Forumda biri yazmıştı distribütörle görüştüm ürünü değiştirdi diye, ben yazmaya üşendiğimden duruyor. Daha en ufak kireci söktüğünü görmedim bendeki Eraser'in.
Ben AutoGlym kullandım, çok soft cıvık etraf batırmaya birebir bir ürün. Daha çok elle uygulanacak bir ürün büyük ihtimal, çünkü sürer sürmez kuruma eğiliminde. Makine ile yaparken küçük tanecikler olarak aşırı derece sıçrama yapıyor ve hemen kuruyor. Kalıplaşmış kireç izinde denediğimde pek başarılı olmamıştı ancak bir kere şoför camındaki fitil izini koch'un eski seri sarı orta sert pedi ile kombine ettiğimde almıştı. Autofinesse Vision da var AG'den tek farkı solvent kokması yoksa geriye kalan etkileri çok da farklı değil. İkisi de bir şekilde kireci alır ama çalışma süresini biraz daha fazla uzun tutmak lazım. O dönemlerde seryum içerikli cam pastası görmediğim için ikisini denemiştim yani amaç su kaydırıcıdan önce elle uygulayıp şöyle bir elden geçirmekse iş görür. Ama günümüzde seryum içerikli en ucuz ne buluyorsanız alın geçin. Amaç çizik almaksa zaten direk toz seryum en f/p olanı. Sadece yanınıza birini alın sürekli su fıslasın.
Seryum Oksit Uygulaması
Sonax'ı da kullandım ama yani almaya alıyor da attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor. Şimdi baktım 250 ml 672 TL olmuş. Onu da kullanayım desen ürünü hemen yutuyor tüketim çok fazla. Elimde artık az kullandığım Menzerna 2500 var içine biraz seryum oksit karıştırıp kullansam Sonax veya Carpro ile muadil ürün olur herhalde denemek lazım.