Sonax Extreme Jel | Meguiars Endurance Jel - Lastik Parlatıcı Karşılaştırması

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Herkese selamlar. Sıkı bir Sarp Protectant kullanıcısı olarak fiyatlarının anlamsız şekilde artması ve benzinliklerde bile bulunamıyor olması nedeniyle uzun süredir Meguiars Endurance jele geçiş yapmıştım. Elimde stok bulunsun diyerek birde Sonax Extreme Jeli temin ettim. Forumda iki ürünü merak eden arkadaşlar vardı, Aracı yıkadıktan sonra test ettim ve fotoğrafladım. Sonax güzel bir kutuda aplikatörü ile birlikte geldi. Özellikle aplikatör ürünü emmeden direk lastiğe sürmeye imkan tanıyor bu sayede üründen tasarruf edilmiş oluyor. Sonax kendi aplikatörü ile Endurance Leflef ile sürüldü. Geçelim fotoğraflara;

Sol arka lastik 50:50 sürdüm. Sağ taraf Endurance Sol Sonax.

Endurance daha akışkan ve sürümü kolay ve daha parlak. Sonax biraz mat.

Sol ön lastik Sonax jel.

Sağ ön lastik Endurance.

Sağ arka lastik Sonax Jel.

Deneyimlerime gelirsek temiz lastikte Sonax bi tık mat kalıyor. Jel olması ve aplikötörü ile sürülmesi dahilinde Endurance gibi ekonomik bir ürün. Meguiars'ı sürüp 40-50 dakika sonra yola çıkınca kaportaya sıçrama yapıyor, Sonax bu anlamda daha başarılı. Garajda Enduranceli sağ ön lastikten dolayı sağ ön kapı ve çamurluğu bi elden geçirdim benek benek sıçramıştı. Endurance sürülmesi daha kolay, finishi daha parlak. Sonax toz tutmama konusunda başarılı.

Bir kaç gün sonra kullanım testi fotoğrafları ekleyeceğim, bir sonraki yıkamada boncuklanma fotoğraflarınıda bu konudan paylaşacağım.

Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla...

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş. Peki şöyle diyebilir miyiz: Sonax yazın daha iyi, Endurance kışın daha iyi. Bur arada jantlar güzelmiş. :)Bide uygulama konusunda kendimce eksiklikler gördüm, uygulama yaptığınız aplikatörü veya padin fotoğrafını da paylaşsanız daha iyi olur. Ve fotoğrafdan ziyade su testi yapmak için sprey ile su iticiliğini test eden video çekip atabilirdiniz. :) Tabi bunlar benim düşüncem, bildiklerimi size anlattım.:p:D

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,güzel inceleme :sicak:Testi baltalamış gibi olmayacaksam affınıza sığınarak biraz daha renk katıp bsd-sonax jel karışımının finallerini bende bırakayım buraya en sevdiğim finallerde ilk sıralarda yer alabilirler :sarki:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@es026 elinize sağlık :) ben de sonax aldım. Önceden endurance kullanıyordum. Fakat malum son fiyatlardan sonra sonax deneyeyim dedim :) yakın zamanda ben de magic dressing-endurance-sonax üçlüsünü paylaşmayı düşünüyorum :). Sizin konunuz çok açıklayıcı olmuş, birçok kullanıcısı olan bir ürün olmasına rağmen ne yorum bulabilmiştim ne de cevap... Sağlık olsun diyelim :)

Jantlara ayrı bittim maşallah :). Sonax sünger Leflef e göre daha mı başarılı sizce? Bir de sarfiyat sonaxta daha mı fazla sizce? Dayanım konusunu bekliyorum :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Elinize sağlık arayıp da bulamadığım ve hala karar verip alamadığım ürünlerdi :) bu testin sonucunu bekliyorum kararım kesinleşecek sonrasında. Takipteyim :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Çok güzel uygulama. Hem @es026 hem @can26 elinize sağlık. Magic Dressingten sonra sonax jel deneyeceğim bende.

