Uzun süredir yapmayı planladığım bir uygulamaydı. En sonunda cesaret edip başladım yapmaya. CYC'den Sonax Rayon 125mm ped ve N11'den 100g beyaz seryum oksit aldım. Fazla fazla fotoğraf çekmek isterdim ancak çizikler gözle dahi çok zor görünüyor. Sonradan aracın içinden çektim ancak iş işten geçmişti tabi ki. Öncelikle camım içten de oldukça fazla çizik. Yanlış bir uygulamadan ötürü oldukça fazla çizik barındırıyor. Dışarıda da tahminim olarak benzinlikteki fırçalı yıkamalardan oluşmuş bol çizikler mevcuttu. Çalışmak çok zor gelmedi açıkçası, sürekli ıslatmanız gerekli 1 tur yukarı aşağı yaptığınızda bir öne gideceğiniz yer dahi hemen kuruyor. Mümkünse 2 kişi yapın çok daha rahat edersiniz. Camı aşırı ısıtmadım, ne hızlı ne çok yavaş hareket ederek camı 4 parça halinde yaptım. Ön hazırlık vs. dahil 2 saat civarı sürmüştür. Bir gün gözü karartırsam arabanın içini komple maskeleyip yapabilirim diye düşünüyorum.

Ön hazırlık olarak sadece VP yumuşak kil uyguladım ardından maskeleme yaptım. Buradaki tavsiyem tüm arabayı maskelemeniz olur. Ben sadece çerçeveyi maskeledim ancak araç benek benek doldu bile. Hırdavatçıdan zemin örtüsü alıp komple örterseniz güzel bir uygulama olabilir ayrıca cam kenarlarındaki çıtaları sökme imkanınız varsa bunu da tavsiye ederim. Ben kalan seryum lekelerini 1:20 GS ile fırçaladığımda bir kalıntı bırakmadı ancak düzgün maskelemekte fayda var.
Uygulama öncesi camın her yeri aşağı yukarı bu şekildeydi.
Uygulama sırasından bir kaç kare
Uygulama sonrasında bant hizasının altında kalan yerde eski su itici izlerine rastladım. Silecek gelmeyen yerlerde Nasiol Glass Shield hala yaşıyormuş demek ki.
Uygulama sonrasında dış çizikleri alıp içerdeki çizikleri göstermek amaçlı çektiğim görsel ve video.
2 sene önce aldığım orijinal Motocraft sileceklerden memnun değildim, dikkat etmeme rağmen 1 senede aşındı. Onları söküp İnwells marka yan sanayi silecek süpürgeleriyle değiştirdim. Düzgün siliyor ancak bir tık sesli diyebilirim. Geçen hafta babamın aracına Bosch Aerotwin almıştım o çok daha yumuşaktı. Bunlar da seneye giderse Bosch deneyebilirirm.
Tavanda maskelemenin önemi. Sağ taraf antene yakın olan taraf.