Skoda Octavia Polisaj Ve Boya Koruma Uygulaması

Fatihkandemir

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba Bu Seferki Uygulama Aracımız Skoda Octavia
Araç Komşumun Aracı Ben Uygulama Yaparken Gördü Rica Üzerine de Bu Tosun Paşayı Hayata Döndürmeye Çalıştık.
Aracın Kirli Halleri Maalesef Yok.
Aracı Detaylı Bir Şekilde Yıkayarak İşleme Başladım

Ön Yıkamada Flowey B33 Ve İlposan 5lt Yaptım
Durulayıp Ardından Autobrite Direct Purple Velvet İle Kova Yıkamamı Yaptım.

Aracı Tekrar Durulayıp Demir Tozu Sökücüye Geçtim.
Demir Tozu Sökücü Olarak Koch Chemie FB Tercih Ettim

Ardından Tekrar Köpükleyerek Arabayı Demir Tozlarından Tamamen Arındırmış olduk
Sıra Geldi Kil İşlemine Araca İlk Defa Yapılan Demir Tozunun Verdiği Tepkiyi Görünce, Kil Eldiveni Yerine Valet pro Mavi Kil'in Şart Olduğuna Karar Verdim

Kil Uygulaması Sonrası Benzinlik Köpüğü İle Yıkayıp Durulayıp Kuruladım

Polisajda Kullanıcağım Ürünler Şu Şekilde İdi;
Koch Chemie H9-F5-P02
Menzerna 2500-3800.
Rotary Makina Olarak Bosch Gpo 14 Ve Ufs Esnek Taban
Orbital Kl Pro.
Ufs hybrid Keçe, Ufs 150 mm Keçe, Polytop Hare Giderici Pad, Flexipads Finishing pad.
Maskeleme Bandları 3M ve Bimeks

Bu Sefer Cutting Yani Çizik Almada Flexipads Kullandım Orbital Makinalar İçin Yaptıkları Pad'i Kullandım

Koch Chemie H9, Flexipads Ve Kl Pro Güzel İş Çıkardı. Esnek Olduğu İçin Kıvrımlı Alanlar İçin Güzel Oldu.
Çizik Alması Başarılı Olunca Rotary Makinaya Gerek Olmadan Orbital Makina İle Devam Ettim.

Bir Yerde Bir Aksilik Vardı Aracın Rengi Çalıştığım Keçeye Geliyordu. Kaputta Boya Olmasından Şüphelendim Ama İlk Sahipleri Ve Araç Hep Yatıyor.
Çok Yormadan Kaputu Çizikleri Aldım. Bu Durum Diğer Parçalarda Olmadı. Araştırdığımda İse Kronik Bir Sorun Olduğunu Öğrendik Bir Çok Skoda Sahibi Bu Durumdan Muzdarip Olmuş Durumda.

Çizik Almada Birkaç Tane Fotoğraf Paylaşayım

Stoplarada El Atmadan Olmazdı

Çizik Alma İşlemi 1 Gün Sürdü Akşam Olduğu İçin Diğer Aşamalar Sonraki Güne Kaldı.
Araç Dışarda Kaldığı İçin Polisaja Başlamadan Benzinlik Köpüğü İle Yıkayıp Kuruladım.
Orbital Makina İle Çalıştığım İçin Hare Olmadı. Ve Direk Finish İşlemine Geçtim.
Finish Aşamasında Menzerna 3800 pasta, Flexipads Ve Yine Orbital Makina İle Son Katı Bitirdim.

Artık Arabayı Pasta Atıkları, Yağlarından Arındırmak Gerekiyordu.Benzinlik Köpüğü İle Ön Yıkama Yaptım. Kovada Yine Autobrite Direct Purple Velvet ile Yıkamamı Yapıp Kuruladım.
Artık Wax İçin Hazırdık. Wax Olarak Merak Ettiğim JaysWax Exterme Yapmaya Karar Verdim.

Yıkama Sonrası Hoşuma Giden Bir Kare

M700 Tiner İle Aracı Tekrar Temizleyip Yüzeyi En Kusursuz Haline Getirdim.
Wax Uygularken Sonax Uygulama Pad'i Kullandım. Wax Silmek İçin Arık Olmazsa Olmazım Klin Wax Silme Bezimle Yaptım Çok Güzel Olduğunu Düşünüyorum.

Wax'ı Yorumluyacak Olursak; Sarfiyatı Çok Az, Yüzeye Uygulaması Çok Kolay, Silmesi Kolay. Dayanımı İçin Zaman Ne Gösterir Bekleyip Göreceğiz.
Son Görsellerimi Ekleyerek Bitiriyorum. Zahmet Edip Okuduğunuzu İçin Teşekkür Ediyorum. Yaptığım Anlatım Bozuklukları, Yazım Hataları İçin Affınıza Sığınırım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,yorgunluğunu alıp kendine getirmişsiniz aracı finalleri keyifli görünüyor :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerinize sağlık. :)
Extreme Wax üzerinde yazmıyor ama şartlara bağlı olarak 15-20 dakika arası bir bekleme süresi gerekiyor silme işleminden önce. Seramik içerikli çoğu Wax için bekleme diğer soft waxlara göre daha uzun.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğinize sağlık abi, waxın boncukları çok hoşuma gitti. Tabi burda ellerinizi öpmek lazım çok güzel yüzey hazırlanmış.:)

jlmami

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık komşunun arabası olmasına rağmen kırmayıp iyi emek harcamışsınız...

