Sıfır araç için öneri

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkürler bilgilendirici yorumunuz için. Bu demir tozu sanırım her araç yıkamada uygulanmıyor değil mi?
Rica ederim, demir tozunu her yıkamada değil aracın durduğu ortama göre yapabilirsiniz. Kapalı otoparkta duruyorsa belki sene de 1 kere ya da sanayi gibi ortamdaysanız sene de 3-4 kere maksimum yeterlidir. Sıfırdan başka wax uygulayacaksanız da ipa veya m700 ile silerek önceki waxı tamamen yok edip tekrardan demir tozu da uygulanabilir. Lakin bu işlem dediğim süreleri çok geçmemeli.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Servisler tamamen bakım ve bu tip uygulamalardan para kazanıyor işçilik olarak izmirdeki bayilerin hiç birinin güzel yaptığını görmedim. Arkadaşım vosmerden 0 km Troc aldı araba hologram dolu su iticilik desen 2 ay ya kaldı ya kalmadı 6 yıkamada araba sheetinge başladı, bir benzer durum da özgörkey bmw'de oldu 118i araca seramik koruma paketi sattılar 3000tl ye ancak arabada hareler duruyordu direk seramik sürmüşler geçmişler...

Seramik kaplama düşünüyorsanız izmirde bir sürü butik garaj var onlara yönelmenizi tavsiye ederim. i20 gibi bir araca 2000 lira istemeleri için Carpro Finest, Igl Kenzo, Gyeon durabead falan yapmaları lazım...

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracınız hayırlı olsun.Servise yaptırmamanız konusunda ben de hem fikirim tüm forumla birlikte :)

Kendiniz yapma konusunda da şöyle bir tavsiyem olabilir nacizane,uygulama yapmak için masraf edeceksiniz ürünler alacaksınız,bir hayli efor ve zaman harcayacaksınız.Eğer sonucunda yapılan iş sizi tatmin etmeyecek ve pişman olacaksanız aracınız sıfırken hiç hevesinizi kaçırmayın butik bir detaycıyla anlaşın derim.

Malesef forumumuzun ruhuna aykırı bir şey söylüyor gibi duruyorum ama kendim uğraşıp istediğim gibi olmayınca hem harcadıklarıma üzülüyorum hem de sürekli gözüme takılıyor hevesle aldığım aracıma binerken ister istemez soğuyorum..
Ben de katılıyorum. Sonradan tatmin olamasanız keyifli binemezseniz hiç bir anlamı olmaz. Benim de elim yatkındı ama arabanın tüm polisaj ve seramik işlerini @Detail 35 e bıraktım. Forumda olduğu için kayırdığımı düşünmeyin gerçekten özveriyle yapıyor işini. Eğer birine yaptıracaksanız @Detail 35 kutas kardeşime verin arabayı.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Detailing hobisine beni tanıştıran skoda servisine tekrar bir selam gönderiyorum.

Servis hangi marka ürünü, hangi koşullarda, kaç paraya, ne kadar sürede, hangi aşamalarla ve sonrasında verdiği garantiyle bunu size açıklaması lazım.

Bunlarda tatmin ederlerse sizi yaptırın, yoksa butik olsun profesyonel bir yerden tekrar bu soruları sorarak bir fiyat daha alın sizi tatmin eden yere yaptırın.

Kendinizinde elinden geldiğini söylediniz. Forumun yüzde 90nı kendisi aracına wax koruma uyguluyor. Tavsiyem bu yönde olur ama zamanınız kısıtlıdır araçla işgilenemiyorsunuzdur en doğru tercih yine seramik olurki bunuda düzgün yerde 1 sefer yaptırın derim.

Seramik yaptırdınız iş bittimi tabiki hayır. Düzgün yıkama koşulları periyodik seramiğinde hafif kil ihtiyacı birde düzgün yıkamazsanız kireciydi bilmem nesiydi bunları seramikli araca uygulamakta bir problem yaratacak.

Demem o ki vaktiniz varsa kendiniz ilgilenin yoksa seramiği güzel bir yerde yaptırın kafanız ağrımasın sonrasındada düzgün bakım koşullarını sağlayın.

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öncelikle değerli yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Böylesine samimi bir ortamla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Zaman probleminim yok, parasal olarakta biraz sıkışklığım olacağından ve detailinge de biraz merakım olduğundan kendim yapmaya karar verdim. Başlangıçta f/p ürünlerini tercih edeceğim kendimi kasmadan, sonrasında ise güzel bir çeyiz yaparım diye düşünüyorum inşallah :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam öncelikle hayırlısı olsun, kazasız belasız inşallah :) Bende aracımı sıfır aldığımda bayiiden yıkatmadan teslim aldım, sonrasında Demirtozu demizliği, soft kil ile yüzey temizliği sonrasında wax uyguladım. Sonrasında seramik içerikli bir ürüne geçmek istedim ve moonlight uyguladım, uygulamasının waxtan daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Konularımı burdan inceleyebilirsiniz belki yardımcı olur.
Clio 5 RsLine Demir Mavi Tac System Moon Light Uygulaması
0Km Clio 5 RsLine Demir Mavi Detay Uygulamalarım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kendiniz yapsanız çok daha iyi yaparsınız. Demirtozu falan uygulamazlar serviste, direk seramik yaparlar ki o da seramik mi olur şaibeli.

Son düzenleme:

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Şuan öğrenme aşamasındayım. Bilgilerimi topladıktan sonra alacağım malzemelere karar vereceğim ama kesinlikle kendim yapıcam.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Şuan öğrenme aşamasındayım. Bilgilerimi topladıktan sonra alacağım malzemelere karar vereceğim ama kesinlikle kendim yapıcam.
Hocam en mantıklısını yapmışsınız. Fabrikadan çıktığı kondisyon kötü olmamasına karşın güzel bakılarak bu kondisyon mümkün olduğunda uzatılabilir. Şuan olmasa bile 1/2 yıl içinde güzel bir butik detaycıya boya düzeltme yaptırıp daha sonra boya koruma uygulaması yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Tabi bu zamana kadar dikkatli bakmak iyi olacaktır. Başlık altında yazılanların çoğunu tam okuma fırsatım olmadı ama şöyle bi özet geçeyim : -Başta demirtozu (kc fb - flowey r10 ) ,
-ön yıkama şampuanı (f1-ev13) ve bunun için pompa ,
- kova şampuanı (en yaygını vp concant ),
- jant temizleyici (flowey r1 ) ,
-İç plastik aksam koruyucu (en yaygını a f spritz ) ,
- genel temizleyici (apc) ve lastik parlatıcı . Birde bunlara ek olarak hızlı cila , cam temizleyici de olabilir .
Ve eğer düşünürseniz demir tozu uygulaması yapıp ( pek kolay bir işlem ) sonrasında soft bir kil ile kaportayı geçip en son wax atarak boyayı da bi nevi korumuş olursunuz . Wax için malesef öneri yapamıyorum çünkü öneri için nerden başlasam elimde kalır . Tabi 1/2 eldiven , bol bol bez , birkaç fırça bunların yanına şart olacaktır . Öneri olarak o ürünler olmazsa olmazlar fakat ürünler örnek olarak verdiklerim genelde f/p olarak yada kullanım ve erişilebilirlik yaygınlığı olarak yazdım .

