Sökmeden detay olmaz.

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, forumdaki ilk konum ve ilk uygulamam. Uzun zamandır planladığım, forumda olmayan ya da çok yapılmayan, farklı bir uygulama oldu. Araç polisaj ve koruma konularında daha hiç siftah yapmasamda, temizlik, temizleme, bakım üzerine daha çok gidiyorum, titizliğinde vermiş olduğu huy ile diyelim.
Umarım uygulamamı beğenirsiniz ve yarışmaya da girer.
Gelelim konuya; ana konu çok hassas olduğum davlumbaz temizliği ve bakımı. Davlumbazlar bakımlı değilse araç istediği kadar temiz olsun bana estetik gelmiyor. Davlumbazlardan sonraki hassasiyetim dış plastikler, keza onlarda bakımlı canlı değilse yine araç temiz görünmüyor. Son olarakta araçlarımızın ulaşabileceğiniz ama uğraşmayım hiç temizlemediğimiz görünmeyen yerleri. Bence her detaycı lastik ve tampon sökebilir, sökebilmeli de. Bana göre o yerler kirli ayağın üzerine temiz çorap giymek gibi bişey, çorabımız tamam temiz ama altındaki kirli. Çok uzun anlatım yapmayacağım, az foto ve açıklamaları ile anlaşılır olur diye düşündüm.

1-Tampon altları, davlumbaz altı, çamurluk içleri

Burada Kullanılan ürünler
Flowey b33 ön yıkama şampuanı
Ceviz ön yıkama şampuanı
Asperox yağ kir sökücü
Tchibo jant fırçası
Bim jant fırçacı
Aliexpres motor detay fırçası
Nalbur boya fırçası

Uygulamaya ceviz ve b33 karıştırıp secho pompa ile püskürterek başladım, oran hesaplamadım göz kararı ile 50-50 koydum diyebilirim.

Durulama yapıp ön yıkamayı geçiyorum, ardından kirli yerlere komple asperoxu sıkıp beş dakika çalışmasını bekledim, sonra yerine göre fırça alıp ulaşabildiğim her yeri iyice fırçaladım.

Ve temiz hallerimiz.

Bunlarda öncesi sonrası

2-Dış plastikler

Uygulamamın ikinci kısmına geçiyorum. Burada tampon dış plastiklere detaylı bir uygulama yaptım. Bütün plastikleri tampondan ayırıp tek tek temizledim, temizlikte PRİL ve ASPEROX kullandım, anlatmama gerek yok basit işti, fırça ile hepsini tek tek yıkadım bu kadar.

Burada kullanılan ürünler
Pril
Asperox yağ kir temizleyici
Bulaşıl süngeri
Bulaşık fırçası
Nasiol zr53 seramik
Kc pss plastik bakım ürünü
Çinli sarı uygulama sünger ped

Daha sonra tüm plastik parçaları NASİOL Zr53 ile seramik koruma uygulamadım. Nasiol seramik elimde çeyrek şişe vardı. Onu kullandım. Nasiol seramik plastiğe hem yeni görünüm kazandırıyor hemde su iticilik sağlıyor, dayanımı da diğer plastik bakım ürünlerinden çok çok fazla zaten. Plastiklerin arka kısımlarına ve alt koruma plastiğine KC PSS plastik bakım ürünü uyguladım.
Cam altındaki plastik parça ve ön panjurda seramiklendi

3-Davlumbazlar
Burada kullanılan ürünler
Mr-fix9h çinli seramik
Vp turuncu kil
Kc Fb demir tozu sökücü
Asperox yağ kir sökücü
Pril
Bulaşık süngeri
Bulaşık fırçası

Davlumbazları araçtan söktüm, önce Pril sonra Asperox ile fırça be bulaşık süngeri yardımıyla yıkadım.

Daha sonra Davlumbazlara Kc Fb demirtozu uyguladım, pek birşey çıkmadı ama yinede uyguladım. Ardından Wp Turuncu Kil yaptım. Kil davlumbazdaki ziftleri çıkardı geriyede bişey kalmadı. Ve son olarak Çinli seramik Mr-Fix9h’ı davlumbazlara uyguladım.

