Seramikli araç yıkama

Adil

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba
Aracımı sıfır aldığımda gyeon one seramik yaptırdım sürekli kendim yıkıyorum. Ph nötr köpük ve şamp. Kullanıyorum. Geçenlerde iş dolayısıyla yıkamacıda yıkaymak zorunda kaldım. Hangisine sorduysam ph nötr şampuanları yok. Zaten pek umursadıklarıda yok. Mecbur yılattım artık. Zararı olurmu?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar merhaba
Aracımı sıfır aldığımda gyeon one seramik yaptırdım sürekli kendim yıkıyorum. Ph nötr köpük ve şamp. Kullanıyorum. Geçenlerde iş dolayısıyla yıkamacıda yıkaymak zorunda kaldım. Hangisine sorduysam ph nötr şampuanları yok. Zaten pek umursadıklarıda yok. Mecbur yılattım artık. Zararı olurmu?

Merhaba, bir kereden bir şey olmaz, gıdıklanmıştır azıcık :) mutlaka zararı olur ama ne ile yıkadıkları, ürünün araç üzerinden ne kadar durduğu gibi etmenler de önemli. Devamı gelmedikçe sorun olmaz diye tahmin ediyorum.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Arkadaşlar merhaba
Bir kereden fusso bile tık demedi :) sürekli yapılmadığı sürece bir kereden bir şey olmaz.Arabayı eğer kendiniz yıkayamayacaksanız pis kalsın sonra müsait zamanınızda yıkayın.

Adil

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Evet zaten bende pis kalması taraftarıydım ama mecbur kaldım işte ma fre diye bir marka kullanıyoruz dedi ama nekadar doğru bilmiyorum. Zaten önce su tuttu köpük yaptı o köpükle yıkadı ağlıcaktım orda

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Evet zaten bende pis kalması taraftarıydım ama mecbur kaldım işte ma fre diye bir marka kullanıyoruz dedi ama nekadar doğru bilmiyorum. Zaten önce su tuttu köpük yaptı o köpükle yıkadı ağlıcaktım orda
ma-fra,sonax,meguiars (magirüz,megars),3d vs vs bunlar ağızlarında dolanır durur :) ma-fra kullandıkları belki doğru olabilir ama ben sık rastladım bu lafları kullanıp ne olduğu belli olmayan şeyler kullanıyorlar :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir kereden fusso bile tık demedi :) sürekli yapılmadığı sürece bir kereden bir şey olmaz.Arabayı eğer kendiniz yıkayamayacaksanız pis kalsın sonra müsait zamanınızda yıkayın.
Ben kendim gozlemlemedim ama aracin kirli kalmasi da korumanin omrunden yiyor diye okudum forumda. Bunun bir suresi var midir ne anlamda yazilmistir bilemiyorum tabi.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ben kendim gozlemlemedim ama aracin kirli kalmasi da korumanin omrunden yiyor diye okudum forumda. Bunun bir suresi var midir ne anlamda yazilmistir bilemiyorum tabi.
fussoda gözlemlemedim ama bilthamber doublespeed wax 3 hafta camurlu yağmur gördü güneş açtı tekrar yağmur gördü derken baya baya öldü gözümün önünde. Kirli kalması ömrünü kesinlikle etkiliyor yabancı forumlarda 3-4 ay çok rahat dayandığını yazmış herkes 3 hafta yıkamadım veda ettim waxa :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Uzun süre kirli kalması koruma süresine etki eder, korumayı tekrar yenilersin lakin adamların 1 yıkama dahi olsa yaptığı çiziği anca tekrar polisaj yaparak temizlersin. Pis kalsın koruma gitsin yenilersin daha iyi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Gerçekten ma-fra ürünlerinden kullandıysa sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Neticede ma-fra'da senelerdir piyasada olan bir marka, yüzeye zarar vermeden temizlik apabilen şampuanları da var.
Ha değilse de bir daha orada yıkatmazsınız olur biter :) Boncuklanma, su iticlik devam ediyorsa takmayın kafanıza :)

Adil

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Gerçekten ma-fra ürünlerinden kullandıysa sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Neticede ma-fra'da senelerdir piyasada olan bir marka, yüzeye zarar vermeden temizlik apabilen şampuanları da var.
Ha değilse de bir daha orada yıkatmazsınız olur biter :) Boncuklanma, su iticlik devam ediyorsa takmayın kafanıza :)
Hayırlısı bidahaki yıkamada bakacağız duruyormu

Adil

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Buarada cg honeydew köpüğüm bitti. Ne alsam diye düşünüp duruyorum. Autoglym polar blast alcam sanırım. Varmı tavsiyeniz.

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
fussoda gözlemlemedim ama bilthamber doublespeed wax 3 hafta camurlu yağmur gördü güneş açtı tekrar yağmur gördü derken baya baya öldü gözümün önünde. Kirli kalması ömrünü kesinlikle etkiliyor yabancı forumlarda 3-4 ay çok rahat dayandığını yazmış herkes 3 hafta yıkamadım veda ettim waxa :D
Bendede dayanmadi abi :D 3 4 ay nasil dayandirmislar anlamadim ya hicmi yagmur camur görmediniz abi:komik: