Soft99 King Of Gloss Shampoo İncelemesi

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ne deseniz haklısınız, epey gecikmiş bir inceleme oldu ama işte bu da benim maymun iştahlılığımdan ve ha bugün video çekerim ha yarın çekerim diye ertelemekten oldu. Neyse, artık erteleme yok. Aldığımı tüketme devrine girdim.
Ürün artık üretilmiyor yerine Kiwami Shampoo üretiliyor. Ama ilginçtir, ürün halen Avrupa'daki soft99 satış noktalarında temin edilebiliyor. İşin daha da enteresan kısmı, ürün 3 yıldır rafta/depoda durmasına rağmen bozulmamış.
Kullandığım ürün aslında koyu renkler için uygun ama bildiğim kadarıyla şampuan içerisinde boyar madde bulunmadığı için gümüş gri renkte de kullanırım kime ne ya dedim ve kullandım :D :D
Videoyu niye çektim, youtube'da bulunsun, soran olursa kanıt olsun diye çektim :) Çünkü, youtube'da aradım taradım king of gloss shampoo ile ilgili video bulamadım. İlla da merak eden vardır diye de düşündüm ve videoyu çektim.
Gelelim ürünün özelliklerine
İçeriğinde sürfaktanlar, parlaklık verici hidrofobik polimerler ve wax varmış.
pH değeri nötr sayılabilir. Arada derede bir yerlerde.
Cila ve parlaklık etkisi de firmanın iddiasına göre 1 ay sürüyormuş.
Ürünü 4 şubatta Duster'a uyguladım. İlk uygulamada bazı noktaların hidrofobik özellikleri hoşuma gitmeyince ve bazı panellerde güneşin de etkisi ile şampuan çabuk kuruyunca toplamda 150ml tükettim. Bu arada şişedeki miktar 750 ml. Ürün sadece süngere dökerek çalışıyor, kovaya dökerek kullanırsanız bu miktarın 2 katını boca etmeniz gerekebilir. :(
Neyse, zaten kovada kullanın diyen de yok :) Beraberinde gelen ilginç kıvrımlı süngeri ıslatıp ürünü döküyorsunuz ve yüzeye uyguluyorsunuz. Ardından da beklemeden durulamanız gerekiyor. Çünkü şampuan yüzeyde kuruyabilir. Gerçi, bol su tutunca çözülüyor ama ne gerek var. Panel panel çalışmak en garantisi. Ha, kapalı ortamınız vardır orada panel panel çalışmadan da uygularsınız o zaman sorun olmaz :)

4 Şubat'tan 5 Mart'a kadar yağmur, çamur, kar, tuz, toz... akla gelecek herşeye maruz kaldı. Bu süreçte otomobili yıkamadım, yıkamaya da fırsatım olmadı. Ama baktım ki, BSD uyguladığım Subaru ile arasında kirlenme anlamında dağlar kadar fark var. Subaru'yu karda, tuzda kullanmadım ama BSD sağolsun ne var ne yok mıknatıs gibi yüzeye çekmiş.
Şampuan sayesinde ise Duster'a uzaktan bakınca temiz gözüküyordu. :) Tabi bunda renginde önemi var.

Her neyse, 5 mart dünya Duster yıkama gününde bende ön yıkama şampuanı kullanmadan Duster'ın tüm kaba kirlerini basınçlı su ile akıtıp yeniden şampuanı kullandım. B33 kullansaydım muhtemelen şampuanın cila etkisinden eser kalmazdı ama niyetim işkence yapmak değildi. Ürünün etkisinin ne olacağını gözlemlemekti. 1 ay sonra o kadar yol ve hava şartına rağmen az kirlenen yüzeyin basınçlı su ile neredeyse tamamen temizlenmiş olması da hoşuma gitmedi değil. Bir nevi tazeleme yaptığım bu sefer 60 ml şampuan bana yetti .Bir sonraki tazeleme için de 60 ml kullanırsam artık herhalde bu seneyi şampuan ile geçiririm. Ama aynı ürünü beyaz boyada da kullanmak niyetindeyim. Birde pederin otomobile de kullanacağım. Hesap şaşabilir.

Videoyu sessizce aşağıya bırakıyorum. Dilenci değilim, 41 yaşında atanamamış youtuber'ım :D :D Yok hatta o bile değilim de işte neyse... İzlerseniz şu garibi mutlu edersiniz, izlemezseniz de canınız sağolsun. Zaten ne var ne yok yazdım o da yeterli gelecektir :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Emeğine sağlık abi, kovada bol köpük seven arkadaşları pek tatmin etmeyen bir ürün ama nede olsa soft99 :sarılx:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback, elinize sağlık,
soft99 marka olarak benimde sevdiğim ürünler üretiyor, bunu alır mıyım? sanmıyorum ama yine de merakımızı gidermiş oldunuz çok teşekkürler
Kova şampuanı sevenlere çok ters ürün ama hakikaten sözünün eri çıktı. Ben çok beğendim :) Sırada Kiwami var. Bir tane de burada satılmayan 2 ay etkisi olduğunu iddia ettikleri bir Soft99 şampuanı var. :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Emeğine sağlık abi, kovada bol köpük seven arkadaşları pek tatmin etmeyen bir ürün ama nede olsa soft99 :sarılx:
Kovada da kullanılabilir ama çok ürün sarf etmek lazım. Kovaya şampuan döküp köpükler içinde otomobil yıkamayı sevenlere ters bir ürün :(

