Nuri satıcının izni olmadan waxı bağış kutusuna atamazsın veya bağış yapamazsın. Bunu önce bir kafana yaz.
Bununla ilgili Geçen başımdan geçen bir durumu anlatayım. Yaklaşık 10 yıl kadar olmuştur Burada Bir esnaf arkadaşa 10 gr bilezik sattım. Parasını 10 gün içerisinde ödeyeceğini söyledi işleri yolunda gitmedi adam battı bizim parayı ödeyemedi sonra kardeşi geldi ben ödeyeceğim dedi ondanda sonuç olmadı. Geçen ay gelmiş ben borcumu ödeyeceğim dedi tabiki 10 gr bilezik borcun var 2650 tl dedim altın arttı bu 850 tl vereyim borcum silinsin dedi olmaz dedim senin borcun 10 gr bilezik.
3-5 gün sonra çıkmış gelmiş ben 850 tl yi bi hayır kurumuna vereceğim borcum bitecek dedi bende sen kimin parasını nereye hayır ediyorsun dedim. Öylece kaldı parayıda kabul edip almadım.
Burada yapılması gereken etik davranış satıcının parasını iade etmek olurdu bu şekilde en az 8-10 tane dispute sonrası para iadesi alıp parayı tekrar geri göndermişliğim vardır. Benim fikrimi sorarsan geç kalma adamın parasını iade et helallik al.
DENİZLİ
Söylediğin olay ve yaşanan benzer gibi görünse de oldukça farklılar. Ben de isterdim parasını yollayayım tekrar, helalleşelim hatta güzel indirim yapsın bi sipariş daha vereyim ama bu kişi bana küfürler etti Türklere hakaret etti tehditler savurdu yetmedi buraya gelip bana dolandırıcı yalancı dedi.
Ben para iadesi istemedim kendi yaptı ve ürünler ücretsiz sende kalsın dedi ve bu cümlesini sizinle paylaştım. Ben de waxları çöpe atacakken dedim bağış kutusuna atayım eski eşyalarımla beraber. Görmek dahi istemedim keşke İstanbulda olsaydım da forumdan öğrenci arkadaşlara yollasa idik ama bavula koyup taşımak dahi gelmedi içimden.
Satıconın iznine ihtiyacım yok, ürünler sende kalabilir ücretsiz olarak eğer gelirse kargodan dediği için bu sorumluluğu hissetmedim o kafar küfür ve tehditten sonra. Ürünler benim istersem çöpe ayarım istersem bağış kutusuna istersem çeyize koyarım ki stokları serelim başlığında bile paylaşmadım tüm yeni ürünlerimi paylaşırım herzaman.
Bende senin dispute ler sonrası parayı iade etriğin gibi vakalar yaşadım satıcı mağdur olmasın hal geçmesin diye. Ama o satıcıların hiçbirisi küfür etmedi tehdit etmedi ırkçılık yapmadı.
Eğer ki sen sana 10gr bilezik borçlu kişiye borcunu sildim bilezik senin demiş olsa idin o adam ister bağış yapar ister karısına hediye eder seni de ilgilendirmez idi, anlattığın konu benimkinden farklı. Eğer sen adama kardeş borcunu sildim bilezik senindir deyip sonra da paramı ver deyip küfür etse idin etik olan adamın sana borcunu ödemesi midir yoksa abi ben onu bağışladım deyince senin herkese ifşa etmen sen dolandırıcısın demen midir adama karşı?
Bende adamın parası da ürünü de yok, kendinize dert edip etik bulmazsanız siz bilirsiniz. Irkçı ve küfür yediğim tehdit edildiğim satıcı ile de ne alışverişim olur bir daha ne de malesef parasını geri yollarım.