vw 1.4 tsi motor yıkama

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her seferinde bir cesaret düşük basınçla girişsem mi diye düşünüyorum sonra yine susuz yıkama ile temizlerken buluyorum kendimi :)
Kişisel görüş olarak yazıyorum kimsenin tavsiye yada öneri olarak almasını kesinlikle istemem bana göre eğer aracın önden bir kazası olmamışsa motor bölümünde bantlanmış eklenmiş bişeyler yoksa yıkamanın zararı olacağını düşünmüyorum ve her fısatını bulduğumda tornador ile yıkayıp basınçlı su ile durulayıp sonrasında korumaya alıyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kişisel görüş olarak yazıyorum kimsenin tavsiye yada öneri olarak almasını kesinlikle istemem bana göre eğer aracın önden bir kazası olmamışsa motor bölümünde bantlanmış eklenmiş bişeyler yoksa yıkamanın zararı olacağını düşünmüyorum ve her fısatını bulduğumda tornador ile yıkayıp basınçlı su ile durulayıp sonrasında korumaya alıyorum.
Ben de uygulamasını hiç yapmadım ama okuduğum, izlediğim kadarıyla 10 yıldan eski olmayan araçların motor bölümleri suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanıyormuş. Özellikle alman arabalarının. Bu nedenle zarar vermeyeceğini tahmin edebiliyorum ama yine de cesaret edemiyorum :)

Mk.dursunaydin

Çaylak Detaycı
Üye
2010 Megane kullanıcısıyım.
10 yıldır aynı aracı kullanıyorum.
Her yıl düzenli olarak motoru yıkıyorum.Sorun yaşamadım. Yaşamayacagim anlamına gelmiyor.
Sigorta kutusu ve beyni kapatıyorum.
Püf nokta motor soğuk olacak.
İlacı sıkıp beklemeden fırçalı yorum.
Suyu motora fazla yaklaştırma dan su tutup akitiyorum.
Sonrasında hemen motoru çalıştırıp kaputu kapatıyorum.
Motor titreşim ve ısı ile nemden kurtuluyor.
Sonrası koruyucu sıkıp kendi haline bırakıyorum. 20190726_145914.jpg 20190726_193257.jpg 20190726_193311.jpg

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Hocam emeğinize sağlık. Tertemiz olmuş. Motor temizliği yaparken çok stres oluyorum ama sizi tebrik ederim.