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
hakanım izleme - begeni tamam.
30 dk video nedir yahu neyse ki yavaş konuşuyorsunda 2x le işi bitirdik. gülücük.
bu şampuanın yeni serisininden bir kaç modelini bende kullanıp bitirdim . açıkçası ne oldu ben anlamadım. gülücük .
ürünü başlıyorsun kullanmaya bir kapak iki kapak üç... derken olay amacından çıkıp gidiyor. arabayı yıkadık mı yoksa şampuanı uyggulamak için mi ugraştık çözemeden herşey olup bitiyor. bir bakmışsın şişenin çeyrege yakını bitmiş , ne oldugu belirsiz bi su tepkimesi ve soft99 yazısına takılan bir çift göz. o waxlar ve bu şampuanla bir bag kurmaya çalışıyor zihnin. gülücük.
tamamen waxları için ürüetilmiş destekleyici bir aşama içeriyor. tr şartlarında bir şampuan demek zor. waaxlarda kullandıgımda gerçekten çok begenmiştim. kova yıkama sonrası bir turda bu şeklilde sünger üstü ürünle geçince etkisini belirgin ortaya çıkıyor.
yamaçlarda şu an 120 tl
test için teşekkürler eski seriyide görmüş olduk. ellerine saglık.

iyi detaylar.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
hakanım izleme - begeni tamam.
30 dk video nedir yahu neyse ki yavaş konuşuyorsunda 2x le işi bitirdik. gülücük.
bu şampuanın yeni serisininden bir kaç modelini bende kullanıp bitirdim . açıkçası ne oldu ben anlamadım. gülücük .
ürünü başlıyorsun kullanmaya bir kapak iki kapak üç... derken olay amacından çıkıp gidiyor. arabayı yıkadık mı yoksa şampuanı uyggulamak için mi ugraştık çözemeden herşey olup bitiyor. bir bakmışsın şişenin çeyreye yakını bitmiş , ne oldugu belirsiz bi su tepkimesi ve soft99 yazısına takılan bir çift göz. o waxlar ve bu şampuanla bir bag kurmaya çalışıyor zihnin. gülücük.
tamamen waxları için ürüetilmiş destekleyici bir aşama içeriyor. tr şartlarında bir şampuan demek zor. waaxlarda kullandıgımda gerçekten çok begenmiştim. kova yıkama sonrası bir turda bu şeklilde sünger üstü ürünle geçince etkisini belirgin ortaya çıkıyor.
yamaçlarda şu an 120 tl
test için teşekkürler eski seriyide görmüş olduk. ellerine saglık.

iyi detaylar.
Ya ben yıkama esnasında bir an aklıma başka bir şey gelmişti ve sonrasında kaçıncı kapak, kaçta kalmıştım diye kısa devre olmuştum. Neyse iki kere gözümü kırpınca reset atıp kaldığım yerden devam etmiştim :D :D
Dediğinde haklısın ama işte benim Japonlara, Japon ürünlerine bir sempatim var o nedenle de dezavantajalrına rağmen bu tip şampuanları seviyorum :)
Yani en azından hakikaten cilalıymış dedirtiyor. :)
Bu arda desteğin için çok teşekkür ederim :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam elinize sağlık meraktan 30 dk izledim başarılı duruyor yağmur kar tuz üçlüsüne rağmen ama sarfiyat çok bereketsiz kullanmaya değmezmiş onu anladim :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hocam elinize sağlık meraktan 30 dk izledim başarılı duruyor yağmur kar tuz üçlüsüne rağmen ama sarfiyat çok bereketsiz kullanmaya değmezmiş onu anladim :)
Vaktinize sağlık :) Çok teşekkür ederim :) Sarfiyat biraz fazla ama etkisi güzel :) Ha bu süreçte hızlı cila kullanmak ve daha az ürün sarf etmekte var :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bir güncelleme yapayım, ürünü yüzeyden sökmek için önce crystal concept sensei apc kullandım (50ml ürünü 2lt su ile karıştırıp köpük olarak uyguladım), baktım halen hayatta, üzerine B33 uyguladım (bunu da sensei ile aynı oranda uyguladım) biraz beklettim suyu tuttum baktım halen tamamen silinmedi yettin be seninle işim var başlarım böyle işe dedim :D
Crystal concept'in deep clean ürününü uyguladım ve nihayet 3.üründe arkadaşı yüzeyden tamamen silebildim.
Şampuanı çok sevdim ama bugün başka ürün kullanmak için bu işlemi yaptım. :) Bu arada, B33 ürünü tek seferde öldüremedi, demekki B33 ile anca 2. hatta 3. uygulamada yüzeyden silinebilir.
Serinin yeni versiyonu Kiwami'de bunun gibi dayanıklıdır diye düşünüyorum. Zira kiwami'yi henüz kullanmadım. Ona da umarım bu sene sıra gelecek :D :D