@can26 Hocam bsd karışımını nasıl yapıyorsunuz? Sonaxla geçip kuruduktan sonra üzerinden bsd ile mi geçiyorsunuz?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese selamlar. Sıkı bir Sarp Protectant kullanıcısı olarak fiyatlarının anlamsız şekilde artması ve benzinliklerde bile bulunamıyor olması nedeniyle uzun süredir Meguiars Endurance jele geçiş yapmıştım. Elimde stok bulunsun diyerek birde Sonax Extreme Jeli temin ettim. Forumda iki ürünü merak eden arkadaşlar vardı, Aracı yıkadıktan sonra test ettim ve fotoğrafladım. Sonax güzel bir kutuda aplikatörü ile birlikte geldi. Özellikle aplikatör ürünü emmeden direk lastiğe sürmeye imkan tanıyor bu sayede üründen tasarruf edilmiş oluyor. Sonax kendi aplikatörü ile Endurance Leflef ile sürüldü. Geçelim fotoğraflara;

Sol arka lastik 50:50 sürdüm. Sağ taraf Endurance Sol Sonax.

Endurance daha akışkan ve sürümü kolay ve daha parlak. Sonax biraz mat.

Sol ön lastik Sonax jel.

Sağ ön lastik Endurance.

Sağ arka lastik Sonax Jel.

Deneyimlerime gelirsek temiz lastikte Sonax bi tık mat kalıyor. Jel olması ve aplikötörü ile sürülmesi dahilinde Endurance gibi ekonomik bir ürün. Meguiars'ı sürüp 40-50 dakika sonra yola çıkınca kaportaya sıçrama yapıyor, Sonax bu anlamda daha başarılı. Garajda Enduranceli sağ ön lastikten dolayı sağ ön kapı ve çamurluğu bi elden geçirdim benek benek sıçramıştı. Endurance sürülmesi daha kolay, finishi daha parlak. Sonax toz tutmama konusunda başarılı.

Bir kaç gün sonra kullanım testi fotoğrafları ekleyeceğim, bir sonraki yıkamada boncuklanma fotoğraflarınıda bu konudan paylaşacağım.

Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla...
Elinize kolunuza saglik. Vakit harcayip bu testi paylaştığınız icin tesekkurler. Sonax benim de alinik listemde olan bir urun ama sira gelmiyor bir turlu. Kesinlikle endurancein gerisinde degil hatta avantajli yonleri bir hayli fazla.

Tekrar tesekkurler.
Emeğinize sağlık,güzel inceleme :sicak:Testi baltalamış gibi olmayacaksam affınıza sığınarak biraz daha renk katıp bsd-sonax jel karışımının finallerini bende bırakayım buraya en sevdiğim finallerde ilk sıralarda yer alabilirler :sarki:

Yalniz arkadas bu ne kadar guzel bir goruntudur. Tam karisim orani nedir?

Super bir finiş birakmis. Hem tertemiz tum yazilar okunacak sekilde hem yeteri kadar parlak hem de yeni gibi duruyor bayildim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jlmami

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık güzel karşılaştırma olmuş,
Michelin lastiklerde sanki daha bir güzel görünüyorlar....

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Elinize sağlık güzel karşılaştırma olmuş,
Michelin lastiklerde sanki daha bir güzel görünüyorlar....
Lastikten lastiğe kesinlikle farkediyor. Benim kışlıklar conti ne kadar fırçalarsam fırçalayım temiz bir görüntüye ulaşamıyor. Üstüne bir de suyu emiyor bildiğiniz bırakmıyor. Sildiğim halde bırakmıyor hem de hava soğuk olduğundan kurumuyor. Yazlıklara geçince rahatlıyorum fırçalamasam bile simsiyah duruyor lastikler. Ayrıca yıkamadan sonra suyun çoğu akıp gidiyor. Michelin değil yazlıklarım ancak Kormoran.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Oha, lastik banttan öyle temiz çıkmamıştır. Maşallah :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam elinize sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş. Endurance kullanıcılarına güzel bir alternatif gibi gözüküyor sonax.

@can26 hocam çok iyi görüntü valla. Ben bsd yi jantlara ve kapı eşiklerine ad p32 karışımı uyguluyordum. Sizin karışımda gayet iyi sonuç vermiş. Nanolex in bitmesine yakın belki geçiş yapabilirim :mutlu: