Ürün Karşılaştırması İçin Dev Anket

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Kendi ürettiğimiz oto bakım ürünlerini forumda en çok kullanılan/tavsiye edilen diğer marka ürünlerle karşılaştırma yapacağım. Bunun amacı yerli üretim ürünlerin ne derece kaliteli oldukları, diğer markalı (ithal) ürünlere göre artıları ve eksileri neler sorularına cevap aramaya çalışmaktır. Burada yaptığımız işte; A markasından çok daha kaliteliyiz, B markasından %50 daha iyiyiz gibi bir iddiamız yoktur. Bugüne kadar hiç bir ürünle karşılaştırma fırsatı bulamadım ürünlerimizi. Olay tamamen foruma ve kendi firmamıza bir şeyler katmaktır. İthal ürün diye dünyanın en iyisidir diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendi ürünlerimizi her ürün grubu bazında en çok oy alan ürünle karşılaştırarak siz değerli forum üyelerine bilgi vermeyi amaçlıyorum. Gelelim ürünlerimize;

- Shine Masters Back To Black (Lastik Parlatıcı)
- Shine Masters Interior Armor (Torpido, Vinil, Plastik Koruyucu)
- Shine Masters Skin-Deep Cleaner (Detay Temizleyici-APC)
- Shine Masters Fall-Out Remover (Motor ve Jant Temizleyici)
- Shine Masters Silk Shine Coating (Hızlı Cila)

NOT: Ürünleri bu hafta sonuna kadar denemek istediğim için ve sipariş-kargolama sürecini düşünerek maksimum salı günü akşamına kadar olan oyları dikkate alabilirim. En geç cuma günü sokağa çıkma yasağı gelmeden gündüz gözüyle denemek istiyorum.
NOT 2: Anket cevabı olarak maksimum 10 cevap yazılabildiği için yorumlar üzerinden devam etmek durumundayız. Anket soru ve cevabını lütfen dikkate almayınız!
NOT 3: Sizin gruplara eklemek istedikleriniz varsa ilettiğiniz takdirde ilgili gruba eklerim.

Anketimiz sonuçlanmıştır arkadaşlar. İlginize teşekkür ediyorum. Bu hafta içinde denemek istiyordum lakin bir projeye başladım ve ne zaman müsait olurum bilmiyorum.
13.04.2021 Tarih 21.00 Saat itibariyle gruplara göre aşağıdaki ürünler karşılığında yazan sayı kadar oy almışlardır.

Grup A
- A1 -> 3
- A8 -> 3
- A10 -> 5

Grup B
- B2 -> 5
- B4 -> 1
- B5 -> 2
- B7 -> 2

Grup C
- C1 -> 1
- C4 -> 4
- C5 -> 1
- C6 -> 1
- C7 -> 1

Grup D
- D4 -> 9
- D8 -> 1

Grup E
- E1 -> 1
- E9 -> 9

Bu sonuçlar ışığında satın alımını yaptığım ürünler şöyledir;
Grup A:
3D Magic Dressing Tire (500 ML bölünmüş)
Grup B: Auto Finesse Spritz (500 ML bölünmüş)
Grup C: Flowey I2 (1 LT kutulu - En çok oyu Valet Pro APC almış olsa da bizim ürünümüz Interior Cleaner kategorisinde olduğu için ben de bu ürünü tercih ettim) Flowey siparişimi tedarik edemediği için iptal etti. Yerine ne alacağıma henüz karar vermedim.
Grup D:
Flowey R1 (1 LT kutulu)
Grup E: Sonax BSD (750 ML kutulu)

Aşağıda yazdığım ürünler tam olarak karşılık olmayabilir. Oylamada kolaylık olsun diye her bir gruba özel harf ve ürünlere özel rakam vereceğim.

Lastik Parlatıcı Grubu (Grup A)
- Meguiars Endurance (A1)
- Turtle Wax Wet N Black (A2)
- Sonax Xtreme Nano (A3)
- Valet Pro Maximum Shine (A4)
- Valet Pro Classic Tyre Glassing (A5)
- Auto Finesse Satin (A6)
- Flowey 4.2 (A7)
- Gyeon Q2 (A8)
- Shiny Garage Back2Black :) (A9)
- 3D Magic Dressing Tire (A10) @Mentalfeed hocamın isteğiyle eklendi.

Torpido-Vinil-Plastik Koruyucu Grubu (Grup B)
- Meguiars Ultimate Protectant (B1) @Sefa46 hocamın isteğiyle eklendi.

- Auto Finesse Spritz (Detay olarakta geçiyor belki bu gruba da girebilir) (B2)
- Valet Pro Classic Protectant (B3)
- Flowey C1 (B4)
- Sonax Xtreme Reiniger (B5)
- Gyeon Q2M (B6)
- Koch Chemie Top Star (B7)
- Shiny Garage Satin Interior Dressing (B8)
- Meguiars Supreme Shine (B9) @Sefa46 hocamın isteğiyle eklendi.

Detay Temizleyici Grubu (Grup C)
- Auto Finesse Spritz ? (C1)
- Gyeon Interior Detailer (C2)
- Meguiars APC (C3)
- Valet Pro APC (C4)
- Koch Chemie Multiinterior Cleaner (C5)
- Shiny Garage Quick Detailer (C6)
- Flowey I2 (C7) @usurer hocamın isteğiyle eklendi.

Motor Ve Jant Temizleyici Grubu (Demir tozu sökücü olanlar da var) (Grup D)
- Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner (D1)
- Koch Chemie Magic Wheel Cleaner (D2)
- Valet Pro Bilberry (D3)
- Flowey R1 (D4)
- Gyeon Quartz Q2M (D5)
- Koch Chemie RWC (D6)
- Turtle Wax Wheel Cleaner (D7)
- Valet Pro Dragons Breath (D8)
- Shiny Garage Wheel Cleaner (D9)

Hızlı Cila Grubu (Grup E)
- Sonax High Speed Wax (E1)
- Shiny Garage Wet Protector (E2)
- Meguiars Hybrid Ceramic Wax (E3)
- Koch Chemie Shine Speed Polish (E4)
- Auto Finesse Finale (E5)
- Valet Pro Citrus Biling (E6)
- Turtle Wax Wax It Wet (E7)
- Flowey 4.5 (E8)
- Sonax Brilliant Shine Detailer (E9) @Mentalfeed hocamın isteğiyle eklendi.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Çok cesur bir hareket tebrik ederim.
Sonuçlarını ilgiyle takip edeceğim. Şimdiden kolay gelsin. şu forumda yerli olsun conynin 20 kuruşluk ürününü almayalım diye neler çektim. Tehditler, jantımın boyasının sökülmesi, pis kokulara maruz kalmam, aracımı kobay olarak kulanmam falan. İnşallah şahane sonuçlar görürüz.
Yukarıda ürünleri kategorize ederken hatalar olmuş tabi ama. Sizin ürünlerle en azından aynı ham madde temelli olmasını dikkate almışsınızdır. Yoksa solvent, su bazlı ürünler birbirinden çok farklı taraflarda olabiliyor.
Yazdığın şıkların arasından tercihlerimi birazdan belirteceğim ama alışveriş yaparken rüşdü ıspatlı, bilindik kullanılan marka ve modeller olmasına dikkat ederseniz ayrıca bi şeffaflık oluşturacaktır.

A1 (magic dressing-sarp) - B4 (sonax matt) - C4 (nanolex intreior) - D4( tuga yeşil) - E1 (BSD)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İddaa li bir karsilastirma olur hocam Gercekten Büyük Cesaret Ben Bu konuda Tebrik ederim sizi Kategorilendirdiginiz ürünler Şampiyonlar ligi ekibi Simdiden Kolay gelsin

Grup B deki Meguiars ürün ü temizleyici özelligi var sadece herhangi bir koruma özelligi yok.Onun Yerine Meguiars Protectant veya Supreme Shine yi degerlendirebilirsiniz Test Sonuclarini bekliyoruz :)

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok cesur bir hareket tebrik ederim.
Sonuçlarını ilgiyle takip edeceğim. Şimdiden kolay gelsin. şu forumda yerli olsun conynin 20 kuruşluk ürününü almayalım diye neler çektim. Tehditler, jantımın boyasının sökülmesi, pis kokulara maruz kalmam, aracımı kobay olarak kulanmam falan. İnşallah şahane sonuçlar görürüz.
Yukarıda ürünleri kategorize ederken hatalar olmuş tabi ama. Sizin ürünlerle en azından aynı ham madde temelli olmasını dikkate almışsınızdır. Yoksa solvent, su bazlı ürünler birbirinden çok farklı taraflarda olabiliyor.
Yazdığın şıkların arasından tercihlerimi birazdan belirteceğim ama alışveriş yaparken rüşdü ıspatlı, bilindik kullanılan marka ve modeller olmasına dikkat ederseniz ayrıca bi şeffaflık oluşturacaktır.

A1 (magic dressing-sarp) - B4 (sonax matt) - C4 (nanolex intreior) - D4( tuga yeşil) - E1 (BSD)
Hocam ilginize teşekkür ediyorum. Ben de en kısa zamanda umarım derleyip toparlayıp konuları açmaya başlarım. Dediğim gibi ürünleri seçerken en çok tercih edilen marka/ürün olmasına dikkat edeceğim. Zaten yukarıda belirttiğim markalarda kendini ispatlamış markalar olarak düşünüyorum. Son olarak içerik ayrıştırması yapmadığımı belirtmek isterim. Solvent ve su bazlı ürünler kesinlikle etkinlik açısından çok farklı sonuçlar verebiliyor. Bunun bilincindeyim. Amaç burada içerik açısından değil, son kullanıcı gözünden karşılaştırmak.

Önerilerinizi tam anlayamadım yalnız. A1 deki ürünler yerine sizin yazdığınız ürünleri mi tercih etmeliyim diyorsunuz ? Yoksa yazdıklarınızı listeye eklememi mi kastediyorsunuz ?

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İddaa li bir karsilastirma olur hocam Gercekten Büyük Cesaret Ben Bu konuda Tebrik ederim sizi Kategorilendirdiginiz ürünler Şampiyonlar ligi ekibi Simdiden Kolay gelsin

Grup B deki Meguiars ürün ü temizleyici özelligi var sadece herhangi bir koruma özelligi yok.Onun Yerine Meguiars Protectant veya Supreme Shine yi degerlendirebilirsiniz Test Sonuclarini bekliyoruz :)
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum hocam. Umarım hem kendimize hem de forum ahalisine azıcıkta olsa faydam dokunur. Önerilerinizi dikkate alıp listeye ekledim. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hocam ilginize teşekkür ediyorum. Ben de en kısa zamanda umarım derleyip toparlayıp konuları açmaya başlarım. Dediğim gibi ürünleri seçerken en çok tercih edilen marka/ürün olmasına dikkat edeceğim. Zaten yukarıda belirttiğim markalarda kendini ispatlamış markalar olarak düşünüyorum. Son olarak içerik ayrıştırması yapmadığımı belirtmek isterim. Solvent ve su bazlı ürünler kesinlikle etkinlik açısından çok farklı sonuçlar verebiliyor. Bunun bilincindeyim. Amaç burada içerik açısından değil, son kullanıcı gözünden karşılaştırmak.

Önerilerinizi tam anlayamadım yalnız. A1 deki ürünler yerine sizin yazdığınız ürünleri mi tercih etmeliyim diyorsunuz ? Yoksa yazdıklarınızı listeye eklememi mi kastediyorsunuz ?
Hem şıklardan seçtim hem kendi istediklerimi yazdım

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
a8
b7
c5
d4
e Grubuna BSD eklenmesi taraftarıyım

şimdiden sizi tebrik ederek teşekkürlerimi iletiyorum :)

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hem şıklardan seçtim hem kendi istediklerimi yazdım
Anladım hocam.

1. Lastik parlatıcıda Sarp yazdığınız ürünü bulamadım/göremedim.
2. Sonax Matt olan Sonax Matt Fresh midir ?
3. Nanolex Interior dediğiniz Interior Cleaner mı yoksa Interior Dressing mi ?
4. Tuga Yeşil olarak kastettiğiniz ürün nedir ?

