Seramik Kaplama Yaptırmak İstiyorum, Ankara’da Yer Tavsiyesi + Koruma Tavsiyesi?

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Bence de sadece kaput yine mantıklı ama diğer türlü hangi senaryoda ne kadar zarar etmekten sakınıyoruz ki peşin peşin yüz bin lira verelim.
Mantıklı görünse de ben olsam tavanı kaplatır, sonrasında başka parcayı tercih ederim. Tavanı boyalı arabayı satmak çok zor. Her yeri boyasız orijınal olsa, yerden kesilip tavan üstüne düşmüş derler.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
ıslak bez ile araç mı siliyorsunuz :D sadece gülüp geçiyorum foruma yakışmıyor.
Benim hesabım söyle, kendi arabamı yıkamaya ayıracağım vakitte ben başkasının aracına uygulama yapar para kazanırım. Aracıma yaptığım folyo 5 yıl yerine 3 yıl sonra kötü olur, söker yeniden yaparım. Dükkana müşteri geldiğinde aracın kirli olması yadırganıyor. Bende sürekli temiz tutuyorum. Bu iş matematik işi. Benim Detaycı kafasıyla kendi arabamı yıkamam 5-6 saatimi alıyor. Günde 10 saat çalışıp 2-3 günde 5 saatimi yıkmaya ayıramam. Bu arada aracım 7 aydır 0 çizik ;)

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Her ürünün devri, ihtiyaca göre ömrü vardır. Eskiden gaz yağı vardı, sonra wax, ardından seramik geldi. Şimdi PPF revaçta. Yarın ne gelir bilinmez. Ama her biri, döneminde ihtiyaca göre işe yaradı, kullanıcıyı memnun etti.

PPF konusuna gelirsek; evet maliyetli bir uygulama ama buna sigorta gözüyle bakan biri için mantıklı olabilir. Aracına kıyamayan, çizik görmek istemeyen, ikinci elde değer kaybı yaşamak istemeyen biri için PPF iyi bir yatırım. Öte yandan, detailing’i hobi olarak gören, wax’ını seramiğini kendi uygulayan biri için PPF çoğu zaman gereksiz kalıyor.

Ama burada herkes için geçerli mutlak bir doğrudan söz etmek zor. “PPF yaptırmayın” ya da “Yaptırmazsan mantıksızsın” gibi genellemeler bu forumun doğasına çok uygun değil. Çünkü herkesin kullanım tarzı, bütçesi, araçla kurduğu ilişki farklı. Kimi 2 yıl biner, kimi 10 yıl. Kimi haftada 1 yıkar, kimi 3 ayda bir siler geçer. Herkesin ‘doğrusu’ kendine göre şekilleniyor.

Ben şahsen hem PPF hem seramik hemde wax uygulamalarını yerinde buluyorum. Kendi aracımda sadece ön kaput ve piano black sütunlara PPF yaptırdım. Ön tampon için de taş sekmelerine karşı bana göre bence şart. Geri kalan yerleri ise seramikle veya wax ile koruyorum. Hem maliyeti dengeliyorum hem korumayı alıyorum. En önemlisi beni bu mutlu ediyor ve ihtiyacımı karşılıyor.

Sonuç olarak; önemli olan ne yaptığın değil, neden yaptığın. Fiyat/fayda dengesi sizin kullanımınıza göre oturuyorsa, doğru yoldasınız demektir.

Ama bu forumda bulunan kimsede sanmam ki en iyi ppf bile olsa aracında ıslak bezle araba silmez :basx:

İmzamda da yazdığı gibi, çok sevdiğim bir sözle bitireyim

''Detaylar şeytanın değil, tutkunun saklandığı yerdir. ''
Çok güzel özetlemişsiniz . Bir önceki mesajda gerekçemi yazdım. Zaman kıymetli benim için. Islak bezden kastım da ıslak microfiber havlu.

Bundan 3 önceki forumda bolca mesajlarımız vardı . Hafta sonu saatlerce arabayı siler paklardık. Artık vaktimiz yok, Önceliklerimiz değişti. ve folyonun çizilmemezliği ile boyanın zarar görmediğini biliyorum. O yüzden içim rahat .Dediğim gibi 2 sene sonra folyoyu değişmek benim için daha ekonomik.

Bu benim genel tüketim alışkanlığım. Her malın bir ömrü ve bir maliyeti vardır. Kullanım tarzınız ve kullanırken sunduğu faydaya göre dikkatli veya hor kullanırsınız. Başka bir örnek verecek olursam Bezle sildiğim arabamda 6-7 k km de yağ bakımı yaparım. Bir kısmınız benim gibi yapıyordur. Bir kısmınız da 10 veya 15 km olsun hatta 1-2 km geçse de birşey olmaz diyordur. Öncelikler, amaçlara göre uygulamalar değişir.

