Volkswagen Amarok Detailing

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar;
Konumuz araç oldukça hacimli birşey bu sefer, Durumuda oldukça kötüydü. Elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Arkadaşımın aracı satıp başka bir araç alacak, daha doğrusu aldı, bunu verecek.

Araç bana geldiğinde durumu bu şekildeydi.

Ekli dosyayı görüntüle 19208
Ekli dosyayı görüntüle 19209
Ekli dosyayı görüntüle 19210
Ekli dosyayı görüntüle 19211
Ekli dosyayı görüntüle 19212
Ekli dosyayı görüntüle 19213
Ekli dosyayı görüntüle 19214
Ekli dosyayı görüntüle 19215

Önyıkama işlemini Flowey B33 ile yaptım, detaylar yapıldı bu arada ceviz ile. Pek rsimleme imkanım olmadı bu işleri. Atladığım yerler oldu. Biraz hızlı uygulama yapmak zorunda kaldım.

Ekli dosyayı görüntüle 19216

Lastık jant ve davlumbaz detaylarını bitirip(b33 ve ceviz kullandım) kova yıkamasına geçtim. Şampuan Ad velvet tercih ettim.

Ardından Hemen Demirtozu sökme işlemine geçiş yaptım. Koch Chemie Fb kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 19217
Ekli dosyayı görüntüle 19218
Ekli dosyayı görüntüle 19219

Kil işlemimizi Soft99 Smooth egg ile yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 19220

Sonrasında yüzeyde oldukça fazla zift vardı, bunlardan kurtulmak için Ad Just the tonic kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 19221
Ekli dosyayı görüntüle 19222
Ekli dosyayı görüntüle 19223

Durulandık, kurulandık ve maskeleme işlemimizi yapıp yüzeyimizin temiz halde çizik durumunu ve vernik durumunu kontrol ettik. Kaputta mikron değeri oldukça düşük olduğu için çok özenli çalışmak gerekiyordu. ortalama olarak 70 mikron seviyesindeydi.

Rotary makina Ufs Keçe kullandım, Tacsytem refinish ultra, yeni gelen Zwpes polish bezi de deneme imkanı buldum bu uygulamada ilk kez. Vernik oldukça sert olduğu halde Ultra iyi çalıştı diyebilirim. Daha yumuşak vernikte kullanırım ama bundan sonraki uygulamalarımda. Tam olarak sert vernik ürünü değil gibi geldi bana ilk kullanım olarak. Biraz hızlı bir çalışma olduğu içinde çok fazla zorlama imkanım olmadı.Finish parlaklığı çok güzel bir ürün ama. Ürünü one step olarak uygulayabilirsiniz. Ben keçe ile uyguladığım için ardından ince bir polish geçtim. Yavaş ve özenli çalışılırsa tek katta da finişe gidilebilir. Bana biraz da dönüş yapacak bir ürün gibi geldi, Çünkü polishden sonra bazı çiziklerin geri geldiğini gördüm lakin temzilik tineri yada prep ile test yapmadım. Dediğim gibi pek uğraşmak istemedim bu sefer çünkü aracın büyüklüğü gerçekten gözümü korkuttu, biran önce bitsin istedim.
Bezi de gayet begendim, pasta ve polisaj silmek için güzel bir dokusu var, daha çok kadife gibi bir dokuya sahip.

Ekli dosyayı görüntüle 19224
Ekli dosyayı görüntüle 19225
Ekli dosyayı görüntüle 19226
Ekli dosyayı görüntüle 19227
Ekli dosyayı görüntüle 19228
Ekli dosyayı görüntüle 19229
Ekli dosyayı görüntüle 19231
Ekli dosyayı görüntüle 19232
Ekli dosyayı görüntüle 19233
Ekli dosyayı görüntüle 19234
Ekli dosyayı görüntüle 19237

Cutting sonrası Finish.

Ekli dosyayı görüntüle 19235
Ekli dosyayı görüntüle 19236
Ekli dosyayı görüntüle 19230

Polisaj aşamasında hiç resim çekmemişim. ShineMaster makina ve ShineMaster Polish ped kullandım. Hare giderici olarak Soft99 600 kullandım.

