Seramik kaplama önerisi

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sıfır araca polisaj yapılır. Aldığımda ilk işim polisaj yapmak oldu. Arabalar bize hiç bir zaman sıfır gelmez zaten, bizden önce demir tozu gelir, reçine gelir, kuş pisler, çamur sıçrar sonra kasabın biri yıkar ve size teslim eder.

Uygulaması daha kolay, daha az ürün sarfiyatına sahip ve çok daha parlak seramikler var. Tazeyken açık alanda kuş pislerse silerken seramik mahvolur. Bir müddet kapalı alan şart diye düşünüyorum.
@detail35 ile fusso uygulamasında demir tozu aşamasında bir tane bile morarma olmadı ben çok temiz araç gelir bayiden diyemem ama bu sefer kıyamadım ki iyiki wax yapmışım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@detail35 ile fusso uygulamasında demir tozu aşamasında bir tane bile morarma olmadı ben çok temiz araç gelir bayiden diyemem ama bu sefer kıyamadım ki iyiki wax yapmışım
iyi ki wax yapmisim derken waxta polisaj yapilmaz, seramikte yapilir diye bir şey yok. Ne yaparsaniz yapın öncesinde yüzey hazırlığı yapılması lazım. Sizinki temiz gelmiş gerek duymamış olabilirsiniz, mecbur da değilsiniz ancak tek aşama polisaj parlaklığı ve derinliği bir üst kademeye taşıyacaktır. Kıyamadım vs. deyince enteresan ve komik geliyor açıkçası. Yazıyı okuyan yeni arkadaşlar "ya bu polisaj nasıl bisey ki zarar mi veriyor acaba neden kiyamamis" gibi bi izlenim bırakabilir derdim sadece bu.

Konuyu bulandırdıysam affola konuyu açana arkadaşımıza tavsiye veremedim çünkü ne arabasını, ne rengini yazmış, ne beklentisini yazmış. Kendi mi yapacak bir yere mi yaptıracak onu da bilmediğim için tavsiye veremiyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu konuda Volvo bir istisna olabilir. Otomobiller komple örtülü şekilde showroom'a geliyor. Teslimat öncesi de lütfen yıkamayın diye belirtince sağolsunlar hiç ellerini sürmemişlerdi. Hatta içindeki naylonları bile elletmemiştim. Herşey bana kalınca haliyle yüzeyde hiç çizik oluşmamıştı. Hatta, sadece aynalarda eser miktarda demir tozu çıkmıştı.
Subaru'yu da teslim almadan önce yıkamayın, ellemeyin dediğimden o da çiziksiz şekilde teslim edilmişti :)

Ha ama Bmw'yi, Borusan satış görevlisi söz vermesine rağmen boya koruma yaptırmadan ve bol dairesel çizikler ile teslim etmişti. Hani bunun boya koruması, bu çizikler de nedir diye çıkışınca (boya korumayı da bizimkiler yapsınlar nasılsa bedava diye diretmişlerdi yoksa onun yerine başka birşey istemek vardı da neyse) abi siz oturun 2 saat sonra teslim ederiz dediğinde de dalga mı geçiyorsun 2 saate anca dışını yıkarsınız demiştim. Orada yanımda borusan çalışanı boya ustası da vardı adam ısrarla kaşlarını yukarı kaldırıyordu, yok olmaz yapamayız 2 saatte hayatta olmaz diye satış görevlisine kaşları ile selektör yapıyordu :D:D:D
Tabi, satış görevlisinin de şansı veya şanssızlığı işte, adam o kadar müşteride bana denk geldi :D:D
Valla hocam Volvo' yu tebrik etmek lazım o zaman :) ben o kadar yıkamayın dedim, geldiğimde görevli elinde kuru bir bez ve bir spreyle arabayı silmeye çalışıyordu. Vernik mat ve bez izleri vardı 3 aşama hatta bazı yerlere 4 aşama polisaj yapıldı.
Satış görevlileri müşteriyi bağlamak için her şeyi yapar usta falan dinlemez :D 10 dk da yıkarlar, bi silikonlu pasta geçerler bide wax sürerler al sana koruma parıl parıl oldu iyi günlerde binin :)