Bunlarda öncesi sonrası fotolar

Buda çinli mr-fix9h seramiğin davlumbaz su testi

Finaller

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Konudaki resimler düzeltildi, İlk konunuz olması sebebiyle ben yaptım, tekrarında siz uğraşırsınız söyleyim.:)
Resim linklerinin sonunda .jpg veya .png türü ifadeler olan linkleri forumda resim yükleme kısmına yapıştırmalısınız.

Screenshot_1.png

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerinize sağlık, gayet güzel bir baçlangıç olmuş. Detaycıya yakışır bir söküm, temizleme-koruma olmuş. Aslında radyatör kısmına girmişken motorada el atılabilirdi, plastikler de Asperos kullanmak hasar oluşturabilir diye düşünüyorum.:)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Buda iyiymiş git gide forumdaşların detay bakış açısı artıyor sanırım.

Yakında motoru sökmezsiniz dimi hocam:heyecan:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Güzel olmuş,detaylandırmanız size ayrı bize ayrı keyif verdi :) emeğinize sağlık:nazar:

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Detailing İşini başka bir boyuta taşımışsınız valla elinize sağlık.
Tampon sökme işinden çok tırsarım. Hatta huy edindim, sokakta yürürken arabaların tampon birleşim yerlerine bakarım. Çoğunun da çizgisi bozuk, tırnakları kırıktır. Eskiyen farlarımın değişimi için kaportacıya ön tamponu söktürürken bile içim gidiyordu (neyse ki sorun olmadı). Bu kadar kolay mıymış onları sökmek?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Boyle seyleri gorunce cok mutlu oluyorum. Sozum meclisten dışarı tek manyak ben degilmisim demek ki diye seviniyorum.

Elinize saglik harika bir uygulama olmus. Adam davlumbazi sokup balkona cikartmis ya :) aradigimiz istedigimiz seyler. Jp details misin be mubarek derler adama.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@golf

Referans tadında bir çalışma, tebrik ederim, oludukça tam mest oldum :)

Prof. Olarak detay yapıp bu kadar uğraşan bir-iki yeri geçmez (örnek olarak garajtürk hesabına bakabilirsiniz)

Naçizane tavsiyem, boş bir zamanda klima radyatörünün yamulan peteklerini törpü ucuyla yada buna benzer bir şeyle düzeltebilirsiniz, ben her yıl tatil dönüşü hem sinek böcek temizliyor hem de bu yamukları düzeltiyorum :)

PcCoPaT

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Maaşallah. Bir audi reklamı vardı araç parçalarından oluşan o geldi aklıma nerde bitecek acaba dedirtti bi ara. Davlumbazlardan sonra çamurluklarda sök tak oldu ama olsun altı temiz oldu en azından diyeceksiniz sandım:)

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık, görmeye alışık olduğumuz uygulamalardan çok farklı olmuş. Ben bu kadar sökme-takma işine cesaret edemezdim. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyordur belki ama o ilk hamleyi yapabilmek zor. Tırnak kırar, eski haline getiremem diye korkuyorum.
Zaten bu halimizle bile deli gözüyle bakıyorlar, bir de içini temizlemek için tamponu söktüğümüzü görseler tepkiler ne olur düşünemiyorum. :saskin:
Ben çok beğendim, güzel günlerde kirletin.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Sok sok kafamıza bunlarida sok. :para: gel bnm kileride sokucez artık yapacak bişi yok .
Şaka bir yana harika olmuş ama bu işler için hem güzel bir yerimiz hemde aracı 2 3 gün yatması lazım sizin kac gün sürdü bu işlemler.

Mr FX de baya iş yapıyor. Maşallah
İlk uygulamaya gorede baya donanimlisiniz.
İçimizde neler varmış neler yere bakan yürek yakanlar.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
elinize sağlık bu forum yakında araç parçalayıp toplar :)

@tmac61 hocam petekleri düzeltmenin performans olarak etkisi üzerine bir araştırma var mı yoksa tamamen keyif olsun diye mi? ben de yapıyorum da merak ettim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Necip hocam eline koluna sağlık, her iş çok güzel olmuş. Videoyu izlerken oha bu kadar da olmaz dedim, o davlumbazlar baya uzun süre kir tutmazlar o su itici performans ile, yanlış mıyım ?

@omrslhmms abi marflo eldiven yanına bir de çin işi seramik ekleyelim bu konudan sonra bence :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok güzel ve hep aklımda olan bir uygulamayı gerçekleştirmişsiniz. Tebrik ederim. Ellerinize sağlık :alkis: