Sonax Extreme Jel | Meguiars Endurance Jel - Lastik Parlatıcı Karşılaştırması

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İnceleme için teşekkürler. Sonaxı yıllardır kullanıyorum. Endurance ise hiç kullanmadım. Bu sayede farklarını göreceğim.

Bu arada lastik ve jant kombinasyonu çok hoşuma gitti :nazar:

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar. Sıkı bir Sarp Protectant kullanıcısı olarak fiyatlarının anlamsız şekilde artması ve benzinliklerde bile bulunamıyor olması nedeniyle uzun süredir Meguiars Endurance jele geçiş yapmıştım. Elimde stok bulunsun diyerek birde Sonax Extreme Jeli temin ettim. Forumda iki ürünü merak eden arkadaşlar vardı, Aracı yıkadıktan sonra test ettim ve fotoğrafladım. Sonax güzel bir kutuda aplikatörü ile birlikte geldi. Özellikle aplikatör ürünü emmeden direk lastiğe sürmeye imkan tanıyor bu sayede üründen tasarruf edilmiş oluyor. Sonax kendi aplikatörü ile Endurance Leflef ile sürüldü. Geçelim fotoğraflara;

Sol arka lastik 50:50 sürdüm. Sağ taraf Endurance Sol Sonax.

Endurance daha akışkan ve sürümü kolay ve daha parlak. Sonax biraz mat.

Sol ön lastik Sonax jel.

Sağ ön lastik Endurance.

Sağ arka lastik Sonax Jel.

Deneyimlerime gelirsek temiz lastikte Sonax bi tık mat kalıyor. Jel olması ve aplikötörü ile sürülmesi dahilinde Endurance gibi ekonomik bir ürün. Meguiars'ı sürüp 40-50 dakika sonra yola çıkınca kaportaya sıçrama yapıyor, Sonax bu anlamda daha başarılı. Garajda Enduranceli sağ ön lastikten dolayı sağ ön kapı ve çamurluğu bi elden geçirdim benek benek sıçramıştı. Endurance sürülmesi daha kolay, finishi daha parlak. Sonax toz tutmama konusunda başarılı.

Bir kaç gün sonra kullanım testi fotoğrafları ekleyeceğim, bir sonraki yıkamada boncuklanma fotoğraflarınıda bu konudan paylaşacağım.

Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla...
Güzel inceleme bir de kullanım sonrası testleri alabilirsek çok güzel olacak. Endurance yi acaba biraz daha az mı sürmek gerek fazla sürüldüğünden sıçrama yapmış olabilir mi?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok güzel ve merak edilen bir test olmuş.

Sonax bsd ve sonax tire gel karışımını merak edenlere eski videolarımdan boncuklaması falan izleyebilir.

Bence turtlewax jet black den sonra en güzel lastik parlatıcı bu katışımdır. Boncuklama olarak bakarsanız ilk sıradadır.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Endurance çok sıçrama yapıyor,sürüp 1hafta bekleseniz dahi sıçrama yapıyor.sürdüğünüz ürünü bir bezle silmeniz gerekli araç açık renkse sıçradığını net görebilirsiniz.

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Elinize sağlık. Lastik parlatma derbisi olmuş :arkadass:
Teşekkür ederim hocam.

Ellerinize sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş. Peki şöyle diyebilir miyiz: Sonax yazın daha iyi, Endurance kışın daha iyi. Bur arada jantlar güzelmiş. :)Bide uygulama konusunda kendimce eksiklikler gördüm, uygulama yaptığınız aplikatörü veya padin fotoğrafını da paylaşsanız daha iyi olur. Ve fotoğrafdan ziyade su testi yapmak için sprey ile su iticiliğini test eden video çekip atabilirdiniz. :) Tabi bunlar benim düşüncem, bildiklerimi size anlattım.:p:D
Görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Daha acemiyiz ama çok mantıklı tavsiyeler gördüm dikkate alacağım. Sonax yazın daha iyi diyebiliriz bencede. Konuya tavsiyeleriniz doğrultusunda güncellemeler yapacağım.

Emeğinize sağlık,güzel inceleme :sicak:Testi baltalamış gibi olmayacaksam affınıza sığınarak biraz daha renk katıp bsd-sonax jel karışımının finallerini bende bırakayım buraya en sevdiğim finallerde ilk sıralarda yer alabilirler :sarki:
Hocam baltalamak değil çok daha verimli oldu bana kalırsa. Karışım efsane olmuş ellerinize sağlık. Lastikler 45 yanak 17 inç Pilot Sport 4 sanırım. Yanaklar 17 inçte daha güzel duruyor benim 40 yanak olduğu için logoları daha karmaşık sizinkine göre.