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
iyi ki wax yapmisim derken waxta polisaj yapilmaz, seramikte yapilir diye bir şey yok. Ne yaparsaniz yapın öncesinde yüzey hazırlığı yapılması lazım. Sizinki temiz gelmiş gerek duymamış olabilirsiniz, mecbur da değilsiniz ancak tek aşama polisaj parlaklığı ve derinliği bir üst kademeye taşıyacaktır. Kıyamadım vs. deyince enteresan ve komik geliyor açıkçası. Yazıyı okuyan yeni arkadaşlar "ya bu polisaj nasıl bisey ki zarar mi veriyor acaba neden kiyamamis" gibi bi izlenim bırakabilir derdim sadece bu.

Konuyu bulandırdıysam affola konuyu açana arkadaşımıza tavsiye veremedim çünkü ne arabasını, ne rengini yazmış, ne beklentisini yazmış. Kendi mi yapacak bir yere mi yaptıracak onu da bilmediğim için tavsiye veremiyorum.
hocam neyi komik göze hoş geldi yaptırmadım polisiyaj arkadaş başka şey söylüyor ben kendi durumumdan arkadaşa seramik önerisi verdim sen hem komik geldi diyon hem affola diyorsun hayır bi duruş sergilesen onuda anlıycam buda son sözüm bir dahada muhattab olmayız

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
hocam neyi komik göze hoş geldi yaptırmadım polisiyaj arkadaş başka şey söylüyor ben kendi durumumdan arkadaşa seramik önerisi verdim sen hem komik geldi diyon hem affola diyorsun hayır bi duruş sergilesen onuda anlıycam buda son sözüm bir dahada muhattab olmayız
Affola demem konu sahibinedir size değil. Her başlık altında her şey tartışılmaz, bir parantez açmak istedim, bu gibi durumlarda konu sahibinden bu şekilde müsade alınır. Duruşum net açılca izah ettim alınacak bir şey yok sakin olmanı tavsiye ederim. Öyle hemen sinirlenmek olmaz bu foruma yakışmaz.
Bir kere daha okusaydın keşke bunları yazmaya gerek kalmazdı.

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Affola demem konu sahibinedir size değil. Her başlık altında her şey tartışılmaz, bir parantez açmak istedim, bu gibi durumlarda konu sahibinden bu şekilde müsade alınır. Duruşum net açılca izah ettim alınacak bir şey yok sakin olmanı tavsiye ederim. Öyle hemen sinirlenmek olmaz bu foruma yakışmaz.
Sorun yok . sizde özenli yazsaydınız o şekilde cevap alırdınız . Başka söze gerek yok

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Merhaba, önce şunu söyleyeyim, amacım kesinlikle tartışmak değil ama bu tarz komik geldi demenizi ben haddim olmayarak yakıştıramadım bu forumun bir üyesine. Ben @arsen90 Bey'i de tanımam sizi de tanımam, bu nedenle de tarafsız bir gözle alınmasını haklı buldum beyefendinin ki ben de o kıyamayanlardanım. Belki sizin için çok komik bir durum ama kendi polisaj bilmeyen, polisaj yapabilecek ortamı olmayan, buna bütçe ayıramayan, acemilikten aracına dokunmaya korkan insanlar olabiliriz. Dışarıya da bir ton para yatırarak işçiliğinden, malzemesinden, kalitesinden ve çıkacak sonuçtan emin olmadan bir uygulama yaptırmak yerine arabayı kendimize göre iyi kondisyonda tutmaya çalışıyor olabiliriz. Bunun komik bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bence gayet mantıklı, haklı bir neden. Herkes usta değil, ya da her usta forumdaki sizler kadar titiz ve usta değil.

