Sıfır araç ppf,seramik,wax tavsiye yardım ANTALYA

govgovpasa

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar merhaba,
Böyle bir formun olduğunu bilmiyordum şans eseri buldum tam gereken zamanda.
Sıfır araç aldım yakın zamanda teslim edilecek inşallah. Önceki aracımda hiç önem vermezdim yıkamacılara yıkatırdım.
Ama ilk sıfır aracım göz bebeğim olacak
Araç rengi kırmızı. PPF için beni biraz korkuttular açıkçası. Antalya çok sıcak yaz kış işe gittiğimde araba açık otoparkta duruyor.Evde apartman altında garajım var.
PPF yaptırırsan ya komple yaptır(çok pahalı fiyat veriyorlar bütçem yetmez) ya da yaptırma sadece ön kaput yaptırırsan sökünce ton farkı olur dediler. Antalya çok sıcak maksimum iki yılda söktürmen daha sağlıklı dediler. Sizin fikirleriniz nelerdir bu konu da siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? Araç kırmızı olunca açıkçası gösterişli olsun parlasın dikkat çeksin istiyorum ppf yerine seramik yaptırsam mı diye düşünüyorum.

Detaling konularında hiiiiç bilgim yok formu araştırıp öğreniyorum. Seramik için marka tavsiyeniz nelerdir ? PPF için antalya da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?

Bir de son olarak Antalya çok sıcak kaliteli bir cam filmi yaptırayım güneş ısısını da kessin düşüncesindeyim. Solar Guard düşündüm Llumardan daha iyi yorumları okudum internette sizin fikirleriniz benim için çok değerli. Fikirlerinizi paylaşırsanız hem ben öğrenmiş olurum hem aranıza yeni bir detaling hobisi olan bir arkadaşınız katılmış olur

Şimdiden yardımlarınız,paylaştığınız fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hoşgeldiniz, kaliteli gerçek bir ppf kaplatmak istiyorsanız 40-60 bin tl arasında bir fiyatı gözden çıkartmanız gerekli, serviste yaptırmaktan kaçının derim ne olduğu belli olmayan naylonları kaplıyor bir çoğu.. Ön kaputa yaptır sökersin diyenlerin kastı bu bahsettiğim ne olduğu belli olmaya kaplamaların boyaya verdiği zarardır.
Seramikte aracın yeni olduğunu ve az çiziklerinin olduğunu düşünerek minimum 12-15 bin tl arasına mal olur. Bütçeniz hangisine uygunsa onu yaptırın derim.

Tabi iş kaplama yaptırmak ve yada seramik uygulamakla bitmiyor, ömrünün uzun olması için doğru bakımı, yıkamayı ve ürünleri kullanmak gerekli.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba, ben de antalyada yaşıyorum. Ppf için çok derin bir bilgim yok ama Rich Garage diye bir yer var ppf yapıyor sadece oradan bilgi alıp referanslara bakabilirsiniz instagramdan yeri meltem civarında diye biliyorum
Seramik için Alaz Car Detailing’e bakabilirsiniz Rahmi abi incik boncuk her yere fazlasıyla özen gösteriyor ben memnun kalacağınızı düşünüyorum

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar merhaba,
Böyle bir formun olduğunu bilmiyordum şans eseri buldum tam gereken zamanda.
Sıfır araç aldım yakın zamanda teslim edilecek inşallah. Önceki aracımda hiç önem vermezdim yıkamacılara yıkatırdım.
Ama ilk sıfır aracım göz bebeğim olacak
Araç rengi kırmızı. PPF için beni biraz korkuttular açıkçası. Antalya çok sıcak yaz kış işe gittiğimde araba açık otoparkta duruyor.Evde apartman altında garajım var.
PPF yaptırırsan ya komple yaptır(çok pahalı fiyat veriyorlar bütçem yetmez) ya da yaptırma sadece ön kaput yaptırırsan sökünce ton farkı olur dediler. Antalya çok sıcak maksimum iki yılda söktürmen daha sağlıklı dediler. Sizin fikirleriniz nelerdir bu konu da siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? Araç kırmızı olunca açıkçası gösterişli olsun parlasın dikkat çeksin istiyorum ppf yerine seramik yaptırsam mı diye düşünüyorum.