Güzel karşılaştırma. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim hocam.

@es026 elinize sağlık :) ben de sonax aldım. Önceden endurance kullanıyordum. Fakat malum son fiyatlardan sonra sonax deneyeyim dedim :) yakın zamanda ben de magic dressing-endurance-sonax üçlüsünü paylaşmayı düşünüyorum :). Sizin konunuz çok açıklayıcı olmuş, birçok kullanıcısı olan bir ürün olmasına rağmen ne yorum bulabilmiştim ne de cevap... Sağlık olsun diyelim :)

Jantlara ayrı bittim maşallah :). Sonax sünger Leflef e göre daha mı başarılı sizce? Bir de sarfiyat sonaxta daha mı fazla sizce? Dayanım konusunu bekliyorum :)
Paylaşımınızı ve sizinde ürünle ilgili deneyiminizi merakla bekliyorum. Sonax sünger biraz sert yapıya sahip ve ince yanak lastik için biçilmiş kaftan. Janta herhangi bir şekilde bulaşmadı ürünü sürerken. Meguiarsa göre sarfiyat bi tık fazla diyebilirim çünkü Endurance daha akışkan ve daha kolay sürülüyor. Dayanımı ile ilgili paylaşım gelecek :)

Elinize sağlık arayıp da bulamadığım ve hala karar verip alamadığım ürünlerdi :) bu testin sonucunu bekliyorum kararım kesinleşecek sonrasında. Takipteyim :)
Teşekkür ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu. Konuyu takipte kalın paylaşım devam edecek :)

Çok güzel uygulama. Hem @es026 hem @can26 elinize sağlık. Magic Dressingten sonra sonax jel deneyeceğim bende.
Teşekkür ederim hocam.

Bu sonaxın linkini alabilir miyiz görseller hep farklı internette
Buyrun hocam;
Sonax Lastik Parlatıcı Jel + Sünger 250ml - n11.com

teşekkürler gerçekten ürünü merak edenler için böyle uygulamalı bir gösterim iyi olmuş.
Ben teşekkür ederim.

Elinize kolunuza saglik. Vakit harcayip bu testi paylaştığınız icin tesekkurler. Sonax benim de alinik listemde olan bir urun ama sira gelmiyor bir turlu. Kesinlikle endurancein gerisinde degil hatta avantajli yonleri bir hayli fazla.
Rica ederim hocam. Size katılıyorum en az Endurance kadar başarılı. En basitinden şişesi bile daha kullanışlı.

Elinize sağlık güzel karşılaştırma olmuş,
Michelin lastiklerde sanki daha bir güzel görünüyorlar....
Evet yanakları çok güzel Michelin lastiklerinin. Teşekkür ederim.

Lastikten lastiğe kesinlikle farkediyor. Benim kışlıklar conti ne kadar fırçalarsam fırçalayım temiz bir görüntüye ulaşamıyor. Üstüne bir de suyu emiyor bildiğiniz bırakmıyor. Sildiğim halde bırakmıyor hem de hava soğuk olduğundan kurumuyor. Yazlıklara geçince rahatlıyorum fırçalamasam bile simsiyah duruyor lastikler. Ayrıca yıkamadan sonra suyun çoğu akıp gidiyor. Michelin değil yazlıklarım ancak Kormoran.
Kesinlikle haklısınız Continental Cpc5 lastiklerimde bende o sorunu yaşıyordum, illa hafiften kahverengi bir tabaka oluyordu. Kormoran Michelinin yan ürünü diye biliyorum. Kullanılan malzemeler benzer olabilir.

Ben daha çok lastik ve jantlara odaklandım michelin ps4:)
İyi para verdik :) Lastik görüntüden daha önemli bence. Daha uyguna bir çok lastik seçenek vardı ama olacaksa en sağlıklısı en güvenlisi olmalı yaklaşımıyla tabiri caizse paraya kıydık. Seviyoruz Allah affetsin. :)

@es026 Ellerinize sağlık, müsadenizle 1 yıkama görmüş endurance ekleyeyim fikir olması açısından. Biri gölgede biri güneşte
Estağfurullah müsaade sizin hocam. Amaç deneyimleri paylaşmak zaten. Ortak paylaşımlarla konu daha faydalı oluyor diye düşünüyorum.

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam elinize kolunuza sağlık gayet güzel bir karşılaştırma olmuş. Heroicdetailing’in bir videosunda izlemiştim yanlış hatırlamıyorsam ürünü sürdükten sonra sıçrama olmaması için bezle üzerinden geçin diyordu.

