Soft99 Fusso Hızlı cila

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ön plakalık sadeleşse daha iyi duracak gibi,aracın güzelliğini yoruyor diye düşünüyorum :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Fussonun üzerine bsd çok güzel oluyor ben başka ürün önermiyorum şahsen. Neden diyeceksiniz, bsdnin boncukları da çok başarılı diğer cilalar fussoyu örtüyor
Diğer cilalar fussoyu örtülüyor derken altta fussonun koruması devam edip sadece fussonun su kayganlığını ve boncuklanmasını mı örtülüyor? Üstteki ürün kendi boncuklanmasını gösteriyor gibi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Wet Coat ve Pw arasında hangisi uzun ömürlü ve başarılı sizce? Fiyat farkını düşünmezsek.
Her şeyden önde yüzey temizliği ve polisaj durumu önemli dayanımda ve parlaklıkta. Bu ikili arasında wet coat daha başarılı geliyor bana. Perdeleme demek alttaki ürünün özelliklerini göstermesine engel olup,üzerine sürülen ürünün etkilerini görmek demek :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Her şeyden önde yüzey temizliği ve polisaj durumu önemli dayanımda ve parlaklıkta. Bu ikili arasında wet coat daha başarılı geliyor bana. Perdeleme demek alttaki ürünün özelliklerini göstermesine engel olup,üzerine sürülen ürünün etkilerini görmek demek :)
Fusso uyguladıktan ne zaman sonra wet coat gibi hızlı cila kullanmak mantıklı? Araçta şu an koruma yok, virüstü okuldu derken elimi süremedim. Demirtozu ve kil yeterli olur mu fussonun tutunması için?5-6 ay tutunsa yeterli. Sonra tekrar yenilerim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bunun net bir cevabı yok çok bilinmeyenli denklem :) ne şartlarda saklanır nasıl yola maruz kalır nasıl yıkama yapılır vs. derken. Fusso kendiside uzun süre tutunuyor doğru uygulanınca 5-6 ay ihtimali var mı var sizin elinizde 2-3 yıkamada 1 desteklenebilir.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bunun net bir cevabı yok çok bilinmeyenli denklem :) ne şartlarda saklanır nasıl yola maruz kalır nasıl yıkama yapılır vs. derken. Fusso kendiside uzun süre tutunuyor doğru uygulanınca 5-6 ay ihtimali var mı var sizin elinizde 2-3 yıkamada 1 desteklenebilir.
Tamam teşekkürler hocam. Fusso normalde tek başına 6 ay dayanıyor diyelim, üstüne ara ara wet coat türevi ürün kullanınca bu süre 8-12 ay mı olmuş olur?
Hiç fussoyla uğraşmayıp düzenli aralıklarla sadece wet coat uygunlansa o da mantıklı koruma yöntemi olur mu?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Tamam teşekkürler hocam. Fusso normalde tek başına 6 ay dayanıyor diyelim, üstüne ara ara wet coat türevi ürün kullanınca bu süre 8-12 ay mı olmuş olur?
Hiç fussoyla uğraşmayıp düzenli aralıklarla sadece wet coat uygunlansa o da mantıklı koruma yöntemi olur mu?
6 ay bile bence en mükemmel koşullarda desteklenerek diye düşünüyorum. Hava yol şartlarımız buna müsade etmez. Fussonun daha çok bariyer göstereceğini düşünüyorum dış etkenlere. Wet coatlada yıkamada destekleyip 3-4 ay koruma süresi ideal bence. Fazlasını çokta beklememek lazım

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
6 ay bile bence en mükemmel koşullarda desteklenerek diye düşünüyorum. Hava yol şartlarımız buna müsade etmez. Fussonun daha çok bariyer göstereceğini düşünüyorum dış etkenlere. Wet coatlada yıkamada destekleyip 3-4 ay koruma süresi ideal bence. Fazlasını çokta beklememek lazım
Tamam hocam, çok sağolun.

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Benim bildiğim firmalar ayda 1 defa yıkamaya göre ömür biciyorlar kuru ortamda kalan araçlar için

Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Benim bildiğim firmalar ayda 1 defa yıkamaya göre ömür biciyorlar kuru ortamda kalan araçlar için

Fusso biraz dirençli,ülkemizde görülen en inatçı waxlardan biridir kendisi. Bizde onu tartışıyorduk :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@toygar68, kırmızı alev almış yine, sinirli bakışları daha da sinirli ve gergin olmuş, korktum, hızlıca geçtim resmi:) maaşallah, çok güzel bir araç.