Kaldı ki seramik de wax da mükemmel olmayan yüzeye yapılabilir. yapmadığınız yerde 1 ay gider ve az parlaktır, yaparsanız 1 yıl gider. Bu da bir tercihtir. En basit örneği @Detail 35 Bey'in focus aracı üzerine Gyeon Can Coat uygulaması. Araba 10 yıl polisaj görmemiş.

Polisaj arabaya zarar vermiyor ama usta veriyor. Bu nedenle bence bizi komik bulmayın rica edeceğim. En azından beni bulmayın, belki @arsen90 Bey'in durumu farklıdır.

Konu sahibinden özür dilerim araya girdiğim için. Söylediğim gibi size saygı duyuyorum ve amacım tartışmak değil, gücüme gitti diyebiliriz @Berkay Bey.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba, önce şunu söyleyeyim, amacım kesinlikle tartışmak değil ama bu tarz komik geldi demenizi ben haddim olmayarak yakıştıramadım bu forumun bir üyesine. Ben @arsen90 Bey'i de tanımam sizi de tanımam, bu nedenle de tarafsız bir gözle alınmasını haklı buldum beyefendinin ki ben de o kıyamayanlardanım. Belki sizin için çok komik bir durum ama kendi polisaj bilmeyen, polisaj yapabilecek ortamı olmayan, buna bütçe ayıramayan, acemilikten aracına dokunmaya korkan insanlar olabiliriz. Dışarıya da bir ton para yatırarak işçiliğinden, malzemesinden, kalitesinden ve çıkacak sonuçtan emin olmadan bir uygulama yaptırmak yerine arabayı kendimize göre iyi kondisyonda tutmaya çalışıyor olabiliriz. Bunun komik bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bence gayet mantıklı, haklı bir neden. Herkes usta değil, ya da her usta forumdaki sizler kadar titiz ve usta değil.

Kaldı ki seramik de wax da mükemmel olmayan yüzeye yapılabilir. yapmadığınız yerde 1 ay gider ve az parlaktır, yaparsanız 1 yıl gider. Bu da bir tercihtir. En basit örneği @Detail 35 Bey'in focus aracı üzerine Gyeon Can Coat uygulaması. Araba 10 yıl polisaj görmemiş.

Polisaj arabaya zarar vermiyor ama usta veriyor. Bu nedenle bence bizi komik bulmayın rica edeceğim. En azından beni bulmayın, belki @arsen90 Bey'in durumu farklıdır.

Konu sahibinden özür dilerim araya girdiğim için. Söylediğim gibi size saygı duyuyorum ve amacım tartışmak değil, gücüme gitti diyebiliriz @Berkay Bey.
Estağfirullah ben usta olduğumu iddia etmiyorum. Öyle yazma gereği duydum şimdiye kadar ne yazdıysam arkasındayım.
Zaten yapmak zorunda değilsiniz demiştim yazılı bir kural yok. Daha iyi olacağını ve yapmak gerektiğini söyledim.
Polisajdan hareden vs. bilgisi yetersiz olan biri polisaj zararlı gibi bir algı oluşturabilecek yazı yazarsa (isteyerek veya istemeyerek) komik gelir ve müdahale ederim. Tek derdim işe yeni başlayanların yanlış yönlendirilmemesi. Konuyu daha fazla açarsak kalp kırılacak.
Kimse müdahale etmezse sıfır arabaya pasta cila mı yapılır abi ye gider bu olay. Daha önce başka platformlarda bunları tecrübe ettik ve gördük.
Konuyu takipten çıkıyorum uzamaması için, seramik önerisi için konu sahibi arkadaşımız dilerse mesaj atabilir, tecrübe ettiğim ürünler ve beklentisi doğrultusunda tavsiye verebilirim

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
@arsen90, hassasiyetinizi anlıyorum. Bende diyorum ki Demir tozu temizliği soft kil temizliği ve akabinde yapılacak olan final pastasının orbital makine ile yapıldığında boyaya herhangi bir zararı olmadığı yönündeydi. Bu tarz pastalar parlaklığı ve derinliği üste çekme özelliği taşırlar. Aşındırma özelliği yok denecek kadar azdır. Yazık olmuştan kastım bu araç zaman içerisinde çizilecek elbette ve tekrar seramik yapılmak istendiğinde herşey sil baştan olacak. 2 veya 3 aşama polisaj yapılması mecburi olacak.

