Yangın Tüpünden Köpük Tankı Yapımı

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Foruma araç konusu ile hızlı bir giriş yapmıştım. Detay aşkına tekrar kavuştuğum bu zamanlarda hız kesmeden devam ediyorum.
Uzun zamandır aklımda olan projeyi yapabilmek için biraz malzeme topladım. Öncelikle şunu belirteyim. Bu denemelik bir ürün. Eğer başarı elde edebilirsem tabanca hariç diğer sistemi forumdan bir arkadaşa hediye etmek istiyorum. Malzemeleri ve aldığım fiyatları aşağı yukarı yazayım. ☺️
Boş yangın tüpü: 50 TL.
Hortum ve Pvc boru: 95 TL.
Köpük Tabancası: 250 TL.
Rekor, musluk, kelepçe ıvır zıvır malzemelere ise düz hesap 350 TL. diyebiliriz. Kaynak ve kesim işlemlerini kendim yapıyorum.
Sistemi şöyle kurdum. Pvc borunun üst kısmında 2 adet matkapla açılmış delik bulunuyor. Aynı köpük pompası modifiyesinde yaptığımız gibi. 2 adet musluk takıp birini sadece hava girişi için kullanacağım. Diğerini ise su ve deterjan girişi için kullanacağım. Mini küresel vana kullandım. Hem şık durur hem de kolay ulaşılabilir. Tadımlık bir fotoğraf atayım. Detayları da ayrı bir postta paylaşırım. Köpük tankının iç kısmını bilmediğim için deneme yanılma ile çözeceğim. Sistemin çalışması durumunda ayrıca sibop da ekleyebilirim. Bu sayede şarjlı kompresör ile kullanım da mümkün olacak.

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Aslında biraz da dediğim gibi. Amatör olarak kaynakla ilgileniyorum. :) Hem deneme hem de antreman olarak böyle bir proje yapacağım. Eğer sistem başarılı olursa klima gaz tüpüne aynı işlemi uygulamayı düşünüyorum. Biraz rahatsızım. O yüzden bugün gelmesi gereken postu yollayamadım. :) En kısa zamanda detaylarla sizlerle olacağız. :)

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Arkadaşlar tekrar merhabalar. Bu süre zarfında hem havalar soğudu hem de rahatsızlıktan dolayı çok ilgilenemedim. Manşonları kaynattım. Her yerinden kaçırdı. :D En yakın zamanda kaynakları temizleyip tekrar kaynatıcam. Sonrasında ise arkadaşların da söylediği gibi tankın içi daha çok paslandı. Bildiğiniz yarım cm. kadar pas oluştu. Bu yüzden bu projede çuvalladık. Ama sistemin çalışıp çalışmayacağını görmek için bu tankı tamamlamayı düşünüyorum. Bir de fotoğraf atayım.