Yeni Formül Fusso vs Eski Formül Fusso

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba.
Elimde aylardır olan ürünleri karşılaştırma Fırsatı yakaladım. Yeni formül fusso ile eski formülün karşılaştırması; uygulama yaptığım araç 98 model suzuki vitara. Sanayi usûlü menzerna 400-2500-3800 Ürünleriyle polisaj işlemi yapılmış. Waxları uygulamadan önce sikkens m700 ile boya yüzeyini temizledim.

Yeteri kadar ürünü uygulama pedine alıp kaput üzerine homojen bir şekilde yaydım.

-Yeni fusso eski fussoya göre daha güzel kokuyor.

-Yeni fusso eski fussoya göre pedle ürünü alırken hemen yumuşuyor.uygulama biraz daha kolaylaşıyor.

-flexipads uygulama pedleri ile eşit miktarda ürün alıp uygulamaya çalıştım.
Ama yeni fussoda sarfiyat daha fazla.

-Yeni fussonun eski fussoya göre uygulama sonrası silmesi daha kolay (20 dk bekleme sonrası)

-Uygulama sonrası parlaklık eşit seviyede olduğunu gözlemledim.

-Eski fussonun yeni fussoya göre daha fazla hidrofobik özelliği olduğunu gördüm.

Su testi videosu aşağıda. Dayanım ile alakalı ilerleyen günlerde bu başlık altından paylaşımları yapacağım.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Teşekkürler dostum. Birde trye getirselerdi yeni kasayı cuk olacak senin konu. Ellerine sağlık:alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, fotoğraftan ne kadar anlaşılır bilemem ama yeni daha iyi gibi duruyor.

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık, fotoğraftan ne kadar anlaşılır bilemem ama yeni daha iyi gibi duruyor.
Uygulama yaptığım aracın boya yüzeyi kusursuz değildi. Yeryer derin çizik yer yer kuş pisliği yanıkları vardı. Ben pek bir fark göremedim. Yarın güneş altında bir kaç fotoğraf çekip paylaşırım

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize emeğinize sağlık, bakalım kalıcılık nasıl olacak. Şuan ki testinize göre yenisinde uygulama kolaylığı harici hiç fark yok gibi. :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize emeğinize sağlık, bakalım kalıcılık nasıl olacak. Şuan ki testinize göre yenisinde uygulama kolaylığı harici hiç fark yok gibi. :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet uygulama kolaylaşmış. Dayanım süresi eskiye göre yeninin daha fazla olduğu iddiası var. Bekleyelim görelim :)

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık,fazla bi fark olmasada güzel uygulama olmuş.Türkiye'de daha kimse kıyaslamamıştı sanırım.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Elinize sağlık :) .Parlaklık , su iticilik açısından ben bir fark göremedim. Kalıcılığı eskisinden geride kalmadıktan sonra uygulama kolaylığı tercih ettirir yenisini.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,kesenize bereket birde imkan olur araç kirlenirse trafik filmi temizlenme durumunuda gözlemleyebilirseniz memnun olurum :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elline emeğine sağlık. Güzel bir karşılaştırma olmuş. :alkis:Bir de dayanım ve trafik filmini test edebilirsek tadından yenmez :komik:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Herkese merhaba.
Elimde aylardır olan ürünleri karşılaştırma Fırsatı yakaladım. Yeni formül fusso ile eski formülün karşılaştırması; uygulama yaptığım araç 98 model suzuki vitara. Sanayi usûlü menzerna 400-2500-3800 Ürünleriyle polisaj işlemi yapılmış. Waxları uygulamadan önce sikkens m700 ile boya yüzeyini temizledim.

Yeteri kadar ürünü uygulama pedine alıp kaput üzerine homojen bir şekilde yaydım.

-Yeni fusso eski fussoya göre daha güzel kokuyor.

-Yeni fusso eski fussoya göre pedle ürünü alırken hemen yumuşuyor.uygulama biraz daha kolaylaşıyor.

-flexipads uygulama pedleri ile eşit miktarda ürün alıp uygulamaya çalıştım.
Ama yeni fussoda sarfiyat daha fazla.

-Yeni fussonun eski fussoya göre uygulama sonrası silmesi daha kolay (20 dk bekleme sonrası)

-Uygulama sonrası parlaklık eşit seviyede olduğunu gözlemledim.

-Eski fussonun yeni fussoya göre daha fazla hidrofobik özelliği olduğunu gördüm.

Su testi videosu aşağıda. Dayanım ile alakalı ilerleyen günlerde bu başlık altından paylaşımları yapacağım.

Hocam elinize sağlık öncelikle, bir şey soracağım; araca “sanayi usulü manzerna 400-2500-3000 polisaj uygulanmış” demişsiniz bu uygulama sizce yanlış bir uygulama mı yada siz işlem olarak mı belirttiniz sadece? Aynı uygulamayı bende yapacağımda.

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam elinize sağlık öncelikle, bir şey soracağım; araca “sanayi usulü manzerna 400-2500-3000 polisaj uygulanmış” demişsiniz bu uygulama sizce yanlış bir uygulama mı yada siz işlem olarak mı belirttiniz sadece? Aynı uygulamayı bende yapacağımda.
Ürünler standart fakat uygulama stili ve aşamaları sanayi usulü. Demir tozu - kil ile temizlik - boya ölçüm - doğru ped, keçe seçimi olmadan yapılan uygulama. Tek bir ped ile 3 ürünü uygulamışlar. Bundan dolayı boya kusursuz seviyeye getirilememiş. Yapılmış olsun diye yapmışlar