Sıra geldi wax işlemimize. TurtleWax Ice Wax kullandım. Çok sevdiğim bir waxtır, tam bir f/p ürünü.Bu da Finalleri.
Ellerine emeğine sağlık üstat. Pikap sahibi biri olarak keyifle okudum ve videoyu keyifle izledim. Harika bir iş çıkarmışsın her zaman ki gibi.
Davlumbazların rahat temizlenebilir olmasından keyif almışsındır umarım :taraa:

Bu pick up arabalar detaycıyı hayattan soğutur. Elinize sağlık. Ben trasporter temizlediğimi hatırladımda evlerden ırak isteyene gitsin:)
Çok kirlendiği zamanlar çok uğraştırıyor gerçekten ama yine de keyifli yanları da yok değil :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık, büyük ve hacimli olunca insan çok uğraşıyor bide üstüne polisaj yapmışsınız. Emeğine sağlık abi.:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Şehirde sıkıntıolmasa alacağım araç buydu. Boyutları sebebi ile site içinde park edilememesi benim tercihimi değiştirmeme sebep olmuştu. Yalnız ciddi hor kullanılmış alet, ama sonunda adama dönmüş, eline sağlık abi.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Maşallah ellerine sağlık hocam. Yorucu ve uğraştırıcı ama sonuç çok iyi olmuş. Maalesef bu tarz araçlar hor kullanıldığı için çiziklere şaşırmadım desem yalan olmaz. Satılınca yeni sahibinde 3 aya eski hali gibi olacağından eminim

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ellerine sağlık sayın Master. Bu şekilde kullanılan bir araç için fazla bile uğraşılmış. Bizim buralardaki bu olsun, Mercedes X class olsun, Ford Ranger Raptor olsun hep butik kullanılan araçlar ama sizin oralarda dağ bayır geziyordur. Bunların hakkı çinli seramik aslında :komik:. Bugün stoğu elden geçirdim de 2 tane mavi 2 tane siyah varmış ben de. Bir arkadaşın connectine yapıştırıcam birini. Tepe tepe kullansın.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline, bilgine ve paylaşımına sağlık :)
Biz evde ödevler, raporlar...vs boğuşuyoruz. Herşeye dijitalden çare buldular, cila için de çare bulsunlar bari :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık masterım efsane olmuş. Kocaman araba bitmek bilmemiştir ben bugün polonun kapıya cut olmadan 20dk uğraşmışım farkında olmadan komşu iyi bitirebildin diyor:komik:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko master ellerine saglik :nazar:siradakiler otobus tir Transporter :dusun::D
Teşekkür ederim, uçağa kadar yolu var:)
onur hocam eline sağlık.işlem bitince, bu aracın sahibi "keşke daha önce onur a yaptırsaydım da temiz temiz binseydim" demiştir emin ol:)
Teşekkür ederim hocam, aslında çok dedi ama kısmet olmamıştı bir türlü. Şimdi elimde yeni arabası var şu karantina bitsin onu bitirecem.
Güzel bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Ustam.
Ellerine emeğine sağlık üstat. Pikap sahibi biri olarak keyifle okudum ve videoyu keyifle izledim. Harika bir iş çıkarmışsın her zaman ki gibi.
Davlumbazların rahat temizlenebilir olmasından keyif almışsındır umarım :taraa:

Çok kirlendiği zamanlar çok uğraştırıyor gerçekten ama yine de keyifli yanları da yok değil :)
Teşekkür ederim, Allah sana kolaylık versin, aslında zevkli, uğraşacak çok yeri var, büyük v eheneiş olduğu için daha zevkli bence detayı. Örnek davlumbazlar ne kadar rahat temizleniyor:)
Abi ellerine sağlık, büyük ve hacimli olunca insan çok uğraşıyor bide üstüne polisaj yapmışsınız. Emeğine sağlık abi.:)
Teşekkür ederim kardeşim, rengi çok güzel aslında iyi bakılsa güzel parlıyor.
Şehirde sıkıntıolmasa alacağım araç buydu. Boyutları sebebi ile site içinde park edilememesi benim tercihimi değiştirmeme sebep olmuştu. Yalnız ciddi hor kullanılmış alet, ama sonunda adama dönmüş, eline sağlık abi.
Teşekkür ederim, bu kadar büyük araç şehir içi sıkıntı park yeri bulmak bile mesele kalabalık şehirlerde.
Maşallah ellerine sağlık hocam. Yorucu ve uğraştırıcı ama sonuç çok iyi olmuş. Maalesef bu tarz araçlar hor kullanıldığı için çiziklere şaşırmadım desem yalan olmaz. Satılınca yeni sahibinde 3 aya eski hali gibi olacağından eminim
Teşekkür ederim hpcam, bende eminim, en fazla 6 ay veriyorum.
Ellerine sağlık sayın Master. Bu şekilde kullanılan bir araç için fazla bile uğraşılmış. Bizim buralardaki bu olsun, Mercedes X class olsun, Ford Ranger Raptor olsun hep butik kullanılan araçlar ama sizin oralarda dağ bayır geziyordur. Bunların hakkı çinli seramik aslında :komik:. Bugün stoğu elden geçirdim de 2 tane mavi 2 tane siyah varmış ben de. Bir arkadaşın connectine yapıştırıcam birini. Tepe tepe kullansın.
Teşekkür ederim kardeşim, bu araç şantiye falan dağ bayır her yerde. Sahibi inşaatçı sen anla gerisini.
Ellerine sağlık koca Adam :alkis: Cüssesi gereği uğraşmak zor olsa gerek.
Teşekkür ederim kardeşim, bir ara bitmeyecek sandım, olduğu kadar dediğim yerler olmadı değil.
Teşekkür ederim
Eline, bilgine ve paylaşımına sağlık :)
Biz evde ödevler, raporlar...vs boğuşuyoruz. Herşeye dijitalden çare buldular, cila için de çare bulsunlar bari :)
Teşekkür ederim Hakan. Özledik valla senin testleri, yok mu arşivde bir şeyler.
Ellerine sağlık masterım efsane olmuş. Kocaman araba bitmek bilmemiştir ben bugün polonun kapıya cut olmadan 20dk uğraşmışım farkında olmadan komşu iyi bitirebildin diyor:komik:
Teşekkür ederim kardeşim, bunun kaputa bile sandalye koyup çıktım:) tavanı sen düşün :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Eline sağlık master reis :) Ufak bir dipnot yapayım Tac System Pasta grubunda 250ml'lik ambalajlar 1 litrelik ambalajdan farklı ürünler.Yani 250 ml refinish 1 ile 1 litrelik refinish 1 aynı ürün değil.250ml lik ambalajlarda geri dönüş gözlendi.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Vay masterim abim konuyu biraz okuyunca tek kat meg d300 ile girişmissindir diyordum bilemedik tac system çıktı yine süpersiniz efem :super:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık master reis :) Ufak bir dipnot yapayım Tac System Pasta grubunda 250ml'lik ambalajlar 1 litrelik ambalajdan farklı ürünler.Yani 250 ml refinish 1 ile 1 litrelik refinish 1 aynı ürün değil.250ml lik ambalajlarda geri dönüş gözlendi.
Teşekkür ederim kardeşim, evet yorumlarımda da bahsettiğim gibi bir geri dönüş hissettim.
Vay masterim abim konuyu biraz okuyunca tek kat meg d300 ile girişmissindir diyordum bilemedik tac system çıktı yine süpersiniz efem :super:
Bizde ürün, denenecek şey bitmez kardeşim :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık. Döktürmüşsün yine. Bize hatchback lere Wax uygulamak yoruyor, sen amaroğa polisaj yapıp bir de detay temizliğini yapıyorsun bir de hızlandırılmış :alkis:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ellerine emeğine sağlık üstadım, ölüyü diriltmişsin adeta. Arabanın ne kadar hor kullanıldığı ortada, eski sahibinde kalsaymış belki de ömrü hayatında bir daha göremezdi bu ilgiyi. İnşallah yeni sahibi biraz daha şefkat gösterir koca oğlana :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkür ederim, uçağa kadar yolu var:)

Teşekkür ederim hocam, aslında çok dedi ama kısmet olmamıştı bir türlü. Şimdi elimde yeni arabası var şu karantina bitsin onu bitirecem.

Teşekkür ederim Ustam.

Teşekkür ederim, Allah sana kolaylık versin, aslında zevkli, uğraşacak çok yeri var, büyük v eheneiş olduğu için daha zevkli bence detayı. Örnek davlumbazlar ne kadar rahat temizleniyor:)

Teşekkür ederim kardeşim, rengi çok güzel aslında iyi bakılsa güzel parlıyor.

Teşekkür ederim, bu kadar büyük araç şehir içi sıkıntı park yeri bulmak bile mesele kalabalık şehirlerde.

Teşekkür ederim hpcam, bende eminim, en fazla 6 ay veriyorum.

Teşekkür ederim kardeşim, bu araç şantiye falan dağ bayır her yerde. Sahibi inşaatçı sen anla gerisini.

Teşekkür ederim kardeşim, bir ara bitmeyecek sandım, olduğu kadar dediğim yerler olmadı değil.

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim Hakan. Özledik valla senin testleri, yok mu arşivde bir şeyler.

Teşekkür ederim kardeşim, bunun kaputa bile sandalye koyup çıktım:) tavanı sen düşün :)
Arşivde var olmaz mı, bakayım neler upload edebileceğime :)

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Eline sağlık Master,herzamanki gibi çok güzel sonuca ulaştırmışsın tosunu

Polisajda kullandığın ürün merak ettiğim bi üründü,temizlik polisajı için kullanılabilir mi sence?
Arka çamurluk yansımaları kahvenin elli tonu olmuş :)