Sökmeden detay olmaz.

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Emeklerinize sağlık, gayet güzel bir baçlangıç olmuş. Detaycıya yakışır bir söküm, temizleme-koruma olmuş. Aslında radyatör kısmına girmişken motorada el atılabilirdi, plastikler de Asperos kullanmak hasar oluşturabilir diye düşünüyorum.:)
Teşekkürler sercan kardeşim, motor zaten temizdi aynı temizlikteydi, fotolamamışım. Asperoxu çok beğendim her yüzeyde iyi temizlik yapıyor, hasar oluşturacağını sanmıyorum çünkü sürekli plastik yıkanmayacak bir kere yıkandı onunla ve bol durulandı.
Buda iyiymiş git gide forumdaşların detay bakış açısı artıyor sanırım.

Yakında motoru sökmezsiniz dimi hocam:heyecan:
Teşekkürler hocam
Çok teşekkürler
Baya dağıtmışsınız aracı, finallerde çok başarılı. Elinize sağlık
teşekkürler sizede hocam.
Güzel olmuş,detaylandırmanız size ayrı bize ayrı keyif verdi :) emeğinize sağlık:nazar:
can hocam teşekkürler
Detailing İşini başka bir boyuta taşımışsınız valla elinize sağlık.
Tampon sökme işinden çok tırsarım. Hatta huy edindim, sokakta yürürken arabaların tampon birleşim yerlerine bakarım. Çoğunun da çizgisi bozuk, tırnakları kırıktır. Eskiyen farlarımın değişimi için kaportacıya ön tamponu söktürürken bile içim gidiyordu (neyse ki sorun olmadı). Bu kadar kolay mıymış onları sökmek?
teşekkürler kardeşim, tampon sökmek zor değil, bir tornavide ön arka söküldü inan, ama neyün nereye geçtiğini biraz bilmek lazım tırnak kırmamak için, onuda serviste sök tak izlemiştim detaylıca ordan gözlemiştim. Tampon tırnağı kolay kırılmaz ama üzerinde plastiklerinki kırılabilir ufak tırnak çok fazla onlarda. Dikkat etmek lazım. Birde sürekli yapılırsa bu sökme işi plastiklerin esnemesine sebep olur ve takınca bunu anlarsın birleşme yerlerinden çizgilerden. Hiç tırnak kırılmamıştır ama yinede çizgi bozulmuştur farkedersin.
En keyifli ve rahat böyle çalışılır ellerinize sağlık
Teşekkürler hocam.
Boyle seyleri gorunce cok mutlu oluyorum. Sozum meclisten dışarı tek manyak ben degilmisim demek ki diye seviniyorum.

Elinize saglik harika bir uygulama olmus. Adam davlumbazi sokup balkona cikartmis ya :) aradigimiz istedigimiz seyler. Jp details misin be mubarek derler adama.
ömer çok teşekkürler, valla onların içi altı kirli olduğunu biliyorum ya hani, işte temizlemeden rahat edemem :)
@golf

Referans tadında bir çalışma, tebrik ederim, oludukça tam mest oldum :)

Prof. Olarak detay yapıp bu kadar uğraşan bir-iki yeri geçmez (örnek olarak garajtürk hesabına bakabilirsiniz)

Naçizane tavsiyem, boş bir zamanda klima radyatörünün yamulan peteklerini törpü ucuyla yada buna benzer bir şeyle düzeltebilirsiniz, ben her yıl tatil dönüşü hem sinek böcek temizliyor hem de bu yamukları düzeltiyorum :)
teşekürler hocam, radotörlerin yamuklarını düzeltmek için bir aparat var biliyorum ama bende yoktu.
Maaşallah. Bir audi reklamı vardı araç parçalarından oluşan o geldi aklıma nerde bitecek acaba dedirtti bi ara. Davlumbazlardan sonra çamurluklarda sök tak oldu ama olsun altı temiz oldu en azından diyeceksiniz sandım:)
Teşekkürler, bir dahakine çamurlukta sökebilirim :)
Elinize sağlık, görmeye alışık olduğumuz uygulamalardan çok farklı olmuş. Ben bu kadar sökme-takma işine cesaret edemezdim. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyordur belki ama o ilk hamleyi yapabilmek zor. Tırnak kırar, eski haline getiremem diye korkuyorum.
Zaten bu halimizle bile deli gözüyle bakıyorlar, bir de içini temizlemek için tamponu söktüğümüzü görseler tepkiler ne olur düşünemiyorum. :saskin:
Ben çok beğendim, güzel günlerde kirletin.
teşekkürler cem, dikkat edilirse rahat sakin çalışılırsa risk az, tamponlar kolay kırılmaz ama üzerlerindeki plastikler hassas.
Sok sok kafamıza bunlarida sok. :para: gel bnm kileride sokucez artık yapacak bişi yok .
Şaka bir yana harika olmuş ama bu işler için hem güzel bir yerimiz hemde aracı 2 3 gün yatması lazım sizin kac gün sürdü bu işlemler.

Mr FX de baya iş yapıyor. Maşallah
İlk uygulamaya gorede baya donanimlisiniz.
İçimizde neler varmış neler yere bakan yürek yakanlar.
teşekkürler hocam, mardine gelmeyi bir ara düşünmüştüm sanada uğrayacaktım ama malum günler işte, nasip olmadı. Çinli seramik iş yapıyormu fiyatına göre yapıyor evet, ama sarfiyatı plastik yüzeyde fazla oluyor bu kadarcık plastikte şişe bitti sanki plastikler emdi seramiği.
elinize sağlık bu forum yakında araç parçalayıp toplar :)

@tmac61 hocam petekleri düzeltmenin performans olarak etkisi üzerine bir araştırma var mı yoksa tamamen keyif olsun diye mi? ben de yapıyorum da merak ettim.
teşekkürler hocam
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Davlumbazlara benimde seramik yapasım geliyor
teşekkürler fatih
Ellerinize sağlık maşallah detayı bambaşka bir boyuta taşımışsınız :alkis:
teşekkür ediyorum
Necip hocam eline koluna sağlık, her iş çok güzel olmuş. Videoyu izlerken oha bu kadar da olmaz dedim, o davlumbazlar baya uzun süre kir tutmazlar o su itici performans ile, yanlış mıyım ?

@omrslhmms abi marflo eldiven yanına bir de çin işi seramik ekleyelim bu konudan sonra bence :)
teşekkürler, davlumbazları ne kadar dayanağını bilmiyorum ama ilk kir gözlemimde kirin tutmadığını gördüm, biraz zaman sonra test edip bilgi veririm. Ama bir süre dayanacağını düşünüyorum.
Çok güzel ve hep aklımda olan bir uygulamayı gerçekleştirmişsiniz. Tebrik ederim. Ellerinize sağlık :alkis:
teşekkürler hocam

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Şahane bir konu olmuş. Bende bunun aynısını tazyikli suyla yapıp toplatmıştım geçen sene güzün. Ama verdiği haz kesinlikle çok tatmin edici. Radyatör peteklerinde kullandığınız fırça pallere zarar vermedi mi. Merak ettim bende tazyiği yakından tutmaya korkmuştum

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@golf, detaylı fotoğraflar, aşama aşama fotoğraf altı özet açıklamalar için TŞK. Sanırım bir sonraki konu cümleniz şöyle başlayacak, "Arkadaşlar bugün lift yardımı ile motoru indirdim"

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Plastiğe daha çok hangi tür ürünler zarar verir, hangi üründe zarar gördünüz yada duydunuz. Mesela saf b33, saf APC, yağ temizleyiciler zarar verir mi, bu zarar plastiğin beyazlaması şeklinde mi olur

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@golf Hayırlı olsun siz baya bir level atlamışsınız :D :D Bu level'a gelebilmek için cheat code varsa paylaşırmısınız :D :D
Valla izlemek ve okumak çok hoşuma gitti.
Bende şu anki otomobilimi daha bayiden dışarı çıkarmadan önce komple altına cila uygulamıştım :) Herkes ne yapıyorum diye başıma üşüşmüştü :) :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Harika bir uygulama olmuş, elinize emeginiza sağlık. Fotoğraf konusundaki bollukta ayri bir keyif verdi bana okurken.