Dipnot, son sattığım araç hariç her aracıma wax yapardım. Doğru yıkama yapılıyorsa Seramik kaplama gereksiz diyip yeni bir tartışma konusunun daha fitilini ateşlemiş olayım :)

İyi forumlar dilerim :)

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
100 000 E kaplama yaptırırsanız 100 000/15 Den Metre fiyatı 6666.66 TL ye gelir. Ortalama araçların çamurlukları 1-1,4 metre arası değişir. Yani sizin çamurluk değişim maiyetininiz 6666-9332 TL arasında oynar. Göçük var ise göçük durumu ve ustanın işçiliğine göre 3000-15 000 TL arası ödeme yaparsınız.
internete değer kaybı hesapla yazıp herhangi siteden hesaplama yaparsanız Ortalama 2500 000 TL lik bir araçta ( 20 000 km ve 15 000 TL lik hasar girdim .) 95 000 Tl değer kaybı çıkıyor.

Folyo ve göçük için minimum 10 000 TL Maksimum 25 000 TL ödeme yaptınız. Maximumdan hesaplayınca Kazanç 70 000 TL Bu tek parça üzerinden sizin verdiğiniz değerden hesaplandı. 100 000 Ödediyseniz en az 10 yıllık ürün yaptırmış olmanız lazım. Meşhur marka hariç 7-9 Yıl arası sorunsuz kullanırsınız Sonraki ilk hasarda folyo sizi + ya geçiri
size şimdi bir fotoğraf ekliyorum. Aracın 3. ayında başına gelen kaza. 3 Parça boyanması gerekecekti Biz 300 micron folyo yapmıştık 27 000 Folyo maliyeti var. Kapıda 15 000 TL lik göçük var. (Çarpan kaçtığı için mahkemelikler hanüz yapılmadı . Fiyat teklifi verdik.

3 Parça boyanacak 30-35 000 TL (Ustaya göre fiyat değişir. )Araç içinde değer kaybı 135 000 TL Değer kaybının altında bi paraya kaplamıştık. Şuan tamamen maliyet çıktı. Araç boyanmadı. Değer kaybı oluşmadı.

Son olarak zaten hobiciyseniz ppf e gerek yok. sonuçta sürekli arabalarımızı okşamak istiyoruz. Ancak el ayak hobiden çekilmiş, geçim derdine düşülmüşse o zaman ppf yaptırın geçin. Hiç bir şey olmasa Kaskoya verdiğiniz para gibi düşünün. Yaptırdım, ihtiyacım olmadı dersiniz.
Hocam tüm konudan ve tartışmadan bağımsız olarak soruyorum 300 micron ppf yaptık demişsiniz bunun markası nedir? Piyasada 200 micron üzeri ppf pek yok diye biliyorum, bu kadar kalın ppf binek araçlarda kıvrımlara köşelere tam oturmaz, yapıştırıcısı zor tutar vs vs bir sürü teferruat var eğer gerçekten bunu yapıyorsanız tebrik ederim :)

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Lacuna ve olex firmasında mevcut. Olex de 350 micron da var. Evet ilk başta malzeme dönmez gibi geliyor. Bende ilk yaparken uygulayamam diye firmadan destek sözü alarak iş aldım. Çok rahat uygulanıyor. PPF sektörü sürekli gelişiyor. Her sektörde olduğu gibi .Eskiden malzemeyi biraz esnetince yüzeyi çatlardı. Şimdi kendi boyunun 2-3 katına kadar yüzeyi çatlamıyor. Birde el alışkanlığı önemli İlk komple kapladığım araç 6 günde bitmişti :) Şimdi 1-3 gün arasında araç detayı ve çalışma tempoma göre bitirebiliyorum.

M tamponlara uygulaması zor. Dar açılar problem olmuyor ancak geniş açılı yerler her kalınlıkta riskli ve zor. İlginiz varsa 50x152 kesip kargo yapayım, ürüne bakarsınız.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lacuna ve olex firmasında mevcut. Olex de 350 micron da var. Evet ilk başta malzeme dönmez gibi geliyor. Bende ilk yaparken uygulayamam diye firmadan destek sözü alarak iş aldım. Çok rahat uygulanıyor. PPF sektörü sürekli gelişiyor. Her sektörde olduğu gibi .Eskiden malzemeyi biraz esnetince yüzeyi çatlardı. Şimdi kendi boyunun 2-3 katına kadar yüzeyi çatlamıyor. Birde el alışkanlığı önemli İlk komple kapladığım araç 6 günde bitmişti :) Şimdi 1-3 gün arasında araç detayı ve çalışma tempoma göre bitirebiliyorum.