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık araç sahibi samsunlu sanırım :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Emeğine sağlık hocam araç başarılı olmuş :)

Keşke Boluda da birileri olsa ilk polisajı beraber yapsak :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam güzel bir uygulama olmuş. Kondisyonu kendine gelmiş aracın. Arkadaşımın da superb inin kaputunda vernik atması vardı, bu da öyle birşey sanırım.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Elinize sağlık , güzel uygulama olmuş . Kaputtaki olayı ilk defa duydum ilginçmiş.

Fatihkandemir

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. :)
Extreme Wax üzerinde yazmıyor ama şartlara bağlı olarak 15-20 dakika arası bir bekleme süresi gerekiyor silme işleminden önce. Seramik içerikli çoğu Wax için bekleme diğer soft waxlara göre daha uzun.
Panel panel uyguladım. Her panel sonrası geri dönüp kontrol ettim. Zaten kuruduğunda silmesi daha kolay olduğunu gördüm

Emeğinize sağlık abi, waxın boncukları çok hoşuma gitti. Tabi burda ellerinizi öpmek lazım çok güzel yüzey hazırlanmış.:)
Teşekkür ederim. Ama boncuklar wax öncesine ait. Yani daha güzel boncuklar bizi bekliyor

Elinize sağlık komşunun arabası olmasına rağmen kırmayıp iyi emek harcamışsınız...
Çok yorucu işler ama iş yok güç yok evde zaman geçmiyor benim içinde iyi oluyor.

Emeğinize sağlık araç sahibi samsunlu sanırım :)

Teşekkür ederim. Evet samsun atakumlu

Emeğine sağlık hocam araç başarılı olmuş :)

Keşke Boluda da birileri olsa ilk polisajı beraber yapsak :)
Teşekkür ederim.
İnanın bende sizin gibi düşünüyordum ilk başta. Ama cesaretle başlıyor herşey.

Eline sağlık hocam güzel bir uygulama olmuş. Kondisyonu kendine gelmiş aracın. Arkadaşımın da superb inin kaputunda vernik atması vardı, bu da öyle birşey sanırım.
Teşekkür ederim.
Sanırım skodaların hepsinde var. Üzücü bir durum

Elinize sağlık başarılı bir uygulama olmuş:)
Teşekkür ederim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Panel panel uyguladım. Her panel sonrası geri dönüp kontrol ettim. Zaten kuruduğunda silmesi daha kolay olduğunu gördüm

Teşekkür ederim. Ama boncuklar wax öncesine ait. Yani daha güzel boncuklar bizi bekliyor

Çok yorucu işler ama iş yok güç yok evde zaman geçmiyor benim içinde iyi oluyor.

Teşekkür ederim. Evet samsun atakumlu

Teşekkür ederim.
İnanın bende sizin gibi düşünüyordum ilk başta. Ama cesaretle başlıyor herşey.

Teşekkür ederim.
Sanırım skodaların hepsinde var. Üzücü bir durum

Teşekkür ederim
Boncukları heyecanla bekliyorum.:)

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Şöyle uğraşların hastasıyım. Bir iş gönülden yapılınca efsane oluyor. Çok güzel uygulama olmuş komşuya selam kostikli yıkama köpüklerinden uzak dursun. Bu emekler yazık olmasın :)

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık. Araç rengi çok güzel gerekli işlemler yapılıncada kendini göstermiş. Bundan sonra araç sahibi düzgün bakar umarım.:)

Fatihkandemir

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık , güzel uygulama olmuş . Kaputtaki olayı ilk defa duydum ilginçmiş.
Teşekkür ederim. Ama genel sorunmuş.

Boncukları heyecanla bekliyorum.:)

Şöyle uğraşların hastasıyım. Bir iş gönülden yapılınca efsane oluyor. Çok güzel uygulama olmuş komşuya selam kostikli yıkama köpüklerinden uzak dursun. Bu emekler yazık olmasın :)
Teşekkür ederim. Her işe gönül verince güzel oluyor. Her zaman derim işini seven insanlara iş yaptırın.
Burdaki yıkamalarını yine ben yaparım diye düşünüyorum. Ama uzun yolda molalarda neler yapacağına kadar anlattım. :) bundan sonra koruması ona düşüyor.

Elinize sağlık. Araç rengi çok güzel gerekli işlemler yapılıncada kendini göstermiş. Bundan sonra araç sahibi düzgün bakar umarım.:)
Teşekkür ederim. Ben yanındayken başka çaresi yok ilgilenicek.

elinize sağlık. araç sahibi çok beğenmiştir.
Öncesi sonrası çok fark etti keşke öncesini daha çok fotoğraflasaydım :(

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine vucuduna saglik :)

Adam orbitali otturrn adam ya ;) helal valla. Boya transferi ne garip bir illetmis yahu

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi