Karşılaştırma Sonax Cockpit Reiniger, Sonax Tiefen Pfleger, Valet Pro Classic Protectant, Autobrite Pink Sheen,Gtechniq C6, Adams Super VRT, AutoFinesse...

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese Selam.

Aslında bu aralar boş vaktim olduğu için araca polisaj yapma niyetim vardı ancak çeşitli nedenlerden dolayı vazgeçtim.

Ben de boş durmayayım dedim ve Sonax Cockpit Reiniger, Sonax Tiefen Pfleger, Valet Pro Classic Protectant, Autobrite Pink Sheen,Gtechniq C6, Adams Super VRT, AutoFinesse Spritz, Autoglym Super Sheen, Meguiars Trim Detailer ürünlerini karşılaştırayım dedim.

Hepimiz aşağı yukarı hepsini tanıyoruz, biliyoruz.

Öncelikle belirteyim ben tüm ürünleri beze fıafıslayarak, dökerek uyguladım diğer test alanlarına bulaşmaması için.

İlk önce formlarında bahsedeyim.

Sonax Cockpit Reiniger sıvı formda. Kendi başlığı ile fısfıslanarak uygulanıyor. Firmanın iddiası mat ve ipeksi bir sonuç bıraktığını, antistatik olduğunu ve silikon içermediğini yönünde.

Sonax Tiefen Pfleger tam sıvı formda bir ürün değil. Hatta püskürtülmüyor. Aşağıya nasıl bir kovanda olduğunu gösteren bir fotoğraf bırakacağım. Firmanın iddiası antistatik, elastik ve parlak bir yüzey yarattığı, ahşaplar üzerinde de kullanılabildiği yönünde.

Valet Pro Classic Protectant sıvı formda ve seyreltilerek kullanılabiliyor. Ben sulandırmadan kullandım. Bu nedenle parlak bir finali olmuş olabilir. Firmanın iddiası uv koruması olduğu ve uygulanan yüzeyi koruyacağı aynı zamanda yenilenmiş bir görüntü kazandıracağı yönünde.

Autobrite Pink Sheen sıvı formda. SFirmanın iddiası İç dış ve motorda bulunan tüm plastik -kauçuk yüzeylerde kullanılabileceğini, satin bir sonuç bırakacağını iddia ediyor.

Gtechniq C6 sıvı formda. Firmanın iddiası plastik, vinil , deri ve kauçuk yüzeylerde kullanılabileceğini, kire suya ve uv ışınlarına karşı koruma sağlayacağını ve aracın materyali hangi görüntüde ise aynısını muhafaza edebileceği yönünde.

Adams Super VRT. Ürün tam sıvı formda değil. Hafif bir koyuluğu var. Ayran gibi düşünebilirsiniz. Firmanın iddiası biniş, plastik ve lastiklerini su ve uv ışınlarından koruyabileceği, yağsız-su itici bir yüzey yaratacağı yönünde.

AutoFinesse Spritz ürün sıvı formda. Firmanın iddiası vinil ve iç plastikleri tek bir adımda hep temizleyip hem de koruyacağı (uv dahil), doğal bir yüzey bırakacağı yönünde.

Autoglym Super Sheen ürün sıvı formda. Firmanın iddiası plastik, lastik vinil ve deri yüzeyleri koruyabileceği (uv dahil) antistatik bir yüzey yaratacağı, yüzeyi orijinal renk ve görünümüne kavuşturacağı yönünde.

Meguiars Trim Detailer ürün yoğun kıvamlı bir formda. Firmanın iddiası kauçuk ve vinil yüzeylere uzun ömürlü bir parlaklık kazandıracağı ve uv ışınlarına karşı koruyacağı, yağlı bir yüzey bırakmayacağı yönünde.

Ürünleri hem yumuşak hem de sert diye tabir ettiğimiz plastik yüzeyde test ettim.Önce test edilecek yüzeyleri Valet pro apc ve fırça yardımıyla temizledim.

Temizlenen torpido görüntüsünden belli oluyor.

Daha sonra test yüzeylerini parçalara ayırdım.

Sonrasında ürünleri bez ile uyguladım. Test sırasında 6 bez kullandım. Hiç bir ürünün diğerine temas etmemesi için özen gösterdim.

İşte sonuçlar

Cama yakın taraf sağdan sola

Sonax Cockpit Reiniger - Valet Pro Classic Protectant - AutoFinesse Spritz - Autoglym Super Sheen

Araç içine yakın olan taraf sağdan sola

Sonax Tiefen Pfleger - Gtechniq c6 - Autobrite Pink Sheen - Adams Super VRT - Meguiars Trim Detailer

Sıra geldi sert plastik yüzeylere

Cam tarafı sağdan sola

Sonax Cockpit Reiniger - Valet Pro Classic Protectant - AutoFinesse Spritz - Autoglym Super Sheen

Diğer taraf sağdan sola

Sonax Tiefen Pfleger - Gtechniq c6 - Autobrite Pink Sheen - Adams Super VRT - Meguiars Trim Detailer

Okuyan, yorum yapan, beğenen herkese teşekkür ederim. Önünüzdeki günlerde parlaklık, toz tutma durumu ve dokunma hissiyatları açısından güncellemeler yapacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik hocam guzel.karsilastirma olmus :tesekkurr: burada bireysel zevk onemli bazilari mat bazilar canli sever Ben Mat Pek sevmiyorum hafiften canli olmali diye dusunuyorum tamamen zevk meselesi
İc Trim de AB Pink Sheen
Sert Plastik Trimde AF Striptz (Meguiars Trim Detailer e de geldim gittim :heyecan: Tr de Artik yok malesef)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Can ellerine sağlık kardeşim, senden ricam Pink sheen ne kadar dayanacak gözlemleyip aktarır mısın abe heyran:)
@Sefa46 üstadım, Pink sheen geçen sene getirmiştim, bıraktığı finali ben pek sevemedim ama toz tutmama konusunda çok başarılı. Belirli bir süre sonra da hafif mat görünüm oluşuyor. Silikon içerikli bir ürün, gerçi benim için sorun değil bu. Güzel üründü yani parlaklığı dışında:)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Can ellerine sağlık kardeşim, senden ricam Pink sheen ne kadar dayanacak gözlemleyip aktarır mısın abe heyran:)
@Sefa46 üstadım, Pink sheen geçen sene getirmiştim, bıraktığı finali ben pek sevemedim ama toz tutmama konusunda çok başarılı. Belirli bir süre sonra da hafif mat görünüm oluşuyor. Silikon içerikli bir ürün, gerçi benim için sorun değil bu. Güzel üründü yani parlaklığı dışında:)
Bilgi icin tesekkur ederim hocam 10 tane urun var zor sectim valla :komik:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık hacım. Çok kaliteli bir test olmuş. Mükemmel karelere sahip:D
Gtecnic c6ya inanılmaz şekilde tutuldum. Sonaxtan ve spritzden koyu ve bir o kadar da mat. Yansıma görülmüyor zaten.
Şahane
Bizleri böyle uygulamasız bırakma arayı açıyorsun:opucukx:

Son düzenleme:

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Üstadım eline sağlık. Kesene de milyon kere bereket. Bu kadar çok ürünün aynı anda karşılaştırılması nereden baksan "bravo". Ürünlere yorum yapamıyorum çünkü başım döndü önce testi sindirmem gerekiyor :basx: ama gtechniq sanki ayrı bir doygun duruyor.

campingspo

Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Nitelikli ve çok faydalı bir karşılaştırma, Reyonda bir arada göremediğimiz sayıda ürünün uygulamasını bir arada gördük, elinize sağlık

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık Can abi, bu kadar farklı ürünü aynı anda test edip yorumlamak çok yorucu oluyor ama bir yandan da zevkli. :) Kısa kısa tanımlara bayıldım, iç trim parlatıcısı isteyen birisine bu konuyu atsak yeter sanırsam. :D Ben geçen seneden beri parlak zemin olarak AB Pink Sheen seviyorum, matlık olarak ise Sonax Cockpit Reiniger'a çok bayılıyorum. :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güzel bir test olmuş,sonuçları merakla bekliyorum :) Malum kış ayları gelince pek araca uygulama yapamıyorum, spritz i çalışma masamda deniyordum. İlk uygulamada etkisini net şekilde gözlemliyordum fakat çabuk siliniyordu yüzeyden. Araçta da benzer etkiyi gösterir diye düşünüyorum. Bu nedenle test sonucuna göre spritz'den sonraki ürüne karar vermeyi düşünüyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık hocam, c6 3 senedir kullanıyorum, burada da favorim c6 oldu :) Sadece koyu görüntüsünü biraz erken kaybediyor diye düşünüyorum bakalım göreceğiz. Torpido bu parça parça görüntüdeyken kullanmak garip oluyor bu arada :D
Testte yok ama benim üstüne tanımadığım bir ürün var; colourlock vinil koruyucu. :yuzx:
Tekrar eline sağlık kesene bereket.