Würth Quick Fresh sonrası Koku

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, aracımın havası değişsin diye Würth Quick Fresh yaptım. Kurallarına uygun uygulamayı yaptım.

Ancak aradan bir iki gün geçince limonsu kokusu toz kokusuna döndü ve özellikle sıcak açtığımızda burnumuzu, boğazımızı tıkıyor.
Polen filtresini değiştirdim. Çözüm olmadı. Hava kanallarına sinmiş gibi.

Ne yapacağımı bilemedim. Hava kanallarını würth klima temizleyici sıkıp temizletsen düzelir mi?

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Buharlı temzileyiciniz var mı @Ment kanllara buhar basarak tüm kokuyu yok edebilirsiniz bu uygulamadan önce motip köpük yapabilirsiniz kanalları isterseniz iyice bir klimayı soğuk sıcak yapıp böylece bakterileride öldürebilirsiniz.

omerfarukakc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Buharlı temzileyiciniz var mı @Ment kanllara buhar basarak tüm kokuyu yok edebilirsiniz bu uygulamadan önce motip köpük yapabilirsiniz kanalları isterseniz iyice bir klimayı soğuk sıcak yapıp böylece bakterileride öldürebilirsiniz.
Hocam klima kanalları temizliğinde buhar kullanılması yanlış bir uygulamadır. İçerdeki kötü kokuya sebep veren bakteriler hidrofilik bakterilerdir. Bakterilerin sıcak/soğuk su ile teması çoğalmalarına sebep olur. Motip klima temizleyici köpük veya muadili bir ürünü doğru bir şekilde kullanarak temizlemek daha mantıklı olur. Polen filtresi değişiminden önce yeni aldığınız polen filtresine de kaliteli bir araba parfümünü birkaç fıs sıkabilirsiniz. Klimayı açtığınızda hafiften güzel bir koku gelir.

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maalesef, buhar cihazım yok. Motip köpüğü YouTube da izledim. Onu deneyeceğim hocam. Würth mahvetti. Oğlum ve hanım öksürüyor açınca kötü oldu.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hava kanallarında bir şekilde alkolün geçmesini sağlarsanız sorununuzu çözebilir. Sıvı olarak değil buharlaşmış olmalı. Bide gümüş iyonu içeren koku bombalarına bakabilirsiniz. Son seçenek ozon temizliği yaptırmak.

Klimayı soğuk ayarda uzun süre kullanıp kapatırsanız kanallarda nem yapar kokunun en büyük nedeni bu. Klima kompresörünü kapatıp ayarı ortaya getirip 30 saniye çalıştırın soğuk hava atılsın sıcaklık eşitlensin sonra kapatmalısınız.

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hava kanallarında bir şekilde alkolün geçmesini sağlarsanız sorununuzu çözebilir. Sıvı olarak değil buharlaşmış olmalı. Bide gümüş iyonu içeren koku bombalarına bakabilirsiniz. Son seçenek ozon temizliği yaptırmak.

Klimayı soğuk ayarda uzun süre kullanıp kapatırsanız kanallarda nem yapar kokunun en büyük nedeni bu. Klima kompresörünü kapatıp ayarı ortaya getirip 30 saniye çalıştırın soğuk hava atılsın sıcaklık eşitlensin sonra kapatmalısınız.
Nasıl verebilirim hocam. Elimde tek imkan klima temizleme köpüğü

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Hocam klima kanalları temizliğinde buhar kullanılması yanlış bir uygulamadır. İçerdeki kötü kokuya sebep veren bakteriler hidrofilik bakterilerdir. Bakterilerin sıcak/soğuk su ile teması çoğalmalarına sebep olur. Motip klima temizleyici köpük veya muadili bir ürünü doğru bir şekilde kullanarak temizlemek daha mantıklı olur. Polen filtresi değişiminden önce yeni aldığınız polen filtresine de kaliteli bir araba parfümünü birkaç fıs sıkabilirsiniz. Klimayı açtığınızda hafiften güzel bir koku gelir.
Haklısınız ama uygulama öncesi motip kullanılırsa bakterisel sorun çözülür diye düşünüyorum ancak klima köpüğü kullanılıken dikkat edilmesi gereken özellikle orta havalandırma kanalında teyp ekranının üstüne sıkmamak gerek bazen kanallardan sıvı damlaması olabiliyor köpük hortumu derinlere yollarsanız bu sorun olmayacaktır

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haklısınız ama uygulama öncesi motip kullanılırsa bakterisel sorun çözülür diye düşünüyorum ancak klima köpüğü kullanılıken dikkat edilmesi gereken özellikle orta havalandırma kanalında teyp ekranının üstüne sıkmamak gerek bazen kanallardan sıvı damlaması olabiliyor köpük hortumu derinlere yollarsanız bu sorun olmayacaktır
tamam hocam sipariş verdim. İnşallah sorunsuz olur

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam dün güzelce sıktım iç sirkülasyonda sıcakta 1 saate yakın çalıştırdım. Bugün kökü kokulardan arınmış. Güzel bir koku vardı. Soğukta kokusu çok güzel ama sıcak açtığımızda erimiş sabun gibi kokuyor ve yine nefesimiz tıkanır gibi oldu :)

şimdi bu koku geçer mi :)
Polen filtresinin oraya sprey şeklinde sıkıp kanalları kapatın ve fanı sonda iç sirkülasyonda çalıştırabilirsiniz

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Geçer merak etmeyin biraz dış sirkülasyondan temiz hava alarak çalıştırın araç sürerkende hafif camınızı aralayın ki daha fazla hava sirkğlasyonu olsun merak etmeyin bir kaç gün sonra az bir koku kalacak @Ment

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçer merak etmeyin biraz dış sirkülasyondan temiz hava alarak çalıştırın araç sürerkende hafif camınızı aralayın ki daha fazla hava sirkğlasyonu olsun merak etmeyin bir kaç gün sonra az bir koku kalacak @Ment
Tamam hocam teşekkür ederim. Deneyelim. Hanımla papaz olucaz az kaldı. :)

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
en kötü size şöyle bir tavsiye veriyim arabayı kapıları açın 2 saat fanı iç sikülasyonda çalıştırın
Bugün fanı sona getirip temiz hava ilke iç sirkülasyon ile çalıştırdım. Arabayla uzun gezdim. Polen de aldım değiştirip bakacağım inşallah düzelir hocam. Sizin tüyonuzu da denerim yarın

Ment

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
en kötü size şöyle bir tavsiye veriyim arabayı kapıları açın 2 saat fanı iç sikülasyonda çalıştırın
hocam kokuyu yarı yarıya kestik ama bir türlü geçmedi:). Zamana dayalı sanırım artık.

Bir de klima ile normal fan arasında fark var mı? Bahsettiğiniz 2 saat iç fan açma işlemini klimada mı normal fanda mi yapayım :)

hanım boğamız gözümüz yanıyor diyor hala

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
hocam kokuyu yarı yarıya kestik ama bir türlü geçmedi:). Zamana dayalı sanırım artık.

Bir de klima ile normal fan arasında fark var mı? Bahsettiğiniz 2 saat iç fan açma işlemini klimada mı normal fanda mi yapayım :)

hanım boğamız gözümüz yanıyor diyor hala
Geçmiş olsun, galiba ozon denemenin vakti geldi, en azından bakteri vs. kaynaklı koku varsa onları keser.