Terapi zamanı

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık abi çok güzel olmuş araç.

Ceviz V2 den memnun kalmana ve V1 den daha çok beğenmene sevindim. İyi günlerde kullan :)

Bu arada aracın içinin kondisyonu çok hoşuma gitti nazar değmesin :komik:

Döşeme sarkması için ise sökülüp tekrar yapıştırılmasından başka bir çözüm bilmiyorum ben maalesef :(

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Usta işi burada biraz sıkıntılı
15 yaşında araç ,muhtemelen orası hiç sökülmemiştir,burda bulacağım usta belki de hayatında hiç s40 döşemesi sökmemiş olacak,sökerken bir iki tırnak kıracak,takarken yalapşap takıcak
Ben de gittiğime gideceğime pişman olacam
O yüzden sökmeden şöyle bir uygulama düşünüyorum
Bir tane enjektör alıp içine sıvı bir yapıştırıcı koyup sarkan yerin arkasına sıkıcam
Sıkıntı yapıştırıcı seçimi
Hem iğneden geçebilecek kadar akışkan olacak,hem döşemeyi tutacak kadar sağlam
Aslında 502 olur gibi geliyor ama o da süngere gelince sertleşme yapıyor ,o yüzden alternatif düşünüyorum
Evet yorumları alalım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Usta işi burada biraz sıkıntılı
15 yaşında araç ,muhtemelen orası hiç sökülmemiştir,burda bulacağım usta belki de hayatında hiç s40 döşemesi sökmemiş olacak,sökerken bir iki tırnak kıracak,takarken yalapşap takıcak
Ben de gittiğime gideceğime pişman olacam
O yüzden sökmeden şöyle bir uygulama düşünüyorum
Bir tane enjektör alıp içine sıvı bir yapıştırıcı koyup sarkan yerin arkasına sıkıcam
Sıkıntı yapıştırıcı seçimi
Hem iğneden geçebilecek kadar akışkan olacak,hem döşemeyi tutacak kadar sağlam
Aslında 502 olur gibi geliyor ama o da süngere gelince sertleşme yapıyor ,o yüzden alternatif düşünüyorum
Evet yorumları alalım
Benim çalışmadığım yerden sordun, bu işe @ege bşr çözüm bulur bence

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık abicim gene güzel bir detay çalışması olmuş. Srp üstüne fusso oldukça sağlam dayanacaktır ama benim anlamadığım senin gibi her fırsatta araba mıncıklamayı seven birisi o canım renge nasıl oluyor da vermiyor carnauba yı. Hiç olmadı Authentic, Kiwami, S100... iç döşeme de kafana çok takma git referanslı bir usta çözer çok zor değil başında dur senin detaycı olduğunu anlar zaten tırnak da kırmaz yalapşap da yapmaz sürekli konuşursan. ;) arabın içi tertrmiz gözükğyor sorması ayıp kaç kmde araç? Açık renk iç döşrme bakımı zor ama içeriyi çok ferahlatıyor gerçekten siyah ile arasında dağlar kadar fark var. Hele ki Mercedes te BMW de koyu iç mekan nasıl ve neden tercih ediyorlar hala anlayabilmiş değilim. Ellerine sağlık tekrar abicim.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
desenize iş başa düştü yine. :of::komik::komik:

döşeme gördügüm kadarıyla suni deri ahh ahh. :(keşke kumaş olsaydı. :yazik:

bir eczaneye gidiyorsun bi orta bi en küçük boy enjektör alıyorsun ( igne giriş yerleri birbirine uyunlu olmalı. çünkü küçük olanınkini orta boyda kullanacagız. zemin deri oldugu için yoksa kumaş olsa hepsi olur.

sonra iyi bir kumaş yapıştırı alıyorsun . tuhafiyeciden bulamazsan netten al ama satıcıyla mutlaka konuş .sıvı yada jel kıvamda olmalı. bu önemli .
yapıştırıcıyı enjektöre dolduruyorsun. bir ilginçli yani çengelli igne buluyorsun. ingesi en ince olandan. çünkü ne yazık ki deride bir kaç delik olacak.

şişme olan yerin tam ortasından yüzeye paralel ignegi takıyorsun. igneye bir ip takıp şişme yeri dışa dogru geriyorsun. bi yerleer tuttur ipi sonra işte. gergin olsun.

sonra göz karası orta ve dış kısımların ortalarına dörtgen yada altıgen şekilde şırıngayla derinin içine basıyorsun enjektörle. yavaş çalış az sık . igneyi tam sok saat gibi daireler çiz ve hep bir adım azaltarak direleri küçült. son giriş noktasında bitir . az delik görsel çok delik saglam olması demek.

yapıştırı özelligine göre bekliyor yada direk bir iki baskı yapıp arkatarafa yediriyorsun. sonrada yapıştırıyorsun.