Jantlarda ayrı güzel mübarek, Aurise mi takılı bu jantlar ? Aracın komple bir fotosu var mı ? Çok şekil olmuştur ellaam.
Evet silme mevzusunu bende izlemiştim. Ben paylaşım için mecbur sürdüm. Genelde yıkamadan gelince garajda sürer bir gece kurumaya bırakırım. Böylelikle bi nebze sıçrama azalıyor.

Jantlar evet Auris aracımda takılı. Genel anlamda herkes çok beğendi. Şöyle bir foto bırakıyorum.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Emeğinize sağlık,güzel inceleme :sicak:Testi baltalamış gibi olmayacaksam affınıza sığınarak biraz daha renk katıp bsd-sonax jel karışımının finallerini bende bırakayım buraya en sevdiğim finallerde ilk sıralarda yer alabilirler :sarki:

Can ağabey bsd ve sonax'ı kaça kaç koyuyorsun agabey

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam elinize sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş. Endurance kullanıcılarına güzel bir alternatif gibi gözüküyor sonax.
Teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum ben ürünü başarılı buldum.

İnceleme için teşekkürler. Sonaxı yıllardır kullanıyorum. Endurance ise hiç kullanmadım. Bu sayede farklarını göreceğim.

Bu arada lastik ve jant kombinasyonu çok hoşuma gitti :nazar:
Ben teşekkür ederim. Kombinasyon benimde çok hoşuma gitti. Sizlerden gelen yorumlarla güzel bir seçim yaptığımı tescillemiş oluyorum :)

Güzel inceleme bir de kullanım sonrası testleri alabilirsek çok güzel olacak. Endurance yi acaba biraz daha az mı sürmek gerek fazla sürüldüğünden sıçrama yapmış olabilir mi?
Hocam her türlü denedim illa bi nebze sıçratıyor. Beyaz arabada çok belli oluyor özellikle. Sürdükten sonra havlu ile silmeyi deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

Sonax bsd ve sonax tire gel karışımını merak edenlere eski videolarımdan boncuklaması falan izleyebilir.

Bence turtlewax jet black den sonra en güzel lastik parlatıcı bu katışımdır. Boncuklama olarak bakarsanız ilk sıradadır.
Teşekkür ederim hocam. Bence ürünlerin performansının merak edilmesi çok normal, Bana kalırsa temizlenen araca yapılan en estetik dokunuşlardan biri lastikleri parlatmak. Ciddi olmam gerekirse en keyif aldığım nokta temizlik sonrası davlumbaz içleri ve lastikleri parlatıp karşısına geçip izlemek. Yıkama sonrası yorgunluğuma gelen en güzel terapi :) Karışım çok ilgimi çekti parlak lastik fetişisti olarak denemem gerek mutlaka.

Endurance çok sıçrama yapıyor,sürüp 1hafta bekleseniz dahi sıçrama yapıyor.sürdüğünüz ürünü bir bezle silmeniz gerekli araç açık renkse sıçradığını net görebilirsiniz.
Sıçratma konusuna kesinlikle katılıyorum. Bezle silmeyi deneyeceğim.

Yıkamadan gelince otoparkta çektiğim görüntü;

Son düzenleme:

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Evet 5 günlük şehir içi kullanımı sonrası son durum fotoları paylaşayım. Su, yağmur, çamur görmedi araç bu süreçte.
Park ettiğim okul bahçesinde baya toz oluyor araç. Malum park manevralarında da baya toz kalkıyor. Toz tutma performanslarına bakalım.

Sağ ön lastik Endurance;

Sağ arka lastik Sonax;

Sol ön lastik Sonax;

Birde spreyle su fıslayalım Sonax;

Endurance;

Endurance tozu bi tık fazla tutuyor. Bi sonraki paylaşım yıkama sonrası testi olacak.Kalın sağlıcakla, hayırlı Ramazanlar. :hava:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet silme mevzusunu bende izlemiştim. Ben paylaşım için mecbur sürdüm. Genelde yıkamadan gelince garajda sürer bir gece kurumaya bırakırım. Böylelikle bi nebze sıçrama azalıyor.

Jantlar evet Auris aracımda takılı. Genel anlamda herkes çok beğendi. Şöyle bir foto bırakıyorum.

Kusura bakmayın,konuyu biraz baltalayacağım ama yazmadan edmedim. MÜÜ-KEMMMM-MELLL olmuş :) maşallah :)

Ayrıca test şahane ilerliyor :) Enduranca sonrası bir de sonax deneyim demekle iyi yapmışım sanırım :komik::komik: yıkama sonrası performansını da bekliyorum. ikisi de çok yakın ilerliyor gibi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Ben araç için ayrı bir :nazar: bırakayım :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben de yıkama sonrası performanslarını merakla bekliyorum. Endurance haftalık yıkamalarda 2 yıkama dayanıyor, 3. yıkamada yeniliyorum genelde. Fazla km yaparsam bazen 2. yıkamada. Bakalım sonax ne yapacak endurance karşısında :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Harika bir kıyaslama olmuş, eline emeğine sağlık doğrusu. Konu içinde gelen püf noktalar ve aynı zamanda kullanım sonrası testler de konuyu oldukça etkili kılmış. Sonax mı Meguiars mı sorusuna en net verilecek konu bu gibi ve benim tercihim de Sonax'tan yana olacak gibi :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bunların yanında keşke 3d magic dressing olsa tam süper olurdu.

Magicte fena sayılmaz parlatma konusunda :)

Bu arada araç fenaymış:taraa:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
bsd-sonax jel karışımının
Abi hangi seviye bu :D

Ya birde video var :) herhalde nirvanın en üst derecesi. Bunu kim yaptı abi bunu açıklayın :D yada nasıl bu buluş ortaya çıktı.

Evet 5 günlük şehir içi kullanımı sonrası son durum fotoları paylaşayım. Su, yağmur, çamur görmedi araç bu süreçte.
Park ettiğim okul bahçesinde baya toz oluyor araç. Malum park manevralarında da baya toz kalkıyor. Toz tutma performanslarına bakalım.

Sağ ön lastik Endurance;

Sağ arka lastik Sonax;

Sol ön lastik Sonax;

Birde spreyle su fıslayalım Sonax;

Endurance;

Endurance tozu bi tık fazla tutuyor. Bi sonraki paylaşım yıkama sonrası testi olacak.Kalın sağlıcakla, hayırlı Ramazanlar. :hava:
Elinize sağlık güzel terst olmuş. Baştan sona okudum hepsini. Ben bir fark göremedim gibi hemen hemen aynılar. Şimdi f/p olarak sonax daha da iyi. Endurence yerine alınabilir.

es026

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Kusura bakmayın,konuyu biraz baltalayacağım ama yazmadan edmedim. MÜÜ-KEMMMM-MELLL olmuş :) maşallah :)

Ayrıca test şahane ilerliyor :) Enduranca sonrası bir de sonax deneyim demekle iyi yapmışım sanırım :komik::komik: yıkama sonrası performansını da bekliyorum. ikisi de çok yakın ilerliyor gibi
Sonax alınabilecek güzel alternatiflerden bir tanesi hocam. Malum fiyatlar sürekli artış eğiliminde olduğundan stok yapmaya başladım bende o yüzden yedek olarak Sonax aldım memnun kaldım açıkçası ☺️

Jantlar için yorumunuza çok teşekkür ederim. Gunmetal renk yerine önceliğim Silver idi ama 5X114.3 bijon aralığında sadece bu renk kalmıştı gözü karartıp aldım ama iyiki bu rengi almışım dedim. Sizlerden gelen yorumlara bakarak güzel seçim yaptığımı düşünüyorum.

Yıkama sonrası paylaşım gelecek hele şu yasak bi bitsin araba tozlandı acil duş alması lazım ☺️

Ben araç için ayrı bir :nazar: bırakayım :)
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

Ben de yıkama sonrası performanslarını merakla bekliyorum. Endurance haftalık yıkamalarda 2 yıkama dayanıyor, 3. yıkamada yeniliyorum genelde. Fazla km yaparsam bazen 2. yıkamada. Bakalım sonax ne yapacak endurance karşısında :)
Endurancede bende 2 yıkamada bir sürüyordum. En kısa sürede yıkama sonrası paylaşımı gelecek.

Harika bir kıyaslama olmuş, eline emeğine sağlık doğrusu. Konu içinde gelen püf noktalar ve aynı zamanda kullanım sonrası testler de konuyu oldukça etkili kılmış. Sonax mı Meguiars mı sorusuna en net verilecek konu bu gibi ve benim tercihim de Sonax'tan yana olacak gibi :)
Kesinlikle tercih edilebilir, memnun kalınacak bir ürün Sonax. Zaten mavi extreme serileri içerisinde kötü ürünü yok gibi birşey. Yardımcı olduysam ne mutlu hocam teşekkür ederim.

Bunların yanında keşke 3d magic dressing olsa tam süper olurdu.

Magicte fena sayılmaz parlatma konusunda :)

Bu arada araç fenaymış:taraa:
Çok teşekkür ederim hocam. Elimde olsaydı süper olurdu ☺️

Nasipse destur varsa onu da eklemeyi düşünüyorum, endurance - sonax - magic dressing üçlüsü yani :)
Merakla bekliyoruz hocam.