M tamponlara uygulaması zor. Dar açılar problem olmuyor ancak geniş açılı yerler her kalınlıkta riskli ve zor. İlginiz varsa 50x152 kesip kargo yapayım, ürüne bakarsınız.
Yok abi benimki gariban amatör ilgisi sadece teşekkür ederim :) ppf kaplatacak araca sahip olursam kapınızı çalarım :)

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sizin aradığınız bu işi hobi olarak yapan bir yer. Maddi kaygıları olmayacağı için maliyetine veya uygun yollu yapar.

Profesyonel destek istiyorsanız

Dby Detailing
Vintage Detailing
Detaycı adam
Team Car Garage Gibi firmalar mevcut. Ucuz mu değil mi bilmem ancak fiyat odaklı gidip, memnun kalmayıp bize tekrar gelen çok müşterimiz oluyor. Haliyle oldukça pahalıya patlıyor işleri.

Ayrıca seramik kaplamanın hükmü kalmadı . PPF kaplama yaptırın.
Ramazan Bey’e PPF konusunda fazlasıyla katılıyorum.
Size kendimden örnek vereceğim. Her detaycı gibi oldukça takıntılı ve titiz biri olarak;

Sıfır araba almıştım, bayiden çıktığım gibi seramik kaplamaya bıraktım, işlemler yapıldı arabamı teslim aldım. Aldığımın akşamı; eşimle misafirliğe yakın bir akrabaya gittik. Araç kapıda gayet düzgün park edilmiş şekilde dururken kaputa cisim gelmiş (sanırım taştı bu) hem boya kalkmıştı hem göçükler olmuştu. Yıl 2020 çelik rötuşu yapan çok yerde yok, göçük + çelik rötuş yaptırdım ama araç yarış mavisi rengi olduğu için %70 civarı kaybolmuştu izler. O zaman bu işleme verdiğim para, stek parasını geçmişti..

Sonrasında arabaya olan her yıkamada gözümü takılıyor vs derken satıp bir passat almıştım. Passatı bu sefer tavan ve kaputu ppf yaptırdım :) Antalya’ya tatile giderken ön çaprazdaki kamyondan bir taş sekti; kaputu yırtacak boyutta olan bu taş kaputtan sekip cama geldi ve camı çatlattı anında. Hemen durup baktım ve kaputta koca bir göçük(boyada en ufak bir kusur yok, ppf yırtılmamıştı bile stek) cam değişti, kaputun göçük düzeltildi. Problem kalmadı.

Şimdi bunlar kaza denilebilecek olaylardı :) gelelim şuanki garajımda duran aracıma.
Video ekleyemiyorum, bilen varsa eklerim.
yine aldığım gün gidip, gtechniq serum ultra komple uygulama yaptırdım. İşlemler tamamlandı, aracı aldım garaja çektim. Ertesi akşam işten gelince bir bakayım ne alemde diye yanına gittiğimde; kediler içinden geçmişti… @Sefa46 Sefa Bey ile whatsapptan görüştük hatta bu konuyu :)
Verdiğim para o an çöp oldu, yeniden uygulamak yapmak şarttı.. bu sefer gittim aracımı yine Stek Dynoshield olarak Kaput, ön iki çamurluk ve bagaj kapağını kaplattım, komple kaplatacaktım ama seramiğe verdiğim o miktar içimi cız ettiriyordu, bu yüzden biraz eskiyince kalan kısımları da kaplatacağım. Kısacası, bir daha aracımı değiştirdiğimde ilk işim komple PPF olacak. Ben de aracımı garajımda en iyi eldiven ile yıkayıp, en iyi havluyla kuruluyorum. En iyi şekilde bakımını yapıyorum. Fakat yakınımda olan biri gelip arabamı görebilir, ppf kaplı yerler sıfır hata, seramikler kılcal oluşmaya başladı maalesef. Bu arada kediler hala üstüne çıkıyor ama umrumda değil, en ufak bir problem olmuyor PPF sayesinde.
Bir diğer olay ise yine misafirlikte arabanın üzerine dökülen bir içecek (burdan keşke beni duysa da beni bulsa bunu döken) cam tavan, kaput ve bagaj kapağı olmak üzere her yere yaydırmış ….
misafirlikte. Döndüğüm gibi yıkadım ama bir baktım ki hala izler duruyordu..
Tabi baya bir can sıktı bu olay. Neyse işe gidip geldim akşam baktığımda Stek yenileme görevini yerine getirmiş ve en ufak bir leke kalmamıştı …