Hocam detaylı bilgiler için teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Dediğiniz gibi sealant + katı wax yapmayacağım araştırdıktan sonra vazgeçtim. Demir tozu temizliği yapacağım, kil hamuru ile temizliği çizilme riskinden dolayı yapmayacağım acemi olduğum için. Bir de belki IPA ile temizlik düşünüyorum.
Wax olarak ben soft99 dark coat düşünüyordum ya da sprey olarak Turtle Wax Seal n Shine aklımdaydı. Yabancı forumlardan baktığımda oldukça beğenilmiş ikisi de. Ama sizin attıklarınız çok daha kaliteli duruyor, bütçemi yükseltebilirsem bunları deneyeceğim
Rica ederim,
Arabanın renginin (koyu veya açık renk) olmasına göre asla wax seçmeyiniz bu bir pazarlama oyunudur,
Koyu renk bir araca —>koyu renk araçlara uyumlu bir wax tercih edip uyguladığınızda (koyu renk ibaresi olmayan) bir wax ile arasındaki %1-3 ‘ü geçmez, Bu bir pazarlama hilesidir,
Aklınızda olsun her wax her araca uygulanabilir, bunun hiç bir sakıncası hiç bir olumsuz yönü yoktur (çok istisnai durumlar hariç),
Hatta bazı koyu renk araçlara uyumludur diye satılan wax’ların içeriğinde yoğun (boya pigmentleri) barındırır, yani size siyah arabaya uygun denilen wax’ların büyük çoğunluğu aslında içeriğindeki (boya pigmenleri - renk veren polimerler) ile ürünün yaptığı şey: siz uyguladığınız zaman aaa ne kadar güzel oldu dersiniz ama aslında o ürünün finalde (boya pigmenti katkılar) ile yaptığı tek şey boyayaı derinlik sağlaması adına maliyeti düşürmek adına (kullanılan boya pigmentleri) ile yapay bir sıcaklık - derinlik sağlanması hedeflenmiştir, çünkü diğer türlü aşşağıda yazdığım gibi gerçek anlamda boyayı besleyen - koruyan maddeler kullanırsa üreticinin maliyeti artar,
Wax’ın esas amacı bu tür boya pigmentleri gibi şeylerden yapay şeylerden ziyade.., İçeriğindeki: Carnauba, SiO2, meyve özleri, meyve yağları ve diğer besleyici yağlar gibi maddeler boyayı koruma iddasında olan wax’ların içinde bu saydığım maddeleri olur, ancak bu tür wax’lar gerçek anlamda arabanın boyasını korur,
Tercihinizi Soft99 ‘dan yana yapacaksanız dark coat yerine Soft99 Kiwami veya Fusso Coat gibi daha başarılı ürünlerine bakınız, Ancak şunu da biliniz Soft99 ‘un (wax adı altında) satılan ürünlerinin %75-80’i wax değildir, Esasen ürünleri polimer içerikli, - sentetik sealant olan ürünlerdir, kötü ürünler değildir, Fakat (benim kendi yaklaşımıma göre) Soft99 gibi ağır petrol türevi hammaddeler içeren ürünlere ben biraz mesafeli yaklaşıyorum,
Bütçe olarak doğal olarak tercih yapacak olan sizsizniz, Dodo Juice gibi bütçeyi çok yormuyacak ama kaliteden de ödün vermeyecek F/P ürünlerine bakabilirsiniz, soft99 ile dodo juice arasında öyle aman aman bir fiyat farkı yoktur,
@Sefa46 dostumuz ile iletişime geçebilirsiniz kendisinde (sıfır yeni ürün) 2-3 farklı Dodo Juice wax’ları satıyordu,
1 kutu wax size 30-40 uygulama imkanı verdiği için, Wax denilen şey öyle 1 sene sonunda bitirebileceğiniz birşey değildir,
Sene de 3-4 uygulama yapsanız, 1 kavanoz wax sizi 7-10 yıl idare eder, bu açıdan baktığımızda bütçeyi biraz artırayım kaliteli bir ürün alayım derseniz böyle bir yöntem de aslına bakarsanız 1 kutu wax için ayırdığınız ilk başta pahalı gibi gelen ürün 7-10 yıl kullacağınızı düşünüğünüzde aslında tam tersi pahalı olmadığı ortaya çıkar, Aslında önerebileceğim alternatif pek çok farklı wax markaları da vardı ama bir süredir ülkemize getirmiyorlar,
Sprey tarzı ürünler esasen ilk çıktıkları zamanlar, wax öncesinde uygulanan ve Wax’ın ömrünü uzatmak adına ortaya çıkan ürünler olmuştur,
Tek başına sprey cilalar sizin beklentiniz olan boyayı güneşten koruma isteğinizi yerine getirecek ürünler değillerdir, boşuna zaman ve para kaybı olur, Elbette kullanmayın demiyorum ama wax’ı desteklemek adına kullanılırsa iş görür diğer türlü pek bir beklentiniz olmasın. Saygılar..