Soft99 Fusso Hızlı cila

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@toygar68, eline sağlık, yine yakıyor ortalığı, @Berkay güzel açıklamış lekeleri, üstüne birşey demeye gerek yok.
Havalar ısınıyor, bu renge güzel bir carnauba wax uygularsınız heralde o zaman tadından yenmez.

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@toygar68, eline sağlık, yine yakıyor ortalığı, @Berkay güzel açıklamış lekeleri, üstüne birşey demeye gerek yok.
Havalar ısınıyor, bu renge güzel bir carnauba wax uygularsınız heralde o zaman tadından yenmez.
Önümüzdeki hafta sonu yurtdışından çok değişik bir ürün gelmişti.Cumartesi günü incelemesini atacağım sürpriz olsun

Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
@toygar68 merhaba, wet coat güzel üründür zaten size fusso üzerine tavsiye ettiğimi hatırlıyorum.
İz konusuna gelince bunu konularımda iki defa altını çizmiştim, iki sebebi var.
Birincisi uyguladığınız ürün kuruduğu için leke kalmış olabilir. Ki gördüğüme göre öyle olmuş.

İkincisi ürünün ıslak yüzeye uygulanması gerekiyor. Sizde fusso olduğu için ıslanınca boncuklanma oluyor. Yani boncuk dışındaki alanlar kuru kalıyor. Kuru kalan alanlara temas eden wet coat hızlı durulanmazsa iz yapar. Bu sorunu wet coata çok az su katarak uygularsanız çözersiniz.
Kolay gelsin :)

Düzenleme: wet coatı suda bekletirseniz bozulur, kullanmadan hemen önce su ile karıştırılması gerekiyor.
Kalan izleri de qd ile alabilirsiniz polisaja ihtiyaç yok.
Hocam Wet Coat'ın kendi sprey başlığı sıkarken kolaylık sağlıyor mu? Parmaklarımız pek yorulmadan işlem tamamlanır mı?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Merhabalar detailforum bugün aracın ruhuna uygun paçalıklarımızı taktım.

Çok yakışmış maşallah ama naçizane ön plakalık ve arka bagaj kapağındaki yazılar bence biraz kalabalık göstermiş. Onlara da bir el atılırsa daha sade ve yakışıklı olur sanki :)

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Çok yakışmış maşallah ama naçizane ön plakalık ve arka bagaj kapağındaki yazılar bence biraz kalabalık göstermiş. Onlara da bir el atılırsa daha sade ve yakışıklı olur sanki :)
Teşekkür ederim bagajdaki yazılar +200 ile Lancer yazısı üstündeki eklenti altındaki Ralliart logosu orjinalinde o vardı zaten Lancer logosu ustundeki stickeri sokecegimde leke bırakıyor denedim öneriniz varmı acaba

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
bu tarz rally de ün yapmış araçlara en güzel dokunuşlar bu şekilde oluyor :)
fikir vermesi açısından bu tarz bir jant bence çok yakışacaktır :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkür ederim bagajdaki yazılar +200 ile Lancer yazısı üstündeki eklenti altındaki Ralliart logosu orjinalinde o vardı zaten Lancer logosu ustundeki stickeri sokecegimde leke bırakıyor denedim öneriniz varmı acaba

Üstadlar da yorumunu katsın ama yapışkan zift olduğunda ben bunla çıkartıyorum. Auto Finesse Oblitarate Zift ve Yapışkan Çözücü

Beze biraz döküp yapışan zifti veya sticker kalıntısına sürüp 40 50 saniye bekledikden sonra nazikçe bezle temizliyorum.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

ısı tabancasına erişim varsa çok rahat oluyor bu konu hakkında bir video çekeceğim aslında ama daha yazıları temin etmedim...

ısı tabancası ile maximum el değecek sıcaklığa çıkın. Diş ipi yada misina ile harfleri ipi yukarı aşağı yapa yapa sökebiliyorsunuz hemen. Ardından zift temizleyici ürünler ile kalan yapışkanı sökebilirsiniz. yoksa wd40 da işe yarıyor ama edinmenizi tavsiye ederim. elle mümkün olan yapışkanları çıkarıp birde zift sökücü ile çıkmayanları çıkarttınız mı tamamdır :)

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
ısı tabancasına erişim varsa çok rahat oluyor bu konu hakkında bir video çekeceğim aslında ama daha yazıları temin etmedim...

ısı tabancası ile maximum el değecek sıcaklığa çıkın. Diş ipi yada misina ile harfleri ipi yukarı aşağı yapa yapa sökebiliyorsunuz hemen. Ardından zift temizleyici ürünler ile kalan yapışkanı sökebilirsiniz. yoksa wd40 da işe yarıyor ama edinmenizi tavsiye ederim. elle mümkün olan yapışkanları çıkarıp birde zift sökücü ile çıkmayanları çıkarttınız mı tamamdır :)
Çok teşekkür ederim

Enx

Çaylak Detaycı
Üye
bende fusso kullanıyorum aracımda hızlı cıla olarak bsd ve cg v07 kullanıyorum acıkcası bsd nın kullanımı da bıraz zor gelıyor bana v07 yı sırf pratık olusundan sewıyorum wet coat cok denemk ıstıyorum ama bu ıslak kullanılan hızlı cılalara bır turlu ısınamadım her kullandığımda ılla bır sorun ıle karsılasıyorum sırf bu yuzden ertelıyorum

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
bende fusso kullanıyorum aracımda hızlı cıla olarak bsd ve cg v07 kullanıyorum acıkcası bsd nın kullanımı da bıraz zor gelıyor bana v07 yı sırf pratık olusundan sewıyorum wet coat cok denemk ıstıyorum ama bu ıslak kullanılan hızlı cılalara bır turlu ısınamadım her kullandığımda ılla bır sorun ıle karsılasıyorum sırf bu yuzden ertelıyorum
Bsd ve v07 yi 50/50 karıştırıp kullanabilirsiniz,bsdnin sevilmeyen taraflarını törpülüyor birazda olsa :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Üstadlar daha güzel teknikleri aktarmışlar zaten ama ben birçok yapışkan-sticker izine WD40 ile müdahale etmiş ve sonuç almıştım. Elinizin altında varsa onu deneyerek başlayabilirsiniz bence.

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
bu tarz rally de ün yapmış araçlara en güzel dokunuşlar bu şekilde oluyor :)
fikir vermesi açısından bu tarz bir jant bence çok yakışacaktır :)
Benim yazlık jantlarım bu şekil köfte yaz gelsin de bir takalım

Moderatör tarafında düzenlendi:

toygar68

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Orijinal fabrika üstünde takılan sticker ve +200 HP sticker hariç stickerlarimizi çıkarttım bugün iz bırakmadılar cilalı yüzeye uyguladığımız için oldu herhalde