Valet pro APC kullanımı sonrası oluşan beyaz lekeler

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bende araç içerisinde henüz gs kullanmadım sadece paspas ve dış plastiklerde bazen kullanıyorum içerde nanolex interior ve po kullanıyorum derilerde .mzr için kendi sitesindede araç içi diye belirtmiş ama türkçe açıklama ile satan sitelerin açıklaması yüzünden emin olamadım açıkcası
İyi yapıyorsunuz hocam, ben de aynı ürünleri kullanıyorum :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Açıkçası benim aklıma başka bir olay geldi .

Oluşan beyazlık havalandırmayı kapatıp açan dairesel düğmenin orada. O bölgeye sürekli parmak temas ediyor. O bölgede oluşan boya solmasını kapatan bir ürün vardı da apc onu mu kaldırdı diye aklıma geldi açıkçası.

Aracın ilk sahibimisiniz ?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aynen öyle :) teşekkürler,
çok kirli olduğu için fırçaya sıkarak uygulama yapmıştım. Bundan sonra spritz ile devam ederim ama çok kirli yüzeyler için beze sıkıp uygulama yaparım.
AF Spritz tam amacı temizlik yapmak üzere geliştirilmiş bir ürün değildir.,

VP APC 'nin temizlik gücü 10 üzerinde 9 ise, AF Spritz 'in temizlik gücü 10 üzerinden ancak 2 olabilir.,

Spritz 'in esas amacı UV koruyucu özelliği olmasıdır.,

Amaç temizlik yapmak ise; kullandığınız iki ürün de ön konsolda kullanmak için yanlış ürünler.,

Ön konsol gibi hassas malzemelerde (interior cleaner) tarzı bir ürün tercih ederseniz böyle can sıkıcı sorunlar yaşamazsınız.. nanolex interior cleaner, autoglym interior shampoo, sonax cockpit reiniger, sonax xtreme interior cleaner vs....

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Açıkçası benim aklıma başka bir olay geldi .

Oluşan beyazlık havalandırmayı kapatıp açan dairesel düğmenin orada. O bölgeye sürekli parmak temas ediyor. O bölgede oluşan boya solmasını kapatan bir ürün vardı da apc onu mu kaldırdı diye aklıma geldi açıkçası.

Aracın ilk sahibimisiniz ?
Merhabalar, aracın ikinici sahibiyim bir ay kadar önce aldım ancak iş yoğunluğundan şimdi fırsat bulabildim temizlik yapmak için.
Söylediğiniz bana da mantıklı geldi açıkçası, cam açma düğmelerinin üzerine de apc sürmüştüm, onların üzerindeki yağlı tabakayı aldı apc düğmeler daha mat görünüyor şimdi. Sanırım dediğiniz gibi koruyucu tabakaya zarar vermiş olabilir apc.
Bundan sonra yüzeyler için arkadaşlarında belirtmiş olduğu gibi interior cleaner kullanacağım.
Teşekkürler

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
AF Spritz tam amacı temizlik yapmak üzere geliştirilmiş bir ürün değildir.,

VP APC 'nin temizlik gücü 10 üzerinde 9 ise, AF Spritz 'in temizlik gücü 10 üzerinden ancak 2 olabilir.,

Spritz 'in esas amacı UV koruyucu özelliği olmasıdır.,

Amaç temizlik yapmak ise; kullandığınız iki ürün de ön konsolda kullanmak için yanlış ürünler.,

Ön konsol gibi hassas malzemelerde (interior cleaner) tarzı bir ürün tercih ederseniz böyle can sıkıcı sorunlar yaşamazsınız.. nanolex interior cleaner, autoglym interior shampoo, sonax cockpit reiniger, sonax xtreme interior cleaner vs....
Üzerinde güvenle kullanılabilir yazdığı için kullanmıştım, ama her yazana inanmamak lazımış demek ki, neyse ki sadece tek bir havalandırma düğmesinde kaldı beyazlık .Bundan sonra yazdığınız ürünlerden birini tercih edeceğim, teşekkürler

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Dünkü temizliğim de vp citrus u 1:20 sulandırmam da ön konsolda banada aynısı oldu, acaba oranı 1:10 a düşürsem gene aynısı olurmu diye düşünüyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Po starı alcantara ve deri temizligi haricinde kullanabiliyor muyuz kokpitte mesela 1.10 oranında interior cleaner olarak
Açıklamasında plastik yazmaz ama kullanabilirsiniz ben her yüzeyde kullanıyorum hiçbir problem olmadı. Kumaşta da kullanılıyor.

corcimel61

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
O bölge çok ince tirtiklara sahip olduğu için belki zamanında temizleyememis olabilirsiniz, peki bu beyazlık harici vp apc nin plastik ve gogus akşamlarda ki temizleme performansı ve finisi nasıldı?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
O bölge çok ince tirtiklara sahip olduğu için belki zamanında temizleyememis olabilirsiniz, peki bu beyazlık harici vp apc nin plastik ve gogus akşamlarda ki temizleme performansı ve finisi nasıldı?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Plastik iç aksamlarda kesinlikle tavsiye etmiyorum, en azından ( benim aracım Peugeot marka) dashboard ve klima menfezlerini duru suyla temizleyip beyaz lekelerden kutulana kadar canım çıktı.
Onun dışında paspaslar, jant ve motor bölümünde sorunsuz çalıştı.