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konu acmak yerine burdan sormak istedim tabiki polisaj önemli ama gri aracta parlaklığı maximum vericek wax sorsam hangisi ürünü soylerdiniz?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@toygar68 ellerine sağlık çok yakışıklı olmuş. Fussonun lakabı yargıçtır bilirsin. Bu sektörün en iyisiyim diyene elbise biçmiştir.
Senin postuna cevap yazdıktan sonra bir iki tecrübe paylaşayım müsadenle

Yaklaşık 4 farklı araçta ve 2 yıl boyunca fusso kullanıyorum fussonun en sevdiği şey temizliktir.

Daima temiz kalmayı ister ki en uzun ömrünü versin. Yıkamanın en az zarar verdiği etki ettiği waxlardan biri, authentic böyle değil mesela. Yıkadıkça etkisi gidiyor

Burada çamur, tuzlu olan dağ-kırsal bölgedeyim fusso desteksiz 3 aya kadar düştü ama Mardindeyken genelde toz, çamur oluyordu trafik filmi bile hiç olmazdı desem yeri ve ekim gibi yapsam bu ayları görüyordu rahat rahat. Kayseri-Nevşehir arasında daima trafik filmi ve hor kullanımla 2. Ayın sonunda veda ettiğim de oldu

3+ aydan sonra keyfi desteklemeye başlayabilirsiniz ve en sevdiği destekçi pw. Elimde bulunan diğer hızlı cilalar arasında X50, bsd, fukupika strong, idrolak, tw sealant. Bende normal kullanıcı temiz dış ortam(trafik filmi, tuz, kuş pisliği, demir tozu vb olmayan yer) kullanımında en fazla 5. Ayında boncuk sayısı azalmaya açılar büyümeye ve bariz sheeting etkisi düşmeye başlıyor.

Fusso uzun kışlarda iki sefer bence ideal ama şimdilerde pek kış yaşamıyoruz kasım ortası gibi yapsak Ocak sonuna kadar kafamız rahat olur. Rutin yıkamalarla. Sonra destekleyerek Marta düşeriz

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hazır konusu açılmışken sorayım Fukupika yada Fusso Coat Speed&Barrier gibi ürünler Fussoyu destekleyici ürünlerdir diyebilir miyiz?

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@toygar68 ellerine sağlık çok yakışıklı olmuş. Fussonun lakabı yargıçtır bilirsin. Bu sektörün en iyisiyim diyene elbise biçmiştir.
Senin postuna cevap yazdıktan sonra bir iki tecrübe paylaşayım müsadenle

Yaklaşık 4 farklı araçta ve 2 yıl boyunca fusso kullanıyorum fussonun en sevdiği şey temizliktir.

Daima temiz kalmayı ister ki en uzun ömrünü versin. Yıkamanın en az zarar verdiği etki ettiği waxlardan biri, authentic böyle değil mesela. Yıkadıkça etkisi gidiyor

Burada çamur, tuzlu olan dağ-kırsal bölgedeyim fusso desteksiz 3 aya kadar düştü ama Mardindeyken genelde toz, çamur oluyordu trafik filmi bile hiç olmazdı desem yeri ve ekim gibi yapsam bu ayları görüyordu rahat rahat. Kayseri-Nevşehir arasında daima trafik filmi ve hor kullanımla 2. Ayın sonunda veda ettiğim de oldu

3+ aydan sonra keyfi desteklemeye başlayabilirsiniz ve en sevdiği destekçi pw. Elimde bulunan diğer hızlı cilalar arasında X50, bsd, fukupika strong, idrolak, tw sealant. Bende normal kullanıcı temiz dış ortam(trafik filmi, tuz, kuş pisliği, demir tozu vb olmayan yer) kullanımında en fazla 5. Ayında boncuk sayısı azalmaya açılar büyümeye ve bariz sheeting etkisi düşmeye başlıyor.

Fusso uzun kışlarda iki sefer bence ideal ama şimdilerde pek kış yaşamıyoruz kasım ortası gibi yapsak Ocak sonuna kadar kafamız rahat olur. Rutin yıkamalarla. Sonra destekleyerek Marta düşeriz
Aynen öyle ben Aksaraylıyım yılda 2 kere giderim geçen yıl Ekim'de Fusso uyguladım yaklaşık 1.5 ay kaldım Fusso etkisi çok azaldı ilk kullandığımda biraz soğudum yalan yok.O arada Auto GLYM HD Wax aldım denedim.Memnun kalmadım.Bir şans daha verdim bu sene Fusso ya şuan 2 ay oldu herhalde ilk günki kıvamında dediğiniz gibi temizlik Fussonun vazgeçilmezi.