Vw Caddy Kaporta, Boya - Yalıtım - PPF - Detaylı çizik giderim

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar herkese merhaba bugün İstanbul dan konuğum olan arkadan hasar sonucu beni değerli @Can hocamın tavsiyesi ile ziyaret eden Caddy'nin kaporta - boya, yalıtım, ppf ve detailing işlemleri ile meşgul edeceğim sizleri. Araç 2014 model olmasına rağmen hala 30k km de ve muhteşem temizlikteydi. Bu nadide arkadaşı en iyi şekilde onarıp en iyi kondisyona getirmek için yaklaşık 25 gün uğraştık tüm uğraşlarımıza sonuna kadar değdi ve türünün bu modelde tek örneği olurken koruma ve yapılan özel işlemler ile de tek olmuş olabilir.

Olayı tamamiyle anlatamam Serdar abi bahsedebilir isterse Kayın babası ışıkta dururken o kadar araç içerisinden kendi damadına arkadaş traktör ile vuruyor. Ben yine iddia ediyorum araç caddy değil farklı bir ticari araç olsaydı pek fazla hasar alabilirdi araç kemik gibi maşallah.

Can Tan hocam Çınar'a bir göster demesi ile telefonum çaldı randevu verildi ve günün de yapılacaklar ile aracı teslim aldık. Devamında yapılan işlemleri konu altında açıklamalı olarak paylaşacağım.

Aracın ilk geldiği günkü durumu. Arkadan aldığı hasar bagaj kapağının çift saclı kısmını hayli fazla bozmuş havuz içeride sol panel içerideydi.

Bagaj kapağı üretim parça yerine araçtan çıkan parçayı tercih ettik. Bir dip not olsun parça orj diye satılsa da kapak pandizot arkasında 7 tane punta var birinde vw logosu var bilgisiniz olsun eğer onu görmeyip orj diye satın alacaksanız malesef parça orj değildir :) vw logosu görünecek bir yerde değil hayli dikkat istiyor fotosu vardı bulursam güncelerim.

Yırtılan tamponu değiştirmek yerine tamir ettirmeyi tercih ettik gayet iyi oldu.

Araca pompa vuruldu yerine getirildi parçalar takılıp ayar yapıldı. Marjbielde problem gördük kaza ile alakası yoktu onuda es geçmek istemedik.

Gelelim boya kısmına

Araç boyadan çıktı toplanmak ve ayar yapıldı. Camlar takıldı kırılan parçalar Almanya dan sipariş verilerek değiştirildi.

Plakalık perçinleri yerine takıldı umarım tekrar akıllı vida atılmaz :)

Ppf yapılacağı için ön tamponun durumu buna müsait olmadığı için boyamak zorunda kaldık.

Marjbiel de fabrikaya özgü alt pütürü ve çizgisi yapılarak boyandı.

Burada dikkat çekmek isterim. 151 Mikron gelen kısım orj olan arka çamurluk 144 Mikron ise bizim boyadığımız bagaj kapağı :)

Şablon alarak yazıları yerlerine yapıştırdık.

Kaporta boya bitti.​

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Geldik yalıtım kısmına ürün olarak Ctk premium tercih ettik. Kapı içi dışı ve kapı döşemesi şeklinde yalıtım yapıldı. Muhteşem bir akustik ve sessizlik elde ettik.

Burada bagaja yaptığımız yalıtımın verdiği ağırlığı bagaj amartisörleri tutamadı. Bizde transporter ile değiştirdik :D

Ppf öncesi detaylı çizik giderim ve koruma işlemini de tamamladık eksik gördüğüm yerleri düzelttik.

Tekrar bir dipnot, daha öncesin de çinli Mrfix seramik sürülmüş kürleşme esnasında sanırım su ile temas edilmiş ve kapı bantları altında akan su ile böyle bir görüntü oluşmuş. Ne yaptım ise düzeltemedim M600, selülozik tiner, kil, polisaj vs. tek çözüm trizact 2000 zımpara ve polisaj ile anca düzeltebildim. Serdar abi korumaya çalışırken biraz aracı öpmüş :)

Polisaj çok zorlu geçti 4 günden önce düzeltemedim boyası kemik gibi içimizden geçti vallahi. Neyse devamında çok yakın dostum Emcar Emrah ile ppf için görüştük Ön 4 parça ve stoplar ve sisler StekDyno Shild kaplandı. Onunda ellerine sağlık.

Güzel gözlerinize sağlık bir uygulamanında sonuna geldik keyifli forumlar dilerim.​

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@CNR Detailing Kardo Masallahin var Yahu Kim ugrasir böyle uzun zaman boyunca Eline Saglik Fabrikadan Halk a olmus Resmen birde Seramik kurudugu zaman zimpara haricinde hicbirsey fayda etmiyor en adîi seramik de olsa güzel iscilik olmus.

