Vw Golf7 İç Temizlik

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhabalar

Malum salgın sebebiyle araçla pek ilgilenemedim. Salgın öncesi de bahçeye sağa sola git gel de yapınca kirli kaldı araç. Dersimin erken bittiği, havanın da iyi olduğu ilk fırsatta giriştim iç kısma.

Süpürgeyi 4 kat aşağı indirdim, süpürür büyük kısmını hallederim diye düşündüm. Arkasına da elde olan ürünlerle 2 saate biter iş diye düşündüm.

Kullandığım malzemeler:

Elektrikli süpürge
Valet pro fırça
Stargil fırça
5'li Bim Bezi
Secho pompa ve yaklaşık 4 lt su
Valetpro APC 1:10
Koch Green Star 1:10
Auto Finesse Spritz
Würth araç içi temizleme köpüğü
Elbise fırçası
Yedek olarak da Valet Pro Carpet Cleaner

İç kısım bu halde :D

Öncelikle paspasları dışarıya aldım.
Koch GS ve Stargil fırça ile fırçalayarak temizledim paspasların iki tarafını da.
Durulamayı da su doldurduğum secho pompa ile yaptım ve baya pratik oldu. Tavsiye ederim(3 litre civarı anca su gitti 4 paspas ve bagaj havuzuna)

Paspasları kurumaya bırakırken, bagajı boşalttım ve bagaj halısı ile pandizotu würth köpük ile köpükledim, nemli bezle silip üstüne bir de kuru bezle sildim kurumaya bıraktım.

Sol tarafı ilk başta Vp cc ile sıkıp sildim ama istediğim gibi olmadı köpüğü dağıtamadığım için :D

Daha sonra tamamına würth sıktım ve yukarıda söylediğim şekilde işlemi tamamladım

Süpürge malesef kötü bir sürpriz yaparak vasat bir performans gösterdi :( güç ayar kısmı bozulmuş sanırım ve max a alsam da gücü arttıramadım. Yerdeki ufacık taneleri bile 4-5 sefer geçe geçe anca aldı. 1 saati geçti araçtaki tüm süpürme işlemi :(

Fişe yakın diye sağ önden başladım iç kısma. Sağ ön koltukta su lekeleri vardı. Würth köpük uyguladım ve %90 oranında geçti, %10luk kısmı da göremediğim gözden kaçmış olabilecek kısım diyelim :)

Tabana da aynı şekilde işlem uyguladım ve sildim. Ama würth uygulamalarımda malesef foto yok. Çünkü hem ilk uygulamam, vakit kaybedip yanlış yapmaktan korktum. Hem de hava soğuktu ve kararmaya başlamıştı :) aceleci davrandım würth uygulamalarımda

Sağ ön taraf koltuk ve tabanı bitince arka sağa geçtim. Öncesinin fotoları pek yok ama her taraf akla gelebilecek en berbat halde zaten hemen hemen aynı berbatlıkta 4 taraf da :/ o yüzden sonrası fotoları çekmeye çalıştım hep.
Ek olarak tabanda olan yapışkanları sökünce altta iz falan kalır diye hava da kararınca sökmedim . Ama ilerleyen vakitte komple söküp tabanı würthle geçeceğim.

Arka da yine berbat halde

Arka koltuklara da würth uyguladım ama foto net çıkmamış

Arka kısmın süpürge+apc+würth uygulaması sonrası hali

Şöför tarafına geçtim. Şöför tarafı paspasım sorunlu, yanlar içe katlanıyor. Daha da kötüsü gaz pedalının tam alt kısmına gelen yerde paspas bitiyor :D o yüzden köşede çamur ve kir çok birikmişti. Bir hayli zorladı. Gaz pedalı içine giren çamurlar da çok zor çıktı, krom gaz pedalı takacağım pedal tamamen kuruduğu zaman

Golflerde kronik kapı kol dayaması beyazlaması bende de var. Oralara da würth uyguladım,ama genel anlamda başarılı olsa da tam istediğim siyahlığı alamadım. Daha sonra Vp cc+Koch GS Köpük olarak deneyeceğim.
Öncesi

Sonrası

Şöför tarafı öncesi ve sonrası

Daha sonra iç kısma,kapılara, kapı eşikleri ve bagaj eşiğine Vp apc uyguladım vp fırça ile. Eşikleri ve koltuk plastiklerindeki ıslak kalan apc leri de bezle sildim yine

Komple apc sonrası durum şu şekilde

Temizlik bitince elimdeki tek iç mekan ürünü olan spritz i uygulamaya başladım. @Detail 35 kanka hakikate kullandığım şişe resmen ürün sıkmıyormuş ve o yüzden bitmiyormuş :D bu şişe ile ürünü yüzeye sürdüğümü hissettim :D

Finaller de şu şekilde

En son da 3D yeni araç kokusu sıktım :) kalıcılığı olmasa da kokusu yeni temizlik yapılmış ev kokusunu andırıyor,temizlik kokusu yani bildiğimiz. O açıdan seviyorum :)
Würth iç temizlik köpüğü hakkında şunu söyleyeyim. Bizim araçta bile ürünün %30 %40'ını anca kullandım diye düşünüyorum. Tavanda belli yerlere ufak ufak denedim ama bariz leke olmayınca fotoğraflamadım. Tavana da uygulama yapılacaksa 1 şişe 1 aracı komple çok çok rahat temizler.
Koltuktaki derin dikiş aralarını @Shirb13 abinin dediği gibi aralarını aça aça süpürdüm. Baya bir toz çıktı. Temizlemesem bir haftada yine oturup kalktıkça havaya kalkar sağı solu toz ederdi :) bu detay için teşekkür ederim tekrardan @Shirb13

@Sercan20 kardeşim gibi gönül isterdi ki koltukları falan söküp eve götürüp orda temizlemeyeyim. Ama araç aktif olarak da kullanıldığı için giremedim o işleme :)

Kumaş kısımlara ilk kez bu denli sıvı işlem yaptığım için hemen hemen tüm yerlerde würth kullandım. Gerekse kullanımının pratik olması gerekse dar alanlara bile püskürtünce ulaşabilmesi işime yaradı. Pedal temizliğinde bile sıkıp bekleterek denedim ve sıvı ürün sıkıp fırçalamaktan daha çok başarılı oldu bence.

Vakit sıkıntısı ve hava şartları sebebiyle acele etmeye çalıştım(yine de 4.5 saat sürdü :D ) O yüzden gördüğünüz eksikleri, yanlışları yazarsanız sonraki uygulamayı daha doğru ve daha başarılı şekilde yapmış olurum, tecrübelerinize ihtiyacım var :)

Bazı fotoları öncesi sonrası şeklinde de bulunsun diye karışık attım, 2 kez attığım foto varsa kusuruma bakmayın lütfen

Vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim, tavsiyeleri bekliyorum :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Apc yi ne kadar sulandırarak uyguladınız acaba iç terim temizliği için? Würth köpük sprey güzel iş başarmış gayet ekonomik bir ürün aynı zamanda.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Apc yi ne kadar sulandırarak uyguladınız acaba iç terim temizliği için? Würth köpük sprey güzel iş başarmış gayet ekonomik bir ürün aynı zamanda.
Teşekkür ederim. Apcyi 1:10 kullandım uzun zamandır temizlik yapılmadığı için. Ama 1:20 kullanmayı düşünüyorum ileride(valet pro için bu değer. Koch green star ı göğüste falan kullanmayı hiç önermiyorum bence aşırı güçlü ürün :D kapı eşiği falan için makul gibi geliyor bana)
Würth de son derece ekonomik. Maliyet hesabı yaparsak 8-9 liraya temizledi resmen :D
Elinize Emeginize sağlık
Teşekkür ederim :)
@mustafacagri soluksuz bir sekil de okudum. Ellerinize saglik ilk halinden eser kalmamis. Burdan ferahligi hissettim resmen :). Iyi gunler de kirletin :komik:
Çok teşekkürler abi. Bahçe git gel falan mahvediyor malesef. Temizledim ama bu temizlik ne kadar kalacak bakalım :D

Bu arada Tapatalk dan yükledim fotoları. Kaliteli yüklesin diye vip de aldım. Ama fotoları çoklu atınca kalite seçemiyorum. Tekli atarken kalite seçtiriyor anca. Bunun çözümü var mı her attığımızı max kalitede atsın falan diye? Kusura bakmayın düşük kalite gelmiş, onları şimdi düzeltmeye çalışıyorum tek tek :(

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık kanka keyifle okudum baktım. Gözüme vites topuzu takıldı gti dokunuşu çok yakışmış ama biraz fazla mı uzun orjinale göre bana mı öyle geldi

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık çok güzel bir temizlik olmuş maşallah. :nazar::)
Başta ki 2 saate biter cümlenizi görünce birazcık güldüm onu söyleyim :komik: İçimden kesin 3-4 saat sürmüştür demiştim ki öylede olmuş :D
Benim ufak tavsiyem piano black yerlere vp fırça ile değil de geçenlerde @Shirb13 İbrahim abinin paylaştığı tarzda daha yumuşak fırçalar ile girmeniz daha sağlıklı olur. Onun haricinde çok başarılı bir temizlik olmuş, tekrardan ellerinize sağlık :)
Birde araç içerisinde ki kırmızı detayları sizmi yaptınız orjinalmi bilmiyorum, vag grubuna biraz uzağım:D fakat maşallah çok güzel bir hava katmış araca :alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık baya uğraşmışsın, koltuğuda sökmüyüver fanteziye giriyor gari. :komik::komik:
Finaller mükemmel olmuş için rahatladı, bide Golf'ün iç mekanı güzel olunca ayrı bir hava katmış.:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık güzel bir temizlik olmuş. Biraz kirliymişiz, sonuçlar gayet başarılı olmuş. Kapı kol dayamanın çözümü içinin bej olması :komik: deride hemen nemi alıp geçiyorsun :mutlu:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık kanka keyifle okudum baktım. Gözüme vites topuzu takıldı gti dokunuşu çok yakışmış ama biraz fazla mı uzun orjinale göre bana mı öyle geldi
Sağolasın kankam görüşlerin ve önerilerin önemli benim için :) vites topuzu çekik gözlü amcalardan ve orjinal vites demirine takınca yukarıda kalıyor malesef. Topuzun için biraz oyacağım ya da vites demirini 2 cm kadar keseceğim. Demiri kessem geri dönüşü çok çok zor, kesmesem böyle yüksek kalacak. Ama işte kararsızlık yüzünden hala böyle duruyor, 3 cm kadar yukarıda yani yoksa :D kendimi hazırlıyorum orjinal topuza dönmem gibi, o yüzden 2 cm kadar keseceğim gözümü karartıp :D
Ellerinize sağlık çok güzel bir temizlik olmuş maşallah. :nazar::)
Başta ki 2 saate biter cümlenizi görünce birazcık güldüm onu söyleyim :komik: İçimden kesin 3-4 saat sürmüştür demiştim ki öylede olmuş :D
Benim ufak tavsiyem piano black yerlere vp fırça ile değil de geçenlerde @Shirb13 İbrahim abinin paylaştığı tarzda daha yumuşak fırçalar ile girmeniz daha sağlıklı olur. Onun haricinde çok başarılı bir temizlik olmuş, tekrardan ellerinize sağlık :)

Birde araç içerisinde ki kırmızı detayları sizmi yaptınız orjinalmi bilmiyorum, vag grubuna biraz uzağım:D fakat maşallah çok güzel bir hava katmış araca :alkis:
Aahaahahah alemsin vallahi kardeşim ya. İlk kez bu kadar detaylı giriştim ve tahmin edemedim, aldım ağzımın payını 4 saat sürünce :D tecrübe etmiş oldum :D ön göğüs kısmındaki piano blacklere sürmüyorum aslında, kenardaki plastik yerlere sürdüm ama illaki değmiştir kıyıdan köşeden. Piano black temizlerken bim bezinin yumuşak tarafına biraz apc sıkıp siliyorum ama yanlış mı bu yöntem de acaba? Toz kaplı oluyor sadece öyle kir kaplamıyor ilginç şekilde. Bim den 4 lü makyaj fırçası alacaktım temizlik bitince. Baktım çok ufaktı, alınır dersen o bimdeki 4 lü fırçayı alıyım 25 lira falandı çantası da vardı.
Kırmızı detaylar yok normalde :) direksiyona kılıf diktim kırmızı iplikli ve kırmızı şeritli olarak derinin hızlı aşınmasından bıkıp. Topuzu da komple kırmızı dikişli gti topuzu alıp taktım. Koltuklar falan beyaz dikiş kaldı ama olsun :D
Abi ellerine sağlık baya uğraşmışsın, koltuğuda sökmüyüver fanteziye giriyor gari. :komik::komik:
Finaller mükemmel olmuş için rahatladı, bide Golf'ün iç mekanı güzel olunca ayrı bir hava katmış.:)
sağolasın kardeşim teşekkür ederim :) vallahi ne zamandır uygulama yapmayı erteliyordum gerek havaların kötü olması gerekse ders saatinin tam uygulama yapacağım saate gelmesi yüzünden. Senin konu kıvılcımı verdi, @Shirb13 abinin da aynı iç döşemeyi temizleyip final fotolarını atması tamamen alev aldırdı :D naçizane temizlemeye çalıştım kabasını aldım diyeyim :D başarılı olabildiysem ne mutlu :)
Hocam eline sağlık güzel bir temizlik olmuş. Biraz kirliymişiz, sonuçlar gayet başarılı olmuş. Kapı kol dayamanın çözümü içinin bej olması :komik: deride hemen nemi alıp geçiyorsun :mutlu:
Abi biraz değil baya baya fena durumdaydı :D yıkadım okula gittim. Sonra o ara bahar gelince bahçe işleri falan filan derken kirlenmiş. Üstüne Bi de corona çıkınca hepten kaldı :D canımı okudu temizlemek, ama bu temizlik yerini 2 bahçeye git gel yapınca yine tozlara bırakacak :D kapı kollarını ve kol dayamayı deri yapacağım bu gidişle hakikaten, direksiyonu yaptım kurtuldum darısı diğer yerlere diyelim :)
Elinize, emeğinize sağlık hocam. Finaller yorulmaya değmiş :)
Çok teşekkür ederim, değdi hakikaten ama umarım biraz da uzun süre gider temizlik :D

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Piano black temizlerken bim bezinin yumuşak tarafına biraz apc sıkıp siliyorum ama yanlış mı bu yöntem de acaba? Toz kaplı oluyor sadece öyle kir kaplamıyor ilginç şekilde. Bim den 4 lü makyaj fırçası alacaktım temizlik bitince. Baktım çok ufaktı, alınır dersen o bimdeki 4 lü fırçayı alıyım 25 lira falandı çantası da vardı.
O şekilde bence de daha güvenli yanlış bir durum yok üstatlarımız tabi ki daha iyi bilir onlarında görüşünü bekleriz bu konudaki. Fırçalara gelince pek piano black detayım olmadığından ihtiyacımda olmadığı için gidip bakmadım. Ama gördüğüm kadarıyla o tür fırçalar zaten küçük oluyor. İbrahim abide tavsiye ettiyse alınır diye düşünüyorum :D

Kırmızı detaylar yok normalde :) direksiyona kılıf diktim kırmızı iplikli ve kırmızı şeritli olarak derinin hızlı aşınmasından bıkıp. Topuzu da komple kırmızı dikişli gti topuzu alıp taktım. Koltuklar falan beyaz dikiş kaldı ama olsun :D
Anladım yinede çok güzel olmuş. Koltuk dikişleri pek göze batmıyor yani. :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık sonuçları görünce bütün yorgunluğunuz gitmiştir eminim. Würth işini çok iyi yapmış. Son fiyatlarıyla hızlı uygulama gerektiren yerlerde tatminkâr gözüküyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, sonuç tatmin edici gözüküyor ancak bir kaç eleştirim olacak. Tavsiye de diyebiliriz yanlış anlamazsınız umarım.

En başta iç detayı vp apc ile yapmanı beğenmedim. Bana göre hata.
En azından koch chemie polstar kullanılabilirdi. İlk seferde belki zararı olmamıştır ama emin ol ileride zararını göreceksin. Hele ki deride..

Deri demişken, direksiyon temizliğini göremedim. Deri koruma sanırım yoktu.

Pianoblack parçaları önce makyaj fırçasıyla tozunu alıp öyle silersen çizilmeyi minimuma indirirsin. Çok faydası oluyor. Zannediyorum böyle bir işlem yapılmadı, doğrudan silindi.

Kapı içindeki beyazlıklar için de vp cc+gs karışımını köpük olarak sıkıp hafifçe ve sabırla fırçalarsan ilk günkü gibi olacak :)

Tekrar ellerinize sağlık. Arabaya maşallah. Gördüklerimi yazayım dedim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@mustafacagri hocam sabah kalkınca gördüm ve türk kahvesi eşliğinde mükemmel gitti. Sabah rutinime ayrı bir tat kattığın için öncelikle teşekkür ederim.

Uygulaman eline koluna dağlık şahane olmuş. Kapılarda ki kumaş döşemeler için @Berkay gerekeni söylemiş. Sanırım birde üzerine fabric coat tarzı bir ürünü uygularsan tekrarlamaz; Bu biraz tuzlu ve fanteziye kaçabilir. Bence doğru bir ürün seçimi ile ön koltukların baldır kısmına su yada yağmur lekesi olan yerlere de uygulanabilir.

@Kzmsefa bana duyduğun güven için teşekkür ederim kardeşim :) Ben daha o kadar yol almadım en az sizin kadar amatörüm.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@mustafacagri kardeşim ellerine emeğine sağlık güzel bir iç detay olmuş. :)

@Berkay hocam sanırım direksiyon kaplama. Buna benzer Alcantara-Carbon kaplama ben de yaptıracağım bir arkadaş bizim K kasaya yaptırdı hiç sırıtmadı beğendim. Bizim direksiyon çok hassas çabuk deforme oluyor derisi çare kaliteli kaplama dikim..

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Herkese merhabalar

Malum salgın sebebiyle araçla pek ilgilenemedim. Salgın öncesi de bahçeye sağa sola git gel de yapınca kirli kaldı araç. Dersimin erken bittiği, havanın da iyi olduğu ilk fırsatta giriştim iç kısma.

Süpürgeyi 4 kat aşağı indirdim, süpürür büyük kısmını hallederim diye düşündüm. Arkasına da elde olan ürünlerle 2 saate biter iş diye düşündüm.

Kullandığım malzemeler:

Elektrikli süpürge
Valet pro fırça
Stargil fırça
5'li Bim Bezi
Secho pompa ve yaklaşık 4 lt su
Valetpro APC 1:10
Koch Green Star 1:10
Auto Finesse Spritz
Würth araç içi temizleme köpüğü
Elbise fırçası
Yedek olarak da Valet Pro Carpet Cleaner

İç kısım bu halde :D

Öncelikle paspasları dışarıya aldım.
Koch GS ve Stargil fırça ile fırçalayarak temizledim paspasların iki tarafını da.
Durulamayı da su doldurduğum secho pompa ile yaptım ve baya pratik oldu. Tavsiye ederim(3 litre civarı anca su gitti 4 paspas ve bagaj havuzuna)

Paspasları kurumaya bırakırken, bagajı boşalttım ve bagaj halısı ile pandizotu würth köpük ile köpükledim, nemli bezle silip üstüne bir de kuru bezle sildim kurumaya bıraktım.

Sol tarafı ilk başta Vp cc ile sıkıp sildim ama istediğim gibi olmadı köpüğü dağıtamadığım için :D

Daha sonra tamamına würth sıktım ve yukarıda söylediğim şekilde işlemi tamamladım

Süpürge malesef kötü bir sürpriz yaparak vasat bir performans gösterdi :( güç ayar kısmı bozulmuş sanırım ve max a alsam da gücü arttıramadım. Yerdeki ufacık taneleri bile 4-5 sefer geçe geçe anca aldı. 1 saati geçti araçtaki tüm süpürme işlemi :(

Fişe yakın diye sağ önden başladım iç kısma. Sağ ön koltukta su lekeleri vardı. Würth köpük uyguladım ve %90 oranında geçti, %10luk kısmı da göremediğim gözden kaçmış olabilecek kısım diyelim :)

Tabana da aynı şekilde işlem uyguladım ve sildim. Ama würth uygulamalarımda malesef foto yok. Çünkü hem ilk uygulamam, vakit kaybedip yanlış yapmaktan korktum. Hem de hava soğuktu ve kararmaya başlamıştı :) aceleci davrandım würth uygulamalarımda

Sağ ön taraf koltuk ve tabanı bitince arka sağa geçtim. Öncesinin fotoları pek yok ama her taraf akla gelebilecek en berbat halde zaten hemen hemen aynı berbatlıkta 4 taraf da :/ o yüzden sonrası fotoları çekmeye çalıştım hep.
Ek olarak tabanda olan yapışkanları sökünce altta iz falan kalır diye hava da kararınca sökmedim . Ama ilerleyen vakitte komple söküp tabanı würthle geçeceğim.

