Öneri Sizce hangi yıkama makinesi?

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba, uygun bir bütçe ile foam lance kullanabileceğim haftada bir yada iki araç yıkayabileceğim bir makine alsam diye düşünüyorum. Olmaz ise olmaz değil ama kovadan su çekme özelliği de olur ise iyi olur. Basınçlı yıkama makinesi kullanan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Nette yaptığım araştırmalar sonucunda aşağıdaki 4 makine hemen hemen en makul fiyatlı ürünler diyebilirim.
Sizce aşagıdaki ürünlerden hangisi alınır, hangisini tavsiye edersiniz?

1-) Bosch Easy Aquatak 120 Basınçlı Yıkama
https://www.hepsiburada.com/bosch-e...-yikama-p-HBV000004QTAH?magaza=TürkanElektrik

2-) Karcher K 3 120 Bar Yüksek Basınçlı Yıkama Makinesi
https://www.hepsiburada.com/karcher...i-yikama-makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=7Kat

3-)Lavor One Plus 130 Basınçlı Yıkama Makinesi
Lavor Amatör Yıkama Makinaları : Lavor One Plus 130 Basınçlı Yıkama Makinası

4-)Lavor One Extra 135
Lavor Amatör Yıkama Makinaları : Lavor One Extra 135

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Bu makinaların içinde tercihim K3 den yana olurdu , diğer makinaların hortumu 4 yada 5 metre , K3 6metre emin olun yeri geliyor o uzunluk bile yetmiyor. Yeni bütçeyi biraz daha arttırırsanız hyundai'in de Lavor'un da güzel makinaları var, kullanan arkadaşlar bilgilendirecektir zaten.
Ama bunlardan birini seçecek olsam K3'ü alırdım

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben daha önceden K2 kullanıyordum, daha yüksek basınca ihtiyacım olduğu için K5'e geçiş yaptım. Düşünürseniz kutusu ve faturası olan K2 Basic cihazım var onu satmak istiyorum. Yükse ihtimalle garantisi bitmiştir. İzmir'de olduğunuz için düşünürseniz diye yazmak istedim. Kendi garajımda beraber deneyip k2 ile k5 farkınıda gösterebilirim :D

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Banada Karcher daha sıcak geliyor. Bosch ile aynı basınç değerine sahip fakat tekerlekli değil, @usurer Hocamın belirttiğigi hortum can sıkıcı olabiliryor bende k2 kullanıcısıyım, fakat K3 tekerlekli olması hortum yetmese bile bir avantaj bana göre. Lavorun hem tekerlekli hem hortum sarma özelliğide güzel bir avantaj ama çok bildiğim bir marka değil kalite olarak yorum yapamayacağım :)

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben daha önceden K2 kullanıyordum, daha yüksek basınca ihtiyacım olduğu için K5'e geçiş yaptım. Düşünürseniz kutusu ve faturası olan K2 Basic cihazım var onu satmak istiyorum. Yükse ihtimalle garantisi bitmiştir. İzmir'de olduğunuz için düşünürseniz diye yazmak istedim. Kendi garajımda beraber deneyip k2 ile k5 farkınıda gösterebilirim :D
Ben de benzer ihtiyaçlarla uygun fiyata K2 almıştım, oldukça memnunum şimdilik. Foam Lance'de de oldukça başarılı. Eğer arka arkaya araba yıkmayacaksanız gayet yeterli. Tavsiye ederim. Aşağıya dünkü yıkamamda foam lance ile aldığım köpüğün görselini de ekliyorum.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Ben 3-4 ay önce bosch 110 aldım. kovadan çekince suyu basınç biraz düşük kalıyor ama yinede ev kullanıcısı için yeterli bence, foam lance aldım birde arkadaşların dediği gibi kendi hortumu 3mt idi ben cihazla beraber 6mt uzatma aldım toplamda 9mt oldu. ve 9mt tam yetiyor hortumu buna göre hesaplamakta fayda var.

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaslar degerli yorum ve onerileriniz icin cok tesekkur ederim.
Boschun kompakt az yer kaplayan yapisi ile yazliga vs rahat tasinabilir olusu, kovadan su cekme ozelligi ile kirecli su olan yerlerde damacana vs ile normal su kullanabilicek olmam nedenleri ile benim icin one cikiyor. ve anladigim kadariyla bu fiyat araligindaki makineler arasinda basinc farki cokta olmuyor. Amator ev kullanicisi olarak basinc konusunda cok takilmalimiyim yani sonucta on yikama sonrasinda cift kova yapiyorum zaten,Maks 120 bar olan bir makine isimi gormezmi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben 3-4 ay önce bosch 110 aldım. kovadan çekince suyu basınç biraz düşük kalıyor ama yinede ev kullanıcısı için yeterli bence, foam lance aldım birde arkadaşların dediği gibi kendi hortumu 3mt idi ben cihazla beraber 6mt uzatma aldım toplamda 9mt oldu. ve 9mt tam yetiyor hortumu buna göre hesaplamakta fayda var.
Hocam bosh 110 kullanırken bir yıkama için kaç lt su gerekir? Maksimum 2 damacana işimizi görür mü?

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Hocam bosh 110 kullanırken bir yıkama için kaç lt su gerekir? Maksimum 2 damacana işimizi görür mü?
Bugün yıkadım hocam, çok çamur olmadığı için aracım ben hafif ıslak köpüğü bol sıktım. 600ml su + 100ml Flowey ev13 kullandım. Sonrasında iştte eldivenle yıkayıp ardından duruladım. 30Lt bidonum var benim bu iş için tam yetti diyebilirim. 2 damacana dediğiniz 40lt yapar ve bence rahat rahat yeter diye düşünüyorum. Bu arada aracım megane 4 sedan. Küçük bir araba değil yani.

Bu arada ürün gerçekten çok pratik elektrik kablosundan tabancasına, hortumundan uçlarına kadar herşeyin yeri var üzerinde ve hepsini yerine takıp ufak bir çanta gibi alıp gidiyorsun. Ben bu makineyi satın alınca bunca zaman eziyet çektiğimi anladım hatta şimdiki aklım olsa 10 sene önce alırmışım :)

Son düzenleme:

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün yıkadım hocam, çok çamur olmadığı için aracım ben hafif ıslak köpüğü bol sıktım. 600ml su + 100ml Flowey ev13 kullandım. Sonrasında iştte eldivenle yıkayıp ardından duruladım. 30Lt bidonum var benim bu iş için tam yetti diyebilirim. 2 damacana dediğiniz 40lt yapar ve bence rahat rahat yeter diye düşünüyorum. Bu araca aracım megane 4 sedan. Küçük bir araba değil yani.

Bu arada ürün gerçekten çok pratik elektrik kablosundan tabancasına, hortumundan uçlarına kadar herşeyin yeri var üzerinde ve hepsini yerine takıp ufak bir çanta gibi alıp gidiyorsun. Ben bu makineyi satın alınca bunca zaman eziyet çektiğimi anladım hatta şimdiki aklım olsa 10 sene önce alırmışım :)
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Foam Lance olarak ne aldiniz, link paylasabilirmisiniz, aksesuar bulmak konusunda sikinti olmuyor sanirim, kopuk performansi nasil, birde kendi uzerinde gelen kopuk atma aparati varmis ama o pek ise yaramiyor

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Benimde bir sorum olacak. Bende makina alma arifesindeyim. K5 fiyatları almış başını gitmisken imkanım yetecek seviyede HD 400 pro alsam foam lance vs aksesuarlarda sıkıntı yaşar mıyım. Sadece kendi aracımı haftada 1 yıkayan birisiyim. Sizlerin tavsiyesi ne olur.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yüksek basınçlı almanızı tavsiye ederim 130 üzeri... sabunu arındırmak zaman ve su sarfiyatına sebep olabiliyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Benimde bir sorum olacak. Bende makina alma arifesindeyim. K5 fiyatları almış başını gitmisken imkanım yetecek seviyede HD 400 pro alsam foam lance vs aksesuarlarda sıkıntı yaşar mıyım. Sadece kendi aracımı haftada 1 yıkayan birisiyim. Sizlerin tavsiyesi ne olur.

Pro HD 400 ile K5 ‘i kıyas yapmak yanlış olur, HD 400 her anlamda K5 ‘ten çok üstün bir cihaz,

Prinç silindir kafası
10 metre çelik örgülü katlanma yapmayan hortum
Otomatik basınç tahliyesi vs.... imkan varsa yıkama işini kolaylaştırır daha az yorulursunuz., K5 gibi amatör cihazlarda 15-20cm mesafeden sonra basınç düşer Pro cihazlarda böyle sorunlar yaşanmaz.,

Pro seri cihazların namlusu hafif eğimli olduğundan aracın tavanı ve çamurluk içlerini yıkarken kolaylık sağlar., özetle pro seri cihazlar plastiğinden kullanılan malzemeye kadar her anlamda daha iyi cihazlar.,

İster amatör K serisi alın istersenizde HD serisi alın ister aksesuar vs.. her ikisi içinde kolayca bulunuyor..

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Pro HD 400 ile K5 ‘i kıyas yapmak yanlış olur, HD 400 her anlamda K5 ‘ten çok üstün bir cihaz,

Prinç silindir kafası
Otomatik basınç tahliyesi vs.... imkan varsa yıkama işini kolaylaştırır daha az yorulursunuz., K5 gibi amatör cihazlarda 15-20cm mesafeden sonra basınç düşer Pro cihazlarda böyle sorunlar yaşanmaz.,

Pro seri cihazların namlusu hafif eğimli olduğundan aracın tavanı ve çamurluk içlerini yıkarken kolaylık sağlar., özetle pro seri cihazlar plastiğinden kullanılan malzemeye kadar her anlamda daha iyi cihazlar.,

İster amatör K serisi alın istersenizde HD serisi alın ister aksesuar vs.. her ikisi içinde kolayca bulunuyor..
Teşekkür ederim.

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa

Prinç silindir kafası

Bana k5 sattirip hd aldircan hocam ya:gulumsemex: