Sohbet- Muhabbet Faslı

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #4,201
Herkese hayırlı akşamlar iki konu hakkında fikrinize danışmak istiyorum
1- Cadde de ilerlerken sağ ön lastik bi tane menfez kapağına girdi yani yola asfalt atılmış menfez biraz fazla derindeydim kaçma şansımda yoktu solumda araba sağda kaldırım olduğundan mecburen girmek zorunda kaldım lastiklerde jantlarda bi sıkıntı göremedim ama nereleri kontrol etmem veya ettirmem gerekir gerçi olaydan sonra herhangi bi ses vs. gelmedi ama yine bi bakmakta fayda olabilir
2- Sanruf için silikon spery sıkmıştı raylara vs heryere diyebilirim sanki ses daha da çoğaldı araba garantili serviste bakımını vs yapıyolarmı bi kere sorduğumda geçiştirmek için mi dedi anlamadım ama ses var dediğimde bakılır sorun varsa sanruf değişir demişti bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler şimdiden İyi Günler :D

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese hayırlı akşamlar iki konu hakkında fikrinize danışmak istiyorum
1- Cadde de ilerlerken sağ ön lastik bi tane menfez kapağına girdi yani yola asfalt atılmış menfez biraz fazla derindeydim kaçma şansımda yoktu solumda araba sağda kaldırım olduğundan mecburen girmek zorunda kaldım lastiklerde jantlarda bi sıkıntı göremedim ama nereleri kontrol etmem veya ettirmem gerekir gerçi olaydan sonra herhangi bi ses vs. gelmedi ama yine bi bakmakta fayda olabilir
2- Sanruf için silikon spery sıkmıştı raylara vs heryere diyebilirim sanki ses daha da çoğaldı araba garantili serviste bakımını vs yapıyolarmı bi kere sorduğumda geçiştirmek için mi dedi anlamadım ama ses var dediğimde bakılır sorun varsa sanruf değişir demişti bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler şimdiden İyi Günler :D
1. Derin çukurlara düşüldüğünde en basitinden lastik yanakda balon yapar, jantda eğilme olur, çok zor ihtimal alt takıma zarar verir. Lastiği sağa sola çevirip iç ve dış yanaklarına bakın
Onun harici gözle görülür yapabileceğiniz bi durum yok, jantta eğrilik veya alt takımda sorun oluşmuşsa bunu zaten sürüşde direksiyon titreşimi veya araçda sağa sola çekme, ses gibi problemlerle anlarsınız.

2. Sunroofdaki ses daha da arttı diyorsunuz, önerim sunroof raylarını ve fitillerini apc ile temizleyip sonrasında raylara sıvı gres, fitillere slikon sprey sıkın. Sorun halen devam ederse son çare servise danışın daha teknik bi problem olabilir

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1. Derin çukurlara düşüldüğünde en basitinden lastik yanakda balon yapar, jantda eğilme olur, çok zor ihtimal alt takıma zarar verir. Lastiği sağa sola çevirip iç ve dış yanaklarına bakın
Onun harici gözle görülür yapabileceğiniz bi durum yok, jantta eğrilik veya alt takımda sorun oluşmuşsa bunu zaten sürüşde direksiyon titreşimi veya araçda sağa sola çekme, ses gibi problemlerle anlarsınız.

2. Sunroofdaki ses daha da arttı diyorsunuz, önerim sunroof raylarını ve fitillerini apc ile temizleyip sonrasında raylara sıvı gres, fitillere slikon sprey sıkın. Sorun halen devam ederse son çare servise danışın daha teknik bi problem olabilir
abi çok teşekkür ederim yorumun için sunroof olayı arabayı ilk kullanmaya başladığımda iyice bi esniyodu çatırdama şeklinde sonra bitiyodu şimdi takır takır gelmeye başladı yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık hocam, stickerları nasıl yaptınız? Zamanında a4 kağıda çıktı alıp bantla kapladım ama Zamanla yırtıldı gitti

sticker şeklinde A4 ler var elimde çocuğa sticker yapalım etkinlik yapsın diye almıştım. Tabiki detay sever olarak bizde faydalanıyoruz. Sticker yapıştırdıktan sonra koli bandı ile üstünü ıslanıp bozulmasın diye kapatıyorum.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

* Purestar duplex 1100 gsm 70x90
* Adbl Sentetik Sprey Wax
* 3D Final Touch Quick Detailer

Adbl ve 3D şişe üzerindeki stickerların yapımı bana ait ☺️
Hocam adbl yi koyduğun şişeden bende de vardı birkaç adet, birine vonixx blend spray wax, birine meg m40 koymuştum. İkisininde 1 ay olmadan spreyi arızalanmıştı, hatta vonixx in sprey hiç atım yapmıyordu m40 ın şişe spreyden sızdırıyordu :)

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam adbl yi koyduğun şişeden bende de vardı birkaç adet, birine vonixx blend spray wax, birine meg m40 koymuştum. İkisininde 1 ay olmadan spreyi arızalanmıştı, hatta vonixx in sprey hiç atım yapmıyordu m40 ın şişe spreyden sızdırıyordu :)
Teşekkürler uyarı için vonixx çıkması başlıklar var onla değiştiririm.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Purestar havlu dün sonuncuyu aldım dediğin ürün mü hocam doğru mu hatırlıyorum hızlı gelmiş hayırlı olsun. Mikrofiber marketten mi almıştın
Teşekkür ederim. Hepsiburada üzerinde MfSuperClean satıcısından aldım. Mikrofiber markete baktım stok yoktu. Sanırım ikisi aynı satıcı.

@SuperClean doğru mudur?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu koctas ta satilan verve siseleri begenmedim.desem yeridir ucuz diye aldik ama hic güzel.cikmadi zaten en fazla cam temizleyici veya Sivi Cila ile kullanabilirsin onun haricinde diger urunleri koyup kullandiginizda maks.1 ay dayaniyor şişe saglam ama.baslik acaip kötü:)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu koctas ta satilan verve siseleri begenmedim.desem yeridir ucuz diye aldik ama hic güzel.cikmadi zaten en fazla cam temizleyici veya Sivi Cila ile kullanabilirsin onun haricinde diger urunleri koyup kullandiginizda maks.1 ay dayaniyor şişe saglam ama.baslik acaip kötü:)
30 veya 40tl ye almıştık abi ama dediğin gibi ömrü kısa sürdü. Ben hepsini çöpe attım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sticker şeklinde A4 ler var elimde çocuğa sticker yapalım etkinlik yapsın diye almıştım. Tabiki detay sever olarak bizde faydalanıyoruz. Sticker yapıştırdıktan sonra koli bandı ile üstünü ıslanıp bozulmasın diye kapatıyorum.

Hocam peki normal kağıda çıktı alıp bu sticker ile birleştirerek mi yapıştırıyorsunuz? Yoksa bu yapışkan kağıtlara direkt çıktı alınabiliyor mu?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Baskan ben deturner hizli cila, nanolex interior cleaner, k2 nuta cam sil de duzenli olarak kullaniyorum. Su ana kadar bir sknti olmadi , tabi bunlar soft urunler :)

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Baskan ben deturner hizli cila, nanolex interior cleaner, k2 nuta cam sil de duzenli olarak kullaniyorum. Su ana kadar bir sknti olmadi , tabi bunlar soft urunler :)
bende bu verve şişelerde flowey r1 - s3 - i2 ve çeşitli waxlar apcler ile kullandım hiç bozulan olmadı desem yeridir. sadece bir tanesi bozuldu onunda içerisine meg all season doldurup 6 ay kullandıktan sonra başlığı bozuldu :D

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Linki vs var mı hocam? Geçenlerde bakındım da böyle çıktı alınabilecek etiketlere. Süslü falan olanlar çıktı
abi benimde hoşuma gitti sağolsun banada hediye etti @senturk35
internetten araştırmıştım bunlardan alıp bilgisayarda etiketi a4 formunda oturtup istediğin kadar çıktı alabilirsin

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
abi benimde hoşuma gitti sağolsun banada hediye etti @senturk35
internetten araştırmıştım bunlardan alıp bilgisayarda etiketi a4 formunda oturtup istediğin kadar çıktı alabilirsin
Berke teşekkür ederim kardeşim, bakayım sipariş geçeyim. Kullanışlı olur böylesi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara