yeni aracım w246

diesel32

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin. Herkesin araç alınca yapmak istediği inzivada temizlik ritüelini başarıyla gerçekleştirmişsiniz elinize sağlık :) ben de bayram öncesi tufanında lineamla yolları ayırdım bakalım yerine gelen arkadaşla böyle güzel bir uygulama yapabilecek miyiz :D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Allah sizlere daha iyilerini nasip eder inş. yeni araç yeni heyecan oluyor. daha gzl uygulama isteği oluştu bende :)

Yeni aracınız hayırlı olsun. İyi günlerde sağlık ve sıhhat ile kullanın.

Yapılan işlemler güzel olmuş. Sadece bir polisaj gerekiyor acilinden. Siz de bunu bildiğiniz için rejuvenate geçmişsiniz zaten. Ellerinize sağlık :alkis:
bakalm polisaj 2020 yazına doğru olur belki önümüz kış atlatalım hele korumayla gzlce :)

Ellerinize sağlık
Yeni aracınız hayırlı olsun
teşekkür ediyorum.

Hayirli ugurlu olsun.Kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun, güzel bir arac.
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Hayırlı olsun elinize sağlık.
teşekkürler :)

@diesel32, bey ellerinize saglık güzel uygulama ve yeni aracınız hayırlı olsun maşallah.
@Ozgur_gs_91 beyede katkılarından dolayı teşekkürler.
iyi detaylar
teşekkür ediyorum. farklı uygulamalar ile devam ederiz inşallah

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Yeni araç hayırlı uğurlu olsun, Özgür de olmasa elini sürmezsin sen gibi geliyor ama herhalde yeni araç heyecanına dayanamaz ilgilenirdin. Bence dışına güzel bir uygulama yapmak için 2020 yazını beklemeye gerek yok iç dış pırıl pırıl binmek için beklenmez o kadar süre.
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.

diesel32

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Biricik mekanikçi arkadaşım @Ozgur_gs_91 ile birlikte kaliperlere el attık. Hem daha temiz görünüyor artık hem de içimde kalan kırmızı kaliper hevesini almış oldum..

3D Orange ile temizlik ardından demirtozu sökücü ile yüzeyi hazırladık.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 14.57.19.jpeg

maskeleme tamam.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 15.16.57.jpeg

kırmıza boyadık.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 15.30.49.jpeg

ardından vernik atıldı.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 15.48.24.jpeg

son hali. siyah kısımda orjinalinde o kısımda beyaz renk ile MERCEDES - BENZ yazıyor. Yazı işini de yapmak için o kısmı siyah bıraktık.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 16.17.04.jpeg

son final.
WhatsApp Image 2019-11-24 at 17.08.36.jpeg

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar. Bayram öncesi hareketli alım satım piyasa kervanına lineayı verip, nam-ı diğer "betonline", yerine 2012 model 76bin kmde B180 blueefficiency sport alarak katılmış oldum. Alım öncesi ve sonrası kahrımı ve heyecanımı paylaşan tüm dostlarıma buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Bol fotoğraflı ve videolu konu olacak umarım sıkılmazsınız. :)

Araç iç temizliği ve diğer aksamlar olarak yıpranmamışt
a olsa boya yüzeyi gördüğüm en kötü boya yüzeyiydi. boya katman yüzeyi resmen zımpara gibi olmuştu.

iç temizliğe daha çok önem vererek uygulama yapalım, dış yüzeyi polisaj yapmadan demirtozu ve kil ile temizleyip waxa uygun hale getirelim yeter dedik.

@Ozgur_gs_91 arkadaşımla buluştuk.

aracın durumu ile ilgili bir kaç foto

arka jantımız

ön jantımız

boya yüzeyi. demirtozları gözle görülecek kıvamda.

iç koltuklar yarı kumaş yarı deri. temizlemesi kolay oldu açıkçası (linea ful bej rengi ve kadife idi temizlemesi de baya yorucu oluyordu)

aracımda ufak arka tampon nazarlığı başka taş izi harici hata yok

koltuklara halı yıkama makinesi ve carpet cleaner ile giriştik

arka bagajdaki tente önceki sahibi tarafından çıkarılıp bodruma konmuş durumu toz içindeydi

iç temizlikte bize baya kolaylık sağlayan @Ozgur_gs_91 arkadaşımızın yeni aldığı buhar makinesi

gelelim iç kısımdaki detaylı buhar temizliğine
ilk olarak havalandırma kanalları

ardından tavan döşemesi ile devam.

