Sıfır Araç İçin Boya Koruma Önerileriniz?

WhiteWalkers23TR

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tokat
Merhaba. Foruma yeni katıldım. Temizlik konusunda ise oldukça acemiyim. Sıfır bir Corsa aldım. Araç henüz 350 kmde. Araca bayide hiç bir işlem uygulatmadım. Seramik, ppf vs. yaptırmayı da düşünmüyorum. Amacım kendi kullanmam gereken ürünlerle aracın boyası dış etkilere karşı elimden geldiğince koruyabilmek.
Elimde şuanda aşağı resmini bırakmış olduğum ürünler var. Sonax ph nötr şampuan ve eldiven. Su ile ön durulama sonrası kova yardımıyla kovada şampuanı köpürterek eldiven ile aracı yıkayıp tekrar duruluyor ve kurutuyorum.
Araştırdığım kadarıyla seramik katkılı katı formda wax uygulamamın boyayı korumamda yeterli olacağını tavsiye edenler oldu. Bunun için de "Tonyin Ceramic Crystal Wax" tavsiye ettiler.
Sizlerin tavsiyeleri benim için çok önemli, bu tarz ürünleri de kullanmadan önce kil vs. uygulaması yapmalı mıyım? Araç 20 gündür trafikte. 1 ay da gümrükte kaldı.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Mevcut ürünlerim
icu images

Aracım
site resimleri

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hoşgeldiniz. Güle güle kullanın.
Öncelikle motor kaputuna PPf yaptırmanızı tavsiye ederim. Malum uzun yolda taş izleri oluşuyor , boyayı kaldırıyor. Wax dediğiniz boyayı korumaz. Belki zararlı ışınlardan korur ama, darbe , çizik, taş çarpması , kuş pisliği sonrası vernik yanığı kesinlikle engellemez. Enfazla yıkama ve şampuana göre 3 ay kalır. Çoğu 1 aydan sonra parlaklık ve hidrofobisini kaybeder. Waxın size katacağı tekşey parlaklık , geç kirlenme, kirlenme sonrası yıkamada kirlerin kolayca kaputtan ayrılması, kolay kurulama olur. Koruyuculuk namına Birşey beklemeyin. Doğru yıkama yöntemlerini öğrenin. Tek eldivenle yıkıyorsanız çift kova yöntemini kullanın. Tek kova kullanacaksanız çoklu eldiven yöntemini kullanın. Doğru kurulama ve yıkama eldivenlerini kullanın.
waxların üzerinde yazan dayanım süreleri sizi yanıltır. Katı wax uğraştırır, her ay uğraşırım derseniz siz bilirsiniz. Sprey wax benzinlik tayfa için güzel çözümdür.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aramıza holgeldiniz. Hepimiz bu tarz ürünlerle veya benzerleriyle başladık bu işlere :) Şu sonaxın turuncu şampuanı çokta masum değil haberiniz olsun korumaya dost bir ürün değil bence.Forumda birçok konu ve inceleme mevcut detaylı araştırmanızı tavsiye ederim.Malzeme alırken işinize yarayacak ve gereksiz ürün almamış olursunuz en azından. Mesela tonyin markasına alternatif birçok ürün incelemesi mevcut ( şahsen bu markayı tavsiye etmiyorum ).Uygulama öncesi yüzey hazırlığı en önemli unsurlardan birisi.inceleme konularında bolca okuyabilirsiniz yüzey hazırlığı,işlem aşamaları vs keyifli forumlar.

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Korumaya yıkama kısmından başlamak lazım, boyaya verilen zararların başında yanlış yıkama gelir. İmkan dahilinde bunu yapmanın bir çok yolu vardır. Öncelikle doğru ürün ekipman ve yıkama nasıl olmalı onu bir araştırın derim. Yada imkanlarınız nedir belirtin öneride bulunalım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba, yeni corsalardaki boya opel boyası değil. Tavan siyahsa ek katman olarak boyanmıştır, yanma ve atma durumları çok kolay bir şekilde oluyor. Gümrükte beklediyse kil temizliği şart. Wax vb ürünlerle bu aracı korumanız imkansız

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba. Foruma yeni katıldım. Temizlik konusunda ise oldukça acemiyim. Sıfır bir Corsa aldım. Araç henüz 350 kmde. Araca bayide hiç bir işlem uygulatmadım. Seramik, ppf vs. yaptırmayı da düşünmüyorum. Amacım kendi kullanmam gereken ürünlerle aracın boyası dış etkilere karşı elimden geldiğince koruyabilmek.
Elimde şuanda aşağı resmini bırakmış olduğum ürünler var. Sonax ph nötr şampuan ve eldiven. Su ile ön durulama sonrası kova yardımıyla kovada şampuanı köpürterek eldiven ile aracı yıkayıp tekrar duruluyor ve kurutuyorum.
Araştırdığım kadarıyla seramik katkılı katı formda wax uygulamamın boyayı korumamda yeterli olacağını tavsiye edenler oldu. Bunun için de "Tonyin Ceramic Crystal Wax" tavsiye ettiler.
Sizlerin tavsiyeleri benim için çok önemli, bu tarz ürünleri de kullanmadan önce kil vs. uygulaması yapmalı mıyım? Araç 20 gündür trafikte. 1 ay da gümrükte kaldı.

Mevcut ürünlerim
icu images

Aracım
site resimleri
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. Hoş geldiniz foruma.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Kısa cevap,
Eldiven ile yıka. Koch Chemie Protector wax ve Soft 99 Fusso coat alacaksın. Yazın 2 haftada bir, kışın ayda bir yıkayacaksın. 3 yıkama protector wax atacaksın bir yıkamada fusso coat atacaksın. Aracında ne çizik oluşur ne solma oluşur nede kuş pislediğinde (1 saat içinde pisliği almazsan) nede iz oluşur. 20 sene sonra araban ilk günkü gibi kalır.
PPF adı altında satılan çoğu ürün dışarda 30/40 bin tlye ppf değildir. orjinal olmayan ppf ide 3 yıl içinde çıkarmazsan araca güneşten yapışır. Boyaya zarar verir. gerçek ppf ler komple arabaya 100K tl. ki corsa için değmez. Onuda 3/4 senede değiştimen lazım.
Ben ilk paragrafta dediğim şekilde yapıyorum. swirl denilen örümcek ağı çizkleri dahil, hare veya herhangi fırça izi asla yok.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Kısa cevap,
Eldiven ile yıka. Koch Chemie Protector wax ve Soft 99 Fusso coat alacaksın. Yazın 2 haftada bir, kışın ayda bir yıkayacaksın. 3 yıkama protector wax atacaksın bir yıkamada fusso coat atacaksın. Aracında ne çizik oluşur ne solma oluşur nede kuş pislediğinde (1 saat içinde pisliği almazsan) nede iz oluşur. 20 sene sonra araban ilk günkü gibi kalır.
PPF adı altında satılan çoğu ürün dışarda 30/40 bin tlye ppf değildir. orjinal olmayan ppf ide 3 yıl içinde çıkarmazsan araca güneşten yapışır. Boyaya zarar verir. gerçek ppf ler komple arabaya 100K tl. ki corsa için değmez. Onuda 3/4 senede değiştimen lazım.
Ben ilk paragrafta dediğim şekilde yapıyorum. swirl denilen örümcek ağı çizkleri dahil, hare veya herhangi fırça izi asla yok.
merhaba, protector u hangi oranda seyreltip kullanıyorsun?

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Pw tavsiye etmem aşırı derecede toz çeken bir ürün... Bu tarz ürünleri bir kullanımlık hazırlayıp kullanmakta fayda var, çok bekletmemek gerekiyor.
ben böyle bir problem yaşamadım. turtle wax, car pro, koch chemi fse dahil diğer tüm rain dance, ice wax vb. (hızlı katı waxlar dahil) tüm waxlar da ne kadar toz olduysa o kadar toz oldu. Wax ların ve/ veya tüm korumaların makus kaderi bu.

WhiteWalkers23TR

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tokat
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hepsini ayrıntılı ince ince okuyup araştırmalarımı ona göre yapıyorum. Geniş bir zamanımda konuyu detaylandıracağım. Benzinlikte kısıtlı imkanlarla bu işi yapacağım için çift kova + eldiven + wax şimdilik uygulayacağım temizlik yöntemi olacak.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
merhaba, protector u hangi oranda seyreltip kullanıyorsun?
Erkan hocam. Pw wax 200 ml şişeye 3 gr kullanıyorum. 1 litrelik şişeye yapacaksanız 10 ile 15 gr ( yada ml) yeterlidir . Bir litreyi araca sıkıp durularsınız?. Konsantre bir üründür , koyu renkli araçlarda leke yapabiliyor,
Ben bir zamanlar 200 ml e 2 , 3 gram atıp sık sil uyguluyordum. Toz çeker , dert etmiyorsan kullanabilirsin.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam. Pw wax 200 ml şişeye 3 gr kullanıyorum. 1 litrelik şişeye yapacaksanız 10 ile 15 gr ( yada ml) yeterlidir . Bir litreyi araca sıkıp durularsınız?. Konsantre bir üründür , koyu renkli araçlarda leke yapabiliyor,
Ben bir zamanlar 200 ml e 2 , 3 gram atıp sık sil uyguluyordum. Toz çeker , dert etmiyorsan kullanabilirsin.
Toz çekiyor olmasi sıkıntı. Cevap için çok teşekkür ederim. O yüzden alınacaklar listesinde geri sıralara attım. :)

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Mevcut ürünlerim
icu images

Aracım
site resimleri
Bahsettiğiniz wax 2 yıkamada elveda diyor tavsiye etmem paranıza ve emeğinize yazık :)

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhaba, yeni corsalardaki boya opel boyası değil. Tavan siyahsa ek katman olarak boyanmıştır, yanma ve atma durumları çok kolay bir şekilde oluyor. Gümrükte beklediyse kil temizliği şart. Wax vb ürünlerle bu aracı korumanız imkansız
Sıradan bir seramik kaplama yerine wax kullanmak daha mantıklı geliyor bana. ppf için imkan yoksa kaliteli seramik tercih edilebilir ona da imkan yoksa kalitesiz seramik yerine güzel bir wax sealant vb ürünler tercih edilebilir diye düşünüyorum yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sıradan bir seramik kaplama yerine wax kullanmak daha mantıklı geliyor bana. ppf için imkan yoksa kaliteli seramik tercih edilebilir ona da imkan yoksa kalitesiz seramik yerine güzel bir wax sealant vb ürünler tercih edilebilir diye düşünüyorum yanılıyorsam lütfen düzeltin.
Sıradan seramik ne oluyor bilmiyorum ama zaten iyi bir yere yaptırmanız lazım yada yaptırmamanız lazım. Yeni araçlarda wax ancak hobidir. Yeni araç sahipleri tecrübe ettikçe ne demek istediğimizi anlıyorlar. Bunlar 2012 mercedes E200 boyası değil artık üzgünüm ki.