Vw Tiguan Polisaj ve Moonlight | Master Detailing

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Polisaj ve koruma uygulaması için misafirim Volkswagen Tiguan.
Biraz sohbet tadında olacak bu sefer.
Uygulamaya geçelim..

Kirli halini çekmeyi unutmuşum, köpüklü halini atayım :)

Tabi daha köpük falan yok, jantlar ile başlıyorum. Tuga chemie alu-taufel demir tozu temizleyici

Davlumbazlarda flowey r1

Lastikler green star ve tuff shine fırça
jpg png yapma

Detailforum wooden kit ve kovada flowey car shampoo

Şimdi köpük :D
Flowey b33

Ön yıkama sonrası tekrar köpük ve kova yıkaması

Tuga demir tozu temizliği ve kil temizliği

Polisaj aşaması
Epey çizik var

Öncesi

Sonrası

Öncesi

Sonrası

Tavanda ve c stununda kuş pisliği yanığı vardı.

Öncesi

Sonrası

Kusursuz hale gelen aracın Tac system moonlight uygulamasını yapıp teslim ettim. Birkaç gün sonra fotoğraflar geldi ve sahibi kaputun harita gibi olduğun söyledi. Aslında teslim alırken beyaz ışıkları kapattırıp projektör ve spotlar altında 15 dk arabayı incelemişti. Yüzey hazırlığını yaparken oluşan birkaç tane bez çiziği haricinde kusur yoktu. Fotoğraflardaki çizikler meraklı birinin sertçe elini sürdüğünü gösteriyor.
Daha garip olanı, sanki kimyasal gelmiş ve vernikte yüzeysel bir iz bırakmış gibi lekeler var kaputta ve tavanın ön kısmında. Bana moonlightın altında leke kalmış gibi bir yorumda bulundu.

Nazikçe benim işlem sırasında bu kadar yoğun ve bölgesel çiziğin gözümden kaçma olasılığının olmadığını, garajdaki ışıklarda gözükmeyen bir çiziğin dışarıda herhangi bir lamba vs. ile görülemeyeceğini anlattım. Ki çizikler rotarylik değil, orbital f6 ile rahatlıkla gidebilecek çizikler. Bu da sonradan olduğunun kanıtı aslında. Polisaj yapanlar ne demek istediğimi anladılar.

Lekelere gelince, korumanın altında hiç bir şey kalmadı. Havaya bakarak sildiğimi farz edersek en fazla pasta kalır. Tebessümle yazıyorum bunları :)
Bu anlamsız bir leke ve korumanın üzerinde sonradan oluşan leke. Kusursuz cam gibi teslim edilmiş bir arabaydı ama nedense bir yerden bir kimyasal veya silecek suyu gibi bir şey gelmiş diye tahmin ediyoruz.

Çok uzattım finalleri atıyorum. Zoomlayarak siz de 15 dk inceleyin :)

Keyifli forumlar :)

Benzer uygulamalarım
Mercedes S350 | Master Detailing

Kırmızı Civic Rs | Master Detailing

Master Detailing | Audi A3 Seramik ve Detaylı iç temizlik

Renault Megane Polisaj Uygulaması | Master Detailing

Master Detailing | Peugeot 3008 (Moonlight)

Son düzenleme:

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Berkay jantlar kan ağlamış resmen :), kaputtaki çizik mevzusu üzücü olmuş ya müşteri yanlış şekilde yıkamış yada meraklı bı el yapmış işin sonunda mevzu sana kalmış geçmiş olsun, ne diyeyim finaller güzel emeğine sağlık :).

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık Berkay jantlar kan ağlamış resmen :), kaputtaki çizik mevzusu üzücü olmuş ya müşteri yanlış şekilde yıkamış yada meraklı bı el yapmış işin sonunda mevzu sana kalmış geçmiş olsun, ne diyeyim finaller güzel emeğine sağlık :).
Meraklı bir el gibi. Teşekkür ederim :)

Kardesim Eline Saglik tertemiz olmus. Kaputtaki Cizik Mevzusuna da artik alisir hale geldik veya daha ucuza yapan yer olayina ben cok sey soylerim simdide yeri burasi degil.Arac Harika Olmus
Aynen öyle, hele ki opak siyah. Dokunsan çizilecek boyada yüzey temizliği yapıcan ve hiç çizilmeyecek :) Daha ucuza yapılan yerle ilgili ben söyleyeyim :) Ünlü markalardan birine opak siyah a3 yaptırmış üst komşu. Geldi dedim harita gibi araba. Yıkayayım çekeyim stüdyoya gör dedim. Her yer hologram ve keçe haresi. Tavana dokunmamışlar orası temiz. Çağırdım adamı geldi, görünce şok oldu. Bak dedim tavana dokunmamışlar. Evet cidden orası daha güzel diyor :) Bu işte ya paranın karşılığını alırsın, ya da paranı çöpe atarsın. Arası yok

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğine sağlık Berkay,aksilikler bazen mümkün oluyor gönül alma kısmı önemli :) güzel müşterilerle karşılaş

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık Berkay Harika bir uygulama olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Belli ki otomobil özensiz şekilde yıkanmış ve çizikler oluşmuş. Neyse sen icabına bakmışsın, eline, emeğine sağlık :) @Berkay

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Emeğine sağlık Berkay,aksilikler bazen mümkün oluyor gönül alma kısmı önemli :) güzel müşterilerle karşılaş
Teşekkür ederim, inşallah.

