Terapi zamanı

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Teşekkür ederim @ege bey.
Yokluğumda tam da duygularıma tercüman olmuşsun :komik:
Ben de poşet ve detay ikilisini pek bağdaştıramıyorum :p
Ama @can26 kardeşim böyle bir yola yönelmişse vardır bir bildiği diye düşünüyorum ;)
Waxa da karar veremedim fusso mu sürsem otantik mi? :rolleyes:
Çeşit çok olunca karar vermesi zor oluyor :komik:
Bu arada modifiyemerkezi bir kampanya yaparsa bir mothers wax alsam mı diye düşünüyorum
Mothers waxlar hakkında pek bir bilgi bulamadım,bilgili ve tecrübeli arkadaşlar varsa faydalanmak isterim

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık. X50nin koruması fena değil aslında sadece boncuk zayıf.
Teşekkürler
Yok aslında x50 yi ben de beğenerek kullanıyorum ama herhalde kurulamayı çabuk yaparken tam yapamamışım :confused:
Bazı yerlerde su lekeleri vardı,onları alayım derken bir taraftan girdim öbür taraftan çıktım:komik:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Teşekkür ederim bilge detaycım
Gelecek çamur yağmurları derken bir bildiğin vardır diye düşünüyorum
Bu arada bayaadır rafta bekleyen Çinli seramiği mi kullansam :dusun:
Estağfurullah efenim :utandim:. Çinli 4-5 ay dayandığı için yine dönemsel olarak mantıklı olmayabilir :komik:. Şöyle güzelinden 2-3 ay dayanacak bir hibrit wax çok şükela olur gibi.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@ege abi kaçırmışız geç olmuş biraz yoksa yetişirdim tam ortam oluşmuştu tüh :)
@can26 akşam bi konuşalım poşetçi :taraa:
ben köşeye sıkıştırmıştım bi kaç saglı sollu giriştim tam kıvama gelmişti sana bıracaktım ki baktım yoksun bıraktım, hemen kaçtı hınzır. kıs kıs kıs bidaki sefer artık. @ccibb beyinde dedigi gibi POŞETÇİ firarda. filmini çekti.

Teşekkür ederim @ege bey.
Yokluğumda tam da duygularıma tercüman olmuşsun :komik:
Ben de poşet ve detay ikilisini pek bağdaştıramıyorum :p
Ama @can26 kardeşim böyle bir yola yönelmişse vardır bir bildiği diye düşünüyorum ;)
Waxa da karar veremedim fusso mu sürsem otantik mi? :rolleyes:
Çeşit çok olunca karar vermesi zor oluyor :komik:
Bu arada modifiyemerkezi bir kampanya yaparsa bir mothers wax alsam mı diye düşünüyorum
Mothers waxlar hakkında pek bir bilgi bulamadım,bilgili ve tecrübeli arkadaşlar varsa faydalanmak isterim
poşet paralı olmasa (0.25₺ ) tüm arabaya sarıp sarmayalayacak sevgili @can26 bey. stek filan hepsi aynı petrol ürünü poşet. kıskıskıs
bilgidi tek şey american oldugu ve kendi kendini onardıgı hep insta nın işleri bunlar. kıs kıs kıs

anneerin bir kaç waxı elimde var bi ara yoklar bilgi aktarırım size. inanın kullanmaya zaman olmadı. artık uzun kullanım testi çekmek çok zor kısa kimlik bilgisi kafi gelirse dönüş yakın olacaktır @ccibb bey . iyi detaylar.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Estağfurullah efenim :utandim:. Çinli 4-5 ay dayandığı için yine dönemsel olarak mantıklı olmayabilir :komik:. Şöyle güzelinden 2-3 ay dayanacak bir hibrit wax çok şükela olur gibi.
Yok ki bir hybrid waxımız :aglaa:
Kiwami bedavayken almadık :of:
Gerçi ben alacaktım da koyu renkler için olanı hiç mi yoktu erken mi bitti,tam hatırlayamadım
Öyle bir şey oldu,alamadım
:rulet:
İnsan bari king of gloss alır di mi?
Şimdi böyle kalırsın

