İnceleme Subaru Bijon Saplaması Nasıl Değiştirilir ?

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hafta içi yazlık lastikleri çöpe attım ve kışlık lastikleri taktırdım. Tam her şey yolunda gidiyorken sağ arka lastikte bir adet saplama kırıldı hem de tam sökme aşamasında. oldu. Lastikçinin hiçbir suçu günahı yok çünkü bijonları elle söküp elle taktı. yani makina kullanmadı.
Bu olay bu kullandığım kasa Subaru'da 3.defa başıma geliyor ve artık canımı sıkmaya başladı. Ya paraya kıyıp varsa daha sağlam olanlarından satın alacağım ya da başka bir çözüm bulmam lazım. Serviste maalesef hep makina kullanıyorlar, muhtemelen serviste saplamalar zayıflıyor ve nihayetinde de birinin elinde kalıyor.

Merak edenler için, baştan sona, bijon saplaması sökme ve takmayı içeren bir video hazırladım. Abilerim, ablalarım dilenci değilim, para kazanamayan yutubırım bir el atıverin :D :D :D

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Geçmiş olsun hakan hocam
Takım halinde değiştirmekte fayda var
Ülkemizde çoğu makinalar yüksek torka ayarlı olduğu için malesef sonuç bu şekilde oluyor
Chrysler ve focusta basıma gelmişti tornacı yardımıyla söküldü 2side sonrasında takım halinde değiştirip ardından 50-200 nm tork anahtarı aldım lastiklerle işim olduğunda bagaja atıyorum
Lastikçiye el ile söküp takmasını söyleyip tork ile kontrol ettiriyorum ya da ediyorum
Biraz söylenselerde :sırıtan1:
Bu arada video izlendi , beğenildi:)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun hakan hocam
Takım halinde değiştirmekte fayda var
Ülkemizde çoğu makinalar yüksek torka ayarlı olduğu için malesef sonuç bu şekilde oluyor
Chrysler ve focusta basıma gelmişti tornacı yardımıyla söküldü 2side sonrasında takım halinde değiştirip ardından 50-200 nm tork anahtarı aldım lastiklerle işim olduğunda bagaja atıyorum
Lastikçiye el ile söküp takmasını söyleyip tork ile kontrol ettiriyorum ya da ediyorum
Biraz söylenselerde :sırıtan1:
Bu arada video izlendi , beğenildi:)
Tork anahtarlarına da baktım da maşallah fiyatları almış başını gitmiş. Keşke zamanında alsaymışım :(
Ya bu saplamaların daha sağlamı varsa set halinde almayı düşünüyorum. Bıktım her sefer aynı şeyi yaşamaktan.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçmiş olsun, tabanca torkunu yüksek ayarlayan lastikciler yüzünden her dönem korka korka gidiyorum, geçtiğimiz sene ben de somunlari değiştirdim Ford'un tasarımını bilirsiniz üzerinde ek bir kapak oluyor onlar çıkmaya başladı birşey söylesen hepsi herşeyi biliyor. Gerçi tasarımda da hata var orası ayrı.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tork anahtarlarına da baktım da maşallah fiyatları almış başını gitmiş. Keşke zamanında alsaymışım :(
Ya bu saplamaların daha sağlamı varsa set halinde almayı düşünüyorum. Bıktım her sefer aynı şeyi yaşamaktan.
geçmiş olsun. Hondalardada narin bu saplamalar duyduğum kadarıyla. Maliyet ne 1 saplamanın?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçmiş olsun Hakan abi. Saplama olayını hiç sevmiyorum gerçekten. Gerçeği hepsinin kendine göre sorunları var. Yalnız metal yorgunluğu ve soğuk hava kırılganlığı arttırıyor olabilir.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
3 saplama ve 3 bijon degisti. Maliyet 400 TL
İşçiliği de zor değil gibi abi biraz fazla ama bazen işim görülsün deyip geçiyorsun maalesef. Bazen porya sökülüp tornacıda pressle sökülüp takılıyor o tarz durumlarda yine biraz daha normal fiyat. Geçen babamın kışlıklar takılırken çırak sağolsun bijonları eliyle oturmadan direk vurdu makineyle yaza doğru en az 5 yalama bijon bekliyorum.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
İşçiliği de zor değil gibi abi biraz fazla ama bazen işim görülsün deyip geçiyorsun maalesef. Bazen porya sökülüp tornacıda pressle sökülüp takılıyor o tarz durumlarda yine biraz daha normal fiyat. Geçen babamın kışlıklar takılırken çırak sağolsun bijonları eliyle oturmadan direk vurdu makineyle yaza doğru en az 5 yalama bijon bekliyorum.
Hiçbir bijon veya saplaması japon otomobillerinin ki kadar narin olamaz, bence bir mok olmamıştır. Subaru'ya yapsa saplamalar sizlere ömür.