Soft99 Fukupika Spray Advance Hızlı Cila İncelemesi

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Merhaba herkese, ürün testlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz, bugün test etmiş olduğum ürün hızlı cila kategorisinden Soft99 markasının sık-sil şeklinde kullanılan Fukupika Spray Advance.

Ürün tanıtımı:

Aracınıza hızlı bir şekilde wax yapmak ve çizilmeye karşı dayanıklılık sağlamak için, en kısa sürede süper hidrofobik yüzey elde etmenin en hızlı yolu.
Arabanızı 3 aya kadar korur.
Parlaklık ve boncuklanma etkisi katı waxlarla benzerdir.
Petrol içermez, tüm renk araçlar için uyumludur.

Uygulama şekli:

Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayın.
30 cm mesafeden sıvıyı püskürtün, sonra temiz kuru bir mikrofiber bez ile silin.
Kullanmadan önce aracınız aşırı kirliyse, kirleri temizleyin ve suları silin. Aksi takdirde çizik ve ya çizgi işareti oluşabilir.

Uygulama videosu:

Uygulama fotoğrafları:

Önce

Sonra- Boncuklanma

Sonuç:

Uygulanabilirliği, verdiği parlaklık ve fiyatı ile tercih edilebilir bir ürün.
Dayanıklı olsun severim diyenler başka muadil bir ürün tercih edebilir.
Sık-sil tarzındaki uygulama kolaylığı açısından benim bundan sonraki tercihlerim arasına girmiş bir ürün.

Uygulanabilirlik: (10/10)

Uygulaması oldukça kolay, kuru araca sık-sil şeklinde. Silerken de herhangi bir zorlanma yaşamadım.

Parlaklık: (8/10)

Ürünün kullanım sonrası verdiği parlaklık bana güzel geldi, bir katı wax kadar olamasa da oldukça tatmin edici.

Hidrofobi/Su iticilik: (8/10)

Ürünün yarattığı su iticilik videodan da anlaşılacağı üzere hızlı cila olan bir ürüne göre oldukça başarılı.

Boncuklanma: (7/10)

Su iticiliğinin ve verdiği parlaklığının yanında boncuklanma yapısı diğer rakiplerinin bence gerisinde, bir tık daha düşük diyebiliriz.

Dayanıklılık: (6/10)

Ürünü uyguladıktan sonra 3 hafta boyunca gözlemledim ve bu üç haftalık süreç boyunca araç oldukça fazla yağmura maruz kaldı ve uzun yol yaptı. Ayrıca 3 defa da koruma zarar vermeyen ürünlerle yıkandı.
Sürecin sonunda vadettiği 3 aylık süreye ulaşamadı. 3. haftanın sonunda boncuklanma ve su iticilik oldukça azalmıştı.

Fiyat: (9/10)

400 ml - 41.30 TL ( kimyasaladamlar.com )

Rakiplerindeki muadil ürünlerle karşılaştırıldığında ve ml/fiyat oranına göre fiyatı bana makul geldi. Bu fiyattan düşünmeden alabilirsiniz. Ayrıca bir indirim olduğunda da stoğa koymanız sizin açınızdan iyi olur ;)

Bu ürünün incelenmesi için tedariğini sağlayan @Kimyasal Adamlar ve @Dragstar Süleyman abiye teşekkür ederim.

Tekrardan görüşmek üzere.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
İnceleme başarılı olmuş
Ama maalesef ürün vaadlerinin çok gerisinde kalması üzücü
Demek ki bendeki strong type da en fazla 5 6 hafta gitse anca bsd performansı göstermiş olur
:confused:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Detaylı Güzel inceleme olmuş ellerine sağlık. Uygulama videosunda uygulanan alandaki parlaklık farkı net belli oluyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Teşekkürler arkadaşlar, Süleyman abi

Huawei Mate 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İnceleme çok güzel. Giriş, gelişme ve sonuç kısmı fevkalade.

Ellerinize sağlık. :foto:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık serdar abi , sen benden hızlı davrandın ben yağmurlardan fırsat bulamadım...

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, ürünü bende kullandım geçen hafta, hala takibimde.Bakalım benim kullandığım araçta ne kadar gidecek.Bugün yağmur yağdı boncuklamasına baktım.Sanırım bende de çıkacak sonuç sizin yaptığınız dayanım süresiyle aynı çıkacak diye ön görüyorum.

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
Bu ürünü almayı düşünüyordum, aracın üstünde şuan kiwami pearl white var uyum sağlar diye düşünmüştüm. Aslında aklımda gyeon wet coatta var yıkama sonrası uygulama açısından hangisini tercih etmeliyim wax üzerine ?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu ürünü almayı düşünüyordum, aracın üstünde şuan kiwami pearl white var uyum sağlar diye düşünmüştüm. Aslında aklımda gyeon wet coatta var yıkama sonrası uygulama açısından hangisini tercih etmeliyim wax üzerine ?
iksinide kullabilirsiniz, karar size kalmış.
Birde kendinizi tanıtan bir tanışma konusu açarsanız seviniriz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Bahsettiğiniz iki ürün birbiri ile benzerlik göstermeyen ürünlerdir.

Onur abinin de dediği gibi ikisini de kullanabilirsiniz ancak ben kiwaminin üzerine fukupika tavsiye ederim. 6 ay koruma vaat eden ürünü denemiş biri olarak yorumum, işini iyi yapıyor...

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
2 ürün de çok farklı hem kullanım şekli hem kullanım amacı olarak. Ben ekonomikliği ve sadece waxa destek olsun diye kullanılacağını varsayarak Fukupika derim. Bana kalırsa şahsi fikrim bütçeni bu tarz ürünlere ayırma önceliğin var ise başka alanlarda dene. Haa denemek istersen de hem Fukupika hem Wetcoat dene Pw de tavsiye ederim. Ben artık wax üzerine yıkamalardan sonra qd sıvı wax hızlı cila vs uygulanması taraftarı değilim.