şişme yapan kısım hep bombili duruyorsa çengelli igne kısmını atlayabilirsin. ben onu yumuşaktır kurumadan temas etmesin diye ekledim. çok şart degil.

sonuçta biraz delikli bir çalışma yapıp yada yapmamak sana kalmış . kumaş olsaydı nakış gibi işlerdin çok basit olurdu. daha önce bir koltukta yaptım bu tür bir çalışma.:hava:

benim önerebilecegim bu. tabi en saglıklısı sökülmesi .arkatarafı ( derinin temas ettigi yüzeyi bilmiyorum. ama genelde suni derilerin ters tarafları ince bir iplikli kumşala kaplıdır. bu yapıştırıcıyı emecek ve baskı yapıldıgında yüzeyde yatay olarak daglacaktır. dışarı çıkma yapmaz.

tecrübesizsin işi batırma şansın yüksek :komik::komik: sonra bana kızma :of:

seçim senin dostum. :dusun:

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık abicim gene güzel bir detay çalışması olmuş. Srp üstüne fusso oldukça sağlam dayanacaktır ama benim anlamadığım senin gibi her fırsatta araba mıncıklamayı seven birisi o canım renge nasıl oluyor da vermiyor carnauba yı. Hiç olmadı Authentic, Kiwami, S100... iç döşeme de kafana çok takma git referanslı bir usta çözer çok zor değil başında dur senin detaycı olduğunu anlar zaten tırnak da kırmaz yalapşap da yapmaz sürekli konuşursan. ;) arabın içi tertrmiz gözükğyor sorması ayıp kaç kmde araç? Açık renk iç döşrme bakımı zor ama içeriyi çok ferahlatıyor gerçekten siyah ile arasında dağlar kadar fark var. Hele ki Mercedes te BMW de koyu iç mekan nasıl ve neden tercih ediyorlar hala anlayabilmiş değilim. Ellerine sağlık tekrar abicim.
Sağol Nurettin
Fusso kış için arada belki onun üstüne arada atarım otantiği
Araç 195 binde önceki sahibi temiz kullanmış ben de elimden geleni yapıyorum

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sağol Nurettin
Fusso kış için arada belki onun üstüne arada atarım otantiği
Araç 195 binde önceki sahibi temiz kullanmış ben de elimden geleni yapıyorum
Maşallah kaza bela vermesin Allah. Bu baharda polisajı yap artık araç kendini bulsun. Fusso kış için iyi olabilir ama üatüne aıthentic falan gereksiz hareketler olur bence.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
@ege
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim
Bu güzel anlatımdan sonra işi batırırsam ayıp olur ;)
Neyse ben bir ara bu işi deniyim
Sonuçları paylaşırım

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@ege
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim
Bu güzel anlatımdan sonra işi batırırsam ayıp olur ;)
Neyse ben bir ara bu işi deniyim
Sonuçları paylaşırım

''neyse'' dedigine göre sen pek begenmedin aklına yatmadı bu yöntem. :confused::oops:

ama sanalda elimden bukadar geliyor orda olsam inceleyebilsem belki başka yöntemler bulmaya çalışırdık belki sökerdik bile ama işte sökmeden anca bukadar. kusuruma bakma yardımcı olamadım. :of::(

birde olur ya denemeye kalkarsan ilk sana bally yada derby önereceklerdir onlar sökülse en iyileri dir ama senin için degil. sakın kullanma bu yöntemde . bu ikili çift taraflı sürülür ve kuduktan sonra taraflar birbirlerine tutunurlar. dolaysıyla burda olmaz.:confused:
sana mighty mendit reklamındaki gibi birşey lazım.:fisilti:

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
''neyse'' dedigine göre sen pek begenmedin aklına yatmadı bu yöntem. :confused::oops:

ama sanalda elimden bukadar geliyor orda olsam inceleyebilsem belki başka yöntemler bulmaya çalışırdık belki sökerdik bile ama işte sökmeden anca bukadar. kusuruma bakma yardımcı olamadım. :of::(

birde olur ya denemeye kalkarsan ilk sana bally yada derby önereceklerdir onlar sökülse en iyileri dir ama senin için degil. sakın kullanma bu yöntemde . bu ikili çift taraflı sürülür ve kuduktan sonra taraflar birbirlerine tutunurlar. dolaysıyla burda olmaz.:confused:
sana mighty mendit reklamındaki gibi birşey lazım.:fisilti:
Alınganlığın üstünde galiba ;)
Beğenmedim olur mu
Yukarıda yazıyor
Ben de böyle bir şey düşünüyordum
Sen ayrıntıları verdin,on numara oldu
Neyse lafın gelişiydi
Kesin yapıcam
:mutlu::mutlu:

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Selam arkadaşlar
Bu hafta yıkama yapamadım maalesef
Araçta bir iki önceden rötuş yaptığım çizikler vardı,hazır pastalarımız gelmişken onlarla ilgileneyim dedim
Mevcut durumu
DDF44603-A9F3-41C1-A9C9-5E5E719E41E6.jpeg
Geceden suya yatırdığım 2000 zımparayla çok dikkatli bir şekilde zımparaladım
Bu noktada belirmeliyim ki takoz şart
Ben takozsuz yaptım ama maalesef ilk çalıştığım küçük çizikte işler pek iyi gitmedi bazı yerlerde maalesef astarı gördüm ve mecburen daha büyük bir rötuş yaptım
Boya kurusun takozla zımparalayıp tekrar deniycem,onu da beceremezsem ufak bir lokal boya işim olabilir
Neyse biz konuya dönelim
Zımpara sonrası durum
360AE087-69C7-406A-8E9F-0A6B20767D33.jpeg
Bundan sonra soft99 3000 ile kendi süngerini kullandım ama sonuç alamadım sonra el aplikatörü ve yün keçeyle denedim bu sefer sonuç fena değildi
1BAF8146-0996-49CE-B7DA-08E37FE6E743.jpeg
Ama maalesef tatmin olamadım
Ben de tekrar hafiften zımpara yün pedle 3000 sonrası durum AD8A5C26-363F-41CF-BC1A-5EA6F0188231.jpeg
Sonra kendi süngeriyle 9800 üstüne srp ve son olarak fusso
Ve sonuç
A7416200-317E-4CA6-9293-2DF082B15809.jpeg
9618C413-5DF9-4691-BA46-D52B54D93A02.jpeg

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çizik nereye gitti, son resimlede bulamadım yerini gerçekten eline sağlık.Pastalardan memnun kaldın umarım.Yne güzel iş çıkarmışsın.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Çizik nereye gitti, son resimlede bulamadım yerini gerçekten eline sağlık.Pastalardan memnun kaldın umarım.Yne güzel iş çıkarmışsın.
Teşekkür ederim
Bayaa oldu gibi
Yakından belli oluyor ama uzaktan fark etmek imkansıza yakın
Pastalar elle bile güzel iş çıkardı
Uygun ortamı sağlayınca bir de makinayla geçicem inşallah

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık. Tamamen kaybolmasa da artık gözüne batmayacaktır.

Boyanmasından ise kat kat iyidir..

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güzel sonuç almışsın.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bugün hava kapalı ve yağmur ihtimali %80 olmasına rağmen kirli halimize daha fazla dayanamadığım için doğru altı peron yıkamaya
Yağmur çamur halimiz
B1EA4AE6-8A99-490B-BE46-A6DECD321F51.jpeg 02861710-51E8-450D-B776-BC00AF3A9279.jpeg
İlginç fantezileri olan yaratıklar maalesef heryerde
Tövbe tövbe.......
A89D70C0-81D5-4C77-9B75-E270BAA2B45D.jpeg A476DFC8-D904-46A4-8CF6-6602EFFF2C22.jpeg
Bu kadar kirin arasında lastikler hala parlıyor maaşallah
ACD8438E-E3E4-4ACC-A8ED-F28EDAD3F2AC.jpeg
Evet artık işe koyulalım
Dibinde az kalan soft99 iron terminator ü bir de sulandırıp deniyim dedim
245B2A73-CBA1-4C03-9BCF-6FCB8B9376F1.jpeg
10D62A16-E36E-4A74-8239-1CBB7524DABE.jpeg
Yani işini yaptı ama kızarma bayaa sınırlı kaldı
Bence sulandırılmadan kullanılmalı
Şahsi fikrim :dusun:
Neyse devam edelim
Bu pisliğe 0,35 lt ceviz 1,65 lt su karışımıyla ön yıkama yaptım
Bence gayet başarılı
Sonrasında zymöl şampuanla çift kova yıkama ve klin zeroyla kurulama
Bu kısımlarda fotoğraf alamadı zira ben gittiğimde bomboş olan yıkamada (artık ayağımı mı sürüdüm ne) sıra oldu
Eee tabi ben de acele etmek zorunda kaldım
İş bitince birkaç final fotoğrafı aldım
AFEE0961-7A91-4EFD-B278-D675BF4299BF.jpeg

A5981FC0-7800-4F3E-AFA8-F961C51BC3AC.jpeg ACCF60C5-4F9E-4915-8703-E25214D40DED.jpeg
Bir de yansıma verelim
F1FE278E-7F3F-4E27-812B-EBE0244CD7FB.jpeg
Bu arada iç mekanı spritzle hem temizleyip hem korumaya alıyoruz
Bunlar da içerden gelsin
F3461681-360C-46C7-A225-0B45B4DA4C53.jpeg D2317787-0026-41AF-A88A-26117BB4FF9D.jpeg
Yıkamadan çıktım
Yolda yağmur başladı
A8C6159F-D750-429C-A494-9D5AA18A477E.jpeg
Bu da kaçınılmaz son
Yağmur sonrası boncuklar

Ekli dosyalar