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
ben köşeye sıkıştırmıştım bi kaç saglı sollu giriştim tam kıvama gelmişti sana bıracaktım ki baktım yoksun bıraktım, hemen kaçtı hınzır. kıs kıs kıs bidaki sefer artık. @ccibb beyinde dedigi gibi POŞETÇİ firarda. filmini çekti.

poşet paralı olmasa (0.25₺ ) tüm arabaya sarıp sarmayalayacak sevgili @can26 bey. stek filan hepsi aynı petrol ürünü poşet. kıskıskıs
bilgidi tek şey american oldugu ve kendi kendini onardıgı hep insta nın işleri bunlar. kıs kıs kıs

anneerin bir kaç waxı elimde var bi ara yoklar bilgi aktarırım size. inanın kullanmaya zaman olmadı. artık uzun kullanım testi çekmek çok zor kısa kimlik bilgisi kafi gelirse dönüş yakın olacaktır @ccibb bey . iyi detaylar.
Teşekkürler @ege bey
Yaptığım araştırmalarda yarım yamalak İngilizcemle reflections serisi daha iyiymiş gibi bir izlenime kapıldım ama o da sadece sıvı olarak mevcut :rolleyes:
Zaten katı olarak da synwax ve cleaner wax var, carnauba olan stokta görünmüyor
Bilemedim

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Merhaba arkadaşlar
Ramazan girmeden bir uygulama yapayım dedim
Bugünkü arkadaşlar bunlar
32ED0D7C-6897-45C6-99BC-A8531F7FCCC3.jpeg
Önce kirli halimiz
A223CB0A-0B93-4F0B-B71A-EDDE575CC133.jpeg
BA957445-13FF-41A4-9BE8-BD786B1ACBEF.jpeg
İlk olarak 1:10 b33 le aracı döndüm üstüne yıkamacı köpüğü,amaç p32 bsd mixini gebertmek
C136BED9-DC42-4D8F-8245-A7F238C16876.jpeg
B33 ve köpük çalışırken ben de lucullan fırçayla detaylara daldım ama bu ara biraz hızlı hareket etmem gerekiyordu fotoğraf çekemedim
Bu arada bu fırçayı bayaa tuttum. Aslında ilk zamanlar biraz tüy dökünce çabuk geberir diye düşünmüştüm ama devamı gelmedi çok şükür
Ön yıkama sonrası meşhur mix tavanda geberir gibi olsada diğer yerlerde hala dayanmaya çalışıyor maaşallah
45F94F2D-8394-45CC-85D3-25633F0569EE.jpeg 71ED8150-F4A4-4B7E-899D-970056BBD660.jpeg
Sonra bir darbede çift kovada fairyle vurayım,olmazsa kalanı da srp yle alırım dedim
Maaşallah fairy de iyi köpürüyor
2BE17306-32B9-4124-A78C-A4BB391611D9.jpeg
Fairy sonrası mix artık teslim oldu
A112CCE8-0840-4A61-B1AC-32407B5D7EDC.jpeg B21D3AF9-8975-4245-A7B1-9B23C0C6B93D.jpeg
Demirtozu ve kil temizliğini en son yapalı daha iki ay bile olmadığı için tekrar yapma gereği duymadım
Ve aracı zeroyla kurulayıp doğru uygulama merkezimiz okul bahçesine gidiyorum
Burada ilk olarak bütün dış plastiklere kc nmcp geçtim çünkü son yaptığım zaman hem cam hem de boyalı yüzeye bulaşma sorunu kaçınılmaz ;)
Pek başarılı olmasada bir 50 50 fotoğrafı bırakayım
2AD1BDAE-998F-43DA-BD90-77839F7064D2.jpeg
Sildikten sonra sonuç fotoğrafta görülenden daha başarılı oldu
Ardından camları s3 ile silip boyalı yüzeylere geçtim
Boyalı yüzeyleri ilk olarak srp ile hem temizleyip hem parlatıyorum
Srp sonrası parlaklıkda ciddi artış var
9067E992-9A82-4D6E-B0A2-9EAE831A254C.jpeg 441B0795-F3FF-4C07-9584-D4F79C07661D.jpeg 3C3BBB97-9C24-4C1E-AA9A-C103914E1559.jpeg AA9117AA-D32A-4BAC-9D50-07DFA475E27F.jpeg 9D34C620-979F-4113-854A-AC8C1503E33E.jpeg
Koruma olarak hem havalar yağışlı gittiği hem de @Paian bilge detaycının çamur yağmuru uyarıları ışığında fusso uyguladım
Bu arada dış plastiklere kc nmcp uygularken nerden estiyse ön sol lastiğe nmcp uyguladım
Bence fena olmadı ama uygulama biraz zahmetli :confused:
5475F9F0-487F-4E75-B0AD-65A12DCECC26.jpeg
Diğer lastiklere sarp uyguladım,bu vesileyle bir de karşılaştırma yapmış olucam
Hadi hayırlısı
Tam davlumbazlara geçerken yağmur çiselemeye başladı
0E2E5E76-144E-4113-9F44-CAF9E274975C.jpeg
Finaller yağmur altında oldu :confused:
EB64EB9D-A75E-4909-96B7-81FE74A18ADD.jpeg
825AFE8F-50DE-44A7-A438-E0370D8B9406.jpeg 634E7E50-63CE-4027-AA67-5AF050C676E0.jpeg BEAA6405-CDA5-4F8F-AF26-1EE23C81CA4C.jpeg
Bir de yansıma verelim
124584DA-1DCC-489A-AD87-2E85D625E610.jpeg
Hadi bir iki de yağmur sonrası boncuk fotoğrafı gelsin
6F6E7E89-21F1-4B92-93BB-F34D55993162.jpeg
3DDC35B5-3E5D-4208-BE38-228292038990.jpeg
Sabırla okuyan herkese teşekkürler