Detaling konularında hiiiiç bilgim yok formu araştırıp öğreniyorum. Seramik için marka tavsiyeniz nelerdir ? PPF için antalya da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?

Bir de son olarak Antalya çok sıcak kaliteli bir cam filmi yaptırayım güneş ısısını da kessin düşüncesindeyim. Solar Guard düşündüm Llumardan daha iyi yorumları okudum internette sizin fikirleriniz benim için çok değerli. Fikirlerinizi paylaşırsanız hem ben öğrenmiş olurum hem aranıza yeni bir detaling hobisi olan bir arkadaşınız katılmış olur

Şimdiden yardımlarınız,paylaştığınız fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Yaptırdığınız işlem kadar, bu işlemin ömrünü sağlıklı şekilde sürdürecek olan şey düzenli ve doğru bakım. Doğru ekipmanlar ve çift kova yöntemiyle koruyarak, şartlarınıza uygun koruma ürünlerini kullanarak aracınızı uzun yıllar iyi bir kondisyonda tutabilirsiniz.

ancak bunları yapamazsak maalesef ppf de kaplı olsa aracımız istediğimiz görünüme kavuşamıyor.

ppf fiyatları ne yazık ki çok pahalı. Ancak burda maalesef bütçe konuşuyor.

daha uygun fiyat diye seramik düşünürseniz eğer, ortalama 2 yıl olarak vaadedilen koruma süresi, yanlış bakım sonucunda 2 aya bile düşebilir :(

dilerseniz öncelikle forumdaki faydalı konular başlığından arabayı çizmeden yıkamak konusunu inceleyin hocam. Sonrasında bir kaç hızlı cila veya wax uygulamalarına göz atın. Aracınızı daha ekonomik şekilde kendiniz de koruma altına alabilirsiniz.

İnşallah kazasız belasız kullanırsınız, zamanla aradığınız tüm bilgileri de forumda bulursunuz diye düşünüyorum :)

govgovpasa

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese teşekkür ederim. Açıkçası aranıza yeni katıldım forumda araştırmalarım devam ediyor öğreniyorum ppf için o kadar bütçe ayırmak istemiyorum sonuçta bugatti veya rr almadım Ön kaput ve çamurluk ppf düşünüyorum ama ton farkı konusu vazgeçiriyor beni. Heralde bu gidişle seramik yaptıracağım. Sıfır araca demir tozu kil pasta cila gerekir mi yine ?
seramik yaptırdıktan sonra korumak için neler yapmalıyım onları araştırıyorum forumda artık

govgovpasa

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bir de tanıdığım kaporta ustası Puris grafin diye bir seramik kaplama önerdi. Doğru mu yazdım bilmiyorum. Ben bunu kullanıyorum yaptığımında arkasında dururum çok kişiye yaptım memnun kaldılar dedi. Tanıdık olduğu işin Peugeot 408 için 7.000 tl fiyat verdi.
Bu seramik kaplama malzemesi kaliteli midir fiyat nasıldır mantıklı mı sizce

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese teşekkür ederim. Açıkçası aranıza yeni katıldım forumda araştırmalarım devam ediyor öğreniyorum ppf için o kadar bütçe ayırmak istemiyorum sonuçta bugatti veya rr almadım Ön kaput ve çamurluk ppf düşünüyorum ama ton farkı konusu vazgeçiriyor beni. Heralde bu gidişle seramik yaptıracağım. Sıfır araca demir tozu kil pasta cila gerekir mi yine ?
seramik yaptırdıktan sonra korumak için neler yapmalıyım onları araştırıyorum forumda artık
Tabi gerekiyor, özellikle ithal bir araçssa gemi yolculuğu ve size gelen süreçte bayinin yıkaması v.s v.s demirtozu, çizik olabiliyor, tabik kullanılmış bir araç kadar olmasada olur.
Seramik sonrası öncesi farketmez aracı çizmemek yada daha az çizmek için doğru yöntemler ile aracı yıkamanız, doğru şampuan, ekipman kullanmanız gerekir, yıkama sonrası hızlı cila ile desteklemekte seramik için faydalı olacaktır.
Belli periyodlarda ise asidik şampuanlar ile yıkama yapılabilir.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir de tanıdığım kaporta ustası Puris grafin diye bir seramik kaplama önerdi. Doğru mu yazdım bilmiyorum. Ben bunu kullanıyorum yaptığımında arkasında dururum çok kişiye yaptım memnun kaldılar dedi. Tanıdık olduğu işin Peugeot 408 için 7.000 tl fiyat verdi.
Bu seramik kaplama malzemesi kaliteli midir fiyat nasıldır mantıklı mı sizce
Seramikten ziyade, yapacağı ön hazırlık hakkında bilgi verdiler mi size?

