Sohbet- Muhabbet Faslı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #4,841

merhaba, maalesef aracımı otobanda giderken bariyerlere sürttüm, kasko poliçemde de yetkili servis dışı hasar onarımlarının %30 unu sigortalı kendisi öder diye bir ibare eklemişler. Yetkili servisle (Ankara Arca) görüştüğümde ise ;

- Yetkili serviste lokal boya diye birşey olmadığını 3 parçanın tam boyanacağını

- 100-200 bin tl gibi bir tramer işleyeceğini

- tek taraflı kazalarda onay sürecinin uzun sürdüğünü arabayı bırakmam gerektiğini ve onay gelene kadar arabanın orda beklemesi gerektiğini, bu sürenin 2 haftayı bulabildiğini, doğal olarak ikame araçta olmayacak onay gelene kadar. Hatta kaza anında polis çağırıp tutanak tutturup alkol testi yaptırmalıymışım. Bunları hiç bilmiyordum. Belki bu yüzden kaskonun red verme ihtimalininde bulundugunu söylediler.

- E üstüne birde hasarsızlık indirimim gidecek.

Yetkili servise vermekle uğraşmayıp, 3 parça lokal boya olacak şekilde ve siyah plastik dodik tamirini kendi cebimden mi yaptırsam, yoksa doğrudan servise mi bırakmalıyım? Yedek parça bölümünden plastik kısımlar için 30 bin TL fiyat aldım; bu durumda siyah plastik dodikler tamir edilebilir mi, ne önerirsiniz? Birde yetkili serbiste yaptırsam kaskom bozulduktan sonra yenilemek istediğimde acaba ne kadar fiyatlarla karşılaşırım
Çok geçmiş olsun, kimseye bir şey olmaması sevindirici. Araba düzelir, hangi çözüm size güvenli ve kârlı geliyor ise ona bakmanız daha iyi olacaktır. Sonuçta aracı siz kullanmaya devam edeceksiniz. Bence satarken şöyle olacak, böyle olacak diye takılmayın derim. İçinize hangisi siner ise o yolda olmak mantıklı diye düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.