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Fairy çok seviyorum bende bu işlerde, ellerine sağlık, srp üstüne fusso hadi bakalım dayanımını da bekliyoruz.

Fusso ilk denememde x50-pw kıyaslamasını yaptıktan sonra fusso uygulladım taa mart ortasındaki ikinci seramik denemesinde sökmüştüm, 3-4 ay gibi bir süre. Şaşırtmıştı beni, yatay dikey performansı aynıydı ilk 4-6 hafta, sonra yatay yüzeylerin boncuk açısı ve boyutu değişmeye başlamıştı, ama şu varki bende ne destekledim ne sürekli ph nötr şampuan kullandım. Ben ondan fussocu oldum. Zaman bulduğum an tekrar authenticci:mutlu:

Boncuk boncuk gezersin artık:nazar:

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İbrahim ellerine sağlık. Her uygulamanın sonunda yağmur yağdı sözünü duymak çok normal oldu artık. :) Srp sana ve arabaya çok uydu bol bol kullanıyorsun el ile çok verimli olmasa da temizleme özelliği oldukça etkili fakat Fusso gibi sealant bazlı bir koruma öncesi kullanmayı tercih etmezdim boya olabildiğince çıplak kalsın Fusso bağlansın diye. Zaten bu hava şartlarında Fusso hiç tercih etmezdim ya orası da ayrı bir konu. :) her halükarda güzel temizlik olmuş araç canlanmış koruma kalkanını takmışsın. Boncuklar şahane.
Not: Mothers California Gold Carnauba Cleaner Wax mevcut denemek istersen 250ml bölebilirim bir dahaki Türkiye gelişine ya da Griots Garage Best of Show Wax. Lakin o Fusso orda en az 4-5 ay kalır. :))

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Mavi boncuk haftalık dozajını almış yine :):nazar:. SRP uygulaması da yerinde olmuş zira şu dönem 4-5 ay dayanım göstermesine ihtiyaç bulunmaması karşısında, dayanımdan ödün verip parlaklığı artırmak bence de daha tercih edilebilir bir seçenek. Yaza kadar idare etsin yeter.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık güle güle kirletin. Srp ürününden memnun musunuz. Özellikle çizik maskeleme özelliğini merak ediyorum.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Fairy çok seviyorum bende bu işlerde, ellerine sağlık, srp üstüne fusso hadi bakalım dayanımını da bekliyoruz.

