Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi Uygulamalarım.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere :)

1. Soru gözden kaçmış. @KILIÇARSLAN Kuş Pisliği yanıklarında önemli olan yanığın şiddeti. Eğer hasar çok değilse Standart polisaj yapılması yeterli oluyor.
Eğer hasar orta seviyede ise zımpara yapıp polisaj işlemi yapıyorum.
Yüzeyde çatlamalar varsa düzelmiyor.(Astar görünür çatlaklardan)
Gözlemlerime göre polisaj ile giden kuş pisliği yanıklarının bazıları 1 hafta içerisinde geriye gelebiliyor. Müşterilerimi haftasına kontrole çağırıp ,geri gelmiş olan leke varsa zımpara+polisaj yapıyorum. (Neden geri geldiğine dair bir fikrim yok. Dolgu içermeyen ürünler kullanıyorum)

2. Camdan çizik almadığım için (Kireç lekesi temizliği) Pasta kullanmanız yeterli
Kontrol için ıslak bezle silinmeli. (Videodaki örnekte ıslak bezle silinmişti.)

3. Motor temizliğini önden yaptığım için ,motor ve ön camı kirlenmesin diye, Yan camlar zorunlu değil.Ancak polisaj sırasında cama ped geldiğinde (Camlara işlem yapmayacaksanız) makinanın geldiği yer temizlenmiş,diğer kısımlar kirli olduğu için ıslakken kötü görünüm oluşuyor.Çok önemli olmasa da maskeliyorum. Seviyorum temiz çalışmayı.

Polisaj sonrası yıkama işlemine gelirsek o anki ruh halim önemli. Genelde yıkamıyorum.Son zamanlarda yıkadığım araçlarda mevcut.

Şayet polisaj akşam üzeri bittiyse yıkıyorum (Sabaha kadar sular kuruyor. Gün ortası veya başında bittiyse ,seramik kaplama yapılacaksa yıkamıyorum. Müşteriye abartı olmadan hafif tozlu araç vermek benim için sorun değil (%90 95 temizlik mutlaka yapılıyor) Yaptığım her aracı haftasına davet etmekteyim. Gelemeyen müşterime de izah ediyorum. Kalan pasta kalıntısı varsa kendileri hallediyor.

Konu açılmışken buna da değineyim. Sürekli aynı araçla çalışınca ve yüksek ışık sebebiyle bir süre sonra (Özellikle açık renk araçlar) pasta lekelerini ayırt edemiyorum.
Temizlik işleminde başlangıç noktası belirleyip har parçanın tüm kenarlarını tek tek siliyorum. (Kapıyı örnek alırsak 4 köşeşi eğilip bakılarak temizleniyor. Buna rağmen kalabiliyor.

Son olarak zor ve sıkıntılı süreç bizi bekliyor. Herkes para kaybedek, işini kaybedenler olacak. Bir şekilde dayanışarak ayakta kalacağız.
Herkes kendi kötü senaryosunu hazırlasın. Umarım kötü senaryolar gerçekleşmeden atlatabiliriz...
Son olarak kaç numara su zımparası kullandınız?

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
800den başlayıp 2000 e kadar zimpara yapildi.

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Son olarak kaç numara su zımparası kullandınız?
Ufak bir yanlış anlama olmuş . alfa için soruldu zannettim kus pisliginde 1500 yeterli oluyor. Sonuc alamazsanız 1200 yeterli gelir.

800 e gerek yok.

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle keyifle takip ettiğimi belirteyim. Ellerinize emeğinize sağlık. insan işini severek yapınca ortaya nasıl güzel işler çıkıyor bunları bu konu içerisinde görebiliyoruz. Paylaşımlarınızın devamını bekler, iyi çalışmalar dilerim :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Yeni uygulama videomuz yayında ...

CLA 200 e Detaylı iç temizlik ve Gtechniq Crystal Serum Seramik Kaplama Uygulaması gerçekleştirdik.

İyi seyirler ...

Elinize sağlık hocam, çizik gidermeyi orbital ile mi yaptınız, bir de crystal serum seramik sür sil beklemeden mi uygulanıyor?

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Videoda hemen hemen her noktada hızlandırma mevcut. (Hızlandırma yapmazsam 30-50 dk arasına düşüyor. Bunuda kimse izlemek istemez :) )Ortam sıcaklığına bağlı olarak 20 sn ile 1 dk ya kadar beklenebiliyor. Önemli olan ürünün yüzeyde kurumaması.

Bu araçta orbital makina ile çizik giderme yaptım Makinanın çalışmasına uygun olmayan yerlerde (Tampon ,marşpiye ) rotary makina kullanıldı.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, kırmızı yanmış maaşallah. Çok güzel olmuş, bakan döner bir daha bakar.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Uzun zamandır yoğunluktan video montaj işine ara vermiştim. Geçen gün bir boşluk bulup elimdeki bir videoyu montajlayabildim.

Konuğumuz Land Rover Dıscovery 3

Tavan Döşemesi yenileme
Boya işlemleri
Paçalık değişimi (Araç Sahibinin köpeği parçalamış )
Göçük düzeltme işlemleri
Detaylı İç Temizlik
Deri boyama ve koruma işlemleri
Çizik giderme
Seramik Kaplama uygulaması
Trim Koruma
Cam yağmur kaydırıcı
Jant ve davlumbaz temizliği
Disk ve Fren temizlik boyası
A stunu folyo sökümü

işlemleri yapılarak aracı olabildiğince toparladık.

Videosu sizlerle ...