Spor Yay öneriniz ne olur?

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamın aleyküm abilerim
Opel Vectra a aracım için spor yay alacağım. Ancak sizlerden bir konuda yardım istiyorum. Xt marka spor yay kullanan varmı ? İzlenimleriniz nasıl. Ürün mm'si kadar mı alçaldı araç veya daha az mı alçaldı veya dahamı çok alçaldı konfor kaybı vs her anlamda izlenimlerinizi merak ediyorum ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Selamın aleyküm abilerim
Opel Vectra a aracım için spor yay alacağım. Ancak sizlerden bir konuda yardım istiyorum. Xt marka spor yay kullanan varmı ? İzlenimleriniz nasıl. Ürün mm'si kadar mı alçaldı araç veya daha az mı alçaldı veya dahamı çok alçaldı konfor kaybı vs her anlamda izlenimlerinizi merak ediyorum ?
Mahallede ki 3.20 kullanıcısı abimde bu marka yay vardı konforu ve sporluğu yani sertliği gayet güzeldi. 1 sene civarında kullandıkdan sonra vizeye giderken söktürmüştü sonrasın da tekrardan taktırırken önlere Başaran coilover aldı daha konforlu olmuştu. Hemde istediği zaman daha fazla indirip spor yapıyordu bzende yükseltip daha konforlu oluyordu.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamın aleyküm abilerim
Bu modifikasyon işine pek kafam çalışmaz ama şu anda başaran amortisör diye bir yer ayarlı mayarlı süspansiyon yapıyorlar. Ve reklam konusunda çok başarılılar bence her yerde karşımızda:D
Stock geldim stock gidicem ben:atess:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Berat kardeşim bütçen kısıtlı ise biraz daha bekleyip Başaran Coil almanı tavsiye ederim sana, çünkü noname bi marka almaktansa türkiyede bu işe yön veren bir markanın coilini almanı tavisye ederim, bende yeni aracım için eibach ya da başaran coil tercih edeceğim yaza doğru..

Kaya42

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Mevcutta F30 aracımda 5cm vogtland kullanıyorum, konfor konusunda bozuk yollarda sekme yaşıyorum fakat şehir içersinde hiçbir problemim yok. Geçmişte leon ve golf araçlarımda da vogtland kullanmıştım tavsiye derim. Bilinmedik markalardan inşaat demirinden bozma yay takmayınız lütfen. Tavsiye edeceğim markalar; vogtland, eibach, h&r

hk051

Amatör Detaycı
Üye
Eibach kullandım tavsiye ederim ama voglantida kullanıp memnun olan çok ikisinden birini tercih edebilirsin

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben custom işe karşıyım.
yürüyende vs. bu tarz işlere girmezdim.
Xt markadır, Başaran coildir, girmedim girmem.
Eibach/vogtland/H&R alabilirsiniz.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ben custom işe karşıyım.
yürüyende vs. bu tarz işlere girmezdim.
Xt markadır, Başaran coildir, girmedim girmem.
Eibach/vogtland/H&R alabilirsiniz.
Gti grubunda başaran takip memnun olmayan yok abi, ama HR takip memnun olmayan çok. Kendi çevremde de HR markasından memnun olmayan arkadaşım çok. Başaran bana çok uzak gelmiyor açıkcası yukarıda da yazdığım gibi ama birde şunu göz önüne almak lazım "neden eibach coil 3000-4000 lira başaran coil 1000 lira"

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ben de yürüyende OEM parça veya bu alanda rüştünü ispatlamış H&R, KW, Voglant benzeri ürünlerin kullanılmasından yanayım. Ayrıca bildiğim kadarıyla amortisörleri orijinal bırakıp yayları daha kısa/spor olanlarla değiştirmek pek sağlıklı bir yol değil, Ya amortisörleri de spor olanlarla değiştirmenizi ya da doğrudan coilover almanızı tavsiye ederim. Tabi bunları söylerken ülkenin ekonomik durumu ve alım gücü malum; kaliteli bir coilover yada spor yay+amortisör takımının fiyatı da epey yüksek olacağı kesin, değer mi siz karar verin.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Tek tek yorum yapan herkese teşekkür ederim öncelikle. Bütçe sorunu değil. Coilover alma taraftarı değilim. Araca zaten hr sertlik ayarlı coilover alıcam projenin ilerleyen dönemlerinde. Ben şuanlık spor yay ile kullanmak istiyorum. Fakat xt markası ömür boyu garantili bi marka. G20 aracında kullanan bir abimiz iyi yorumlarını belirtti. Ancak ben daha çok kişiye sormak istedim. Eibach da 30mm var ki bu benim işimi görmez. Hrda 200euro malzeme fiyatı var. İşin aslı ben almanyadan getirtecektim spor yay ve spor amortisör takımı 129euro ta technix marka. Opelciler tarafından ve bir kesim tarafından bilinen argeli alman malı bir ürün. Ancak bu korona meselesinden dolayı rotar olacak. Bu sebeple. Sorayım bundan alayım dedim.
Yani ya bekleyip almanyadan getirticem yada xt alıcam. Konforlu olduğu söyleniyor. Bilmiyorum açıkçası kararsız kaldım.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Bu arada araca başaran coil yapmıyor. Bizim yürüyen biraz farklı. Kovanlı amortisör ve rotlar yukarıda. Birkaç ufak değişiklik var. Bu sebeple başaran direk yapmıyoruz diyor. Diğer markalardada 800 1200 civarı değişiyor sedece önlere. Arkaya pres yapmak kesmek tamamen yanlış bi işlem zaten. Ben rahat durmuyorum. Çevreyolu vs çıktığımda 150km/h hızın altında düşmüyorum. Bu nedenle öne coil arkaya başka bişey yapmak tehlikeli bence. Sertlik farkı olabilir. Bu yüzden ön ve arkaları aynı marka model bi ürünle indiricem.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Konu başlığı düzenlenmiştir. Bundan sonraki konularda daha anlaşılır ve açıklayıcı başlıklar yazınız.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gti grubunda başaran takip memnun olmayan yok abi, ama HR takip memnun olmayan çok. Kendi çevremde de HR markasından memnun olmayan arkadaşım çok. Başaran bana çok uzak gelmiyor açıkcası yukarıda da yazdığım gibi ama birde şunu göz önüne almak lazım "neden eibach coil 3000-4000 lira başaran coil 1000 lira"
valla spor yaydan bende hep aradığımı bulamadım :) ya konfor olmaz tutuş olur, ya da tam tersi.
o yüzden kw v2 coil over seti aldım, aşırı memnunum. fiyat olarak çok fazla ama bidaha başka alırsam kesin ona da bu setten alırım kardeşim
amaç yavaş gidip görüntüyse başaran olabilir ama senin de dediğin gibi

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
XT marka arkadaşım Astra K aracına taktı. Konfor yönünden kaybı olmadı lakin fren konusunda araç çok esneme yaptığı için söküp Eibach 3cm aldı. Keza ben de Eibach 3cm taktım 1 sene kullandıktan sonra söktüm. Gayet memnun kalmıştım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Aracımda eibach var. İlginç şekilde arka düştü ön nerdeyse orjinale yakın kaldı. Önün düşmemesinden kaynaklanan görüntü haricinde gayet memnunum. Önlere muhtemelen coilover yaptıracağım. Başaran yakın takibimde ama yakın arkadaş çevrem namiştain marka yaptırdı. Scirocco aracında başaran marka coilover olan yakınım arkadaşların aracında namiştaini çok beğenince değişikliğe gitti namiştain ile ve dünya varmış dedi. Benimde tercihim muhtemelen bu yönde olacak.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Aracımda eibach var. İlginç şekilde arka düştü ön nerdeyse orjinale yakın kaldı. Önün düşmemesinden kaynaklanan görüntü haricinde gayet memnunum. Önlere muhtemelen coilover yaptıracağım. Başaran yakın takibimde ama yakın arkadaş çevrem namiştain marka yaptırdı. Scirocco aracında başaran marka coilover olan yakınım arkadaşların aracında namiştaini çok beğenince değişikliğe gitti namiştain ile ve dünya varmış dedi. Benimde tercihim muhtemelen bu yönde olacak.
Benzinli ve dizel motorların ağırlık farkından dolayı -dizeller daha ağır- özellikle ön aksta kullanılacak yayların motor tipi dikkate alınarak alınması gerekmekte. Hatta 4 çeker opsiyonu olan platformlarda yayların aktarma sistemine uygunluğu da kontrol etmek gerekiyor. Benzinli aracı olan bir arkadaşım yanlışlıkla dizel versiyonun yaylarını taktığında sizinki ile benzer sorunu yaşamıştı. Belki kontrol etmekte fayda olabilir.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Spor yay alırken özellikle markalarda mutlaka aracınızın model, motor seçeneklerini kendi internet sitelerinde kontrol edin. Mutlaka uyumlu seri numaralı ürünü alın :) çoğu arkadaş biliyordur ama söylemek istedim.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Benzinli ve dizel motorların ağırlık farkından dolayı -dizeller daha ağır- özellikle ön aksta kullanılacak yayların motor tipi dikkate alınarak alınması gerekmekte. Hatta 4 çeker opsiyonu olan platformlarda yayların aktarma sistemine uygunluğu da kontrol etmek gerekiyor. Benzinli aracı olan bir arkadaşım yanlışlıkla dizel versiyonun yaylarını taktığında sizinki ile benzer sorunu yaşamıştı. Belki kontrol etmekte fayda olabilir.
Aracın modeli ve motor tipine göre aldım ama sonuç söylediğim şekilde. Kontrol edebileceğim bir internet sitesi varmı acaba bildiğiniz .