tavandan çıkan kirler

kapıları apc ile köpürt sil ile uğraşmadan buharla devam ettik.

iç temizlik biter.

direksiyonu colourlock deri temizleyici ile temizledik.
direksiyonun ilk hali

direksiyondan çıkan kir

ikinci kez aynı işlemi uygulayıp bitirdik. finish durumu böyle

geldik dış kısmına

jantlara ceviz sıkarak başladık.

ardından ön yıkama olarak valet pro ansf

durulama sonrası

çift kova şampuanımız zymöl

demir tozu olarak koch kullandık. ve asıl olaylar başladı :)

ardından duruladık. kil yapalım dedik ancak kil eldiveni ile ilginç deneyim yaşadık.

baktık gitmemiş bi tur daha demirtozu kullandık.

hala çıkmaya devam ediyordu.

ardından kil eldiveni öncesi normal bir kil kullanalım arkasından kil eldiveni geçelim dedik

sonrasında koch pw sıkıp kurulamak rahat olsun dedik

@technologyst 'den aldığım çift büküm yeni kurulama havlum aracı tek seferde kurulamaya yetti su emmesi gayet başarılı

jantlara zymöl koruması

polisaj atmıyoruz bari yüzey temizliği gibi olsun dedi ve özgür tek kat auto finesse rejuvenate attı. ardından ceramic crystal wax

ve geldik final fotolarına

hava karardığı için bu kadar çekim yapabildim.
bu son karemizde ertesi gün sabahtan olsun :)

umarım beğenirsiniz. uzun bir konu oldu. herkese iyi bayramlar....
Ellerinize saglik abi on numara olmus fotograflarda istedigim gibi olmus zevk aldim olurken, arac icinde hayirli olsun gule gule binin:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, kaliperler güzel olmuş :) Isınınca filan o boya halen üzerinde kalabiliyor mu? Ne derece kalıcı oluyor?

diesel32

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, kaliperler güzel olmuş :) Isınınca filan o boya halen üzerinde kalabiliyor mu? Ne derece kalıcı oluyor?
özel kaliper boyası zaten ısıya dayanıklı. en fazla attığımız vernik gider ztn bende çok sportif kullanmıyorum. eski aracımda 80bin km aynı balata ile gitmiş adamım :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
özel kaliper boyası zaten ısıya dayanıklı. en fazla attığımız vernik gider ztn bende çok sportif kullanmıyorum. eski aracımda 80bin km aynı balata ile gitmiş adamım :)
80 bin km aynı balata ile gitmek ciddi bir başarı.

Şirkete 2019 clio alındı. Birisi de bende :) 10 bin KM de balata bitiyor... Adamlar normal diyor. 50 binde araç 4 defa balata (ikinisde disklerle beraber) değiştirildi.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
80 bin km aynı balata ile gitmek ciddi bir başarı.

Şirkete 2019 clio alındı. Birisi de bende :) 10 bin KM de balata bitiyor... Adamlar normal diyor. 50 binde araç 4 defa balata (ikinisde disklerle beraber) değiştirildi.
Ben agresif kullanırım ama 10.000 de balatayı bitirmek zor olur. Yetkili servise gidiyorsa kontrol etmiyorlar diyip değişiyor olabilirler.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben agresif kullanırım ama 10.000 de balatayı bitirmek zor olur. Yetkili servise gidiyorsa kontrol etmiyorlar diyip değişiyor olabilirler.

Benim de eski aracım Clioydu, ilk yıl bakımında balataları değiştirdiler :) kilometre 10 k civarındaydı tam hatırlamıyorum. Klasik söyledikleri, kanserojen madde içermiyor balatalar, bu nedenle dayanımı düşük...

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bildiğim kadarıyla balataların ortasındaki kanal gözükmeyip balata yüzeyi aynı seviyeye geldiğinde değişim gerekiyor.