Fusso ilk denememde x50-pw kıyaslamasını yaptıktan sonra fusso uygulladım taa mart ortasındaki ikinci seramik denemesinde sökmüştüm, 3-4 ay gibi bir süre. Şaşırtmıştı beni, yatay dikey performansı aynıydı ilk 4-6 hafta, sonra yatay yüzeylerin boncuk açısı ve boyutu değişmeye başlamıştı, ama şu varki bende ne destekledim ne sürekli ph nötr şampuan kullandım. Ben ondan fussocu oldum. Zaman bulduğum an tekrar authenticci:mutlu:

Boncuk boncuk gezersin artık:nazar:
Teşekkür ederim kardeşim
Hala bir m700 edinemediğim için yüzey temizliğide ya srp yada rejuvenate kullanma gereği hissediyorum
Rejuvenate wax ömründe daha başarılı bence ama srp nin parlaklığını daha başarılı bulduğum ve önümüz yaz tekrar uygulama her halükarda yaparım diye srp tercih ettim
Fusso boncuklarını izlemek de ayrı bir keyif tabiki

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
İbrahim ellerine sağlık. Her uygulamanın sonunda yağmur yağdı sözünü duymak çok normal oldu artık. :) Srp sana ve arabaya çok uydu bol bol kullanıyorsun el ile çok verimli olmasa da temizleme özelliği oldukça etkili fakat Fusso gibi sealant bazlı bir koruma öncesi kullanmayı tercih etmezdim boya olabildiğince çıplak kalsın Fusso bağlansın diye. Zaten bu hava şartlarında Fusso hiç tercih etmezdim ya orası da ayrı bir konu. :) her halükarda güzel temizlik olmuş araç canlanmış koruma kalkanını takmışsın. Boncuklar şahane.
Not: Mothers California Gold Carnauba Cleaner Wax mevcut denemek istersen 250ml bölebilirim bir dahaki Türkiye gelişine ya da Griots Garage Best of Show Wax. Lakin o Fusso orda en az 4-5 ay kalır. :))
Teşekkür ederim Nurettin
Srp benim gibi makina kullanma imkanı olmayan amatör kullanıcılar için biçilmiş kaftan
Ben de aracı carnaubaya doyurmak istiyorum ama bu ara buralar yağışlı otantiğin dayanacağı ortam yok
Fusso nun 4 5 gideceğini pek sanmıyorum,zaten gitmesin diye altına srp uyguladım
En azından bu yağışlı havalarda biraz boncuk izlerim ;)

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Eline sağlık abi , yağmur duası yerine sen araba yıkamaya çıkıyorsun sanırım :komik: güle güle kirlensinn, maşallah:nazar:
Teşekkür ederim kardeşim
Burada gündöndüler ekildi yağmur yağacak ki büyüsünler :atess:
Çiftçilerden büyük talep var araba yıkayayım diye :komik:
Tarımın bu sıkıntılı günlerinde bir parça olsun destek olmak lazım :p

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Mavi boncuk haftalık dozajını almış yine :):nazar:. SRP uygulaması da yerinde olmuş zira şu dönem 4-5 ay dayanım göstermesine ihtiyaç bulunmaması karşısında, dayanımdan ödün verip parlaklığı artırmak bence de daha tercih edilebilir bir seçenek. Yaza kadar idare etsin yeter.
Teşekkür ederim arkadaşım
Beni tam olarak anladığın için ayrıca teşekkür ederim
Benim de tam olarak amacım buydu

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık güle güle kirletin. Srp ürününden memnun musunuz. Özellikle çizik maskeleme özelliğini merak ediyorum.
Teşekkür ederim
Ben memnunum,sürekli de kullanıyorum ama öyle gözle görülür bir çizik maskeleme olayı yok maalesef
Çok güzel temizlik yapıyor ve parlaklık artışından yola çıkarak gözle görülmese de çok ince çiziklerde iş yaptığını düşünüyorum :dusun:
Yoksa bence bu kadar parlaklık artışı olmaz :)