Merhaba arkadaşlar, forumdaki ilk konum ve ilk uygulamam. Uzun zamandır planladığım, forumda olmayan ya da çok yapılmayan, farklı bir uygulama oldu. Araç polisaj ve koruma konularında daha hiç siftah yapmasamda, temizlik, temizleme, bakım üzerine daha çok gidiyorum, titizliğinde vermiş olduğu huy ile diyelim.
Umarım uygulamamı beğenirsiniz ve yarışmaya da girer.
Gelelim konuya; ana konu çok hassas olduğum davlumbaz temizliği ve bakımı. Davlumbazlar bakımlı değilse araç istediği kadar temiz olsun bana estetik gelmiyor. Davlumbazlardan sonraki hassasiyetim dış plastikler, keza onlarda bakımlı canlı değilse yine araç temiz görünmüyor. Son olarakta araçlarımızın ulaşabileceğiniz ama uğraşmayım hiç temizlemediğimiz görünmeyen yerleri. Bence her detaycı lastik ve tampon sökebilir, sökebilmeli de. Bana göre o yerler kirli ayağın üzerine temiz çorap giymek gibi bişey, çorabımız tamam temiz ama altındaki kirli. Çok uzun anlatım yapmayacağım, az foto ve açıklamaları ile anlaşılır olur diye düşündüm.
1-Tampon altları, davlumbaz altı, çamurluk içleri
Burada Kullanılan ürünler
Flowey b33 ön yıkama şampuanı
Ceviz ön yıkama şampuanı
Asperox yağ kir sökücü
Tchibo jant fırçası
Bim jant fırçacı
Aliexpres motor detay fırçası
Nalbur boya fırçası
Uygulamaya ceviz ve b33 karıştırıp secho pompa ile püskürterek başladım, oran hesaplamadım göz kararı ile 50-50 koydum diyebilirim.
Durulama yapıp ön yıkamayı geçiyorum, ardından kirli yerlere komple asperoxu sıkıp beş dakika çalışmasını bekledim, sonra yerine göre fırça alıp ulaşabildiğim her yeri iyice fırçaladım.
Ve temiz hallerimiz.
Bunlarda öncesi sonrası
2-Dış plastikler
Uygulamamın ikinci kısmına geçiyorum. Burada tampon dış plastiklere detaylı bir uygulama yaptım. Bütün plastikleri tampondan ayırıp tek tek temizledim, temizlikte PRİL ve ASPEROX kullandım, anlatmama gerek yok basit işti, fırça ile hepsini tek tek yıkadım bu kadar.
Burada kullanılan ürünler
Pril
Asperox yağ kir temizleyici
Bulaşıl süngeri
Bulaşık fırçası
Nasiol zr53 seramik
Kc pss plastik bakım ürünü
Çinli sarı uygulama sünger ped
Daha sonra tüm plastik parçaları NASİOL Zr53 ile seramik koruma uygulamadım. Nasiol seramik elimde çeyrek şişe vardı. Onu kullandım. Nasiol seramik plastiğe hem yeni görünüm kazandırıyor hemde su iticilik sağlıyor, dayanımı da diğer plastik bakım ürünlerinden çok çok fazla zaten. Plastiklerin arka kısımlarına ve alt koruma plastiğine KC PSS plastik bakım ürünü uyguladım.
Cam altındaki plastik parça ve ön panjurda seramiklendi
3-Davlumbazlar
Mr-fix9h çinli seramik
Vp turuncu kil
Kc Fb demir tozu sökücü
Asperox yağ kir sökücü
Pril
Bulaşık süngeri
Bulaşık fırçası
Davlumbazları araçtan söktüm, önce Pril sonra Asperox ile fırça be bulaşık süngeri yardımıyla yıkadım.
Daha sonra Davlumbazlara Kc Fb demirtozu uyguladım, pek birşey çıkmadı ama yinede uyguladım. Ardından Wp Turuncu Kil yaptım. Kil davlumbazdaki ziftleri çıkardı geriyede bişey kalmadı. Ve son olarak Çinli seramik Mr-Fix9h’ı davlumbazlara uyguladım.