Arabanin icindeki islemleri bitirebilirsem disina gecince benim de niyetim var söküp dağıtmaya, guzel bir referans oldu sizin uygulamaniz da benim icin

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@golf, bey çok güzel bir temizlik olmuş . dışı seni içi beni yakar hesabı bu tarz söküm sonrası kirleri görünce bende bi titreme başlıyor. elinize saglık.

iyi detaylar.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, forumdaki ilk konum ve ilk uygulamam. Uzun zamandır planladığım, forumda olmayan ya da çok yapılmayan, farklı bir uygulama oldu. Araç polisaj ve koruma konularında daha hiç siftah yapmasamda, temizlik, temizleme, bakım üzerine daha çok gidiyorum, titizliğinde vermiş olduğu huy ile diyelim.
Umarım uygulamamı beğenirsiniz ve yarışmaya da girer.
Gelelim konuya; ana konu çok hassas olduğum davlumbaz temizliği ve bakımı. Davlumbazlar bakımlı değilse araç istediği kadar temiz olsun bana estetik gelmiyor. Davlumbazlardan sonraki hassasiyetim dış plastikler, keza onlarda bakımlı canlı değilse yine araç temiz görünmüyor. Son olarakta araçlarımızın ulaşabileceğiniz ama uğraşmayım hiç temizlemediğimiz görünmeyen yerleri. Bence her detaycı lastik ve tampon sökebilir, sökebilmeli de. Bana göre o yerler kirli ayağın üzerine temiz çorap giymek gibi bişey, çorabımız tamam temiz ama altındaki kirli. Çok uzun anlatım yapmayacağım, az foto ve açıklamaları ile anlaşılır olur diye düşündüm.

1-Tampon altları, davlumbaz altı, çamurluk içleri

Burada Kullanılan ürünler
Flowey b33 ön yıkama şampuanı
Ceviz ön yıkama şampuanı
Asperox yağ kir sökücü
Tchibo jant fırçası
Bim jant fırçacı
Aliexpres motor detay fırçası
Nalbur boya fırçası

Uygulamaya ceviz ve b33 karıştırıp secho pompa ile püskürterek başladım, oran hesaplamadım göz kararı ile 50-50 koydum diyebilirim.

Durulama yapıp ön yıkamayı geçiyorum, ardından kirli yerlere komple asperoxu sıkıp beş dakika çalışmasını bekledim, sonra yerine göre fırça alıp ulaşabildiğim her yeri iyice fırçaladım.

Ve temiz hallerimiz.

Bunlarda öncesi sonrası

2-Dış plastikler

Uygulamamın ikinci kısmına geçiyorum. Burada tampon dış plastiklere detaylı bir uygulama yaptım. Bütün plastikleri tampondan ayırıp tek tek temizledim, temizlikte PRİL ve ASPEROX kullandım, anlatmama gerek yok basit işti, fırça ile hepsini tek tek yıkadım bu kadar.

Burada kullanılan ürünler
Pril
Asperox yağ kir temizleyici
Bulaşıl süngeri
Bulaşık fırçası
Nasiol zr53 seramik
Kc pss plastik bakım ürünü
Çinli sarı uygulama sünger ped

Daha sonra tüm plastik parçaları NASİOL Zr53 ile seramik koruma uygulamadım. Nasiol seramik elimde çeyrek şişe vardı. Onu kullandım. Nasiol seramik plastiğe hem yeni görünüm kazandırıyor hemde su iticilik sağlıyor, dayanımı da diğer plastik bakım ürünlerinden çok çok fazla zaten. Plastiklerin arka kısımlarına ve alt koruma plastiğine KC PSS plastik bakım ürünü uyguladım.
Cam altındaki plastik parça ve ön panjurda seramiklendi

3-Davlumbazlar
Burada kullanılan ürünler
Mr-fix9h çinli seramik
Vp turuncu kil
Kc Fb demir tozu sökücü
Asperox yağ kir sökücü
Pril
Bulaşık süngeri
Bulaşık fırçası

Davlumbazları araçtan söktüm, önce Pril sonra Asperox ile fırça be bulaşık süngeri yardımıyla yıkadım.

Daha sonra Davlumbazlara Kc Fb demirtozu uyguladım, pek birşey çıkmadı ama yinede uyguladım. Ardından Wp Turuncu Kil yaptım. Kil davlumbazdaki ziftleri çıkardı geriyede bişey kalmadı. Ve son olarak Çinli seramik Mr-Fix9h’ı davlumbazlara uyguladım.