@tolu_en Abi Güle güle bin Sifir Caddy e Sahip oldun :)Kazasiz Belasiz binersin İnsallah

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam maşallah baya uğraştırmış ama değmiş :)
Kazasız belasız kullanman dileğiyle

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@CNR Detailing mami ellerine sağlık.

Tek kuruşuna kadar helal kazancın resimlere dökülmüş hali.. tebrikler. Bir işinde de mi kusur olmaz be adam, ellerine emeğine sağlık.:alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx:

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herşeyden önce,
Sen bu aracı @CNR Detailing 'e göster diyen ve Çınar hocamla tanişmama sebep olan @_CaN_ hocama çok çok teşekkür ediyorum.
Çinar kardeşime gösterdiği ilgi ve alakasından dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.
Muhteşem bi insan hem karakter olarak hem işçilik.
Aracım her haliyle sıfır konndisyonuna ulaştı,(Kaporta, iç aksam,Lastik,Motor)
Hakkın ödenmez Çinar kardeşim Allah razı olsun kazancın bol ve bereketli olsun.

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çınar hocam emeğine, eline koluna sağlık. Çok büyük bir uğraş var. Her aşama aynı profesyonellikle, titizlikle.. harikulade

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
@CNR Detailing Kardo Masallahin var Yahu Kim ugrasir böyle uzun zaman boyunca Eline Saglik Fabrikadan Halk a olmus Resmen birde Seramik kurudugu zaman zimpara haricinde hicbirsey fayda etmiyor en adîi seramik de olsa güzel iscilik olmus.

@tolu_en Abi Güle güle bin Sifir Caddy e Sahip oldun :)Kazasiz Belasiz binersin İnsallah
Kardeşim teşekkür ederim. Aracı görenlerden biri olarak yorumun hayli motive etti bizi. Çok yorulduk ama işin sonucu hem bizi hem de Serdayi mutlu etti. Güle güle binsin. Seramik konusunda gerekli mekan ve ekipman yok ise waxları öneriyorum.

Eline sağlık hocam maşallah baya uğraştırmış ama değmiş :)
Kazasız belasız kullanman dileğiyle
Teşekkür ederim kesinlikle sonuca değdi bizcede :)

@CNR Detailing mami ellerine sağlık.

Tek kuruşuna kadar helal kazancın resimlere dökülmüş hali.. tebrikler. Bir işinde de mi kusur olmaz be adam, ellerine emeğine sağlık.:alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx::alkıssx:
Emre teşekkür ederim. Bu değerli yorumun için maşallah diyelimde nazar değmesin insanız sonuçta .

Herşeyden önce,
Sen bu aracı @CNR Detailing 'e göster diyen ve Çınar hocamla tanişmama sebep olan @_CaN_ hocama çok çok teşekkür ediyorum.
Çinar kardeşime gösterdiği ilgi ve alakasından dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.
Serdar abi seninle iş yapmaktan ziyade tanışmak bizim için büyük bir onurdur. İnsanlığın ve güler yüzün her olaya pozitif bakman daim olsun. Güle güle kullan ve her bindiğinde bizi hatırla. Ankara da dostların olduğunu unutma :)

Elinize sağlık mükemmel olmuş
Çok teşekkürler :)

Çınar hocam emeğine, eline koluna sağlık. Çok büyük bir uğraş var. Her aşama aynı profesyonellikle, titizlikle.. harikulade
Çok teşekkür ederiz. Üzerine titrediğimiz işlerde genelde bir problem ile karşılaşsak da bu işi sıkıntısız bir şekilde teslim etmek bizim için bir gurur. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Gerçekten gözlerim içi güldü konuyu okurken. Finalleri gördüğümde şaşırdım desem yalan olur. İşin içinde Çınar bey dostum olunca maalesef şaşıramıyorum.
Her şey dört dörtlük olmuş. Sizin de içinize sindiyse [mention]tolu_en [/mention] bey çok sevindim.
Ben genelde detay forumunda olduğumuz için sevgili Muammer Çınar üstadımı tavsiye ederim. Bunun sebebi görünen köy kılavuz istemediği içindir. Hasarlı araçlardaki başarısı tüm forum ahalisi tarafından bilinir. Ancak bazen kişilerin beklentileri farklı oluyor maalesef. Bazı şeylerin bedeli farklıdır.
Neyse çok uzatmayalım. Böyle bir buluşmaya vesile olduğum için gururlandım doğrusu. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Atibay

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Geldik yalıtım kısmına ürün olarak Ctk premium tercih ettik. Kapı içi dışı ve kapı döşemesi şeklinde yalıtım yapıldı. Muhteşem bir akustik ve sessizlik elde ettik.

Burada bagaja yaptığımız yalıtımın verdiği ağırlığı bagaj amartisörleri tutamadı. Bizde transporter ile değiştirdik :D

Ppf öncesi detaylı çizik giderim ve koruma işlemini de tamamladık eksik gördüğüm yerleri düzelttik.