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam en mantıklısını yapmışsınız. Fabrikadan çıktığı kondisyon kötü olmamasına karşın güzel bakılarak bu kondisyon mümkün olduğunda uzatılabilir. Şuan olmasa bile 1/2 yıl içinde güzel bir butik detaycıya boya düzeltme yaptırıp daha sonra boya koruma uygulaması yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Tabi bu zamana kadar dikkatli bakmak iyi olacaktır. Başlık altında yazılanların çoğunu tam okuma fırsatım olmadı ama şöyle bi özet geçeyim : -Başta demirtozu (kc fb - flowey r10 ) ,
-ön yıkama şampuanı (f1-ev13) ve bunun için pompa ,
- kova şampuanı (en yaygını vp concant ),
- jant temizleyici (flowey r1 ) ,
-İç plastik aksam koruyucu (en yaygını a f spritz ) ,
- genel temizleyici (apc) ve lastik parlatıcı . Birde bunlara ek olarak hızlı cila , cam temizleyici de olabilir .
Ve eğer düşünürseniz demir tozu uygulaması yapıp ( pek kolay bir işlem ) sonrasında soft bir kil ile kaportayı geçip en son wax atarak boyayı da bi nevi korumuş olursunuz . Wax için malesef öneri yapamıyorum çünkü öneri için nerden başlasam elimde kalır . Tabi 1/2 eldiven , bol bol bez , birkaç fırça bunların yanına şart olacaktır . Öneri olarak o ürünler olmazsa olmazlar fakat ürünler örnek olarak verdiklerim genelde f/p olarak yada kullanım ve erişilebilirlik yaygınlığı olarak yazdım .
Tazyikli bir yıkama ortamım yok tek dezavantajım bu sanırım :) Yazdığınız ürünleri inceleyeceğim teşekkürler. Bugün sparl kurulama havlumu sipariş geçtim ilk ürünüm olarak. Havlum ve lastik parlatıcım hazır olmuş olacak. Sırada sanırım yıkama eldiveni bakmam lazım :) Kwazar şişeler çok pahalı, köpük için ucuz yollu bir arayıştayım.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
kwazar forumda dahi ünlü , fakat bozulması yada kırılmasıyla ilgili.Pompa olarak 2,5 lt lik herhangi bir marka işinizi görür belki modifiye yapmak ister.

Taziksiz de malesef olmaz, benzinlik detaycıları olarak bizim yıkama yerimize hoş geldiniz deriz

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
kwazar forumda dahi ünlü , fakat bozulması yada kırılmasıyla ilgili.Pompa olarak 2,5 lt lik herhangi bir marka işinizi görür belki modifiye yapmak ister.

Taziksiz de malesef olmaz, benzinlik detaycıları olarak bizim yıkama yerimize hoş geldiniz deriz
Önereceğiniz pompa var mı veya kullandığınız hangisi acaba?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ben veta kullanıyorum , uygun fiyatlı olarak tavsiye edilebilir. Yanlız daha 2 kere kullandığım için uzun dönem bişey diyemeyecem. Akbel de veta gibi hatta onun hazır köpük atan şeklinde olanı da mevcuttu.

Benimki şuan böyle.örnek olarak videoda daha iyi anlaşılır

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben veta kullanıyorum , uygun fiyatlı olarak tavsiye edilebilir. Yanlız daha 2 kere kullandığım için uzun dönem bişey diyemeyecem. Akbel de veta gibi hatta onun hazır köpük atan şeklinde olanı da mevcuttu.

Fiyatı gayet uygun baktım da şimdi. Buna da karar verdik bakalım :)

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

Siparişi geçtim veta 2lt fakat şu keçe olayını anlayamadım tam olarak. Köpürtmesi için veya daha çok köpürtmesi için mi keçe modifikasyonu yapılıyor?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Siparişi geçtim veta 2lt fakat şu keçe olayını anlayamadım tam olarak. Köpürtmesi için veya daha çok köpürtmesi için mi keçe modifikasyonu yapılıyor?
Köpürme için sanıyorum ki esas delikler işe yarıyor. Bende çapraz merdiven olacak şekilde 4 tane gibi delik yaptım. Tam emin değilim ama keçe de sanki köpüğü ayarlıyor gibi geldi