Bunlarda öncesi sonrası fotolar

Buda çinli mr-fix9h seramiğin davlumbaz su testi

Finaller

Öncelikle elinize sağlık. Tam bir detay işi olmuş. Mrfix seramik kaplamanın toz tutma performansı nasıl? Bende aracımın sadece dış plastik aksamları için 30ml olanını almayı düşünüyorum. Yan cam üstü-altı dış plastiklerinde, arka tampon altı plastik difüzorde, ön panjur ve sis farı çevresindeki plastiklerde, ön cam altı plastiklerinde 2 ve ya 3 ayda bir kullanmayı düşünüyorum. 30 ml olanı kaç uygulama çıkarır tahminen? Asıl sorum şu: Bu iki üründen hangisini önerirsiniz. Listemde auto finesse revive ve valet pro black to the future da var. Bu ürünleri de deneyimlediyseniz, kalıcılık ve toz tutmama performansı açısından bu 4 ürün arasından hangisini önerirsiniz. Teşekkürler.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
gelseydin hocam hem tanışmış olup bir çay içerdik ben mardinden gitmeden senide gezdirirdim. hemde o aralar iş saatleri konusunda müsaittim şimdi normalde döndük ama sen gelmek istersen gene hallederiz bir şekilde.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok başarılı bir uygulama olmuş valla. Sökme takma işlerini her daim sevmişimdir. Ellerinize sağlık.

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Şahane bir konu olmuş. Bende bunun aynısını tazyikli suyla yapıp toplatmıştım geçen sene güzün. Ama verdiği haz kesinlikle çok tatmin edici. Radyatör peteklerinde kullandığınız fırça pallere zarar vermedi mi. Merak ettim bende tazyiği yakından tutmaya korkmuştum
Teşekkürler, aliexpres motor fırçası tam radyatör temizliği için yapılmış sanki, fırça orta sertlikte, ben dikey yukar aşağı fırçaladım ama sağ solda yapsam zarar vermezdi.
Plastiğe daha çok hangi tür ürünler zarar verir, hangi üründe zarar gördünüz yada duydunuz. Mesela saf b33, saf APC, yağ temizleyiciler zarar verir mi, bu zarar plastiğin beyazlaması şeklinde mi olur
teşekkürler sizede, plastiğe b33, ceviz ve diğer bilindik ön yıkama şampuanları zarar vermez diye biliyorum, ama kostikli şampuanlar uzun vade de plastikleri farları solduruyor bu kesin bilinen. Apc ler ise sulandırma oranına göre ve sürekli kullanımda zararlıdır. Yağ temizleyicilerde zararlıdır ama ben bir kere kullandım sadece ve bol duruladım.
@golf Hayırlı olsun siz baya bir level atlamışsınız :D:D Bu level'a gelebilmek için cheat code varsa paylaşırmısınız :D:D
Valla izlemek ve okumak çok hoşuma gitti.
Bende şu anki otomobilimi daha bayiden dışarı çıkarmadan önce komple altına cila uygulamıştım :) Herkes ne yapıyorum diye başıma üşüşmüştü :):)
Çok teşekkürler hocam.
Harika bir uygulama olmuş, elinize emeginiza sağlık. Fotoğraf konusundaki bollukta ayri bir keyif verdi bana okurken.

Arabanin icindeki islemleri bitirebilirsem disina gecince benim de niyetim var söküp dağıtmaya, guzel bir referans oldu sizin uygulamaniz da benim icin

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ediyorum hocam.
@golf, bey çok güzel bir temizlik olmuş . dışı seni içi beni yakar hesabı bu tarz söküm sonrası kirleri görünce bende bi titreme başlıyor. elinize saglık.

iyi detaylar.
Teşekkürler Ege bey.
Öncelikle elinize sağlık. Tam bir detay işi olmuş. Mrfix seramik kaplamanın toz tutma performansı nasıl? Bende aracımın sadece dış plastik aksamları için 30ml olanını almayı düşünüyorum. Yan cam üstü-altı dış plastiklerinde, arka tampon altı plastik difüzorde, ön panjur ve sis farı çevresindeki plastiklerde, ön cam altı plastiklerinde 2 ve ya 3 ayda bir kullanmayı düşünüyorum. 30 ml olanı kaç uygulama çıkarır tahminen? Asıl sorum şu: Bu iki üründen hangisini önerirsiniz. Listemde auto finesse revive ve valet pro black to the future da var. Bu ürünleri de deneyimlediyseniz, kalıcılık ve toz tutmama performansı açısından bu 4 ürün arasından hangisini önerirsiniz. Teşekkürler.
Teşekkürler hocam, çinli seramik toz tutma ve su iticiliği fiyatına göre çok iyi, daha önce denemiştim dış plastiklerde. Davlumbazda şuan güzel ama ne kdar dayanır bilemiyorum. 30 ml dediğiniz yerlere yeter, ama diğer seramikler gibi akışkan yayılan bir ürün değil, plastik sanki emiyor ürünü, ama 30 ml size yeter. Diğer söylediğiniz ürünleri deneyimlemedim henüz açıksası.
Çok başarılı bir uygulama olmuş valla. Sökme takma işlerini her daim sevmişimdir. Ellerinize sağlık.
teşekkürler hocam

