VALET PRO APC TORPİDO KULLANIMI

corcimel61

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
Merhabalar öncelikle herkese,

Detay ile ilgili aşırı meraklı ve kendi aracı üzerinde amatörce bişeyler yapmaya çalışan amatör bir detaycı olarak sizin tecrübelerinize başvurmam gereken bir husus var :)
Aracım Fiat Fiorino ve arabanın neredeyse her yeri trim ve bu plastik aksamlar kirli durumda, Bunun için 500 ml konsantre Valet Pro APC aldım ve detay fırçası ile uygulayacağım.

Bu konuda size sormak istediğim hususlar şu şekilde;
1-Plastik aksamlara zarar vermemekle birlikte torpidoda bulunan kirleri çıkarmak ve devamında güzel bir görüntü alabilmek için Valet Pro APC nin sulandırma oranını kaç yapmalıyım?
2-Apc ile torpido ve iç plastik parçaları temizledikten sonra ayrıca plastik koruyucu kullanmak zorunda mıyız. Apc kullanımı sonrası koruyucu olmadan mat güzel temiz bir görüntü yakalayamaz mıyız?
3-Apc ile temizliği yaptıkdan sonra rutin temizlik işlemlerinde düşük sulandırma oranlı apc ile yine plastik aksamları temizlemenin bir sakıncası olur mu?
4-Valet Pro apc ile genel olarak başka ne tür bölgelerin temizliğinde kullanabiliriz?

Bu sorular size çok saçma gelebilir ama acemilğimize verin lütfen :)
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba vp apc soft olduğu için amatör kullanım için daha uygun ama yinede sürekli kullanım plastiklere zamanla zarar verecektir kirlilik durumuna göre 1/10 ile 1/20 arası kullanabilirsiniz iç icin 1/20 uygun olacaktır
Uygulqdıktan sonra koruma uygulamak uv ışınlarına ve diğer etmenlere karşı fayfalı olucaktır
Rutin temizlikte apc uygulamanızı tavsiye etmem nemli bir bez ile ya da interior detailer kullanabilirsiniz
Apc genel olarak iç temizlik camlar haric kapı fitilleri kapı araları temizliğinde motor temizliğine kadar bircok alanda kullanabilirsiniz ama kullanmadan önce ufak bir alanda denemekte fayda var
Sulandırma oranlarını aşmamanızı öneririm

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
APC leri plastik yüzeylerde kullanımını tavsiye etmiyorum şahsım adına. Bir kere kullandım karışım oranını da doğru yaptığımı düşünüyorum, yüzeylerin bazı yerlerinde beyaz nokta gibi lekeler oluştu kullanmayı bıraktım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Apc yi direk spreyleme şeklinde kullanımda veya yüzeyde hassas parçalar varsa nokta lekeler yapabiliyor.Yüzey çok aşırı kirliyse bir kapta 1/20 1/30 gibi bir karışım hazırlayın fırça ile yüzeyi fırçalayıp arkasından milrofiber bez ile kurulama yapın. Arkadından mat görünüm veren bir torpido koruyucu ürün kullanabilirsiniz.

DENİZLİ

Son düzenleme: