yardımınıza ihtiyacım var

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar selam dun talihsiz bir olay yaşadım hafta sonu yağmur yağdı aracım garajda idi garaj ahşap tahtadan yağan yağmur ile tahtadan gelen yapiskan sarı sular araca geldi bende kir toz dur diye 1 gun sonra yıkadım aracı yikadiktan sonra aracin kaputunda panjurunda lekeler gördüm kirec lekesi gibi ne yaptıysam çıkaramadım ipa denedin apc denedim yok ayni kireç lekesi tarzinda birsürü iz var ve ele takılan hicbirsey yok aracin diğer kisimlarinda bu lekelerden yok sebebi ise büyük ihtimalle sabahtan öğlene 2 ye kadar ön taraf güneş alıyor kaput ve panjurun olduğu yerlerde var sadece bu izler ne yapmalıyım arac daha yeni 2020 model çok üzüldüm şahsen nasıl bir yol izlemeliyim

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle geçmiş olsun.

Dert edecek şeyler değil :) iki ürün önerebilirim.

1. ürün benim geçmişte aynı lekelerde kullandığım bir ürün olan 3D eraser.

3D Eraser - Cam ve Boya için Su ve Kireç Lekesi Giderici 470 ml

ürünü yıkanmış durulanmış soğuk araçta gölgede uyguluyorsunuz. Pede veya mikrofiber beze boncuk kadar uygulayıp lekelerşn olduğu yerde nazik hareketlerle uygulayıp sonrasında siliyor ve su ile duruluyorsunuz.
2. ürün Carpro spotless

Bir avantajı daha düşük gramajda satılması ve nispeten daha ucuz olması. uygulama aynı şekilde..

Birde Soft99 ürünü vardı ama adını hatırlamıyorum.

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle geçmiş olsun.

ürünü yıkanmış durulanmış soğuk araçta gölgede uyguluyorsunuz. Pede veya mikrofiber beze boncuk kadar uygulayıp lekelerşn olduğu yerde nazik hareketlerle uygulayıp sonrasında siliyor ve su ile duruluyorsunuz.
2. ürün Carpro spotless

Bir avantajı daha düşük gramajda satılması ve nispeten daha ucuz olması. uygulama aynı şekilde..

tese
Öncelikle geçmiş olsun.

2. ürün Carpro spotless

çok teşekkürler bu ürün kireç lekesi icin diyor ama bendeki kirec lekesi degil sanki çünkü eskiden olusan kirec lekelerini beyaz sirke alıyordu ama bunda denedim hiçbir şeye yaramadı başka bir zarar görmüş olabilir mi 3 gun öncesinde wax ta atmıştım araca

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
tese

çok teşekkürler bu ürün kireç lekesi icin diyor ama bendeki kirec lekesi degil sanki çünkü eskiden olusan kirec lekelerini beyaz sirke alıyordu ama bunda denedim hiçbir şeye yaramadı başka bir zarar görmüş olabilir mi 3 gun öncesinde wax ta atmıştım araca
Kireç lekesi gibi demişsiniz, ondan bunları önerdim.

Elinizde quick detailer ürünlerden var ise onları da deneyebilirsiniz. Mesela meguiars spray wax, autofinesse finale gibi. Quick detailer ürünler bildiğiniz gibi sökücü etkisi olan ürünlerdir. Genelde bagajda bir tane tutarım ben. Kuş pisliği, yeni düşmüş reçine vb etkenler için birebirdir. Haricen bir önerim yok maalesef.

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kireç lekesi gibi demişsiniz, ondan bunları önerdim.

Elinizde quick detailer ürünlerden var ise onları da deneyebilirsiniz. Mesela meguiars spray wax, autofinesse finale gibi. Quick detailer ürünler bildiğiniz gibi sökücü etkisi olan ürünlerdir. Genelde bagajda bir tane tutarım ben. Kuş pisliği, yeni düşmüş reçine vb etkenler için birebirdir. Haricen bir önerim yok maalesef.
anladım yinede teşekkürler yani lekeyi tarif edebilmek için o şekilde dedim 3d final touch var ama inanin hicbirsey etki etmiyor ne yapacağım bilmiyorum

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Fotolardan kireç lekesi gibi görünüyor. 3d Eraser kullanın, ben çözeceğini düşünüyorum.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Pendik civarindaysaniz buyrun gelin halledelim.

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fotolardan kireç lekesi gibi görünüyor. 3d Eraser kullanın, ben çözeceğini düşünüyorum.

elimde aşındırıcı ucuz bir pasta vardı gördüğüm lekenin ustune cok ufak sürdüm parmagimla ovaladim sildim ve çıktığını farkettim

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Super, geçmiş olsun o zaman :)

korktum vernigine vs birsey oldu diye simdi sirada az cizik olusturacak bir pasta bulmakta makine vs ile atamam anca el ile yapacagim mecbur yada diyorum basta kil ilemi denesem

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Geçmiş olsun resimlerdeki görüntüye göre kireç lekesi gibi duruyor. Hafif bir polish ürünü ile sorunu çözebilirsiniz.

DENİZLİ

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Geçmiş olsun bulunduğunuz bölgeyi bilmiyorum ancak bazen yağışlar asit yağmurları şeklinde gerçekleşiyor o tahtalardan sızan su reçine tarzında ağacın özü ile birleşmiş olabilir 3D Eraser deneyiniz.

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun bulunduğunuz bölgeyi bilmiyorum ancak bazen yağışlar asit yağmurları şeklinde gerçekleşiyor o tahtalardan sızan su reçine tarzında ağacın özü ile birleşmiş olabilir 3D Eraser deneyiniz.
ya ışık altinda baktim sanki vernikte çatlaklar var gibi yuvarlak lekenin etrafinda çok kılcal catlaklar var bazilarinda diğerlerinde ise leke leke böyle kil hamuru alip deneyeyim dedim ama 3d eraser mi alsam

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
ya ışık altinda baktim sanki vernikte çatlaklar var gibi yuvarlak lekenin etrafinda çok kılcal catlaklar var bazilarinda diğerlerinde ise leke leke böyle kil hamuru alip deneyeyim dedim ama 3d eraser mi alsam

Önce yumuşak bir kil deneyin valet Pro turuncu kil olur. Eğer başarılı olmazsa ki 3D Eraser çözüm olacaktır. Çok zorlu lekelerde başarılı oldu.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

El ile kil ve pasta deneyin düzelmesi lazım. Olmazsa beylikdüzüne yolunuz düşerse birkaç saatte hallederiz bir de temizlik polisajı yaparız

cagatay

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
El ile kil ve pasta deneyin düzelmesi lazım. Olmazsa beylikdüzüne yolunuz düşerse birkaç saatte hallederiz bir de temizlik polisajı yaparız
tamamdır çok teşekkürler kil deneyeceğim olmassa tek çözüm ya pasta yada 3d eraser gibi tek korkum vernikte bı sıkınti olmasin yeter