Bunlarda öncesi sonrası fotolar
Buda çinli mr-fix9h seramiğin davlumbaz su testi
Finaller
Umarım uygulamamı beğenirsiniz ve yarışmaya da girer.
Gelelim konuya; ana konu çok hassas olduğum davlumbaz temizliği ve bakımı. Davlumbazlar bakımlı değilse araç istediği kadar temiz olsun bana estetik gelmiyor. Davlumbazlardan sonraki hassasiyetim dış plastikler, keza onlarda bakımlı canlı değilse yine araç temiz görünmüyor. Son olarakta araçlarımızın ulaşabileceğiniz ama uğraşmayım hiç temizlemediğimiz görünmeyen yerleri. Bence her detaycı lastik ve tampon sökebilir, sökebilmeli de. Bana göre o yerler kirli ayağın üzerine temiz çorap giymek gibi bişey, çorabımız tamam temiz ama altındaki kirli. Çok uzun anlatım yapmayacağım, az foto ve açıklamaları ile anlaşılır olur diye düşündüm.
1-Tampon altları, davlumbaz altı, çamurluk içleri
Burada Kullanılan ürünler
Flowey b33 ön yıkama şampuanı
Ceviz ön yıkama şampuanı
Asperox yağ kir sökücü
Tchibo jant fırçası
Bim jant fırçacı
Aliexpres motor detay fırçası
Nalbur boya fırçası
Uygulamaya ceviz ve b33 karıştırıp secho pompa ile püskürterek başladım, oran hesaplamadım göz kararı ile 50-50 koydum diyebilirim.
Durulama yapıp ön yıkamayı geçiyorum, ardından kirli yerlere komple asperoxu sıkıp beş dakika çalışmasını bekledim, sonra yerine göre fırça alıp ulaşabildiğim her yeri iyice fırçaladım.
Ve temiz hallerimiz.
Bunlarda öncesi sonrası
2-Dış plastikler
Uygulamamın ikinci kısmına geçiyorum. Burada tampon dış plastiklere detaylı bir uygulama yaptım. Bütün plastikleri tampondan ayırıp tek tek temizledim, temizlikte PRİL ve ASPEROX kullandım, anlatmama gerek yok basit işti, fırça ile hepsini tek tek yıkadım bu kadar.
Pril
Asperox yağ kir temizleyici
Bulaşıl süngeri
Bulaşık fırçası
Nasiol zr53 seramik
Kc pss plastik bakım ürünü
Çinli sarı uygulama sünger ped
Daha sonra tüm plastik parçaları NASİOL Zr53 ile seramik koruma uygulamadım. Nasiol seramik elimde çeyrek şişe vardı. Onu kullandım. Nasiol seramik plastiğe hem yeni görünüm kazandırıyor hemde su iticilik sağlıyor, dayanımı da diğer plastik bakım ürünlerinden çok çok fazla zaten. Plastiklerin arka kısımlarına ve alt koruma plastiğine KC PSS plastik bakım ürünü uyguladım.
Cam altındaki plastik parça ve ön panjurda seramiklendi
3-Davlumbazlar
Mr-fix9h çinli seramik
Vp turuncu kil
Kc Fb demir tozu sökücü
Asperox yağ kir sökücü
Pril
Bulaşık süngeri
Bulaşık fırçası
Davlumbazları araçtan söktüm, önce Pril sonra Asperox ile fırça be bulaşık süngeri yardımıyla yıkadım.
Daha sonra Davlumbazlara Kc Fb demirtozu uyguladım, pek birşey çıkmadı ama yinede uyguladım. Ardından Wp Turuncu Kil yaptım. Kil davlumbazdaki ziftleri çıkardı geriyede bişey kalmadı. Ve son olarak Çinli seramik Mr-Fix9h’ı davlumbazlara uyguladım.
Bunlarda öncesi sonrası fotolar
Buda çinli mr-fix9h seramiğin davlumbaz su testi
Finaller
Son düzenleme:

gel bnm kileride sokucez artık yapacak bişi yok .