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık. Çok güzel bir uygulama başlangıcı olmuş. Ne yazıkki el yatkınlığım hiç olmadığı için böyle uygulamaların hiç niyetine giremiyorum. Eve bile en ufak şeyde usta çağırıyorum. Sanırım biraz bozup denemek lazım:mutlu:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
elinize sağlık bu forum yakında araç parçalayıp toplar :)

@tmac61 hocam petekleri düzeltmenin performans olarak etkisi üzerine bir araştırma var mı yoksa tamamen keyif olsun diye mi? ben de yapıyorum da merak ettim.
Öndeki radyatör delikleri açık olacak ki hemen arkasındaki radyatör peteğine de hava gidebilsin diye düşünüyorum.

Çok fazla yurtdışı ve pist yapmış arkadaşımın golfünde düzgün aralık nededeyse kalmamıştı ki oluşan bozukluklar hep taş kaynaklı ve düzeltmeye kalktığım anda kırılıyorlar, buna rağmen klima ve hararette bir problem yaşamıyor,

Sanırım detaycı fantazisi bizimki :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çok fantastik bir uygulama olmuş bende cesaret edemezdim bu kadar sökmeye :D davlumbazlara seramiği nasıl uyguluyorsunuz acaba?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@golf sayfayı kaydırdıkça iç rahatlatıcı etki oldu resmen :) elinize sağlık. Davlumbazlar çok güzel görünüyor, dayanımı da uzun olur umarım. Ön davlumbazlar plastik bir şekilde idare ediyorum ama arka davlumbazların temizliği zulüm, su tutunca kumaş gibi şeyin içinden çamur akıyor hep :D bagaj içine su alma sorunu oldu mu bilmiyorum ama sonraki söktüğünüz zaman hava çıkış menfezi olan su giren sorunlu bölgeyi de bir sağlamlaştırmanızı tavsiye ederim. Sis farı alt plastikleri falan da şahane görünüyor elinize sağlık tekrardan :)

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Çok fantastik bir uygulama olmuş bende cesaret edemezdim bu kadar sökmeye :D davlumbazlara seramiği nasıl uyguluyorsunuz acaba?
Kaportaya uygular gibi uyguladım, fakat biraz fazla ürün emiyor davlumbaz, bu yüzden tüketim fazla oluyor, sürüp bir kaç dakika bekleyip bim bez ile sildim, iki kat uyguladım ayrıca.
@golf sayfayı kaydırdıkça iç rahatlatıcı etki oldu resmen :) elinize sağlık. Davlumbazlar çok güzel görünüyor, dayanımı da uzun olur umarım. Ön davlumbazlar plastik bir şekilde idare ediyorum ama arka davlumbazların temizliği zulüm, su tutunca kumaş gibi şeyin içinden çamur akıyor hep :D bagaj içine su alma sorunu oldu mu bilmiyorum ama sonraki söktüğünüz zaman hava çıkış menfezi olan su giren sorunlu bölgeyi de bir sağlamlaştırmanızı tavsiye ederim. Sis farı alt plastikleri falan da şahane görünüyor elinize sağlık tekrardan :)
teşekkürler hocam, dayanımı gözlemleyeceğim fakat Plastik koruma ürünlerinden bir tık daha fazla olduğuna eminim. Arka havalandırma ızgarasını silikonladım bende, su alma sorununu biliyordum.

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam eline sağlık. Çok güzel bir uygulama başlangıcı olmuş. Ne yazıkki el yatkınlığım hiç olmadığı için böyle uygulamaların hiç niyetine giremiyorum. Eve bile en ufak şeyde usta çağırıyorum. Sanırım biraz bozup denemek lazım:mutlu:
teşekkürler sizede, ben önceleri korkuyordum sök tak yapmaktan, zamanla el becerim arttı, tabi öncesinde videolar da izleyerek yaptım çoğunu. Ama bir yerden sonra video izlemeye gerek kalmıyor.