Emeğine Sağlık Berkay Harika bir uygulama olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler abi :)

Eline sağlık kardeşim, görüşmek üzere inşallah.
Teşekkürler, görüşürüz :)

Eline sağlık berkay hocam
Allah müşterininde hayırlısını versin :)
Teşekkür ederim :) Bu arada yanlış anlaşılma olsun istemem, durumu izah ettim ve anlastik. Yine de kaputundaki problemleri giderip korumasını yenileyeceğimi söyledim.

Belli ki otomobil özensiz şekilde yıkanmış ve çizikler oluşmuş. Neyse sen icabına bakmışsın, eline, emeğine sağlık :) @Berkay
Teşekkür ederim abi, beğenmene sevindim :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize sağlık araç cam gibi parlıyor,
fotoğraflardan böyle bir şeyi anlamak tabi ki çok zor ancak, benim tahminim sizin de dediğiniz gibi cam suyu kaynaklı olması ihtimali,
Birde kaputun ucunda logonun hemen sol kısmında yatay bir çizik gözüküyor ama sanırım o apayrı bir şey sanırım

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ellerine sağlık hocam Maşallah cam gibi parlamış. Böyle psikopat derecesinde detay işine kafa yoran bir uygulamacının gözünden kaçacak bir hata olamaz aslında ama dışarıda olan bi olayı size yıkmak istemiş araç sahibi. Hep derim en zor iş insanla uğraşmaktır diye.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay kardeşim ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık. Çıktığın bu yol da emin adımlar ile yürüyorsun. Tebrik ederim.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Eline sağlık @Berkay..yine harika iş çıkarmışsın..15 dk bakıyorum sıkıntı göremedim :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elinize sağlık araç cam gibi parlıyor,
fotoğraflardan böyle bir şeyi anlamak tabi ki çok zor ancak, benim tahminim sizin de dediğiniz gibi cam suyu kaynaklı olması ihtimali,
Birde kaputun ucunda logonun hemen sol kısmında yatay bir çizik gözüküyor ama sanırım o apayrı bir şey sanırım
Hocam yorumunuz için çok teşekkürler beğenmenize sevindim. Araba karanlık çıkmasın diye önüne projektör koyuyorum, onun yansıması aslında. Kıvrımlı yüzey olduğu için çizgi olarak yansımış. Bir video bırakıyorum ön tarafı ve kaput çok net görünüyor
Streamable Video

Ellerine sağlık hocam Maşallah cam gibi parlamış. Böyle psikopat derecesinde detay işine kafa yoran bir uygulamacının gözünden kaçacak bir hata olamaz aslında ama dışarıda olan bi olayı size yıkmak istemiş araç sahibi. Hep derim en zor iş insanla uğraşmaktır diye.
Teşekkürler hocam :) O da büyük ihtimal sebebini anlamaya çalışıyordu, fikir alma amaçlı fotoğrafları attı diye düşünmek istiyorum :sarılx: İyi düşünelim iyi olsun :) Bu işin en zor yanı bu malesef dediğiniz gibi. Özellikle ne kalitede hizmet alacağını bilmeyen birine fiyat vermek :D Tamamen boş muhabbet.

@Berkay kardeşim ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık. Çıktığın bu yol da emin adımlar ile yürüyorsun. Tebrik ederim.
Teşekkür ederim abi güzel yorumun için :)

Çok teşekkürler hocam :)

Eline sağlık @Berkay..yine harika iş çıkarmışsın..15 dk bakıyorum sıkıntı göremedim :)
Teşekkürler abi. Tamamdır süper :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim çok güzel olmuş maaşalah.
Senin gibi titiz birr adam gözünden kesinlikle bu derece bir durumu kaçırmaz.
Bence oraya bir şey döküldü ne adam orayı, kötü pis bir bez yada kağıt peçete, gazete falan gibi bir şeyle silmeye çalışmış olabilir.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık kardeşim çok güzel olmuş maaşalah.
Senin gibi titiz birr adam gözünden kesinlikle bu derece bir durumu kaçırmaz.
Bence oraya bir şey döküldü ne adam orayı, kötü pis bir bez yada kağıt peçete, gazete falan gibi bir şeyle silmeye çalışmış olabilir.
Teşekkür ederim abi. Belki de. Çizikler bariz belli ediyor zaten, ağırlıklı tek yöne doğru kötü bir temas olmuş.
Lekeler şöyle

kaya06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
niğde
Elinize sağlık güzel olmuş bundan 1 hafta önce bir uygulama yaptık müşteri aracına 2 gün sonra tekrar geldi kardeşim aracın her yeri cizik içinde kalmış diye inceledik aracı tekrar cam silme bezi ile arkadaş aracı siliyor baklava desenli olanla desenin izleri kalmış Quik Detailer ürünü ile mikrofiber bezle sildik gecmisti bu tip garip vakalar malesef fazla 750 ₺ ye Komple Boya Koruma yapiyoruz arkadaş bol tüylü fırça yi bagajından eksik etmiyor aracim neden çizildi diyor.