Arka da yine berbat halde

Arka koltuklara da würth uyguladım ama foto net çıkmamış

Arka kısmın süpürge+apc+würth uygulaması sonrası hali

Şöför tarafına geçtim. Şöför tarafı paspasım sorunlu, yanlar içe katlanıyor. Daha da kötüsü gaz pedalının tam alt kısmına gelen yerde paspas bitiyor :D o yüzden köşede çamur ve kir çok birikmişti. Bir hayli zorladı. Gaz pedalı içine giren çamurlar da çok zor çıktı, krom gaz pedalı takacağım pedal tamamen kuruduğu zaman

Golflerde kronik kapı kol dayaması beyazlaması bende de var. Oralara da würth uyguladım,ama genel anlamda başarılı olsa da tam istediğim siyahlığı alamadım. Daha sonra Vp cc+Koch GS Köpük olarak deneyeceğim.
Öncesi

Sonrası

Şöför tarafı öncesi ve sonrası

Daha sonra iç kısma,kapılara, kapı eşikleri ve bagaj eşiğine Vp apc uyguladım vp fırça ile. Eşikleri ve koltuk plastiklerindeki ıslak kalan apc leri de bezle sildim yine

Komple apc sonrası durum şu şekilde

Temizlik bitince elimdeki tek iç mekan ürünü olan spritz i uygulamaya başladım. @Detail 35 kanka hakikate kullandığım şişe resmen ürün sıkmıyormuş ve o yüzden bitmiyormuş :D bu şişe ile ürünü yüzeye sürdüğümü hissettim :D

Finaller de şu şekilde

En son da 3D yeni araç kokusu sıktım :) kalıcılığı olmasa da kokusu yeni temizlik yapılmış ev kokusunu andırıyor,temizlik kokusu yani bildiğimiz. O açıdan seviyorum :)
Würth iç temizlik köpüğü hakkında şunu söyleyeyim. Bizim araçta bile ürünün %30 %40'ını anca kullandım diye düşünüyorum. Tavanda belli yerlere ufak ufak denedim ama bariz leke olmayınca fotoğraflamadım. Tavana da uygulama yapılacaksa 1 şişe 1 aracı komple çok çok rahat temizler.
Koltuktaki derin dikiş aralarını @Shirb13 abinin dediği gibi aralarını aça aça süpürdüm. Baya bir toz çıktı. Temizlemesem bir haftada yine oturup kalktıkça havaya kalkar sağı solu toz ederdi :) bu detay için teşekkür ederim tekrardan @Shirb13

@Sercan20 kardeşim gibi gönül isterdi ki koltukları falan söküp eve götürüp orda temizlemeyeyim. Ama araç aktif olarak da kullanıldığı için giremedim o işleme :)

Kumaş kısımlara ilk kez bu denli sıvı işlem yaptığım için hemen hemen tüm yerlerde würth kullandım. Gerekse kullanımının pratik olması gerekse dar alanlara bile püskürtünce ulaşabilmesi işime yaradı. Pedal temizliğinde bile sıkıp bekleterek denedim ve sıvı ürün sıkıp fırçalamaktan daha çok başarılı oldu bence.

Vakit sıkıntısı ve hava şartları sebebiyle acele etmeye çalıştım(yine de 4.5 saat sürdü :D ) O yüzden gördüğünüz eksikleri, yanlışları yazarsanız sonraki uygulamayı daha doğru ve daha başarılı şekilde yapmış olurum, tecrübelerinize ihtiyacım var :)

Bazı fotoları öncesi sonrası şeklinde de bulunsun diye karışık attım, 2 kez attığım foto varsa kusuruma bakmayın lütfen

Vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim, tavsiyeleri bekliyorum :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elinize sağlık gayet güzel bir temizlik olmuş.

@mustafacagri kardeşim ellerine emeğine sağlık güzel bir iç detay olmuş. :)

@Berkay hocam sanırım direksiyon kaplama. Buna benzer Alcantara-Carbon kaplama ben de yaptıracağım bir arkadaş bizim K kasaya yaptırdı hiç sırıtmadı beğendim. Bizim direksiyon çok hassas çabuk deforme oluyor derisi çare kaliteli kaplama dikim..
Oto.derici Instagram sayfasını incelemenizi tavsiye ederim hocam. Bende yanlar alcantra üst ve alt kısmı konu sahibi arkadaş gibi yaptıracağım. Vites topuzu, vites ve el freni körüğünüde alcantra ve kırmızı dikiş yaptıracağım.