Volvo S90 D5 AdBlue Dolumu (Acemilik İçerir :) )

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
2019 Temmuz ayında 0 km olarak aldığımız otomobil günlük kullanılıyor ve hergün minimum 60 km yol yapıyor. Kısa sürede %90 mertebesinde şehir içi kullanım, %10 mertebesinde ise şehir dışı kullanımı neticesinde 10.795 km sonra AdBlue'nun 11 litrelik rezervinden geriye 2lt kalmıştı. AdBlue doldurulmaz ise bittiğinde yolda kalma durumunun söz konusu olacağı belirtilmişti bizde Shell'den yerli malı AdBlue alıp doldurduk.
İlk AdBlue tecrübesizliği ile deponun hava yaptığını fark etmeyip otomobili suçlamayı uygun gördük :) :) Depoyu toplamda 3 seferde doldurabildik. Yakıt istasyonundaki ilk deneme sonrasında ofisin otoparkında 2 defa daha AdBlue doldurduk her denemede malesef bir miktar hava yaptığından AdBlue taşması söz konusu oldu. Neticede işlemi tek başınıza yapabiliyorsunuz; yani bunun için servise gitmenize gerek yok. Zaten, illa biz dolduracağız gibi bir dayatmaları da olmamıştı :)

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Evet abi bende öyle birşeyler duymuştum azaldığında istop ettiğinde çalışmadığını duymuştum yolda kalan çok varmış öyle :mutlu:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Evet abi bende öyle birşeyler duymuştum azaldığında istop ettiğinde çalışmadığını duymuştum yolda kalan çok varmış öyle :mutlu:
Bu zımbırtı Nox değerlerini azaltmaya yaradığı için bittiğinde yeniden doldursan da servis harici motorun çalıştırılması mümkün olmuyormuş. Mşlı muşlu konuşuyorum çünkü canlı canlı hiç yolda kalan görmedim.
Ama ne oluyor diye de denemeye cesaretim yok açıkçası :D Servis yolda kalırsınız diyorsa vardır bir bildiği :)

Tek soru, bu AdBlue'da bir marka seçmek gerekiyor mu yoksa bilindik ve güvenilir istasyonlarda satılanlardan almak yeterli mi ?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dün izlediğimde adama bağırdım video dan bidonu delme içinde kalacak diye ama dinlemedi zart diye deldi dümbük herif o ağzının girdiği huni tam kapattığı için hava yaptı daha ince bir huniyle hava vererek konulursa hava yapmaz abi maşaAllah araba çok güzel güle güle kullandın baba

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün izlediğimde adama bağırdım video dan bidonu delme içinde kalacak diye ama dinlemedi zart diye deldi dümbük herif o ağzının girdiği huni tam kapattığı için hava yaptı daha ince bir huniyle hava vererek konulursa hava yapmaz abi maşaAllah araba çok güzel güle güle kullandın baba
Diyorum ya işte acemilik, adam kaptı bidonu durduk yere deldi hiçbirimiz de gıkımızı cıkarmadık :D :D Gerçi ben niye deldin diye sordum ama aldığım cevap tatmin etmeyince de uzatmadım sabah sabah durduk yere kafamdan aşağı AdBlue boşaltsın istemedim :D :D
Bir dahakine alıp ofisin otoparkında kendimiz doldururuz. Akaryakıt istasyonlarındakiler yağ dolumu, AdBlue dolumu...vs yapmaya çok meraklılar.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Diyorum ya işte acemilik, adam kaptı bidonu durduk yere deldi hiçbirimiz de gıkımızı cıkarmadık :D:D Gerçi ben niye deldin diye sordum ama aldığım cevap tatmin etmeyince de uzatmadım sabah sabah durduk yere kafamdan aşağı AdBlue boşaltsın istemedim :D:D
Bir dahakine alıp ofisin otoparkında kendimiz doldururuz. Akaryakıt istasyonlarındakiler yağ dolumu, AdBlue dolumu...vs yapmaya çok meraklılar.
Valla bende kızdım abi belki 1 lt alacak ne diye deliyon yani belki adam bidonu kullanacak iş bilmez işgüzar başka bir açıklaması yok bide abi ince ağızlı huni olaymıştı yavaş koyarsan sanki hava yapmaz gibi duruyordu delik

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu zımbırtı Nox değerlerini azaltmaya yaradığı için bittiğinde yeniden doldursan da servis harici motorun çalıştırılması mümkün olmuyormuş. Mşlı muşlu konuşuyorum çünkü canlı canlı hiç yolda kalan görmedim.
Ama ne oluyor diye de denemeye cesaretim yok açıkçası :D Servis yolda kalırsınız diyorsa vardır bir bildiği :)

Tek soru, bu AdBlue'da bir marka seçmek gerekiyor mu yoksa bilindik ve güvenilir istasyonlarda satılanlardan almak yeterli mi ?
Hocam ben Petrol Ofisi istasyonlarında 20 litrelik ambalajlardan alıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Petrol Ofisi hem ucuz hem güvenli geliyor.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Ad blue eksilttiğine dair uyarı vermiyor mu araç?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hakan abi anlatım için teşekkürler. Benim aracın motoru da euro6 standartlarında. Daha önce hiç doldurmadım kendim. Servis bakımdan bakıma dolduruyordu. Demek ki adblue tüketimi de kullandımdan kullanıma değişiyor. Hava yapmasını engellemek için ne yapabiliriz peki? Biraz doldurup aracı hareket ettirip sonra tekrar mı açıp doldurmalıyız?

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan abi anlatım için teşekkürler. Benim aracın motoru da euro6 standartlarında. Daha önce hiç doldurmadım kendim. Servis bakımdan bakıma dolduruyordu. Demek ki adblue tüketimi de kullandımdan kullanıma değişiyor. Hava yapmasını engellemek için ne yapabiliriz peki? Biraz doldurup aracı hareket ettirip sonra tekrar mı açıp doldurmalıyız?
Senin motor hacmi ve kullanımına göre belki kokluyordur ama bizim motor büyük, yakıt tüketimi de ortalama 8,6-9 lt arası geziniyor. Sakin kullanıma rağmen AdBlue ve yakıt tüketimi bu şekilde oldu. Trafik yoğunluğu da bir etken olabilir.
Ama bana göre çok çabuk bitti :(
Hava yapmasın diye biz otoparkta aşırı yavaş ve depo ağzına yaklaştırarak yaptık yine hava yaptı. Hava yapmasın diye elimziden geleni yaptık ama başarılı olamadık :( Çalıştırdık göstergeye baktık dolmadığını görünce yine doldurduk. 3.sefer dolumdan sonra göstergeden önce bidonda kalan mitkara baktık :D :D

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye

Kalan varmış abi akrabalarımdan birisi sıfır araç aldı benzinlikte gördüm tabi hiç görmedim bu zımbırtıyı :mutlu: bu ne dediğimde anlatmıştı aldığı servisteki kişi yolda kalanların olduğunu söylemiş ondan sonra çekiciyle uğraşıyormuşsun :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@SubaruOutback hocam normalde shell istasyonları shell ‘in kendi markası olan Adblue lar satıyorlar, bu istasyon ucuza kaçmış.,

Servislerde adblue dolumu için spiral hortum seti satılıyor., hortumun bir ucunu bidona, diğer ucunu adblue tankının olduğu yere vidalı şekilde monte ediliyor bu sayede sağa-sola akma taşma vs.. olmuyor, ve hava yapma ihtimali daha az oluyor;

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback hocam normalde shell istasyonları shell ‘in kendi markası olan Adblue lar satıyorlar, bu istasyon ucuza kaçmış.,

Servislerde adblue dolumu için spiral hortum seti satılıyor., hortumun bir ucunu bidona, diğer ucunu adblue tankının olduğu yere vidalı şekilde monte ediliyor bu sayede sağa-sola akma taşma vs.. olmuyor, ve hava yapma ihtimali daha az oluyor;
Volvo'da varsa böyle bir parça bende temin edeyim :) İlk bakımı da yavaş yavaş yaklaşıyor bakalım maliyet ne olacak :(

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakanım bu konuyu görmedim. Nerden buldun sen bu istasyonu.
Genelde istasyonlarda pompası vardır. Benzin gibi doldururlar. Ama bunlarda işini görür. Havasına aldırarak yavaş yavaş doldurabilirsin. İçeri giren hortum delikten ince olursa onada gerek yok.
Fazla para verme.
Yağ Çekme Pompası, Elle Çalışan Mazot Çekme Pompası - n11.com

Huni Plastik Hortumlu + Süzgeçli Yağ-benzin Huni - n11.com
Pompa mantıklı zira bana eski japon marka sobaları hatırlattı :D