Tekrar bir dipnot, daha öncesin de çinli Mrfix seramik sürülmüş kürleşme esnasında sanırım su ile temas edilmiş ve kapı bantları altında akan su ile böyle bir görüntü oluşmuş. Ne yaptım ise düzeltemedim M600, selülozik tiner, kil, polisaj vs. tek çözüm trizact 2000 zımpara ve polisaj ile anca düzeltebildim. Serdar abi korumaya çalışırken biraz aracı öpmüş :)

Polisaj çok zorlu geçti 4 günden önce düzeltemedim boyası kemik gibi içimizden geçti vallahi. Neyse devamında çok yakın dostum Emcar Emrah ile ppf için görüştük Ön 4 parça ve stoplar ve sisler StekDyno Shild kaplandı. Onunda ellerine sağlık.

Güzel gözlerinize sağlık bir uygulamanında sonuna geldik keyifli forumlar dilerim.​
Ellerinize sağlık hocam özellikle yalıtım konusu dikkatimi çekiyor keşke bulundugum ilde yapan bir yer olsa

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Maşallah işçilik, ilgi alaka buradan bile belli oluyor uygulamaları çok beğendim. İnşallah rabbim bir daha böyle tatsız durum yaşatmasın güle güle kullanın.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Aracı bazı aşamalarda canlı görmüş biri olarak Cnr'ın araca harcadığı eforu biliyorum. Ellerine sağlık kardeşiim.:alkis:
Gözüm üzerinde @CNR Detailing :incelemex:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, aman burasıda böyle kalsın demediğin, ne görsen üzerine yürüdüğün için sana gelen adamlar çok şanslı, bu devirde senin gibi adam bulmak zor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herşeyden önce,
Serdar, hem senin hem de aracının başına gelecek en kötü kaza bu olsun ve bir daha da dilerim başına bir şey gelmez, güle güle, kazasız belasız kullanasın :)
@CNR Detailing Çınar, eline, emeğine sağlık :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Gerçekten gözlerim içi güldü konuyu okurken. Finalleri gördüğümde şaşırdım desem yalan olur. İşin içinde Çınar bey dostum olunca maalesef şaşıramıyorum.
Her şey dört dörtlük olmuş. Sizin de içinize sindiyse [mention]tolu_en [/mention] bey çok sevindim.
Ben genelde detay forumunda olduğumuz için sevgili Muammer Çınar üstadımı tavsiye ederim. Bunun sebebi görünen köy kılavuz istemediği içindir. Hasarlı araçlardaki başarısı tüm forum ahalisi tarafından bilinir. Ancak bazen kişilerin beklentileri farklı oluyor maalesef. Bazı şeylerin bedeli farklıdır.
Neyse çok uzatmayalım. Böyle bir buluşmaya vesile olduğum için gururlandım doğrusu. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Değerli dostum yorumuna sağlık güzel insanla tanışmama vesile oldun bende senin yüzünü kara çıkarmamaya çalıştım. Ülkemizde sanatlara verilen değer biraz zayıf hem maddi hem manevi gerçi insanlar ne yapsın alım gücü düşük.
Elinize sağlık araç müzeye koy sergile cinsinden maşallah:nazar:
Çok teşekkürler kesinlikle :)
@CNR Detailing Gerçekten harika bir işçilik emeğinize elinize sağlık :nazar::nazar::nazar: @tolu_en kazasiz belasız günlerde kullanın tam fabrika çıkışı olmuş gerçekten:sicak:
Çok teşekkür ederim :)
Ellerinize sağlık hocam özellikle yalıtım konusu dikkatimi çekiyor keşke bulundugum ilde yapan bir yer olsa
Hocam her zaman beklerim teşekkür ederim :)
Maşallah işçilik, ilgi alaka buradan bile belli oluyor uygulamaları çok beğendim. İnşallah rabbim bir daha böyle tatsız durum yaşatmasın güle güle kullanın.
Amin çok teşekkürler :)
Aracı bazı aşamalarda canlı görmüş biri olarak Cnr'ın araca harcadığı eforu biliyorum. Ellerine sağlık kardeşiim.:alkis:
Gözüm üzerinde @CNR Detailing :incelemex:
Pro bey teşekkürler cansınız :) her zaman bekleriz
Eline sağlık kardeşim, aman burasıda böyle kalsın demediğin, ne görsen üzerine yürüdüğün için sana gelen adamlar çok şanslı, bu devirde senin gibi adam bulmak zor.
Çok teşekkürler abi hata gördüğüm yeri yapamazsam uyuyamam vicdanım rahat etmez :)
Çok teşekkürler
Serdar, hem senin hem de aracının başına gelecek en kötü kaza bu olsun ve bir daha da dilerim başına bir şey gelmez, güle güle, kazasız belasız kullanasın :)
@CNR Detailing Çınar, eline, emeğine sağlık :)
Çok teşekkürler Hakan abi :)