Vites kolu trim sesi problemi

Yahya

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cümleten s.a.
Aracımın vites kolundan felaket trim sesi geliyor. Elimi kola atıp topuzu hafif yukarı çekersem veya hafif basarsam ses kesiliyor ama bu zararlı bir hareket, kolun altlarında iki metal yuvarlak parça var, anladığım kadarıyla bunlardan kaynaklı zırıltı sesi geliyor. Bunları nasıl keserim? Silikon sprey metal metal sesini keser mi? Balata spreyi sıktım ama 3 gündür arabayı süremedim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cümleten s.a.
Aracımın vites kolundan felaket trim sesi geliyor. Elimi kola atıp topuzu hafif yukarı çekersem veya hafif basarsam ses kesiliyor ama bu zararlı bir hareket, kolun altlarında iki metal yuvarlak parça var, anladığım kadarıyla bunlardan kaynaklı zırıltı sesi geliyor. Bunları nasıl keserim? Silikon sprey metal metal sesini keser mi? Balata spreyi sıktım ama 3 gündür arabayı süremedim.
Metalin metale sürtme sesini slikon sprey kesmez hocam kessede çok kısa sürer. En garanti yöntem vites kolunu söküp birbirine sürten metallerin sürtme noktalarına bez bant sarın, kesin çözüme ulaşırsınız. Eski aracımda benzer ses gösterge triminden geliyordu, slikon spreyle çok kısa süreli çözüm alıyordum. Sonrasında trimi söküp sürten yerlere bez bant çektim sorun kalıcı çözülmüştü