govgovpasa

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Tabi gerekiyor, özellikle ithal bir araçssa gemi yolculuğu ve size gelen süreçte bayinin yıkaması v.s v.s demirtozu, çizik olabiliyor, tabik kullanılmış bir araç kadar olmasada olur.
Seramik sonrası öncesi farketmez aracı çizmemek yada daha az çizmek için doğru yöntemler ile aracı yıkamanız, doğru şampuan, ekipman kullanmanız gerekir, yıkama sonrası hızlı cila ile desteklemekte seramik için faydalı olacaktır.
Belli periyodlarda ise asidik şampuanlar ile yıkama yapılabilir.
Araç bana teslim edilir edilmez seramik yapacak ustaya götürmeyi planlıyorum. Üst mesajda bahsettim puris grafin doğru mu yazıyorum bilmiyorum sizce kaliteli midir ?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Kaliteli bir ppf’in ton farkı yaratması çok muhtemel değil açıkçası. En kötü 4-5 yıl sonra yenilersiniz. Fikrimi sorarsanız taş izlerinden korunma amacıyla en en kötü kaput+far ppf kaplatmanız. Komple ppf maliyeti biraz saçma rakamlara ulaşmaya başladı açıkçası. En ideal kombin kaput far ppf kalanı seramik şeklinde olur şuanki şartlarda.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Pasta cila demir tozu kil vs. Hepsini usta yapacak ben sadece bayiden arabayı alıp ustaya götüreceğim
Aracı yıkatmadan teslim alma imkanınız varsa şiddetle tavsiye ederim. Dikkatli yıkamadıkları için piano black her yer çizik içinde kalacaktır 1 yıkamda bile boşu boşuna mikron inceltilecek oralarda sıfır arabada. Yıkatmadan teslim alıp uygulama yerine götürürseniz en faydalı iş olur sizin için

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

Araca illaki dışarıda işlem yaptırmaya niyetliyseniz @onurçiko ile iletişime geçin. Sonra iş işten geçtiğinde hem cebinize hem psikolojinize hem de aracınıza zararı olur.

derossi

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çankaya
ppf açık havada 2 yıl kalmalı benim bmw' de aldığım kişi yüzünden güneş yemiş yanıp boyaya geçmişti.

Kaput ve çamurluklar için öyle ahım şahım boya farkı olmaz. Düzgün bir ustanın elinde ortalama malzeme harikalar yaratır. Ankara' da olsan Emcar' da halledilirdi.(gerçi fiyat sorup gelgit yapabilirsin)

onur gerçekten bu forumun mihenk taşlarından biri ppf yaptıracaksan zaten öncesinde yüzeyin düzgün olması lazım o yüzden açılışı onur' la yap sonra seramik üstü seyyar çadır bile düşünebilirsin.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Yaptırmanız gereken malzeme Poliüretan (TPU ) Markadan bağımsız olarak aşırı sıcak bir bölgede olduğunuz için 2. yıldan sonra her yıl yaptırdığınız kışıye düzenli olarak uğrayın. (6 ay veya yılda 1 ) Poliüretan malzeme Antalya ikliminde muhtemelen 3-4. yılda bozulmaya başlayacaktır. 0 araç almışsınız, komple kaplatın. Buğun düzgün bir boya parça başı 8-15 k arasında .

Kaput çamurluk yaparsanız da renk farkı oluşmaz, Sadece folyo olan yer çiziksiz parlak kalırken folyosuz alan çizildiği için matlaşır. Buda renk farkı gibi görülür. Folyoyu söktürürseniz doğru bir polisaj ile sorun olmadan devam edersiniz.