Aracınızı güzel günlerde kullanın

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
@arsen90, hassasiyetinizi anlıyorum. Bende diyorum ki Demir tozu temizliği soft kil temizliği ve akabinde yapılacak olan final pastasının orbital makine ile yapıldığında boyaya herhangi bir zararı olmadığı yönündeydi. Bu tarz pastalar parlaklığı ve derinliği üste çekme özelliği taşırlar. Aşındırma özelliği yok denecek kadar azdır. Yazık olmuştan kastım bu araç zaman içerisinde çizilecek elbette ve tekrar seramik yapılmak istendiğinde herşey sil baştan olacak. 2 veya 3 aşama polisaj yapılması mecburi olacak.

Aynen şimdi anladım . Genede şansımı ilerde kullanmak istedim seramik için . Teşekkürler

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Abilerim ikinize de en guzel şekilde yazdığınız icin teskkur ederim. @arsen90 abimin isteği üzerine demirtozu temizligi ve yumuşak kil ile kil temizligi yaparak wax uygulaması yaptık, Polisaj teklif etmedim çünkü hem görüştüğümüz saat araca başlamak icin geçti hemde yüzeyde kılcal çizik yıkama çizikleri harelenme yoktu. Hare olmayınca gerek görmedim polisaja. Gyeon prep ile temizleyip wax uyguladık. Uygulama sırasını biliyorum tek aşamalı ya da üç aşamalı Polisaj biliyorum yapardık ancak araç sahibi isteği doğrultusunda Polisaj yapmadık. “Kiyamamak” dogru bir kelime polisaji sanayide hala g3 ile yapan ustalar varken kime güvenip yapılacağını bulmak çok zor. İzmirde 150 liraya kapınıza gelip Polisaj yapan insanlar var

MuratSarıakçalı

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
@arsen90, @Berkay @omrslhmms Abiler hepimiz kardeşiz,soruyu sorduğum için vallahi suçlu buldum kendimi boşverin hepimiz aileyiz burada hata benim aracımın detaylı bilgilerini girmedim çünkü bu kadar yardımcı olunacağını tahmin etmedim allah razı olsun sizden,hepinizi çok seviyorum adamsınız

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

CaplaLabTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ürün adı tek başına karar vermek için yetmiyor; uygulamayı yapan kişinin yüzey hazırlığı ve teslim standardı çoğu zaman markadan daha fazla fark yaratıyor. Gyeon tarafı kötü değil ama hangi seri uygulanıyor, öncesinde ne kadar polisaj yapılıyor, kaç kat çıkılıyor ve araç ilk 24-48 saatte nasıl korunuyor bunları net sormak lazım. 3M tarafında da "seramik" diye konuşulan bazı uygulamalar aslında beklentiyi tam karşılamayabiliyor, o yüzden içerik ve uygulama adımını görmek daha sağlıklı oluyor.

Ben olsam marka kadar şu dört şeyi sorardım: yüzey hazırlığı nasıl yapılıyor, hangi ürün uygulanıyor, bakım tavsiyesi veriliyor mu, teslim sonrası su/kimyasal teması için ne öneriliyor. Bunlar net değilse ürün ne olursa olsun sonuç dalgalanıyor.

Seramik kaplamanın ne sağladığını sade anlatan kısa bir içerik de şurada vardı: Seramik Kaplama | Yüzey Hazırlığı Odaklı Uygulama | Capla