Sohbet- Muhabbet Faslı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #4,841

merhaba, maalesef aracımı otobanda giderken bariyerlere sürttüm, kasko poliçemde de yetkili servis dışı hasar onarımlarının %30 unu sigortalı kendisi öder diye bir ibare eklemişler. Yetkili servisle (Ankara Arca) görüştüğümde ise ;

- Yetkili serviste lokal boya diye birşey olmadığını 3 parçanın tam boyanacağını

- 100-200 bin tl gibi bir tramer işleyeceğini

- tek taraflı kazalarda onay sürecinin uzun sürdüğünü arabayı bırakmam gerektiğini ve onay gelene kadar arabanın orda beklemesi gerektiğini, bu sürenin 2 haftayı bulabildiğini, doğal olarak ikame araçta olmayacak onay gelene kadar. Hatta kaza anında polis çağırıp tutanak tutturup alkol testi yaptırmalıymışım. Bunları hiç bilmiyordum. Belki bu yüzden kaskonun red verme ihtimalininde bulundugunu söylediler.

- E üstüne birde hasarsızlık indirimim gidecek.

Yetkili servise vermekle uğraşmayıp, 3 parça lokal boya olacak şekilde ve siyah plastik dodik tamirini kendi cebimden mi yaptırsam, yoksa doğrudan servise mi bırakmalıyım? Yedek parça bölümünden plastik kısımlar için 30 bin TL fiyat aldım; bu durumda siyah plastik dodikler tamir edilebilir mi, ne önerirsiniz? Birde yetkili serbiste yaptırsam kaskom bozulduktan sonra yenilemek istediğimde acaba ne kadar fiyatlarla karşılaşırım
Çok geçmiş olsun, kimseye bir şey olmaması sevindirici. Araba düzelir, hangi çözüm size güvenli ve kârlı geliyor ise ona bakmanız daha iyi olacaktır. Sonuçta aracı siz kullanmaya devam edeceksiniz. Bence satarken şöyle olacak, böyle olacak diye takılmayın derim. İçinize hangisi siner ise o yolda olmak mantıklı diye düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

merhaba, maalesef aracımı otobanda giderken bariyerlere sürttüm, kasko poliçemde de yetkili servis dışı hasar onarımlarının %30 unu sigortalı kendisi öder diye bir ibare eklemişler. Yetkili servisle (Ankara Arca) görüştüğümde ise ;

- Yetkili serviste lokal boya diye birşey olmadığını 3 parçanın tam boyanacağını

- 100-200 bin tl gibi bir tramer işleyeceğini

- tek taraflı kazalarda onay sürecinin uzun sürdüğünü arabayı bırakmam gerektiğini ve onay gelene kadar arabanın orda beklemesi gerektiğini, bu sürenin 2 haftayı bulabildiğini, doğal olarak ikame araçta olmayacak onay gelene kadar. Hatta kaza anında polis çağırıp tutanak tutturup alkol testi yaptırmalıymışım. Bunları hiç bilmiyordum. Belki bu yüzden kaskonun red verme ihtimalininde bulundugunu söylediler.

- E üstüne birde hasarsızlık indirimim gidecek.

Yetkili servise vermekle uğraşmayıp, 3 parça lokal boya olacak şekilde ve siyah plastik dodik tamirini kendi cebimden mi yaptırsam, yoksa doğrudan servise mi bırakmalıyım? Yedek parça bölümünden plastik kısımlar için 30 bin TL fiyat aldım; bu durumda siyah plastik dodikler tamir edilebilir mi, ne önerirsiniz? Birde yetkili serbiste yaptırsam kaskom bozulduktan sonra yenilemek istediğimde acaba ne kadar fiyatlarla karşılaşırım
Çok geçmiş olsun. Tek taraflı, zincirleme, kamu araçlarının olduğu ve yaralanmalı kazalarda polis tutanağı gereklidir. Ayrıca hasarın büyük olduğu kazalarda da polis raporu tutturulması faydanıza. Bazen eksperler uğraştırıyor. Özellikle pert vs. durumlarında rapor daha net oluyor açıkçası.
Öncelikle rengi bilmiyorum opak mı metalik mi veya hasar durumu gözle görüldüğü kadarıyla yorumlayacak olursam özellikle araç opak renk ise sağ ön kapı kordon altı boyanır arka kapı ve ön çamurluğu da göçükçüde düzeltip çelik rötuş veya normal rötuş yaparsanız en az değer kaybı ve en az harcama ile çözebilirsiniz. Bu kadar ufak bir kaza için o kadar tramer fazla yakın zamanda satmayı düşünüyorsanız yazık olur.

