Herkese selamlar. Sıkı bir Sarp Protectant kullanıcısı olarak fiyatlarının anlamsız şekilde artması ve benzinliklerde bile bulunamıyor olması nedeniyle uzun süredir Meguiars Endurance jele geçiş yapmıştım. Elimde stok bulunsun diyerek birde Sonax Extreme Jeli temin ettim. Forumda iki ürünü merak eden arkadaşlar vardı, Aracı yıkadıktan sonra test ettim ve fotoğrafladım. Sonax güzel bir kutuda aplikatörü ile birlikte geldi. Özellikle aplikatör ürünü emmeden direk lastiğe sürmeye imkan tanıyor bu sayede üründen tasarruf edilmiş oluyor. Sonax kendi aplikatörü ile Endurance Leflef ile sürüldü. Geçelim fotoğraflara;
Sol arka lastik 50:50 sürdüm. Sağ taraf Endurance Sol Sonax.
Endurance daha akışkan ve sürümü kolay ve daha parlak. Sonax biraz mat.
Sol ön lastik Sonax jel.
Sağ ön lastik Endurance.
Sağ arka lastik Sonax Jel.
Deneyimlerime gelirsek temiz lastikte Sonax bi tık mat kalıyor. Jel olması ve aplikötörü ile sürülmesi dahilinde Endurance gibi ekonomik bir ürün. Meguiars'ı sürüp 40-50 dakika sonra yola çıkınca kaportaya sıçrama yapıyor, Sonax bu anlamda daha başarılı. Garajda Enduranceli sağ ön lastikten dolayı sağ ön kapı ve çamurluğu bi elden geçirdim benek benek sıçramıştı. Endurance sürülmesi daha kolay, finishi daha parlak. Sonax toz tutmama konusunda başarılı.
Bir kaç gün sonra kullanım testi fotoğrafları ekleyeceğim, bir sonraki yıkamada boncuklanma fotoğraflarınıda bu konudan paylaşacağım.
Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla...
Sol arka lastik 50:50 sürdüm. Sağ taraf Endurance Sol Sonax.
Endurance daha akışkan ve sürümü kolay ve daha parlak. Sonax biraz mat.
Sol ön lastik Sonax jel.
Sağ ön lastik Endurance.
Sağ arka lastik Sonax Jel.
Deneyimlerime gelirsek temiz lastikte Sonax bi tık mat kalıyor. Jel olması ve aplikötörü ile sürülmesi dahilinde Endurance gibi ekonomik bir ürün. Meguiars'ı sürüp 40-50 dakika sonra yola çıkınca kaportaya sıçrama yapıyor, Sonax bu anlamda daha başarılı. Garajda Enduranceli sağ ön lastikten dolayı sağ ön kapı ve çamurluğu bi elden geçirdim benek benek sıçramıştı. Endurance sürülmesi daha kolay, finishi daha parlak. Sonax toz tutmama konusunda başarılı.
Bir kaç gün sonra kullanım testi fotoğrafları ekleyeceğim, bir sonraki yıkamada boncuklanma fotoğraflarınıda bu konudan paylaşacağım.
Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla...

Testi baltalamış gibi olmayacaksam affınıza sığınarak biraz daha renk katıp bsd-sonax jel karışımının finallerini bende bırakayım buraya en sevdiğim finallerde ilk sıralarda yer alabilirler