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
A10-B2-C4-D4-E9

kullandığım ve çoğunluğun sevdiği ürünler, başarılar size

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Bu arada Şampuan neden yok hocam? Ph nötr kaliteli içerikli bir kova ve ön yıkama şampuanı da olmalı ürün gamınızda. Detaycıların en çok kullandığı tükettiği ürünlerdir en nihayetinde.

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu arada Şampuan neden yok hocam? Ph nötr kaliteli içerikli bir kova ve ön yıkama şampuanı da olmalı ürün gamınızda. Detaycıların en çok kullandığı tükettiği ürünlerdir en nihayetinde.

Hocam uzerinde calisiliyor. Cikaracagiz sampuanda. Hem pre wash icin hem de kova icin yapacagiz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Daha önce de konuştuğumuz gibi yerli ve bize hitap eden bir marka olmasını çok isteriz. Umarım zamanla ürünleri daha da geliştirir iyi yerlere gelirsiniz. Ürün oylamasına gelince, şununla karşılaştır diyemeyeceğim çünkü ürün grupları da kendi içlerinde ayrılıyor. Plastik ürünleri mesela hem temizleyici hem koruyucu özellikli olanlar var, yarı parlak yenileyici ürünler var, tam mat ürünler var. Deri desen daha da karışık. Jant olayına girince ph nötr demir tozu temizleyiciler var, alkali ve asidik jant temizleyiciler var. Hem jant hem motor temizleyici yapmışsınız büyük ihtimalle alkalidir diye düşünüyorum. Sizin ne yapmak istediğiniz, üründen ne beklediğiniz önemli bence. Demem o ki detailing derya deniz. İçine girince her geçen gün aslında ne kadar öğrenilecek ve keşfedilecek şeyler olduğunu görüyorsunuz. Bu forum da umarım sizde böyle bir etki yapar ve zamanla raflarımızda ürünleriniz yer alır.

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha önce de konuştuğumuz gibi yerli ve bize hitap eden bir marka olmasını çok isteriz. Umarım zamanla ürünleri daha da geliştirir iyi yerlere gelirsiniz. Ürün oylamasına gelince, şununla karşılaştır diyemeyeceğim çünkü ürün grupları da kendi içlerinde ayrılıyor. Plastik ürünleri mesela hem temizleyici hem koruyucu özellikli olanlar var, yarı parlak yenileyici ürünler var, tam mat ürünler var. Deri desen daha da karışık. Jant olayına girince ph nötr demir tozu temizleyiciler var, alkali ve asidik jant temizleyiciler var. Hem jant hem motor temizleyici yapmışsınız büyük ihtimalle alkalidir diye düşünüyorum. Sizin ne yapmak istediğiniz, üründen ne beklediğiniz önemli bence. Demem o ki detailing derya deniz. İçine girince her geçen gün aslında ne kadar öğrenilecek ve keşfedilecek şeyler olduğunu görüyorsunuz. Bu forum da umarım sizde böyle bir etki yapar ve zamanla raflarımızda ürünleriniz yer alır.
Teşekkür ediyorum hocam. Evet daha önce de sizinle konuştuk. Ben yukarıda da bahsettiğim gibi ürünleri yazarken ne içerik ne de başka bir kriter olarak değerlendirmedim. Torpido Koruyucu kategorisinde genel olarak o kategoriye giren ürünleri listelemeye çalıştım. Zaten dediğim gibi tam karşılamayabilir. Bu yüzden de foruma sormak istedim. Forum ahalisi hangi kategori için hangi ürüne karar verirse onları alacağım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Anladım hocam.

1. Lastik parlatıcıda Sarp yazdığınız ürünü bulamadım/göremedim.
2. Sonax Matt olan Sonax Matt Fresh midir ?
3. Nanolex Interior dediğiniz Interior Cleaner mı yoksa Interior Dressing mi ?
4. Tuga Yeşil olarak kastettiğiniz ürün nedir ?

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Düşüncenizi takdir ve tebrik ediyorum. Umarım içerik olarak tatmin edici olur ve bizler de gönül rahatlığı ile yerli ürünleri kullanabiliriz.