan araçlarda matlaştırma amaçlı kullanacaksam VP APC tercih ediyorum. Temizleme konusunda daha agresif olan APC ve iç mekan için daha uygun daha soft olan interior cleaner ürünleri var.
Koruma öncesinde apc veya interior cleaner ile temizlenmiş mat, temiz ve korumasız olan yüzeye,
ilk olarak interior dressing (torpido parlatıcı, koruyucu vs. nasıl isimlendirirseniz) kullanılabilir.
İkinci olarak ise interior detailer olarak geçen ürünler var. Bunların da koruma özelliği olduğu gibi az da olsa temizlik kabiliyeti vardır. Daha çok periyodik temizlikte plastiklerin tozunu alıp koruma altına almak için kullanılabilir.

Valet Pro için örnek verecek olursak VP APC veya VP Advanced Interior ile temizledikten sonra VP Classic Protectant kullanabilirsiniz.
Koch Chemie için örnek verecek olursak da GS veya MZR ile temizlediğiniz yüzeye TS uygulayabilirsiniz.
Aramıza hoş geldiniz. Aracınız E kasa mı D kasa mı :)

genzo

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
@gbpfocus16v, evet hocam bende diğer üstadlarımın yorumlarını düşünerek senin dediğin gibi interior cleaner bir ürünle iç temizliği yapmaya karar verdim. İlk acemilik olması sebebiyle ufaktan bir sonax ürünü ile başladım. İç temizliğe daha sonrasında internetten farklı kendim seytelticepim bir ürün alacam. Dediğinizi not aldım.

@Nobran, e kasa üstadım..

@Aliis, teşekkürler üstadım..

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hoş geldiniz , keyifli forumlar.

Yukarda çeşitli olarak yorumlar yapılmış ,bende onlara şu şekilde ilave ediyim. Apc ler sürekli kullanım için biraz yoğun temizleyicilerdir. Örnek verecek olursam ben içte flowey i2 yi tercih ediyorum. Fakat yine iç ayak eşiklerinde vp apc tercih ediyorum. Markalardan bağımsız apcyi düzenli yerine 2/3 ayda bir yada koruma ürünü uygulamadan önce yapmakta fayda var. Onun dışında interriour cleaner veya soft temizleyiler her zaman daha iyidir.

Bunun dışında gs bazı plastiklerde leke bırakabiliyor , buna içi geçtim motor yada dış plastiklerde dahil. Bundan dolayı gs yi içte kullanırken biraz dikkat etmekte yarar var

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ben de apc arıyordum içerisi için gs’nin ph’ı ve agresifliği beni korkuttu bu yüzden Po aldım 10 gün geçti hala kir vs yok yüzey sıfır kondisyonunda kapı içleri, deri aksamlar, torpido vs

volkanman

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar üstadlarım.

Ben herkesten farklı bir ürün kullanıyorum galiba tek ben kullanıyorum ve memnunum GoodStuff Apc