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir süre Çanakkale'deyim yanımda yıkama malzemelerim yok burada yaşayan arkadaşlar güzel bir yıkama yeri (en azından zarar vermeyen) tavsiye edebilir mi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bir süre Çanakkale'deyim yanımda yıkama malzemelerim yok burada yaşayan arkadaşlar güzel bir yıkama yeri (en azından zarar vermeyen) tavsiye edebilir mi?
Merhaba, forumda bir arkadaş vardı, hatta detay yeri açmıştı diye aklımda kalmış. Geriye dönük bakmak lazım. Yanlış hatırlamıyorsam kırmızı skoda süperb arabası vardı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 ağabeyin girişimi sefadetay’dan ilk alışverişimizi yaptık hayırlısıyla. Öncelikle tekrardan hayırlı bereketli olmasını dilerim.
Sefa ağabeyi burda herkes tanıyor. Bir çoğumuz da alışveriş yapmıştır öncesinde; paketlemelerine ve hediyelerine herkes aşina zaten çıta zirvedeydi :)
Site ile beraber hediyeler kaldığı yerden devam ediyor, bu kadar eli bol; hobiyi sevdiren bi abimiz olduğu için çok şanslıyız bence :)
Paketlemelere aşinayız dedim ama seviye artık başka bir yere çıkmış :D ağzım açık kaldı ilk defa gördüm bu kadar sağlam ve özenli paketleme. Bugün hava yağmurlu ve epey serin, ona rağmen sıcak ter bastı paketleri açacağım derken :D hobi garajımın açılışına denk gelmesi sebebiyle güzel bir sepet de oluşturabildik. Kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum, girişiminin çok başarılı olmasını diliyorum.

Kardesim guzel dileklerin icin tesekkurler ürünleride guzel gunlerdr kullan.Elimden geldigince en iyi sekilde paketleme yapiyorum forumun basindan beri Tüm Saticilara söyledigim ve israrla yineledegim Airpack havali paketlemeye ilk kendim geçtim :terlisırıtan: bundan sonraki surecte K2 ürünlerine kapakta ayarladim basligi cikartip kapak takip o sekilde yollayacagim basliktan kacirma,akma veya patlama riskinide ortadan kaldirmis olacagiz.

Sitede hersey seffaf zaten Ürünlerin hepsi yeni tarihli eski urun de yok en eski ürunler Leraton lar onlarinda SKT si 2027 8 nci ay..

Ürünler e ticaret sitesinde yuksek fiyata ragmen cok hizli gidiyor ben istiyorum ki forum daha çok faydalansin.Burdaki amacim kendi sitemi.ön plana cikarmak gonderdigim.kargolarda forum ve kendi sitemi zaten belirtiyorum.

Amacim birilerine rakip olmak veya cok fazla e ticaret sitelerinde ürün satmak gibi bir kaygim yok maksat forumun bir parcasi olup güncel kalmak.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çeyizde renk olsun diye aldık ama Spark’ın 2320 koduyla satılan tek taraflı yeni havlusu hiç güzel değil. Çok su emmiyor. Eski gri bezin eline su dökemez. (Çift taraflı 2318 olan yeni havlusu da güzel değil)

2318 de 2320 de twisted gibi duruyor doğru mudur?
Eski gri sparklar da pek kalın değildi ama bunlar çok mu ince?

İl
Bartın
@Erkan KOCAKAYA hocam yine döktürmüşsün, eline, koluna sağlık, showroom aracı gibi olmuş maşallah :)
İsamil çok teşekkür ediyorum, elimden geleni yaptım. Her detayda daha fazla çıtayı yukarı çekmeye çalışıyorum. :)
Bu arada senin süpürge hala işini layıkıyla yapıyor, çok teşekkür ediyorum.

Abi senin araç fabrikadan bu kadar temiz çıkmamıştır, eline koluna sağlık.
Kerem çok teşekkür ediyorum, bayiden ilk almaya gittiğimde bu kadar temiz değildi :) fakat 3 yılı bitirdik, dün detay yaparken farkettim, bazı yerlerde bez çiziği denilecek çizikler olmuş, onuda normal diyorum.

İl
Bartın
Erkan'ın otomobili havada ve tozsuz ortamda kilometre yapıyor. :D O nedenle bu kadar tertemiz.

Hakan hocam, çok teşekkür ediyorum. Dün temizlerken fark ettim, bir ara otoparkta yan araç kapı açarken hafif tıklamış, kapı üzerindeki çizgi şeklindeki çıkıntıya tıklamış, nazarlık dedik :)